Freya
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Τα κακακια του ναρουτο πριν την ωμη διατροφη ηταν λιγο μαλακα προς το τελος και κολλουσαν πανω του και επρεπε να τον καθαριζω αρκετα συχνα. Απο τοτε ομως που αρχισα να του δινω ωμα τα κακακια του ειναι εντελως αοσμα και ξερα και δεν εχει ουτε ιχνος απο περιττωματα στον πισινο του. Αν τα αφησεις μια μερα στην λεκανη του και μετα τα πατησεις με το φτυαρακι γινονται σκονη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
Εδω σεν τρωνε ψαρι (μαγειρεμενο).
Βεβαια δεν χανω τπτ να προσπαθησω.
Πρεπει να προσεξω κατι συγκεκρινενο?
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Προσεχε με το κοτοπουλο για σαλμονελα. Μπορεις να το βουτας σε νερο που βραζει για να σκοτωθουν τα περισσοτερα μικροβια απεξω. Εγω παντως του εδω δωσει πολλες φορες μοσχαρισιο κιμα που υποτιθεται οτι εχει σαλμονελα και δεν επαθε απολυτως τιποτα. Τον ειχα ξεχασει μαλιστα τον κιμα στο ψυγειο για 2 μερες.
Με την ωμη διατροφη πρεπει να τηρεις τις αναλογιες φωσφορου με ασβεστιου. Πχ δεν μπορεις να δινεις μονο κρεας χωρις κοκκαλα γιατι δεν θα παιρνει αρκετο ασβεστιο. Μπορεις να πεις σε καποιον κρεοπωλη να σου αλεσει ενα ολοκληρο κοτοπουλο μαζι με τα κοκκαλα, 0.5-1 κιλο κρεας (ειτε κοτοπουλο ειτε κατι αλλο χωρις κοκκαλα) και μερικες επιπλεον καρδιες και συκωτακια, να προσθεσεις μερικες καψουλες βιταμινης Ε (δεν θυμαμαι αυτη τη στιγμη αναλογια, θα ψαξω αργοτερα και θα σου πω), 2-3 κροκους αυγων, να το χωρισεις σε μικρες μεριδες και να το βαλεις στην καταψυξη και ετοιμο το γευμα τους. Μπορεις να βαλεις επισης λιγο ελαιολαδο ή λαδι σολωμου. Αν δεν μπορει να σου αλεσει ολοκληρο το κοτοπουλο τοτε για το ασβεστιο μπορεις να δωσεις ειτε συμπληρωμα, ειτε αλεσμενα κελυφη αυγων ειτε οστεαλευρο (το βρισκεις σε μαγαζι με αγροτικα προιοντα). Το ιδανικο ειναι να τρωει κοκκαλα (παντα ωμα γιατι τα μαγειρεμενα ειναι πολυ σκληρα). Την βιταμινη Ε μπορεις να την παραλειψεις με την προυποθεση οτι τρωει χορτο καθημερινα. Η ποσοτητα που πρεπει να τρωει ειναι γυρω στα 80-100γρ την ημερα. Ο δικος μου τρωει γυρω στα 120 λογω μεγεθους
Προς το παρον παντως μην ανησυχεις για το ασβεστιο. Αν φαει τον κιμα και δεις διαφορα μεσα σε 2-3 μερες, τοτε προχωρας στο επομενο σταδιο που περιλαμβανει οργανα και κοκκαλα και ειναι ολοκληρωμενη διατροφη.
Το σιγουρο ειναι οτι εχω δει τεραστια διαφορα στα κακακια του. Εκτος του οτι ειναι παρα πολυ στεγνα, ειναι σχεδον εντελως αοσμα. Παει κανει την αναγκη του και δεν καταλαβαινεις τιποτα, ακομα και οταν εισαι ακριβως διπλα στην (ανοιχτη) λεκανη του. Ειμαι σχεδον σιγουρη οτι αν η χρονια διαρροια οφειλεται στην τροφη, τοτε η ωμη διατροφη ειναι η καλυτερη θεραπεια. Μπορεις επισης να του δινεις ενα κουταλακι γιαουρτι καθημερινα για να αναπτυξει καλη χλωριδα στο εντερο του. Στον δικο μου παντως του εκανε καλο και απαλαχτηκαμε απο τους συχνους εμετους (δεν εχει κανει ουτε μια φορα εμετο απο τοτε που σταματησα να του δινω κονσερβες και ξηρα τροφη).
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
Ωμο αυγο εχω προσπαθησει να τους δωσω ανακατεμενο μεσα τις κροκετες....δεν το αγγιξαν....ωμο λαδι στις κροκετες...επισης δεν το αγγιξαν....
γι αυτο και δεν πολυπιστευω οτι θα πετυχει αλλα ποτε δεν ξερεις....κι εγω πιστευω παντως οτι θα βοηθησει με την διαρροια μιας και το προβλημα του δεν ειναι η συχνοτητα αλλα η υφη(ας μη μιλησω για βρωμα καλυτερα.....)
Catsface
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.
Σε μια απο τις γατες μου με παρομοιο θεμα εδωσε πολυ καλα αποτελεσματα το Bactrimel.Ειναι λιγο δυσκολο στη χορηγηση και προκαλει σιελορροια αλλα αξιζε τον κοπο.Επισης ρωτησε τη γιατρο σου αν εκτος απο το παραπανω αντιβιωτικο θα τους βοηθουσε και το Enterogelan,σε μας ειχε καταπληκτικα αποτελεσματα.
Περαστικα.
despoinaxkal
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georgina_s
Νεοφερμένο μέλος
Μέχρι τη Μ. Τρίτη ήταν μια χαρά αλλά ήρθε η σύμβουλος για την υιοθεσία και όταν τη ρωτήσαμε για τη διατροφή μας είπε πως επειδή είναι μωράκι καλό θα ήταν να του δώσουμε και λίγο γάλα για γάτες (του πήραμε το whiskas) και μας πρότεινε και μια κονσέρβα την gourmet kitten για να νιώθει πιο χορτάτο και εύχαριστημένο (είχε ξαναφάει την ίδια κονσέρβα). Aπό εκείνο το βράδυ όμως κάνει συνέχεια διάρροια! Δεν του ξαναδώσαμε γάλα και σταματήασαμε και την κονσέρβα. Του ξαναβάλαμε την ξηρά τροφή αλλά ακόμη τπτ! τις τελευταίες μέρες μάλιστα είδαμε στην άμμο και λίγο αίμα
και έχω αρχίσει να ανησυχώ μην έχει τίποτα σοβαρό. Ο θείος μου που έχει γάτα μας είπε να του βράσουμε λίγο κοτόπουλο με ρύζι (σήμερα το βράδυ έφαγε) και πάλι τπτ αν κ σίγουρα δεν θα γινόταν καλά απο τη μια στιγμή στην άλλη. Παρόλα αυτά με καθησυχάζει κάπως που είναι ακόμη ζωηρό και τρώει μιας και λόγω των ημερών δεν πρόλαβα να τον πάω σε γιατρό (η σύμβουλος μας είπε να δοκιμάσουμε τν i/d και την a/d της Hills). Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου δώσει κάποια συμβουλή μέχρι να τον πάω στο γιατρό????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
georgina_s
Νεοφερμένο μέλος
ναι του φτιαξαμε απλο νεροβραστο ρυζι το τρωει κανονικα αλλα μου φαινεται πως δεν το χωνευει πλ καλα. αυριο μαλλον θα το παω στον κτηνιατρο να δω τι θα μου πει! ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια! 
Minoulita
Νεοφερμένο μέλος
Καλημερα σε ολους!
Ο γατος μου που ειναι τωρα 9 μηνων και οχι στειρωμενος αντιμετωπιζει προβλημα με το εντερο του.Κανει διαρροιες περιπου 4 φορες τη μερα.
Πριν περιπου 1 μηνα τον πηγα για εμβολιασμο (τωρα πια θελει μετα απο 1 χρονο μας ειπε ο γιατρος) και ο γιατρος τον βρηκε τελειο κ του εβαλε κ αμπουλα advocate για τα παρασιτα.Δεν ξερω αν φταιει η αμπουλα...δεν ξερω αν φταιει η τροφη που αλλαξε...εγω του εδινα την Tonus της Purina για γατακια....αλλα εδω και 2 εβδομαδες περιπου οι γονεις μου του παιρνουν απο το λιντλ την Coshida για ενηλικες γατες κ αυτος την τρωει με ορεξη...τι να κανω??Να παω να τον δει ο γιατρος?Να δοκιμασω καποια καλη τροφη πρωτα??Και αν ναι ποια μου προτινετε??Δεν θελω να μου παθει τιποτα...please help

nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημερα και σε εσενα.
Η αμπουλα που του εβαλε ειναι για τα εξωπαρασιτα, αλλα πιανει και καποια απο τα ενδοπαρασιτα.
Ενδοπαρασιτωση εχει κανει ο γατουλης σου? Γιατι εαν δεν εχει κανει καποια παρασιτα στα εντερα ειναι πιθανο να του προκαλουνε διαρροιες.
Μπορεις με μια εξεταση κοπρανων στον κτηνιατρο να το εξακριβωσεις αυτο.
Δευτερον οταν αλλαζουμε τροφη στα γατακια καλο ειναι να το κανουμε σταδιακα, δηλαδη με αναμειξη των τροφων για 1-2 εβδομαδες, γιατι αλλιως μπορει να πειραχτει το εντερο καμια φορα και αυτο επισης να προκαλεσει διαρροιες.
Τελευταια η τροφη που αγοραζουν οι γονεις σου δυστυχως δεν ειναι καλη.
Εαν δεν μπορειτε οικονομικα κατι καλυτερο καλυτερα ειναι να συνεχισετε με την purina tonus sterilized ή την purina tonus urinary, οι οποιες δεν ξεφευγουν οικονομικα απο αυτη που εδινες εως τωρα. Εαν σας παιρνει οικονομικα παντως μπορειτε να δοκιμασετε και καποια καλυτερη τροφη.
Περαστικα σας

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα.Να ξέρεις ότι οι τροφές των σ/μαρκετ...και ειδικά οι τόσο φτηνές..δεν είναι καλές τροφές.Δεν ξέρω αν ευθύνεται η τροφή,όντως η αλλάγη τροφής πρέπει να γίνεται σταδιακά..αλλά και η συγκεκριμένη τροφή δεν είναι και ότι καλύτερο,θα έλεγα εγώ.

speri
Διάσημο μέλος
Και εμεις στην αρχη που δεν γνωριζαμε πολλα πραγματα παιρναμε τροφη απο το σουπερ μαρκετ. Η μικρη ειχε πολλα αερια και ειχε κανει και μια φορα διαρροια , με το που πηραμε τροφη απο τον κτηνιατρο ολα αυτα σταματησαν...
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Η γατούλα μου είναι υγιέστατη και ποτέ μα ποτέ!!!! δεν έχει κάνει διάρροια. Πριν από 6-7 ώρες περίπου, πήγε η λιγουρίτσα και ήπιε (περίπου) 50-100ml γάλα nounou μη αραιωμένο (το είχα ακουμπήσει στον πάγκο για 10 λεπτά!!!!). Όταν γύρισα το είχε φάει όλο. Πριν μισή ώρα έκανε έντονη διάρροια... Νομίζετε ότι σχετίζεται με αυτό??
Ευχαριστώ!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μάλλον με αυτό σχετίζεται,διότι είναι γνωστο ότι αυτά τα γάλατα(τα ανθρώπινα δηλαδη)..προκαλούν διάρροια στις γάτες..για αυτό και δίνουμε μόνο το ειδικό γαλατάκι.

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αυτο που λενε οτι κανει καλο στην διαρροια ειναι βραστο ρυζι και ζουμι απο κοτοπουλο.Και παλι δεν εχω προσωπικη εμπειρια,σπανια μου κανουν διαρροια.
Παντως για να εχουν ολα μαζι,σημαινει ή οτι κατι εφαγαν και τα πειραξε..ή εχουν καποια ιωση.
ΥΓ.Επικοινωνησε αυριο με τον κτηνιατρο οπωσδηποτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool