Διάρροια από χορήγηση γάλατος ανθρώπινης κατανάλωσης

emmaniko

Νεοφερμένο μέλος

Η emmaniko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει από Εύοσμος (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Την παρασκευη το μεσημερι βρηκα ενα γατακι υπολογιζω 3 ημερων (γιατι ειχε κλειστα ματια, χωρουσε στην χουφτα μου και ειχε τριχωμα). Ξεκινησα δινοντας του αγελαδινο γαλα. Μετα μπηκα στο ιντερνετ για να πληροφορηθω, και ειδα οτι καλυτερα απο αυτο και οταν δεν εχεις το ειδικο γαλα ειναι το νουνου! Στη συνεχεια ειπα να παρω το ειδικο γαλα για γατακια, αλλα ενας τυπος απο pet shop, μου προτεινε να παρω γαλα σε σκονη μωρου!!! Το πηρα και πριν απο λιγο εκλεισα μια μερα που του το δινω! Αλλα....το γατακι μου δεν φαινεται καλα! Απο εκει που ειχε ορεξη και ετρωγε, και νιαουριζε και τριγυρνουσε μεσα στην κουτα του, τωρα με δυσκολια κινειται και δεν πολυνιαουριζει!!! Φοβαμαι οτι η ευκοιλια ειναι απο το γαλα!!! Τι να κανω??? Να του ξαναδωσω εβαπορε μπας και σφιξει????? Υπαρχει κινδυνος αφυδατωσης απο οτι διαβασα καπου??? Σας παρακαλω βοηθηστε με!!! Και τι αλλο πρεπει να κανω???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: SOS...SOS...SOS!!!

να το πας στον κτηνιατρο καταρχην...ειναι το πιο ενδεδειγμενο..επισης ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΠΑΔΕΣ..δεν ειναι γιατροι..ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ...το γατακι θελει γαλα,ειδικο για γατακια,που θα παρεις απο κτηνιατρειο.ή εστω απο πετ..με και μπιμπερο...αλλα οπωσδηποτε κτηνιατρο...το ιντερνετ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γιατρος...επισης μετα το φαγητο θελει τριψιμο με βαμβακι ή κατι απαλο χαμηλα στην κοιλιτσα του για να μπορεσει να ενεργηθει...ειναι παρα πολυ βασικο αυτο...καλη τυχη στο γατακι..:)
ΥΓ..μην γραφεις ολο κεφαλαια γιατι απαγορευεται απο τους κανονισμους του σαιτ..
.......ναι..η ευκοιλια απο το γαλα ειναι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρίξε μια ματιά εδώ και ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε

Επίσης να το έχεις σε ζεστό και ήσυχο μέρος. Υπάρχουν pet shop (πχ ζωοφιλία που έχει σε πολλές περιοχές) που έχουν το ειδικό γάλα για γατάκια και κάνουν και delivery. Αν πάρεις τώρα τηλέφωνο !!!τώρα!!! τους προλαβαίνεις. Επίσης εννοείται να μην δίνεις κρύο γάλα. Καλή τύχη στο γατάκι!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Όσο για τα κεφαλαία, δεν προλαβα να διαβασω τους κανονισμούς γιατι ....το γατάκι μου πεθαίνει!!!! Sorry στους υπεύθυνους του site!!!
Σε κτηνίατρο που ρώτησα μου είπε ότι δεν χρειαζόταν να του το πάω και ....ο Θεός βοηθός!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Όσο για τα κεφαλαία, δεν προλαβα να διαβασω τους κανονισμούς γιατι ....το γατάκι μου πεθαίνει!!!! Sorry στους υπεύθυνους του site!!!
Σε κτηνίατρο που ρώτησα μου είπε ότι δεν χρειαζόταν να του το πάω και ....ο Θεός βοηθός!

για τα κεφαλαια στο ειπα απλα για να ξερεις..:)
ωραιος γιατρος...μηπως να τον αλλαζες;;;αυτος.γιατι .δεν σου ειπε να του δωσεις γαλα,ειδικο για γατακια..;;;;:)

Ξέρω και γω, Έφη μου!!! Τί να πω η δόλια...!!! Μήπως θεώρησε ότι αφού είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες να ζήσει χωρίς την μαμά του και τόσο μικρό, να το παλέψω έτσι??? Δεν ξέρω!!! Υπάρχει περίπτωση λες να έχει σκουλίκια???? Πάντως από την παρασκευή μέχρι σήμερα το πρωί με το νουνού ήταν καλύτερα! Κάπου διαβασα να του κανω το γαλα με ρυζονερο για να σφίξει η ευκοιλια! Λες να το δοκιμάσω μιας και τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα!!! ???? (Υ.Γ. Σε καμμια περιπτωση δεν σε παρεξήγησα για τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Ισα-ίσα ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!)

ναι..οπως παντα..καποιοι κτηνιατροι δινουν πολυ μικρη σημασια στις γατες..τεσπα..ναι,νομιζω οτι κανει καλο το ριζονερο..αλλα οπωσδηποτε να παρεις γαλα ειδικο για γατακια..διαβασε και τα αρθρα που σου εβαλε η βιβικα..και οντως ο θεος βοηθος...:).. ΥΓκαι βεβαια υπαρχει πιθανοτητα να εχει σκουλικακια...αλλα μην δωσεις απο μονη σου τπτ...εγω θα το πηγαινα σε αλλο γιατρο..

Μπορεί να τό πείραξε και η αλλαγή από το εβαπορέ σε σκόνη. Καλό θα ήταν να αποφεύγεις τις αλλαγές. Βρες το γάλα που του ταιριάζει καλύτερα. Να του δίνεις και νεράκι για να μην ααφυδατωθεί. Υπομονή και Καλή Τύχη!

λοιπον επειδη ειμαι ακριβως στην ιδια κατασταση με σενα καταρχην θα σου πω να μην αγχωνεσαι ειδικα οταν το ταιζεις γιατι το καταλαβαινει και πιστεψε με ειναι πολυ χειροτερα τα πραγματα..πρεπει οπωσδηποτε να παρεις γαλα για γατακια..κανενα αλλο δεν ειναι καλο υποκαταστατο..2 μαρκες καλες ειναι το ormilak και το royal canin..εγω θα σου προτεινα να παρεις το royal γιατι εχει πολυ καλυτερο μπιμπερο απο το ορμιλακ και θα σε βολεψει περισσοτερο..απο κει και περα..ταισμα ανα 2 ωρες γιατι ειναι πολυ μωρο 3-6 ml..καλυτερα να μην το ταιζεις με συριγγα γιατι υπαρχει μεγαλυτερος κινδυνος να πνιγει..προτιμησε το μπιμπερο ειναι και πιο ευκολο..αμεσως μολις το ταισεις θα το γυρισεις ανασκελα κρατωντας το στο χερι σου και θα το τριψεις..τα δικα μου οταν τα τριβω στην κοιλια δεν κανουν τιποτα..μονο οταν τα τριψω στα γεννητικα οργανα..πρεπει οπωσδηποτε να κανουν τσισα μετα απο καθε γευμα..σημερα τα πηγα στο κτηνιατρο και μου ειπε οτι και καθε 2η μερα να κανουν κακα ειναι καλα..ο γιατρος εδω του φορουμ ομως μου ειπε 1-2 φορες την μερα..επισης μου ειπε οτι πρεπει αν τα τριβω και δεν κανουν κακα τους να τα βοηθαω λιγο με ενα θερμομετρο που πανω θα εχει λιγη βαζελινη..εννοειται οτι ισα ισα μπαινει το θερμομετρο ε?σου λεω τι μου ειπε αν δεν μπορεις καλυτερα να μην το κανεις..θα το βαλεις σε μια κουτα με ενα σεντονακι απο κατω ή οτιδηποτε και μεσα θα βαλεις ενα αρκουδακι και ενα ρολοι...ακουγοντας το τικ τακ νομιζουν οτι ειναι η καρδια της μαμας τους και ηρεμουν..εμενα πανε και κοιμουντε πανω στο ρολοι:(..για τα σκουλικια δεν θα δωσεις τιποτα ειναι παρα πολυ μωρο..μετα τις 3 εβδομαδες αρχιζει η αποπαρασιτωση..και ναι ο γιατρος αυτη τη στιγμη δεν μπορει να σου κανει τιποτα..το μονο που μπορει να σου κανει ειναι να σου δωσει οδηγιες..ευχομαι πραγματικα να ζησει και καλο κουραγιο σε εσενα..ζω το ιδιο και εχω κουραστει απιστευτα..

αυτο που ξεχασα να σου πω ειναι οτι πρεπει να το εχεις στα ζεστα..βαλε μια θερμοφορα ή ενα μπουκαλι με ζεστο νερο τυλιγμενα σε μια πετσετα(προσεχε μην καει εννοειται)..εμενα η κτηνιατρος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να τους βαλω γιατι εχει ζεστη αλλα τα δικα μου ειναι 14 ημερων και οχι τοσο μωρα..το δικο σου χρειαζεται ζεστη

μπραβο Ηλιαννα...ακρως κατατοπιστικη!!!!:clapup::clapup:

μπραβο Ηλιαννα...ακρως κατατοπιστικη!!!!:clapup::clapup:

τι να κανω εφη μου:(στην ιδια κατασταση ειμαι και εγω και τα εχω μαθει απο πρωτο χερι..και ειδικα αν καποιος ειναι εντελως απειρος και πρωτη φορα διαβαζει πρεπει να εισαι αναλυτικοτατη για να το οκανει οσο πιο σωστα γινεται..εγω τουλαχιστον ειχα διαβασει και 5 πραγματα και δεν χρειαστηκα τοση πολυ βοηθεια..χειροτερα και απο το να μεγαλωνεις κανονικο μωρο ειναι:/:και μονο η ολη σου αγωνια αν θα ζησουν και αν ειναι καλα φτανει..ουφ:/:

αυτο παει στην κοπελα:αν θες σε παρακαλω στειλε μου το κινητο σου και σε ποια περιοχη μενεις γιατι υπαρχει περιπτωση αυριο να βρω μαμα γατα μπας και το δεχτει..θα της βαλω και τα δικα μου για να δουμε..

ευχομαι και στις δυο μεσα απο την καρδια μου..καλη επιτυχια..:D

πολλες γατες δεν μπορουν να χωνεψουν το αγελαδινο γαλα...μπορεις να αγορασεις ομως απο εμπορους ή καταστηματα με ζωακια ειδικο γαλα για γατες ή γατακια...μην ξεχνας οτι τα γατακια πρεπει να δεχονται μαλαξεις στην κοιλια για χωνεψει οταν δεν εχουν μητερα

Eγώ όταν τάιζα μωρά γατάκια με μπιμπερό δεν τα γύριζα ανάσκελα αλλά μπρούμυτα όπως κάνουμε και στα δικά μας μωράκια για να μην πνιγούν. Εκτός του ότι θα γελάσεις γιατί ρεύονται κι αυτά τους τρίβεις με ένα μπαμπακάκι την κοιλίτσα για τσίσα και μία φορά την ημέρα κακά. Τσίσα να κάνει σε κάθε γεύμα πρέπει. Καλή επιτυχία. Έχετο ζεστά και βάλτου και ένα λούτρινο:)

και ναι ο γιατρος αυτη τη στιγμη δεν μπορει να σου κανει τιποτα..το μονο που μπορει να σου κανει ειναι να σου δωσει οδηγιες..

Συγνωμη αλλα διαφωνω. Και φυσικα μπορει να κανει. Και ειναι πολυ πιο ευκολο ενας κτηνιατρος να διακρινει αν ενα μικρουλη εχει υποθερμια και χρειαζεται, ανεξαρτητα με την εξωτερικη θερμοκρασια, Θερμοφορα, αν εχει υπογλυκαιμια και χρειαζεται να του χορηγηθει γλυκοζη ειτε με ορο ειτε απο το στομα.
Επισης εκεινο που πολλες φορες εχω διαβασει και δεν μπορω να καταλαβω ειναι ποιος εχει βγαλει την θεωρια οτι σε νεογεννητα μικρα που νοσουν δεν παρεχονται φαρμακα? Ενα μικρο με διαρροια δεν το εγκαταλειπεις στην τυχη του, γιατι ειναι καταδικασμενο. Σαφως και το υποστηριζεις με φαρμακευτικη αγωγη ακομη και εαν ειναι μολις μιας ημερας νεογεννητο. Δεν αλλαζει κατι στα ζωα αποτι στον ανθρωπο.
Οι δοσολογιες ειναι βεβαια απειροελαχιστες αλλα ενας καλος κτηνιατρος ξερει και μπορει να υποστηριξει αγωγη ακομη και σε νεογεννητο μικρο.
Επισης μην ειστε τοσο απολυτοι στο θεμα με το ειδικο γαλα για τα γατακια. Το ΝΟΥΝΟΥ σε σωστες αναλογιες εχει σωσει μικρα και μικρα. Αν λοιπον ενα μικρο που του δωθηκε το ΝΟΥΝΟΥ τα πηγαινει καλα, ειναι πολυ πολυ επικινδυνη η αλλαγη στην διατροφη του ειδικα στις πρωτες μερες της ζωης του.

Τελευταία επεξεργασία:
και ναι ο γιατρος αυτη τη στιγμη δεν μπορει να σου κανει τιποτα..το μονο που μπορει να σου κανει ειναι να σου δωσει οδηγιες..

Συγνωμη αλλα διαφωνω. Και φυσικα μπορει να κανει. Και ειναι πολυ πιο ευκολο ενας κτηνιατρος να διακρινει αν ενα μικρουλη εχει υποθερμια και χρειαζεται, ανεξαρτητα με την εξωτερικη θερμοκρασια, Θερμοφορα, αν εχει υπογλυκαιμια και χρειαζεται να του χορηγηθει γλυκοζη ειτε με ορο ειτε απο το στομα.
Επισης εκεινο που πολλες φορες εχω διαβασει και δεν μπορω να καταλαβω ειναι ποιος εχει βγαλει την θεωρια οτι σε νεογεννητα μικρα που νοσουν δεν παρεχονται φαρμακα? Ενα μικρο με διαρροια δεν το εγκαταλειπεις στην τυχη του, γιατι ειναι καταδικασμενο. Σαφως και το υποστηριζεις με φαρμακευτικη αγωγη ακομη και εαν ειναι μολις μιας ημερας νεογεννητο. Δεν αλλαζει κατι στα ζωα αποτι στον ανθρωπο.
Οι δοσολογιες ειναι βεβαια απειροελαχιστες αλλα ενας καλος κτηνιατρος ξερει και μπορει να υποστηριξει αγωγη ακομη και σε νεογεννητο μικρο.
Επισης μην ειστε τοσο απολυτοι στο θεμα με το ειδικο γαλα για τα γατακια. Το ΝΟΥΝΟΥ σε σωστες αναλογιες εχει σωσει μικρα και μικρα. Αν λοιπον ενα μικρο που του δωθηκε το ΝΟΥΝΟΥ τα πηγαινει καλα, ειναι πολυ πολυ επικινδυνη η αλλαγη στην διατροφη του ειδικα στις πρωτες μερες της ζωης του.

εγω 3 κτηνιατρους πηρα και το μονο που μου ειπαν ειναι δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα απλα να περιμενουμε να μεγαλωσουν:(το μονο που τους εκανε ηταν κλισμα γιατι δεν εκαναν κακα και τιποτα αλλο..η κοπελα πηγε ηδη σε αλλο κτηνιατρο οποτε μακαρι να την βοηθησε και να εδωσε φαρμακευτικη αγωγη στο μωρο αφου γινεται

εγω 3 κτηνιατρους πηρα και το μονο που μου ειπαν ειναι δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα απλα να περιμενουμε να μεγαλωσουν:(το μονο που τους εκανε ηταν κλισμα γιατι δεν εκαναν κακα και τιποτα αλλο..η κοπελα πηγε ηδη σε αλλο κτηνιατρο οποτε μακαρι να την βοηθησε και να εδωσε φαρμακευτικη αγωγη στο μωρο αφου γινεται
Hlianna αποτι ειδα στο αλλο θεμα τελος καλο ολα καλα για το μικρουλι. Σιγουρα μπορει να δωθει αγωγη σε μικρουλια που εχουν προβλημα υγειας. Σε νεογεννητα 2 ημερων αναγκαστηκα και εδωσα αντιβιωση γιατι ηταν μονοδρομος. Δεν ειναι η μοναδικη φορα. Παρα πολλες φορες χρειαστηκε να χορηγησω φαρμακα ακομη και για την διαρροια σε πολυ μωρα γατακια. Αν κρινω απο το αποτελεσμα ( εχω χασει μονο δυο μικρα απο τα δεκαδες που εχουν περασει απο τα χερια μου) μαλλον κρινω οτι δεν ειναι λαθος η πρακτικη που μου εχουν συστησει οι κτηνιατροι.
Να περιμενεις να μεγαλωσει ενα μικρο οταν εχει εμφανη συμπτωματα ρινοτραχειιτιδας η διαρροια η χλαμυδια η συμπτωματα πανλευκοπενιας χωρις υποστηριξη με φαρμακευτικη αγωγη?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back