Δεν τρώει το χάπι της!

Olivia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Olivia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 187 μηνύματα.
Από χθες παλεύω να της δώσω το χάπι που μου έδωσε ο γιατρός να παίρνει, το έλιωσα το έβαλα στο φαγητό (κοσνέρβα)το ανακάτεψα αλλά όπου έχει ασπράδια από τη σκόνη προφανώς το μυρίζεται και το αφήνει!το ανακάτεψα ξανά και τίποτα!Το παίρνει χαμπάρι και το αφήνει!Τι να της κάνω να το φάει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Της εξήγησες ότι είναι για το καλό της;:lol:

Υπάρχει μια κρέμα σε σωληνάριο, δεν είναι φάρμακο και είναι πολύ νόστιμη. Αν της βάλεις λίγη στην μουσούδα ή οπουδήποτε αλλού τη γλείφει για να καθαριστεί και μετά της δίνεις και την τρώει ορεξάτα. Δοκίμασε να βάλεις το χαπάκι στην κρέμα και δως της να γλείψει, αν δεν αγγίξει τον ουρανίσκο (το χάπι) το καταπίνει χωρίς να καταλάβει.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θανάση χρυσή την έκανα!Της έβαλα και την αγαπημένη της γεύση!Και ενώ ΠΟΤΕ δεν αφήνει ούτε ίχνος από το φαγητό της τώρα το έχει παρατήσει στο πιατάκι της και το παίζει κυρία "Σιγά μη φάω την αηδία"!Αυτή την κρέμα που λες πού μπορώ να τη βρώ?

Ένας τρόπος είναι να ανακατέψεις το λιωμένο χάπι με λίγο από το "ζελέ" της κονσέρβας και να της το ταΐσεις λίγο-λίγο με το δάχτυλό σου. Πολλές γάτες (της δικής μου συμπεριλαμβανόμενης) τρώνε σχεδόν ο,τιδήποτε αν τους το δώσεις με το δάχτυλό σου! ;)

Επίσης, υπάρχει μια ειδική συσκευή για τη χορήγηση χαπιών σε ζωάκια, λέγεται pet piller, θα τη βρεις σίγουρα στο ιντερνετ αλλά πολύ πιθανόν και σε κάποιον κτηνίατρο.

Συμβουλές και τρυκ για να την πείσεις να πάρει το φάρμακό της μπορείς να διαβάσεις εδώ, εδώ, εδώ και εδώ. Δοκίμασε όσο περισσότερα μπορείς, μέχρι να βρεις ποιο από όλα πιάνει στη δική σου γατούλα!

εγω το λαδωνω με λιγο ελαιολαδο και χωνω στο λαιμο, βαθια μετα του κραταω το στομα κλειστο μεχρι να το καταπιει.
συνηθως δουλευει...:)

:( Ωχ το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ με τον Όμορφο και μάλλον μας βλέπω να πηγαίνουμε στον Αίλουρο.
Εξηγώ,όταν μου τον έδωσε η Αλεξία μας έδωσε μαζί και ένα σιρόπι,την πρώτη φορά ok το ήπιε,τη δεύτερη φορά εξαφανίστηκε,τρίτη φορά μάζεψα το φαί και του έβαλα μια κουταλίτσα μους,με το σιρόπι το έφαγε,χθες δεν πλησίασε καν το φαγητό και το βράδυ εξαφάνισε το μπωλάκι κι ακόμα το ψάχνω.Το πρωί λέω στο γιό μου να τον πιάσει και εγώ να του το δώσω,το τι σάλια έβγαλε δεν λέγετε χώρια που μου έχει θυμώσει και κάθετε στο μπαλκόνι και ρεμβάζει και ούτε γυρνάει που τον φωνάζω.Είναι και καινούργιος μέσα στο σπίτι και δεν θέλω να τον ζορίσω και πολύ.Τι κάνω;:hmm:

Α και εμενα ο Σαββας δεν τρωει το χαπι με τπτ, ειχε μεινει νυστικος μια μερα επειδη γυριζε εξω αλλα δεν εφαγε το χαπι που ανακατεψαμε με την κονσερβα του! Και οχι μονο αυτο, ουτε καν τα γατια του κηπου μας το εφαγαν! Που αυτα ειναι παντα προθυμα να φανε! :confused: Τελικα αγορασαμε αλλο χαπι και το δωσαμε με συριγγα και νερο...

αν δεν το τρωει μα τιποτα,πιαστην απο το σβερκο ανοιξε το στομα και βαλτο οσο πιο βαθια,μην φοβασαι δεν θα πνιγει αλλα μετα κλεισε το στομα και φυσα την λιγο στη μυτη και χαιδεψε την στο λαιμο ,με κλειστο το στομα της.

Δεν το σκέφτηκα καθόλου αυτό!Δυσυτχώς όμως το χαπάκι ήδη το έχω λιώσει σε σκόνη και το ανακάτεψα στο φαγητό, την επόμενη φορά όμως δεν θα κάτσω να σκάσω!Τελικά το έφαγε το φαγητό με το χάπι, αφού είχε πεινάσει και άλλο φαγητό δεν της έδινα!Πάλι καλά. Αλλά την επόμενη φορα θα το κάνω όπως λέτε κορίτσια!Ευχαριστώ!

Την κρέμα, μου την είχε δώσει κτηνίατρος κάποτε και μου είχε πει ότι κάνει γυαλιστερό τρίχωμα, μ αυτήν έδινα τα χαπάκια.

Αν το χάπι είναι μέσα στο φαγητό και καταλαβαίνει ότι κάτι στο φαγητό δεν πάει καλά, ενστικτωδώς το αποφεύγει. Με το να επιμένουμε να το φάει δεν πάμε κόντρα στο ένστικτο που το προστατεύει από το να τρώει οτιδήποτε, άρα και δηλητηριασμένο φαγητό;

εγω το λαδωνω με λιγο ελαιολαδο και χωνω στο λαιμο, βαθια μετα του κραταω το στομα κλειστο μεχρι να το καταπιει.
συνηθως δουλευει...:)

αν δεν το τρωει μα τιποτα,πιαστην απο το σβερκο ανοιξε το στομα και βαλτο οσο πιο βαθια,μην φοβασαι δεν θα πνιγει αλλα μετα κλεισε το στομα και φυσα την λιγο στη μυτη και χαιδεψε την στο λαιμο ,με κλειστο το στομα της.

Και εμεις αφου αγανακτησαμε με τα σιροπια, ετσι τους δινουμε χαπια. Μια χαρα τα καταπινουν :up: Μετα μας κοιτανε με λιγο μισος αλλα περναει:P :lol:

Εγώ βάζω ολόκληρο το χάπι (εάν είναι μεγάλο βάζω το μισό) σε ένα κομματάκι κονσέρβας και δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Τους δίνω πρώτα αυτό το κομματάκι και αφού το φάνε τους βάζω και την υπόλοιπη κονσέρβα!:)

Εγω τι να κάνω???

Ενω εχω αρκετες γατες (13 :cool: !!!) Πηρα ενα γατουλη 4 χρονων που τον ειχε χτυπησει αυτοκινητο και ειχε παθει σεψεμια στο στομα:(. Δεν μπορω να του δωσω το χαπι με τιποτα!!!!! καλα για να του ανοιξω το στομα ουτε λογος!!!! Καμια ιδεα?????

ουτε αν το κοψεις στα δυο και το βαλεις σε κομματακι κονσερβας ή αλλου φαγητου που το τρωει,μπορει να το φαι??

ΕΛΠΙΖΩ!!

Δεν ξερω. Προσπαθησα σημερα με μια πιο γευστικη κονσερβα:hmm:. Τελικα το εφαγε αλλα οταν το καταλαβε μασησε την μπουκια, την καταπιε και με κοιταξε με ενα βλεμμα σαν να λεει " δεν ειμαι χαζος !!!" :bleh:

izabo γιατί δεν δοκιμάζεις να χρησιμοποιήσεις την κρέμα που λέει ο Thanasis46 σε ένα από τα προηγούμενα μηνύματα?Ίσως έτσι να πειστεί και να της αρέσει!

