Δημιουργεί η στείρωση προβλήματα;

Abbigail-Abby

Νεοφερμένο μέλος

Η Abbigail-Abby αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Έχω ακούσει πολλά θετικά για την στείρωση όμως η γάτα ενός γνωστού μου μετά την στείρωση πάχυνε πάρα πολύ και όχι μόνο αυτό βαριόταν την ζωή της δεν έκανε απολύτως τίποτα ούτε παιχνίδι..συνέχεια καθόταν..Το πρώτο ξέρω ότι είναι φυσιολογικό και μπορεί να διορθωθεί με την μείωση της ποσότητας του φαγητού,για το δεύτερο όμως;:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι γατες μετα την ενηλικιωση φυσικο ειναι να μην παιζουν σαν γατακια,και οσο περνουν τα χρονια "βαραινουν" περισσοτερο,ειδικα αν κι ο ιδιοκτητης τους δεν ασχολειται μαζι τους ή δεν εχουν παρεα.Φυσικα αν ηταν αστειρωτα καθε Γεναρη θα "ξυπνουσαν",οχι ομως για να παιξουν,αλλα για να καλεσουν ερωτικα και να ψεκασουν,αυτο ομως δεν το θεωρω δραστηριοποιηση στα πλαισια της καθημερινης συμπεριφορας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι αλλά δεν είναι ακραίο να καθονται όλη μέρα, ουτε μια βόλτα μέσα στο σπίτι, ούτε τεντωμα, ούτε τίποτα..;Λογικό να μην πάιζουν πια αλλά γατα και να κάθεται ήσυχη σε ένα σημείο;:confused:

Μηπως ο φιλος σου ηταν λιγο υπερβολικος στην περιγραφη του;Καμια απο τις γατες μου δεν ειναι "βιδωμενη" σε καποιο σημειο απο τοτε που στειρωθηκε.:P

Εγω πιστευω οτι παιζει και καποιο ρολο ο χαρακτηρας της γατας....και το παχος (εφοσον εχει ξεφυγει πολυ) την επιβαρινει πολυ και την δυσκολευει στην κινηση....Εγω μετα την στειρωση φροντιζω να την παιζω καθημερινα και να την κανω να τρεχει μεχρι να κουραστει....και να γυμναστει ωστε να μην μου γινει βαρελακι....:P Οποτε καταλαβαινεις οτι δεν ειναι μονο η διατροφη...:redface:

χαχαχα..δεν ξέρω..αλλά η δραστηριότητα της γάτας εξαρτάται απο τον ιδιοκτήτη της,αν δεν κάνω λάθος...:)

Ο χαρακτήρας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ο γατούλης μου είναι πάνω από ένα μήνα στειρωμένος και δεν έχει χάσει τη διάθεσή του για παιχνίδι. Ακόμη και το βράδυ, υπάρχει περίπτωση να με ξυπνήσει, γιατί θέλει να παίξει. Δυο ακόμη γάτες που έχουμε στειρώσει στο πατρικό μου, κάνουν παιχνίδια, σκαρφαλώνουν σε δέντρα και άλλα διάφορα όπως ακριβώς και πριν.

Βασικό πράγμα θεωρώ πως είναι η γάτα να έχει κι ερέθισμα. Αν την αφήσεις να τεμπελιάσει για καιρό, σίγουρα θα της γίνει συνήθεια. :)

Συμφωνώ απόλυτα!!!:)

(Ασχετο με την στείρωση)Αυτό με το ξύπνημα την νυχτα μ΄άνησυχει πολυ:/:Ξερω ότι η γάτες νεαρής ηλικίας έχουν πολύ όρεξη για παιχνίδι και πιστευω ότι θα αντιμετοπίσω πρόβλημα με το ξύπνημα μεσ'την νύχτα η νωρίς το πρωί μιας και πηγαίνω λύκειο και τον ύπνο τον χρειάζομαι τρελά..:redface::/: Μπορώ με κάποιο τρόπο να το αποτρέψω αυτό..?:hmm:

Αν φροντίσεις να εκτονώνεται αρκετά λίγο πριν κοιμηθείτε το πιο πιθανό είναι ότι για αρκετές ώρες θα είναι κουρασμένο οπότε και θα κοιμάται. Παραδοσιακή συνταγή. Δεν ξέρω αν πιάνει σε όλους. Σε εμάς πάντως πιάνει τις περισσότερες φορές. :)

Εγώ την κουράζω πολύ όλη μέρα κ παρόλο που χουζουρεύει κατά διαστήματα, το βράδυ κοιμόμαστε μαζί κ δεν με ενοχλεί καθόλου...
Ξυπνά γύρω στις 7 και αργότερα ξυπνά κ εμένα..
Εξαρτάται όμως από τον χαρακτήρα της κάθε γάτας κ πως την μαθαίνεις με την συνήθεια!

Μακάρι να πιάσει!!!100000000000000000000000000000 ευχαριστώ για την συμβουλή:Dτο είχα μεγάλο αχγος:redface:

Για το βράδυ μη φοβάσαι, ακομη και η εκτόνωση να μην πιάσει, προσπάθησε να μην της δίνεις σημασία αν ξυπνήσει ή να την περιορίσεις για λίγο ή μέχρι το πρωί σε μικρο χώρο για να το δει σαν τιμωρία. Έτσι θα συνδυάσει το βραδινό παιχνίδι με κάτι κακό και θα προτιμάει να κοιμάται. Εγω αν τυχει να ξυπνισει, τον αγνοώ, κάνω λίγο υπομονή και μετά κοιμάται, απλά εχω πάντα σε τάξη το δωμάτιό μου ώστε να μην μπορεί να παίξει με κάτι που κάνει θόρυβο όσο κοιμάμαι.
Όσο για την στείρωση, εξαρτάται και από εσένα αλλά κυρίως από τη γάτα. Ο δικός μου δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει, είναι πάντα το ίδιο δραστήριος και αρκετά αδύνατος.

Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή:-)

Τα ζωα δεν εχουν την αντιληψη της τιμωριας. Το ζωακι δεν ειναι παιδι...
Θα συνηθισει με τον καιρο και θα κοιμαται το βραδυ μαζι σου. Λιγο πριν τον υπνο μπορεις να παιζετε αρκετα ωστε να κουραζεται και να πεφτει για υπνο. Και εμας στην αρχη δεν ερχοταν για υπνο αλλα για παιχνιδι. Της κλειναμε την πορτα του υπνοδωματιου μας αλλα δεν την κλειναμε μεσα σε δωματιο και με τον καιρο συνηθισε (ειναι 7 μηνων τωρα και τη βρηκαμε 3,5). Υπομονη θελει.
Οσο για τη στειρωση που ειναι και το βασικο σου θεμα ειναι σοφη επιλογη. Δεν ταλαιπωρειται απο τους οιστρους, αποφευγονται πολλα προβληματα υγειας. Οσο για το παχος, αυτο εκτος απο θεμα χαρακτηρα του ζωου θεωρω οτι ειναι και θεμα δικο σου απο την αποψη οτι θα προσεχεις τη διατροφη του -ρωτωντας τον κτηνιατρο σου ή βλέποντάς το στη συσκευασία της τροφής που του δίνεις για το τι ποσοτητα χρειαζεται να τρωει.
Ελπιζω να βοηθησα:)

Μα φυσικά και βοηθήσατε.:D
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ:):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back