MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος
γεια σας.....ειμαι καινουργια στην γατοπαρεα σας.....δεν εχω προλαβει να συστηθω αλλα θα μπω κατευθειαν στο ψητο γιοατι ειμαι πολυ αγχωδες γατομαμα.....πριν μια εβδομαδα βρηκα στον δρομο μια γατουλιτσα 1μιση 2 μηνων....πηγαμε στον γιατρο και επειδη ειχαμε διαρροια και σκουλικακια πηραμε την καταλληλη παστουλα συν σπρει για τα μαμουνακια συν ενα φαρμακακι για τα αυτακια γιατι ειχαμε ενα παρασιτο και ειδικη τροφη για την διαρροια......περασαν 2 ημερες και τα αποτελεσματα εντυπωσιακα.....σταματησε η διαρροια και ειμαστε οοολο παιχνιδακια και τρεξιματα....πηραμε και 100 γραμμαρια.....αλλαξαμε την τροφη μας σε κροκετες μολις τελειωσε η ειδικη κονσερβα και το επομενο βραδυ πατην παλι η διαρροια......φταιει η αλλαγη τροφης?μηπως φταιει που μου βουτηξε μια φετα παριζακι?θα μου φυγει το μυαλο βοηθηστε με μην μου παθει τιποτα.......
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλημέρα MarwΜew και να χαίρεσαι τη γατούλα σου! Τι κροκέτες της πήρες; Ίσως την πειράζουν αυτές. Της δίνεις και κάτι άλλο εκτός από τις κροκέτες, πχ γάλα; Πάντως, αν ταλαιπωρείται η γατούλα σου πολύ με τις διάρροιες ίσως πρέπει να ξαναρωτήσεις τον κτηνίατρο τί έχει εκείνος να σου προτείνει...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος
μου της εφερε ο πατερας μιας φιλης μου επειδη εχουν πολλες γατουλες και εχουν σακουλα μεγαλη οποτε δεν ξερω τι κροκετες ειναι....ειναι μικρες για γατουλες παντως.....γαλα της ειχα δωσει πρωτη πρωτη μερα αλλα της το εκοψα μολις ειδα διαρροια και απο τοτε δεν της εχω ξαναδωσει.....να σου πω την αληθεια δεν τον πολυεμπιστευομαι....ειμαι φοιτητρια στην αρτα και και δεν εχω τον γιατρο που εμπιστεομαι στην αθηνα.....να φανταστεις μου ειπε να μην την εχω πολυ πολυ κοντα μου μεχρι να περασει λιγος καιρος επειδη δεν ξερω τι αρρωστιες μπορει να εχει.....και μην φανταστεις πως ηταν σε ασχημη κατασταση...αδυνατουλα και με διαρροια ηταν.....μου εκατσε πολυ ασχημα,ισως ειμαι και εγω υπερβολικη.....
Ο γιατρός σου είπε να μην την έχεις πολύ κοντά σου; Αν υπέθετε πως έχει αρρώστιες γιατί δεν της έκανε εξετάσεις αίματος; Άλλον κτηνίατρο δεν έχει στην Άρτα να επισκεφτείς; Δοκίμασε να της αλλάξεις την τροφή αν δεν μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο να κάνεις ή πάρε τηλ τον γιατρό σου στην Αθήνα που λες και πες του τι ακριβώς σου έδωσε ο προηγούμενος που τη βοήθησαν για να καταλάβει, αν μπορεί, τι έχει η γατούλα. Δεν ξέρω κάτι άλλο, ίσως κάποιο πιο έμπειρο μέλος μόλις δει το θέμα έχει και κάτι καλύτερο να σου προτείνει. :/
MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος
μα αυτο ηταν το θεμα οτι δεν της βρηκε κατι...απλα επειδη την βρηκα στον δρομο και δεν μπορω να ξερω τι "κουβαλαει" και καλα μου ειπε......εγω παντως αγκαλια της κοιμαμε οπως και να εχει.....και να ηθελα δηλαδη δεν μπορω να κανω αλλιως....ξυπναω και την βρισκω πανω στο κεφαλι μου να κοιματε.....