Παιδιά, έχω τρομερό πρόβλημα.
Η γατούλα μου δεν παίρνει το χάπι με τίποτα. Συγκεκριμένα το Stomordil (αν το λέω σωστά). Σήμερα προσπαθήσαμε δυο άνθρωποι, διαλυμένο σε νερό με σύριγγα, και κυριολεκτικά μας ξέσκισε και έφυγε. Έχω δοκιμάσει σε κονσέρβα τριμμένο, αλλά παρόλο που είναι φαγανή και τρώει τον άμπακο, παίρνει χαμπάρι ότι κάτι τρέχει και την αφήνει ανέγγιχτη. Χωρίς χάπι, τις προάλλες, τη χλαπάκιασε. Την ίδια γεύση κονσέρβας. Μπας και είναι πολύ πικρό αυτό το χάπι; (τι ρωτάω, τώρα, λες και το έχετε δοκιμάσει :P )

Να της το βάλω στο στόμα κανονικά, αφενός αποκλείεται να το καταφέρω (σήμερα υποτίθεται τη σβέρκωνα κιόλας..), αφετέρου έχει μια φοβία με το στόμα της. Όταν την είχα μαζέψει ήταν τόσο χτυπημένη στο στόμα, που είχε ένα πρήξιμο σαν να είχε κάνει εξαγωγή φρονιμίτη (υποπτεύομαι κλωτσιά από άνθρωπο :( ). Και γενικώς δεν θέλει καθόλου να την πιάνουμε εκεί. Ακόμη και την αλοιφή για τις τριχόμπαλες, επειδή δεν την πολυέτρωγε και της την άλειφα στο πλάι του στόματος, τώρα και μόνο που τη μυρίζει, κάνει σαν τρελλή και φεύγει. Πλέον της την αλείφω στο πόδι και (νομίζω ότι) την τρώει.
Τώρα της το έχω αφήσει διαλυμμένο σε ελάχιστη ποσότητα νερού στο μπωλάκι της. Γενικά πίνει πολύ νερό, οπότε θα το αφήσω μέχρι το βράδυ, μπας και γκαγκανιάσει και αναγκαστεί να το πιεί (έβαλα πολύ λίγη ποσότητα, ώστε, αν το πιει, να πιει όλη τη δόση με τη μία).

Θα δοκιμάσω πάλι να της το αλείψω με κάτι στο πόδι. Έχω διαβάσει για τυρί, βούτυρο και λάδι. Αλλά σαν τύπισσα του δρόμου :) είναι πολύ έξυπνη και τα καταλαβαίνει όλα. Και φοβάμαι μήπως έτσι δεν κάνει σωστά τη θεραπεία της..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με γαλοπούλα έχεις δοκιμάσει;
Μου το είχε πει κτηνίατρος για τον Κόναν που δεν μπορώ να τον κάνω καλά μόνη μου, ακόμα και όταν είναι άρρωστος και του έδινα τα φαρμακάκια του μέσα σε ένα κομματάκι γαλοπούλα. Τα περισσότερα γατιά τρελλαίνονται για γαλοπούλα.
Βέβαια να έχεις υπ' όψιν σου ότι ακόμα και αν πιάσει αυτό, θα κρατήσει μόνο δυο-τρεις μέρες το πολύ. Μετά το παίρνουν χαμπάρι και δεν την θέλουν πια ούτε κι αυτήν...
Αλλιώς σαν τελευταία λύση, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, είναι να της δίνει ο κτηνίατρος κάποια ενέσιμη μορφή της θεραπεία της.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάνε ακόμη μια προσπάθεια να είσαι πιο αποφασιστική και γρήγορη μήπως και καταφέρεις να της δώσεις το χαπι απευθείας από το στόμα, πιέζοντάς το εκατέρωθεν και ρίχνοντας το χαπάκι εντός..(ξέρεις το τρόπο σίγουρα)! Αλλιώς ρώτησε τον κτηνίατρό σας μήπως υπάρχει το συγκεκριμένο φάρμακο (Stomorgyl μάλλον εννοείς) ή κτ ανάλογο και σε ενέσιμη μορφή, να την πάτε να της το κάνει και να ξενοιάσετε...Δε μπορώ να σκεφτώ κτ άλλο :hmm:
Εύχομαι να πάνε όλα καλά :)

Stomorgyl, ναι. :)
Προς την ένεση κλίνω κι εγώ. Ελπίζω να υπάρχει, γιατί δε βλέπω να τα καταφέρνω αλλιώς, τελικά, αντιδράει πάρα πολύ και δεν μπορώ και να την κοροϊδέψω, όπως την άλλη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back