natassa.antoniadou
Νεοφερμένο μέλος
Ανησυχώ αρκετά μιας και η συμβίωσή τους μου φαίνεται κάπως περίεργη. Ο θωμάς καιρό πριν την απόκτηση της Sissy δεν θέλει και πόλλά χάδια, ενώ είναι δραστήριος και παιχνιδιάρης. Μετά την απόκτηση της μικρής συνεχίζει να μη θέλει χάδια .......αλλά το θέμα είναι πως καραδωκεί να παίξει με τη μικρή, τη γραπώνει τη δαγκώνει αλλά υπάρχουν στιγμές που μπορεί και να τη γλύφει. η μικρή λίχνει καμια στριγγλιά δείχνει να είναι μαζεμένη οταν είναι τριγύρω ο θωμάς και με τον καιρό δεν έρχεται να αναζητήσει χάδια απο εμένα!
τήρηση ολες τις συμβουλές κατά τον ερχομό της καινούργιας γατούλας σπίτι.δεν της έδινα παρά πάνς σημασία, εμπλούτιζα το γεύμα του θωμά με λιχουδίτσες, αρχικά τους είχα σε διαφορετικά μέρη και τους έβαλα να γνωριστούν σιγά σιγά.
χθές ο θωμάς εκανε τα κακά του στο κρεβάτι μου ενώ απο τη μέρα που τον πήρα κοιμόμαστε παρέα, κάτι που δεν άλλαξε με τον ερχομό της Sissy.
Δεν θέλω να υπάρχει αυτό το κλίμα και θέλω η Sissy να εξελιχθεί σε γλυκό και χαδιάρικο γατί.
Πώς θα γίνει αυτό?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

Όλα αυτά που περιγράφεις, μου φαίνονται λίγο-πολύ φυσιολογικά. Η περίοδος της εξοικείωσης είναι πάντα επεισοδιακή, αλλά αφού ο Θωμάς γλείφει τη μικρή, μάλλον είστε σε καλό δρόμο.
Τα άγρια παιχνίδια που περιγράφεις είναι επίσης αναμενόμενα, αφού ο Θωμάς είναι πολύ νεαρός γάτος. Είναι πιθανόν να μην ξέρει ακόμα τα όρια, ιδίως αν τον είχες από μικρό. Επίσης, όπου να 'ναι θα αρχίσει να ωριμάζει σεξουαλικά, οπότε η επιθετικότητά του μπορεί να ενταθεί. Απ' την άλλη η Sissy είναι πολύ μικρό γατάκι και προφανώς αγριεύεται από τη συμπεριφορά του.
Η συμβουλή μου είναι να αφιερώνεις λίγο χρόνο την ημέρα αποκλειστικά στη Sissy για να δεθείς περισσότερο μαζί της (αν δεν το κάνεις ήδη) και να τα παίζεις και τα δυο μαζί με ένα καλάμι του ψαρέματος ή ένα λέιζερ. Επίσης, ίσως είναι καλό να τα χωρίζεις όταν μαλώνουνε. Όσο για το 'ατύχημα' του Θωμά, μπορεί να οφείλεται σε πολλά. Για την ώρα, παρακολούθησέ τον για να δεις αν θα το ξανακάνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Patoullina
Νεοφερμένο μέλος
τι να κανω; και το βραδυ οταν τα χωριζω νιαουριζουν και τα δυο δυνατα και τα ακουει ολη η πολυκατοικια. ποσο καιρο θα κανουν να τα βρουν; ισως δυο αγορακια να τα εβρισκαν πιο ευκολα η δεν εχει σχεση; Βοηθεια!!!
επισης μου αγριευει και ενα η μικρη γιατι;
(((Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kalomira
Νεοφερμένο μέλος
Και εγώ έχω ένα γάτο Σιάμ δύο ετών και πήραμε πριν τρεις εβδομάδες ένα κεραμιδογατάκι για να έχει παρέα.
Το τι γινόταν στην αρχή δεν περιγράφεται. Γρυλίσματα, δαγκωματιές κλπ.
Εγώ το μόνο που έκανα είναι να τα χωρίζω το βράδυ στην αρχή και φυσικά να δίνω περισσότερο σημασία στον "παλιό" γάτο. Αλλά από ότι ξέρω είναι φυσιολογικό αυτό για τις γάτες που δεν γνωρίζονται γιατί η πρώτη γάτα πρέπει να "προστατέψει" το χώρο της, που μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικά δικός της και φυσικά ζηλεύει τον εισβολέα. Αυτές οι μάχες ουσιαστικά καθορίζουν ποιός είναι ο αρχηγός στο σπίτι και μετά σταματάνε. Και τα μικρά γατάκια αντέχουν, μην ανησυχείς. Όσο δεν βλέπεις να δημιουργείται σοβαρός τραυματισμός αφησέ τα να το λύσουν μόνα τους.
Εμένα μετά από περίπου δέκα μέρες άρχισαν να τα πηγαίνουν καλύτερα και πλέον παίζουν και τρώνε μαζί. Αγκαλίτσες ακόμα δεν κάνουν αλλά πιστεύω ότι και αυτό με το χρόνο θα γίνει.
Πάντως μερικές μέρες δεν είναι τίποτε. Θέλει χρόνο. Σε μια φίλη μου μετά από δύο μήνες συμφιλιώθηκαν !
Υπομονή λοιπόν
Patoullina
Νεοφερμένο μέλος
ελπιζω ολα να πανε καλα γιατι τα αγαπαω και τα δυο γατακια πολυ
οταν βρισκονται και τα δυο μαζι, κραταω ενα παιχνιδακι στη μεση τους και καθονται και το βλεπουν και οι δυο, οταν σταματησω το παιχνιδακι, συνειδητοποιουν οτι βρισκονται απεναντι ο ενας στον αλλο και αρχιζουν τα γρρρρρ και τους καυγαδες 
Patoullina
Νεοφερμένο μέλος
δεν ξερω ετσι πρεπει να πεζουν

Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Μην ανησυχεις....και ο Αλφι παιζει με αυτο το τροπο με τη Πισου,και το αντιθετο....πολλες φορες τους φευγουν και τουφες...αλλα ολα ειναι πανω στο παιχνιδι.παιδια θελω τη βοηθεια σας. βασικα εχει 5 μερες τωρα που εφερα τν καινουρια γατουλα στο σπιτι 2,5 μηνων και ο δικος μου ειναι 4 τωρα. αν και δεν αγριευουν τωρα ουτε τριχα σηκωνουν, ο μεγαλος της επιτιθεται μαλλον για να παιξουν και σαν να την δαγκωνει στο λαιμο και αυτη κανει μιαουυ σαν να ποναει λιγο, τον διωχνει και μετα ολα καλα. ειναι φυσιολογικο αυτο η ο μεγαλος την μισει η κατι;δεν ξερω ετσι πρεπει να πεζουν
![]()
Απλα εχε το νου σου. Μπορει να ειμαι ψυχραιμη τωρα, αλλα οταν πηρα τον Αλφι - 3 ετων - για να κανει παρεα στη Πισου - 5 χρονων- δεν φανταζεσαι τι κουχ κουχ ακουγαν τα αυτακια μου για μια εβδομαδα. Σιγα σιγα ομως συνηθησαν ο ενας τον αλλον, και τωρα οπου παω και τα δυο με ακουλουθουν...

Αντα
Διακεκριμένο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος

Να τα χαίρεσαι και από μένα τα γατάκια σου!! Και κάτι άσχετο αλλά αν δεν θέλεις άλλα γατάκια καλό ΄θα ήταν να αρχίσεις να σκεφτόσουν την στείρωση το "κακό" δεν αργεί να γίνει....

Με 6 μηνών και ίσως και νωρίτερα μια θηλυκή μπορεί να ζευγαρώσει και να κάνει και πολλά πολλά γατάκια!
Patoullina
Νεοφερμένο μέλος
Patoullina
Νεοφερμένο μέλος
Μην ανησυχεις....και ο Αλφι παιζει με αυτο το τροπο με τη Πισου,και το αντιθετο....πολλες φορες τους φευγουν και τουφες...αλλα ολα ειναι πανω στο παιχνιδι.Απλα εχε το νου σου. Μπορει να ειμαι ψυχραιμη τωρα, αλλα οταν πηρα τον Αλφι - 3 ετων - για να κανει παρεα στη Πισου - 5 χρονων- δεν φανταζεσαι τι κουχ κουχ ακουγαν τα αυτακια μου για μια εβδομαδα. Σιγα σιγα ομως συνηθησαν ο ενας τον αλλον, και τωρα οπου παω και τα δυο με ακουλουθουν...
![]()
Σημερα παντως κοιμηθηκαν και τα δυο μαζι μου το μεσημερι. φυσικα το ενα ηταν στα δεξια μου και το αλλο στα αριστερα μου αλλα συντομα θα κοιμουνται και μαζι

julia
Διακεκριμένο μέλος
ναι εννοειται πως θα τα στειρωσω. τωρα η μικρη ειναι 2,5 μηνων και ο ροκυ 4. στους 5 μηνες περιπου τα στειρωνουμε?
Μεταξύ 6 μηνών και 8....

(στο εξωτερικό στειρώνουν ακόμα νωρίτερα)
εκτός και άν δείς οτι ο αρσενικός αρχίζει και ψεκάζει νωρίτερα, να την καβαλάει.. και η θυληκή να έχει αρχίσει να "ζητάει"

Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Αχχ και μενα το κανουν αυτο....αριστερα η Πισου και δεξια ο Αλφι.Σημερα παντως κοιμηθηκαν και τα δυο μαζι μου το μεσημερι. φυσικα το ενα ηταν στα δεξια μου και το αλλο στα αριστερα μου αλλα συντομα θα κοιμουνται και μαζι![]()
Ετσι μπορω να τα χαιδεψω και τα δυο 

Patoullina
Νεοφερμένο μέλος
Αχχ και μενα το κανουν αυτο....αριστερα η Πισου και δεξια ο Αλφι.Ετσι μπορω να τα χαιδεψω και τα δυο
![]()
αχ τι ωραια που ειναι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool