Διάρκεια εγκυμοσύνης...

Elenh-M.D.

Νεοφερμένο μέλος

Ο Elenh-M.D. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Διάρκεια εγκυμοσύνης...και αλλες αποριες

Καλημερα σας:),

Εχω μια γατα στην γειτονια μου(αδεσποτη),η οποια μεσα σε λιγες εβδομαδες εχει μεγαλωσει...υπερβολικα η κοιλιτσα της.Την ταίζουμε εδω και καιρο εγω και η οικογενεια μου και εχω αρχισει και ενδιαφερομαι γι'αυτην.Επειδη ομως ειχα μια παλια εμπειρια με μυκητα απο γατα οι γονεις μου ειναι λιγο επιφυλακτικοι στο να την κρατησουμε μεσα στο σπιτι,αλλα συμφωνουν να την κρατησουμε απ'εξω.Διαφωνω ομως γιατι σχετικη αυλη δεν υπαρχει γιατι ακριβως μπροστα απο το σπιτι μας εχει δρομο.Παρ'ολο που μενω σε νησι ειχα αρκετα προβληματα με τις γατες,τις εχανα και δεν τις ξαναεβρισκα και ουτε ξερω τον λογο.Η γατα οπως ειπα ειναι αδεσποτη,πιστευετε οτι θα επρεπε να την δωσω για υιοθεσια?Παρακαλω περιμενω απαντησεις!:/:
Κατι ακομα που θα ηθελα να ρωτησω ποσο καιρο διαρκει η εγκυμοσυνη μιας γατας.:hmm:
Επισης, θα ηθελα να μου πειτε καποια σημαδια εγκυμοσυνης για να ξερω εαν οντως η γατουλα ειναι εγκυος ή οχι.Θα προσπαθησω να την βγαλω φωτογραφια και να σας την στειλω.

Ευχαριστω εκ των προτερων,
Ελενη.:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες.:)
Η εγκυμοσύνη στις γάτες διαρκεί δύο μήνες (62 μέρες κατά μέσο όρο, αν θυμάμαι καλά). Εκτός από το φούσκωμα στην κοιλιά, στην εγκυμοσύνη πρήζονται και οι θηλές, οπότε ίσως να μπορέσεις να το καταλάβεις και από εκεί. Φυσικά, οριστική απάντηση θα σου δώσει ο κτηνίατρος.

Είναι φιλική η γατούλα; Πιάνεται; Θα σου πρότεινα να την πας στον κτηνίατρο, κι αν αυτός τη βρει καθαρή από μήκυτες, ίσως οι γονείς σου πειστούν να τη φιλοξενήσετε.

Θεωρητικά μπορεί να δοθεί για υιοθεσία (αν δέχεται να ζει σε σπίτι), αλλά οι ενήλικες γάτες δίνονται πολύ δύσκολα, πόσο μάλλον αν είναι έγκυες.:/:

Να ξέρεις πως αν δεν είναι προχωρημένη η εγκυμοσύνη, μπορείς να της κάνεις στείρωση από τώρα. Μην θεωρήσεις δεδομένο ότι θα βρεις εύκολα καλά σπίτια για τα μικρά. Αν αποφασίσεις να την αφήσεις να γεννήσει, φρόντισε να τη στειρώσεις μόλις απογαλακτιστούν τα μικρά. Αυτό το προτείνω, επειδή η γατούλα το πιθανότερο είναι να συνεχίσει να μένει στα πέριξ της αυλής σας για αρκετό καιρό, οπότε η στείρωση θα την προστατέψει από πολλές ασθένειες και θα της χαρίσει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η Madame ,ετσι την εχω ονομασει γιατι την εχω αρκετο καιρο,ειναι πολυ εως υπερβολικα χαδιαρα,ειναι η μοναδικη απο τις γατες της γειτονιας μου που ερχεται στα ποδια μου απο μονη της :D και ξερετε κανει τα κλασσικα τριβεται στο ποδι μου γυρω γυρω και τετοια.
Το προβλημα ειναι οτι η μητερα μου δεν θελει γατες μεσα στο σπιτι γιατι γεμιζουν τριχες και ξερετε τις μητερες πως ειναι,παρ'ολο που ειχε μικρη γατες μεσα στο σπιτι αλλα αυτο ασχετο.
Γενικα,λατρευω τις γατες αλλα δεν καταφερα ποτε μα ποτε να κρατησω μια για αρκετο καιρο και ετσι δεν ξερω εαν η Madame θα καταδεχτει να ζησει σε σπιτι:(.Λογικα θα της ειναι δυσκολο γιατι ειναι αλητογατα του δρομου αλλα και παλι δεν ξερω:hmm:.
Το να της κανω στειρωση τωρα που ειναι εγκυος το θεωρω λιγο απανθρωπο οποτε αποκλειω αυτη την περιπτωση αλλα για μετα δεν ξερω.Και θεωρω οτι ειναι αρκετα προχωρημενη γιατι εχει παχυνει πολυ :hmm:.
Και επισης,μπορειτε να μου εξηγησετε λιγο τι ειναι ειναι απογαλακτιση?Πριν κανω εγγραφη στο φορουμ σας ειδα οτι το λετε πολυ αλλα δεν ξερω τι ειναι:hmm:.

