Διάρροια

Είναι κακόκεφο επειδή έχει χάσει υγρά και έχει αφυδατωθεί, λογικά αφού σταμάτησε η διάρροια, θα αρχίσει να ανακάμπτει σιγά σιγά. Όλα καλά θα πάνε, μην ανησυχείς. Δώστου πάλι 1 κουταλιά της σούπας ζουμί από ρύζι μετά απο 3-4 ώρες και επανέλαβε μετά από άλλες 3-4 ώρες. Αν έχεις κονσέρβες δοκίμασε να του δώσεις λίγο να δεις αν θα φάει. Πρέπει να το κρατήσεις ενυδατωμένο μέχρι αύριο το πρωί γιατί η αφυδάτωση είναι πολύ επικίνδυνη, ειδικά στην ηλικία του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επίσης ενθάρρυνε το να πίνει νερό, αν δεν μπορεί από μόνο του, τότε δίνε του μικρές ποσότητες με σύριγγα ή μπιμπερό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας φίλοι μου! Το γατάκι είχε μόλυνση στα έντερα αλλά ξεκίνησε αντιβίωση και του δίνω μια πάστα με βιταμίνες! Eίναι πολύ καλύτερα..... Βοήθησαν πολύ και οι συμβουλές σας! :)

Αυτα ειναι ευχάριστα νεα.Περαστικά σας.:D

Γεια σας φίλοι μου! Το γατάκι είχε μόλυνση στα έντερα αλλά ξεκίνησε αντιβίωση και του δίνω μια πάστα με βιταμίνες! Eίναι πολύ καλύτερα..... Βοήθησαν πολύ και οι συμβουλές σας! :)

Καλή ανάρρωση στο μικρό! :clapup:

Πρόβλημα με την "τουαλέτα"

Καλησπέρα ! Εδώ και μία εβδομάδα ο Υugi έχει διάρροια ,του είχα πάρει χύμα ξηρή τροφή brekkies, αλλά τώρα του πήρα την purina tonus να δω μήπως πάει καλύτερα, διαφορετικά θα του δώσω κάποιο σιροπάκι για διάρροια ή θα ρωτήσω την κτηνίατρο, γιατί αυτή την εβδομάδα θα τον πάω για εμβόλιο. Επίσης, άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι κάνει πολλά κακά και αναγκάζομαι να αλλάζω όλη την άμμο του κάθε τρεις-τέσσερις μέρες, ενώ κανονικά την άλλαζα κάθε εβδομάδα. Είναι φυσιολογικό να ενεργείτε τόσο πολύ ή μήπως έχει πρόβλημα στο έντερο του ή κάτι άλλο? πάντως, είναι φυσιολογικός κατά τ΄άλλα, παίζει κανονικά ,τρώει κανονικά και δεν δείχνει να έχει πρόβλημα υγείας !

Φίλη μου, ο γατούλης κάνει πολλά κακά επειδή έχει διάρροια. Αυτό που σε συμβουλεύω να κάνεις, είναι να επικοινωνήσεις με τον κτηνίατρο το συντομότερο. Η τροφή με τόνο δεν ενδείκνειται για την αντιμετώπιση της διάρροιας, απεναντίας θα την χειροτερέψει. Απόφυγε να προσπαθήσεις να τον θεραπεύσεις από μόνη σου γιατί δεν θα τα καταφέρεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις το αρμόδιο άτομο είναι ο κτηνίατρος.
Κατά πάσα πιθανότητα θα σου ζητήσει να τον αφήσεις νηστικό για μερικές ώρες, με νερό μόνο, για να ηρεμήσει λίγο το στομάχι και το έντερό του. Στη συνέχεια θα σε συμβουλέψει τι να του δώσεις (μάλλον κάποια κτηνιατρική τροφή για τη διάρροια) και σε ποια ποσότητα.
Μήπως έκανες κάποια απότομη αλλαγή στην τροφή του πριν αρχίσουν οι διάρροιες; :hmm:

Απάντηση: Πρόβλημα με την "τουαλέτα"

Κοιτα φιλη μου, μια - δυο φορες τη μερα, ειναι φυσιολογικο. Αν κανει περισσοτερες και ειναι και διαρροια, τοτε εχει προβλημα. Τι ηλικια εχει; Αν ειναι κατω απο 6 μηνων, δεν κανει να τρωει τροφη για ενηλικα γατακια, γιατι το εντερακι του δεν μπορει να διαχειριστει τα λαχανικα και τις πολλες ινες. Αφου λες πως κατα τα αλλα ειναι φυσιολογικος, παιζει, τρεχει κλπ, τοτε ειναι μαλλον απλως δυσανεξια σε καποια τροφη. Για σιγουρα βεβαια θα σου πει ο κτηνιατρος, οταν τον πας. Εγω θα σου ελεγα να του δωσεις κοτοπουλακι βραστο με λιγο ρυζακι, για να του περασει η διαρροια. Το σιροπακι που λες πως θα του δωσεις, τι ειναι; Αν ειναι για ανθρωπους, μην του δωσεις, υπαρχουν ειδικα σκευασματα για γατουλες.
Θα σου ελεγα λοιπον να δοκιμασεις πρωτα με το κοτοπουλο και αν δεν του περασει, τοτε να τον πας στον κτηνιατρο, να δει απο τι προερχεται και να σου δωσει ενα πιο καταλληλο για το γατακι.

η αλήθεια είναι ότι μόλις τελείωνε η τροφή του, του αγόραζα κάποια άλλη για να αλλάζει ώστε να μην βαριέται την ίδια , δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να έπαιξε ρόλο. η purina tonus sterilized που του πήρα τώρα είναι με κρέας και όχι ψαρικό. δευτέρα-τρίτη που θα τον πάω για εμβόλιο γιατί είναι καιρός του, θα ρωτήσω την κτηνίατρο. Ευχαριστώ πάντως για την συμβουλή σου :)

Βάσω, ο γατούλης μου είναι ενήλικος στειρωμένος (1,5 χρονών). Εγώ έπαιρνα το εσεφουρίλ για διάρροια, αλλά περιμένω μήπως του περάσει με την νέα ξηρή τροφή η διάρροια, γιατί ίσως τον είχε πειράξει η προηγούμενη. Θα του κάνω κ κοτοπουλάκι με ρυζάκι να δω πως θα πάει !!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Σίγουρα έχει παίξει ρόλο η αλλαγή της τροφής!! Την ξηρά τροφή μην την αλλάζεις, εκτός και αν υπάρχει λόγος. Και τότε να κάνεις σταδιακή μετάβαση. Στην υγρή τροφή (αν δίνεις) μπορείς να αλλάζεις 4-5 γεύσεις για να μην βαριέται ο γάτος, αλλά είναι προτιμότερο να είναι της ίδιας εταιρείας/σειράς η γατοτροφή.

Α, κατάλαβα,οπότε μπορεί να έφταιξε αυτό :/: υγρή τροφή σπάνια του δίνω γιατί δεν τις πολυ εμπιστεύομαι, ειδικά τώρα με τη διάρροια δεν του δίνω καθόλου ! θα μιλήσω και με την κτηνίατρο κ ελπίζω να του περάσει σύντομα :(

Βάσω, ο γατούλης μου είναι ενήλικος στειρωμένος (1,5 χρονών). Εγώ έπαιρνα το εσεφουρίλ για διάρροια, αλλά περιμένω μήπως του περάσει με την νέα ξηρή τροφή η διάρροια, γιατί ίσως τον είχε πειράξει η προηγούμενη. Θα του κάνω κ κοτοπουλάκι με ρυζάκι να δω πως θα πάει !!!
Sailor Moon, το εσερφουριλ ειναι ανθρωπινο φαρμακο. Δεν ξερω αν κανει για γατες, μπορει και να κανει, απλως εγω δεν το γνωριζω. Οσες φορες επαθαν διαρροια τα γατακια μου, μου εδινε ο κτηνιατρος ειδικο φαρμακο για γατουλες. Αν δεν εισαι σιγουρη για το αν κανει, γιατι δεν παιρνεις ενα τηλεφωνο τον κτηνιατρο να τον ρωτησεις; Θα προτεινα πρωτα να δοκιμασεις το κοτοπουλο με το ρυζι, μηπως και του περασει, μην επιβαρυνεται ο οργανισμος του με φαρμακα αν δεν ειναι απολυτη αναγκη.
Υ.Γ. Αν δεν βρισκεις τον κτηνιατρο σου, επειδη ειναι Κυριακη, πες μου να παρω τη δικη μου να την ρωτησω, ειναι ανοιχτα και τις Κυριακες.

το εσεφουρίλ κάνει, το έχουμε δώσει σε πολλές γάτες κ μας το είχε προτείνει ένα αγροτικό κτηνιατρείο. αλλά κ εγώ δεν θέλω να τον επιβαρύνω με φάρμακα, γι αυτό δεν του έχω δώσει ακόμα. θα δω με την διατροφή του πως θα πάει,αλλιώς θα ρωτήσω την κτηνίατρο τι πρέπει να κάνω.

Καλησπέρα και από μας! Έχουμε ένα θεματάκι...
Ο Αρθούρος (6 μηνών) είναι φαταούλας. Ξέχασα κι εγώ μια γαβάθα από χωριάτικη έξω, και ήπιε ΟΛΟ το ελαιόλαδο με ντοματόζουμο που είχε μείνει. Έκτοτε (2 μέρες τώρα) έχει διάρροια και σήμερα το βράδυ, ενώ περίμενα ότι θα του είχε περάσει, δεν έχει και όρεξη να φάει...Δεν δείχνει αφυδατωμένος, αλλά είναι κακόκεφος και κοιμάται πολύ.
Από όταν τον είδα με τη διάρροια του έδωσα κονσέρβα a/d για ευαίσθητο πεπτικό. Να του δώσω μήπως μισό μπουσκοπάν; Μου το είχε προτείνει η κτηνίατρος σαν ήπιο αντιδιαρροϊκό για άλλο γατάκι ίδιας ηλικίας και μάλιστα λίγο ελαφρύτερο από τον Αρθούρο. ΄Η πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερα να περιμένω να το αποβάλλει;
Γενικότερα έχω ένα φόβο μήπως δεν είναι αυτό, γιατί προσέχουμε και κάτι άρρωστα αδεσποτάκια και φοβάμαι μήπως άθελά μου τον κόλλησα κάτι, αν και αλλάζω ρούχα με το που μπαίνω σπίτι και προσέχω πολύ γενικότερα. έχω αγχωθεί λίγο :worry:

Καλησπέρα και από μας! Έχουμε ένα θεματάκι...
Ο Αρθούρος (6 μηνών) είναι φαταούλας. Ξέχασα κι εγώ μια γαβάθα από χωριάτικη έξω, και ήπιε ΟΛΟ το ελαιόλαδο με ντοματόζουμο που είχε μείνει. Έκτοτε (2 μέρες τώρα) έχει διάρροια και σήμερα το βράδυ, ενώ περίμενα ότι θα του είχε περάσει, δεν έχει και όρεξη να φάει...Δεν δείχνει αφυδατωμένος, αλλά είναι κακόκεφος και κοιμάται πολύ.
Από όταν τον είδα με τη διάρροια του έδωσα κονσέρβα a/d για ευαίσθητο πεπτικό. Να του δώσω μήπως μισό μπουσκοπάν; Μου το είχε προτείνει η κτηνίατρος σαν ήπιο αντιδιαρροϊκό για άλλο γατάκι ίδιας ηλικίας και μάλιστα λίγο ελαφρύτερο από τον Αρθούρο. ΄Η πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερα να περιμένω να το αποβάλλει;
Γενικότερα έχω ένα φόβο μήπως δεν είναι αυτό, γιατί προσέχουμε και κάτι άρρωστα αδεσποτάκια και φοβάμαι μήπως άθελά μου τον κόλλησα κάτι, αν και αλλάζω ρούχα με το που μπαίνω σπίτι και προσέχω πολύ γενικότερα. έχω αγχωθεί λίγο :worry:

Φιλη Σοφια, αν η διαρροια ηταν μονο απο το ζουμι της σαλατας που ηπιε, δεν θα ηταν και κακοκεφος. Θα σου προτεινα το πρωι, να τον πας στον κτηνιατρο. Οσο για το μπουσκοπαν, αν σου εχει πει κτηνιατρος οτι κανει και αν η διαρροια ειναι πολυ επιμονη, δωστου. Φοβαμαι ομως μηπως εχει κατι αλλο και του καταστειλεις τα συμπτωματα που θα δωσουν στον κτηνιατρο την εικονα που πρεπει, για να κανει σωστη εκτιμηση.

Πραγματικά, δεν είχα σκεφτεί αυτό με τα συμπτώματα που ενδέχεται να υποχωρήσουν και να μπερδέψουν την κτηνίατρο άμα του δώσω μπουσκοπάν!
Δείχνει λίγο καλύτερα, δεν έχει πάει εδώ και αρκετή ώρα. Μάλιστα, έφαγε και λιγάκι αφού τον έπλυνα, νομίζω ότι τον ενοχλούσε το ότι ήταν βρώμικος (ως μακρύτριχος είχε γίνει χάλια :sick:). Θα μιλήσω αύριο με την κτηνίατρο.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, δεν χρειαζόταν τελικά το φάρμακο καθώς φαίνεται! :clapup:

καλησπέρα σας,

εχω ενα θεματακι με την γατουλα μου, πριν μια εβδομαδα την βρήκαμε στο δρομο και αποφασίσαμε να την παρουμε στο σπιτι...
Το θεμα ειναι οτι ενω ηταν ολα καλα, μολις την πήγαμε στον γιατρο και μας εδωσε το χαπακι για τα σκουλικακια ξεκίνησε το μαρτύριο της... εχει εδω και 6 μερες συνέχεια διάρροια η δύσμοιρη δεν ξερω τι να κανω... ειναι λογικο μετα απο τόσες μερες να εχει τετοια επίδραση το χαπι? μηπως φταίει κατι αλλο? της άλλαξα και την τροφη αλλα τίποτα... :(

καλησπέρα σας,

εχω ενα θεματακι με την γατουλα μου, πριν μια εβδομαδα την βρήκαμε στο δρομο και αποφασίσαμε να την παρουμε στο σπιτι...
Το θεμα ειναι οτι ενω ηταν ολα καλα, μολις την πήγαμε στον γιατρο και μας εδωσε το χαπακι για τα σκουλικακια ξεκίνησε το μαρτύριο της... εχει εδω και 6 μερες συνέχεια διάρροια η δύσμοιρη δεν ξερω τι να κανω... ειναι λογικο μετα απο τόσες μερες να εχει τετοια επίδραση το χαπι? μηπως φταίει κατι αλλο? της άλλαξα και την τροφη αλλα τίποτα... :(
Πολλες φορες μετα το χαπι της αποπαρασιτωσης κανουν διαρροια, αλλα εξη μερες που λες οτι εχει ειναι οντως πολλες. Θα σε συμβουλευα να επικοινωνησεις με τον κτηνιατρο, εκεινος θα σου πει τι φταιει, αλλα και τι να κανεις.

Όντως, 6 μέρες μου φαίνονται κι εμένα πολλές...
Μήπως να μιλήσεις με τον κτηνίατρο;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back