Διάρροια σε νεογέννητα γατάκια

• Thread starter Thread starter el11
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Απάντηση: Νεογέννητο γατάκι και διάρροια...

Ευχαριστώ πολύ! Εχω αγχωθεί λίγο με το μικράκι μου..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα.... πήγαμε στον γιατρό και είπε ότι είναι απο το γάλα. Ότι είναι μικρό για παράσιτα και για φάρμακο... Είναι μόνο 3 εβδομάδων....Μου είπε ότι το επόμενο 10ημερο είναι κρίσιμο. Άντε να δούμε.... :/::/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Ευχαριστώ πολύ...
τώρα πάντως περάσαμε στο ακριβώς αντίθετο στάδιο.. την δυσκοιλιότητα... αχ αχ.... :(

Θα πρέπει να του τρίβεις το ποπό με ένα νωπό βαμβάκι για να μπορέσει να ενεργηθεί.

Νεογέννητα γατάκια με διάρροια

Γέννησε η γατούλα μου 5 γατάκια πριν 2 εβδομάδες περίπου και τα δύο είναι πολύ άρρωστα με διάρροια και δεν ξέρω τι να κάνω. υπάρχει κάποιος τρόπος να τα βοηθήσω χωρίς να τα απομακρύνω από την μητέρα τους;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Νεογέννητα γατάκια με διάρροια

Καλημερα.
Η γατουλα εχει κανει εξετασεις;Αποπαρασιτωση πριν μεινει εγκυος;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα... Όχι δεν εχεί κάνει εξετάσεις, ούτε εμβόλιο έχει βάλει... Έχει και η ίδια διάρροια από την στιγμή που γέννησε.

Toτε μπορει να ειναι οτιδηποτε,απο καποιο παρασιτο που ειχε ή κοληλσε απο το ζευγαρωμα,εως καποια μεταδοτικη ασθενεια που μπορει να εχει μεταφερει στα μωρα και να αποβει μοιραια.

Δηλαδή δεν μπορώ να κάνω κάτι;

Μπορεις να καλεσεις ενα γιατρο να τους δει ολους,ειναι πολυ μικρα ακομη και δε θα ρισκαρα να τα βγαλω εξω,εστω και με τη μανουλα τους.Απλα σε αυτη την ηλικια δεν μπορουν να παρουν πολλα φαρμακα...

Ναι αυτό θα κάνω, μακάρι να αντέξουν όμως μέχρι την Τετάρτη που ανοίγουν οι γιατροί.
Ευχαριστώ!!

Αυριο ανοιγουν οι γιατροι.
Περαστικα!

Διάρροια που δε σταματάει

Φιλοξενω δυο γατακια 40 ημερων τα οποια εχουν διαρροια. Εχθες τα εξετασε ο κτηνιατρος και μου εδωσε συροπι ercefuryl και hills i/d αλλα δευτερη μερα σημερα και η διαρροια δεν υποχωρει. Τα γατακια ειναι ευδιαθετα και παιζουν αλλα με ανησυχει που δε σταματαει η διαρροια τους. Το παραλογο της υποθεσης ειναι οτι σημερα ειδα κατι ψιλοσιχαμερο δλδ η μικρη πηγε στην αμμο και ετρωγε τα σκ... που ειχε κανει πριν λιγο ο αρσενικος:mpliaks: τη μαλωσα αλλα αυτη πηγαινε ξανα... Εχει γεμισει και ο τοπος σκ... λες και δε προλαβαινω να καθαριζω την αμμο.:( Βεβαια αυτο που με στενοχωρει περισσοτερο ειναι οτι ταλαιπωρουνται τα μικρα...
Εχει συμβει σε εσας κατι παρομοιο και πως το αντιμετωπισατε?

Απάντηση: Διάρροια που δε σταματάει.

Καλησπέρα.:)
Να σε ρωτήσω κάτι..ο γιατρός τι είπε; Δηλαδή,σου είπε πότε θα αρχίσει να υποχωρεί η διάρροια; μήπως είναι νωρίς ακόμα;Εννοείται πως αν δεις ότι δεν υποχωρεί..θα πρέπει να τον ενημερώσεις.
Εμένα πάντως ,όταν ο γάτος μου είχε διάρροια,του είχε δώσει μια σκόνη που την έβαζα στο νερό,για την αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας..και ήταν πολύ καλη.Σε 2 μέρες είχε φτιάξει δηλαδη..όμως έχει σημασία και η αιτία της διάρροιας.Στον γάτο μου είχε προκληθεί απο αντιβίωση που έπαιρνε για πολλές μερες.:)

Ο κτηνιατρος ειπε οτι κανονικα απο εχθες επρεπε να δω βελτιωση αλλα ομως δεν ειδα καμια, η κατασταση παραμενει ιδια... Μιλησα και σημερα μαζι του και μου ειπε να συνεχισω μεχρι αυριο το πρωι το συροπι και αν δε σταματησει να του τηλεφωνησω ξανα... ισως χρειαστει να δωσω ειπε για λιγες μερες κοτοπουλο με ρυζι. Το αλλο ομως βρε πουπουλενια? Το να τρωει η μικρη τα κακα του αρσενικου? Να μολις πριν λιγο παλι το ιδιο εκανε και τη μαλωσα αλλα τιποτα... :worry:

Μάλιστα.Πάντως το κοτοπουλάκι με το ρύζι,όντως το προτείνουν κάποιοι κτηνίατροι,αλλά χωρίς σχεδόν καθόλου λάδι,και με ελάχιστο αλάτι.
Όσον αφορά τα..κακάκια,που τα τρώει η μικρή..ξέρω ότι το κάνουν κάποια,ιδιαίτερα οι σκύλοι,αλλά και οι γάτες κάποιες φορές.Όμως δεν μου έχει τύχει..και δεν ξερω να σου πω γιατί το κάνει.Τον γιατρό τον ρώτησες;
ΥΓ..επίσης....σου είπε ποια μπορεί να είναι η αιτία της διάρροιας; μου κάνει εντύπωση που έχουν και τα δύο.Αποπαρασίτωση έχετε κάνει;

Δε νομιζω οτι ειναι κατι αφυσικο αυτο που περιγραφεις.
Εννοειται να ξαναμιλησεις με τον κτηνιατρο αν δεν υποχωρησει και να παρεις και μια δευτερη γνωμη.
Το να τρωνε η μια τα κακα της αλλης ειναι κατι που κανουν καποιες γατες. Ετσι μπορει να μεταδιδονται παρασιτα του εντερου (τα οποια μπορουν να προκαλεσουν διαρροιες). Εμενα η μια απο τις γατες μου εχει ταλαιπωρηθει αρκετες φορες με διαρροιες (και παρασιτα και κοκκιδια και ολα τα χαζα τοων εντερων:(). Απλα πραγματικα αν δεν βλεπεις βελτιωση παρε δευτερη γνωμη, καμμια φορα σωζει ζωες.
Να υποθεσω οτι εχει γινει αποπαρασιτωση και υπαρχει ακομα η διαρροια?

Ναι εχει γινει αποπαρασιτωση κανονικα και ο γιατρος υπεθεσε οτι μαλλον ειναι απο τη τροφη λογω του οτι περασαν απο τον απογαλακτισμο στη ξηρα τροφη... κατι τετοιο υποθετει...

Ναι..πολύ πιθανόν να είναι και αυτό.Οπότε δες και αύριο..και πράξε ανάλογα.:)
Φρόντιζε πάντως να πίνουν νερό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back