Ευχαριστω για την απαντηση.
Περιμενω και αλλες.:)

Υ.Γ.: Ειμαι συνιθισμενη σε greeklish οποτε συγχωρεστε με εαν δειτε καμια στραβη μεσα στα κειμενα.:redface:

Το να τη στειρωσεις οσο ειναι εγκυος δεν ειναι απανθρωπο οπως λες σε συγκριση με το να την αφησεις να γεννησει καιμετα να χαθουν αλλα 4-5 γατακια....
Απογαλακτισμος ειναι οταν σταματουν τα μωρα να πινουν γαλα απο τη μανα τους και αρχιζουν να τρωνε τροφη για γατες... Αυτο γινεται συνηθως στους 2 μηνες...

Απογαλακτισμός είναι όταν σταματήσουν να θηλάζουν τα μικρά.:) Παίρνει περίπου 2 μήνες, αλλά περίμενε να σε κατατοπίσει και κανένας άλλος. Ο μόνος λόγος που προτείνω στείρωση αμέσως μετά τον απογαλακτισμό είναι για να μην ξαναμείνει έγκυος. Επίσης να ξέρεις ότι υπάρχει πιθανότητα να σκοτώσει κάποιος αρσενικός τα μικρά, για να ξανάρθει σε οίστρο η γατούλα και να ζευγαρώσει μαζί της. Δεν το λέω για να σε τρομάξω, δεν συμβαίνει πολύ συχνά, αλλά μπορεί να συμβεί... οπότε να προσέχετε.:/:

Τώρα είδα ότι είσαι 14 χρονών, οπότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά από μόνη σου. Αφού η μαμά σου αγαπάει τις γάτες, δώσ' της να διαβάσει αυτό το άρθρο για τη στείρωση. Πραγματικά, είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για μια γατούλα που ζει έξω.

Σχετικα με την στειρωση δεν θα της κανω γιατι μου φαινεται σε προχωρημενο σταδιο η εγκυμοσυνη της.Θα προσπαθησω να ανεβασω φωτογραφια της για να μου πειτε και εσεις την γνωμη σας και εαν μπορω θα παω και σε κτηνιατρο να την δει.:up:

Ευχαριστω πολυ.:)

Αυτο που λετε για το οτι σκοτωνει ο αρσενικος τα γατια το ξερω αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι.Και ειναι κριμα.Οσο για την στειρωση δεν ξερω ακομα.Θα ρωτησω και τους γονεις μου και θα δουμε.Μαλλον,απ'οτι φαινεται θα το δωσω για υιοθεσια γιατι ποναει η καρδια μου να το εχω στο δρομο.:(

γιατι δεν προτινεις στην μαμα σου να κρατησετε την γατουλα μεσα στο σπιτι δοκιμαστικα για ενα διαστημα και αν δει οτι την πειραζουν οι τριχες να την δωσετε για υιοθεσια; Και η δικη μου η μαμα δεν ηθελε τριχες και σιχαινοταν τις γατες αλλα τωρα ουτε καν αναφερει τιποτα για τριχες και μαλιστα χαιδευει/παιζει με τον γατο μου και τον αφηνει να την γλειφει. Αν την εγλειφε γατα στο παρελθον θα εκανε μπανιο με χλωρινη για να απολυμανθει :lol::lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back