Ε οι περισσότεροι από το δρόμο πήραμε τις γατούλες μας, εμένα η δική μου ήταν αδεσποτάκι σε αυλή. Δεν έπαθα τίποτα. Αν δεν είδε κάτι ο γιατρός δε νομίζω πως υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εγώ όταν την πήγα ο γιατρός της έκανε τα εμβόλια, της είδε τα αυτάκια πουείπε πως ήταν οκ, την άκουσε κιόλας με το ακουστικό αυτό (πως τα λένε, δεν τα ξέρω!) μας έδωσε τις πάστες κλπ, σε όλα τα γατάκια δίνουν, ε αυτά... Και έκτοτε (αλλά και πριν την επίσκεψη) ζει μες στο σπίτι κανονικά. Αν τη βρήκε υγιή γενικά δε νομίζω πως χρειάζεται να ανησυχείς. Αν δεν μπορείς να ησυχάσεις κάν' της εξετάσεις αίματος.
MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αυτο που μαλλον φταιει ειναι η διατροφη της. Το οτι οι κροκετες ειναι μικρες, δεν σημαινει πως ειναι για μικρα γατακια οπωσδηποτε, εξαλλου να ξερεις οτι οι κροκετες για ενηλικες γατες περιεχουν στοιχεια, οπως λαχανικα και ινες, που τα μικρα γατακια δεν κανει να τα τρωνε γιατι το εντερακι τους δεν μπορει να τα επεξεργαστει ακομα. Θα σε συμβουλευα να της παρεις ειδικη τροφη για γατακια και νομιζω πως ολα τα προβληματα θα λυθουν.
Να σου ζησει λοιπον η γατουλα και να δεις πως θα πανε ολα καλα.

MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος

Πιστευω πως αφου το γατακι ειναι ζωηρο και με ορεξη, δεν εχει κατι παθολογικο. Παντως αν μπορεις να παρεις ενα τηλεφωνο τον κτηνιατρο απο την Αθηνα που τον εμπιστευεσαι, θα σε συμβουλευα να το κανεις, για να εισαι πιο σιγουρη.
Αυτο που μαλλον φταιει ειναι η διατροφη της. Το οτι οι κροκετες ειναι μικρες, δεν σημαινει πως ειναι για μικρα γατακια οπωσδηποτε, εξαλλου να ξερεις οτι οι κροκετες για ενηλικες γατες περιεχουν στοιχεια, οπως λαχανικα και ινες, που τα μικρα γατακια δεν κανει να τα τρωνε γιατι το εντερακι τους δεν μπορει να τα επεξεργαστει ακομα. Θα σε συμβουλευα να της παρεις ειδικη τροφη για γατακια και νομιζω πως ολα τα προβληματα θα λυθουν.
Να σου ζησει λοιπον η γατουλα και να δεις πως θα πανε ολα καλα.![]()
αυτο θα κανω.....δεν μου παει η ψυχη να νομιζω πως κατι εχει το νινι μου.........ειναι και πλασμα...θα σας ανεβασω φωτογραφιες να την δειτε την φατσα......να της μουσκευω τις κροκετες καλυτερα επειδη ειναι νινι?εχει τα πρωτα της δοντακια αλλα την βλεπω πως πεδευεται λιγακι να τις μασουλησει...μπορει να ειναι και ιδεα μου βεβαια επειδη ειμαι λιγααακι υπερβολικη με τα γατομωρακια μου.....τρελη μανα.....
δεν κανει γρατζουνιτσες το μαναρι μου...ειναι μια κυρια...χαχχαχαχα....μονο πατουσιτσες........γουτσουνισει βρε οχι γρατζουνησει......τωρα καταλαβα....τωρα γουργουραμε σαν τριζονια ανασκελα.....επικυνδινο γατι.....![]()
Αααα γουτσουνίτσες!!! Χαχαχαχαχαχα! Τέλεια!!!

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αφου παρεις τις σωστες κροκετες, δοκιμασε πρωτα να δεις αν τις τρωει ετσι σκετες και αν δεις οτι δυσκολευεται τοτε τις μουλιαζεις. Να μην τις αφηνεις ομως ωρα ετσι, γιατι μουλιασμενες πιανουν ευκολα μικροβια.αυτο θα κανω.....δεν μου παει η ψυχη να νομιζω πως κατι εχει το νινι μου.........ειναι και πλασμα...θα σας ανεβασω φωτογραφιες να την δειτε την φατσα......να της μουσκευω τις κροκετες καλυτερα επειδη ειναι νινι?εχει τα πρωτα της δοντακια αλλα την βλεπω πως πεδευεται λιγακι να τις μασουλησει...μπορει να ειναι και ιδεα μου βεβαια επειδη ειμαι λιγααακι υπερβολικη με τα γατομωρακια μου.....τρελη μανα.....
Και μη φοβασαι, μαλλον τιποτα δεν εχει το νινι σου και 1,5-2 μηνων που γραφεις οτι ειναι, μπορει ανετα να φαει κροκετουλες, ο δικος μου ο γατος οταν τον βρηκα ηταν περιπου 30 ημερων και τις ετρωγε μια χαρα.

Υ.Γ. Ψιτ που εισαι, τωρα που ειναι ανασκελα, κανε της μερικα πασπατεματα κι απο μενα.

MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος
Αφου παρεις τις σωστες κροκετες, δοκιμασε πρωτα να δεις αν τις τρωει ετσι σκετες και αν δεις οτι δυσκολευεται τοτε τις μουλιαζεις. Να μην τις αφηνεις ομως ωρα ετσι, γιατι μουλιασμενες πιανουν ευκολα μικροβια.
Και μη φοβασαι, μαλλον τιποτα δεν εχει το νινι σου και 1,5-2 μηνων που γραφεις οτι ειναι, μπορει ανετα να φαει κροκετουλες, ο δικος μου ο γατος οταν τον βρηκα ηταν περιπου 30 ημερων και τις ετρωγε μια χαρα.
Υ.Γ. Ψιτ που εισαι, τωρα που ειναι ανασκελα, κανε της μερικα πασπατεματα κι απο μενα.![]()
ωραια θα παω να της παρω το απογευματακι.....
Υ,Γ. απο χαδια αλλο τιποτα.....το βραδυ να δεις που κοιμηθηκε στον λαιμο μου.....
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Πρέπει όμως να συμβουλευτείς κτηνίατρο. Όταν σταματήσει τις διάρροιες, θα κάνεις σταδιακή μετάβαση στην τροφή που σκοπεύεις να δίνεις. Κάτι άλλο που μπορείς να την ταϊζεις μέχρι να συνέλθει είναι επίσης βραστό κοτοπουλάκι (χωρίς άλας)
MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος
Πιστεύω ότι η διάρροια είναι από την ταλαιπωρία της. Είναι καλύτερα όμως να της δώσεις για ένα μικρό διάστημα ειδική τροφή για θεραπεία από διάρροια (όπως είναι η π.χ η κτηνιατρική, η ID της Hills ή οποιαδήποτε τροφή κτηνιατρική μπορείς να βρεις στην Ελλάδα) γιατί αλλοιώς δεν θα μπορέσει να συνέλθει εύκολα
Πρέπει όμως να συμβουλευτείς κτηνίατρο. Όταν σταματήσει τις διάρροιες, θα κάνεις σταδιακή μετάβαση στην τροφή που σκοπεύεις να δίνεις. Κάτι άλλο που μπορείς να την ταϊζεις μέχρι να συνέλθει είναι επίσης βραστό κοτοπουλάκι (χωρίς άλας)
αυτη την τροφη της εδινα τις τελευταιες μερες και της ειχε περασει και οταν μου τελειωσε της εδωσα ξηρα τροφη......το προβλημα μου ειναι πως εδω την πηρα 14 ευρω η μια κονσερβα η μικρη.....μια απορια.....το φαρμακο για τα σκουληκακια το πηρε αυτην την εβδομαδα και ο γιατρος μου ειπε να τησ δωσω αλλη μια γραμμη σε μια εβδομαδα και παλι μετα την επομενη......μεχρι να τελειωσει το φαρμακο εχει ακομα σκουληκακια και αποβαλονται σιγα σιγα η το υπολοιπο το δινουμε προληπτικα,επειδη μετα απο 4 μερες που πηρε την πρωτη δοση ξαναειδα στα κακα της σκουλικακι......

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Από τα σκουληκάκια μάλλον δεν έχει απαλλαγεί εντελώς εφόσον δεν ολοκληρώθηκε η θεραπεία ;

Havana
Διάσημο μέλος
MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος
το φαρμακο απόσο ξέρω σκοτώνει τα σκουλίκια, όχι τα αυγά, η πρώτη δόσιη λοιπόν ειναι για τα σκουλικια που υπάρχουν ηδη στο ενετρο, η δευτερη δοση ειναι μετα απο μια εβδομαδα η δεκα ημερες, (τοσος ειναι ο χρόνος που χρειαζεται για να γινουν τα αυγα σκουλικια, ) για αν σκοτωθουν τα σκουλικακαι που γεννηθηκαν , και η τριτη δοση ειναι για να σκοτωθει οτι εχει μεινει, στην περιπτωση που εχουν μεινει καποια αυγά
χιλια ευχαριστω εισαι κατατοπιστικοτατη......

Προφανώς η απότομη μετάβαση από την τροφή που έδινες στην καινούρια την επηρέασε. Γιατί δεν παίρνεις ένα μικρό σακουλάκι ξηρή ID και να της κάνεις σταδιακή μετάβαση στην τροφή που δίνεις τώρα όταν πια θα έχει συνέλθει εντελώς;
Από τα σκουληκάκια μάλλον δεν έχει απαλλαγεί εντελώς εφόσον δεν ολοκληρώθηκε η θεραπεία ;![]()
αυτο θα κανω...τρεχω να προλαβω ανοιχτο pet shop.....το καλο που τους θελω να εχουν....

μια αλλη ερωτηση....ξερετε αν τα κουλικακια κολλανε σε ανθρωπο??
Δες και εδώ για τις μεταδοτικές ασθένειες της γάτας στον άνθρωπο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool