MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος
Μμμ δε φαντάζομαι, και οι σκύλοι έχουν και δεν έχω ακούσει ούτε έναν με σκύλο ή γάτα να έχει πάθει κάτι.
Δες και εδώ για τις μεταδοτικές ασθένειες της γάτας στον άνθρωπο.
απλα ρωταω γιατι ηταν αλλη μια απο τις βλακειες που μου ειπε ο κτηνιατρος......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος
ευχηθειται καλη τυχη με την καινουργια τροφουλα μας....Τι να σου πω, που τον πέτυχες αυτόν το γιατρό, από σπόντα έγινε κτηνίατρος; Δεν τρέφει καθόλου αγάπη για τα ζώα ή δε συμπαθεί τις γάτες;; Πάντως αφού στο είπε ρώτα και κάποιον άλλο γιατρό, εγώ δεν το έχω ακούσει ποτέ αλλά δεν είμαι και ειδικός.
βασικα μου ειπε και μονος του πως εχει μεγαλυτερη αγαπη με τα σκυλια.....τι να σου πω τωρα εμενα δεν μου γυαλησε...και αμα δεν σου καθεται καλα στο ματι ο γιατρος που να τον εμπιστευθεις με το μωρο σου???

Sofia901
Νεοφερμένο μέλος
ειχα και εγω προβλημα με την γατουλα μου που ειχε διάρροια και πιστεψε με ηταν αρκετος καιρος....
Ο λογος που εκανε διάρροια έφταιγε καθαρα η τροφη της!!! επειδη ειναι μικρούλα το στομάχι της δεν μπορει να αντέξει ολες τις τροφες...
αν ειναι πολυ μικρη καλο ειναι να της πάρεις τροφές για μικρά γατάκια τουλάχιστον σε εμένα έπιασε αυτο... και πλεον είμαστε μια χαρά !!!
MarwΜew
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα σας
ειχα και εγω προβλημα με την γατουλα μου που ειχε διάρροια και πιστεψε με ηταν αρκετος καιρος....
Ο λογος που εκανε διάρροια έφταιγε καθαρα η τροφη της!!! επειδη ειναι μικρούλα το στομάχι της δεν μπορει να αντέξει ολες τις τροφες...
αν ειναι πολυ μικρη καλο ειναι να της πάρεις τροφές για μικρά γατάκια τουλάχιστον σε εμένα έπιασε αυτο... και πλεον είμαστε μια χαρά !!!
αυτο εκανα απο την επομενη κιολας ημερα και εδω και 2 εβδομαδες ειμαστε μια χαρουλα.....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θα πρότεινα να μιλήσεις οπωσδήποτε με τον κτηνίατρό σας, ή έστω να ρωτήσεις τον γιατρό του φόρουμ στο σχετικό θέμα εδώ: https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/...καλησπέρα και από μένα ,μόλις ανακάλυψα ότι η έγκυος γατούλα μου έχει διάροια τι να κάνω; Σ αυτήν την κατάσταση μπορεί να πάρει κάποια αντιβίωση?
Εύχομαι περαστικά και σύντομα και με το καλό η γέννα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Θα μπορουσες να της δωσεις και καποια ειδικη τροφουλα για την διαρροια, το καλυτερο ομως ειναι να ρωτησεις κτηνιατρο μια και η γατουλα ειναι εγκυος.καλησπέρα και από μένα ,μόλις ανακάλυψα ότι η έγκυος γατούλα μου έχει διάροια τι να κάνω; Σ αυτήν την κατάσταση μπορεί να πάρει κάποια αντιβίωση?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Slipknot
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας! Ο γάτος μου είναι 2 χρόνων.. Τη Πέμπτη το βράδυ που κοίταξα τη τουαλέτα του, είδα ότι είχε κάνει ευκοίλια. Σήμερα είναι η τέταρτη μέρα που ξανακάνει. Το παράξενο είναι ότι δεν παρουσιάζει κανένα άλλο πρόβλημα. Τρώει κανονικά, παίζει τρέχει και γενικά παλαβώνει όπως πάντα. Απλά ότι πάει να αφοδεύσει κάνει ευκοίλια (μια φορά την ημέρα). Απ'ότι είδα δεν έχει ούτε αίμα, ούτε σκουλήκια στα κόπρανα του και δε μπορώ να καταλάβω την αιτία. Μπορεί να είναι κάτι σαν κρυολόγημα ή κάτι τέτοιο;; Σημειώνω ότι τη προηγούμενη παρασκευή δηλαδή στις 12/4 του άλλαξα τη γεύση της κροκέτας από γαλοπούλα σε σολομό (η μάρκα έμεινε ίδια) και επίσης την ίδια μέρα του έδωσα και το χάπι που παίρνει κάθε τρίμηνο για τα ενδο-παράσιτα. Αλλά εκτός του ότι το χάπι το παίρνει εδώ και ενάμιση χρόνο, έχει τύχει να του ξαναλλάξω τη γεύση της τροφής χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα. Και πιστεύω ότι μάλλον δεν ευθύνεται κάτι απ'αυτά τα δύο.
ΥΓ: Τη Παρασκευή (προχθές) έκανε και εμετό, αλλά μόνο μια φορά και η διάθεση του γενικά είναι τέλεια.
Οποιαδήποτε συμβουλή ή εμπειρία θα ήταν πολύ χρήσιμη!
Κρυσταλία
Νεοφερμένο μέλος
Γειά!! Κοίτα από ότι περιγράφεις ίσως να φταίει η τροφή ή κάποια ίωση που κυκλοφορεί πάντως αποκλείεται να είναι σοβαρό!! Βέβαια για να είσαι και σίγουρος συμβουλέψου από κτηνίατρο!!!
Αυτή είναι η γνώμη μου!
George1990
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας ειμαι καινουργιος στο site σας εχω με την κοπελα μου εδω και 1 χρονο ενα ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ παιδι τον αρη μας(russian blue),ειναι εμβολιασμενος στο φουλ απλα απο την πρωτη μερα που τον πηραμε μολις τον μετακινουμε ακομα και να μην εχει φαει τιποτα αμεσως του τρεχουν σαλια απο το στομα και κανει την "αναγκη" του ακομα και αν την εχει κανει πριν 5 λεπτα στο σπιτι...το εχω πει στο γιατρο και μου λεει οτι ετσι ειναι το "σκαρι" της γατας δεν μπορεις να κανεις τιποτα,ξερει κανεις αν μπορω να κανω κατι για να τον βοηθησω??δεν τον μετακινουμε γενικα πολυ αντε 2-3 φορες το χρονο απλα το εχω απορεια...και επισης τον πηγαμε χτες για εμβολιο ειπαμε στον γιατρο οτι τις τελευταιες 5 μερες κανει συνεχεια διαρροια(εχουμε να τον ταισουμε 2 μερες και μας ειπε να μην τον ταισουμε για αλλες 2) εγω βεβαια τον εδωσα λιγο γαλοπουλα(το αγαπημενο του),μας ειπε αμα τον αλλαξαμε τροφη και τον ειπαμε οτι απο whiskas και friskies που τον διναμε του πηρε η κοπελα μου την lechef και μας ειπε οτι αυτη φταιει εγω βεβαια δεν το πιστευω γιατι οτι και να φαει τα ιδια,τον δινω και ercefuryl αλλα παλι τα ιδια :/...αποφασησα χτες μιας και ειναι η αδυναμια μου να τον παρω κροκετες orijen και κονσεβα applaws περιμενω να δω σημερα τα αποτελεσματα αμα ξανακανει τα ιδια δεν ξερω τι να κανω :/
kat-cats
Διάσημο μέλος
Γεια σας ειμαι καινουργιος στο site σας εχω με την κοπελα μου εδω και 1 χρονο ενα ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ παιδι τον αρη μας(russian blue),ειναι εμβολιασμενος στο φουλ απλα απο την πρωτη μερα που τον πηραμε μολις τον μετακινουμε ακομα και να μην εχει φαει τιποτα αμεσως του τρεχουν σαλια απο το στομα και κανει την "αναγκη" του ακομα και αν την εχει κανει πριν 5 λεπτα στο σπιτι...το εχω πει στο γιατρο και μου λεει οτι ετσι ειναι το "σκαρι" της γατας δεν μπορεις να κανεις τιποτα,ξερει κανεις αν μπορω να κανω κατι για να τον βοηθησω??δεν τον μετακινουμε γενικα πολυ αντε 2-3 φορες το χρονο απλα το εχω απορεια...και επισης τον πηγαμε χτες για εμβολιο ειπαμε στον γιατρο οτι τις τελευταιες 5 μερες κανει συνεχεια διαρροια(εχουμε να τον ταισουμε 2 μερες και μας ειπε να μην τον ταισουμε για αλλες 2) εγω βεβαια τον εδωσα λιγο γαλοπουλα(το αγαπημενο του),μας ειπε αμα τον αλλαξαμε τροφη και τον ειπαμε οτι απο whiskas και friskies που τον διναμε του πηρε η κοπελα μου την lechef και μας ειπε οτι αυτη φταιει εγω βεβαια δεν το πιστευω γιατι οτι και να φαει τα ιδια,τον δινω και ercefuryl αλλα παλι τα ιδια :/...αποφασησα χτες μιας και ειναι η αδυναμια μου να τον παρω κροκετες orijen και κονσεβα applaws περιμενω να δω σημερα τα αποτελεσματα αμα ξανακανει τα ιδια δεν ξερω τι να κανω :/
Κατ' αρχήν καλωσορίσατε! από την εμπειρία μου στα σκυλιά θα σας πω ότι πολλά σκυλιά, φαντάζομαιτο ίδιο ισχύει και στα γατιά έχουν θέμα με την μετακίνηση....σάλια, λήθαργος κλπ. Ενδεχομένως η γάτα σας να στρεσσάρεται έντονα και γι αυτό να ουρεί κατά τη διάρκεια της μετακίνησης. Ισως όμως να χρειάζεται να κάνετε ερώτηση και σε άλλο γιατρό για να δείτε αν αυτό είναι νορμάλ.
Τώρα η διάρροια που κάνει δεν είναι σωστό. 1-2 ημέρες ΟΚ μετά όμως....ναι μπορεί να είναι θέμα της τροφής. Την τροφή την αλλάζουμε σιγά σιγά (μετάβαση εννοώ από την μία στην άλλη). Οι τροφές που αναφέρεστε (friskies, whiskas) κατά τη δική μου γνώμη δεν είναι οι καλύτερες και ίσως πρέπει να πάτε σε κάτι άλλο. Τώρα η orijen όντως θεωρείται εξαιρετική τροφή, ΟΜΩΣ.... και πάλι πριν πάτε σε οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να λύσετε το θέμα της διάρροιας. Γιατί συμβαίνει εννοώ. Κατά τη γνώμη μου πριν δώσετε τέτοια κροκέτα, τόσο πλούσια, που ενδεχομένως να του φέρει κι άλλη διάρροια, να πρέπει να πάτε σε κάτι ενδιαμεσο. Βράστε λίγο κοτόπουλο με ρύζι και δώστε στο γατάκι σας να δείτε πως θα αντιδράσει. Οταν σταθεροποιηθεί και όλα είναι καλά τότε θα δοκιμάσετε και πάλι σταδιακά να δώσετε ξηρά τροφή. Αν δεν θέλει το κοτόπουλο με το ρύζι υπάρχουν ειδικές μους κονσέρβες και της royal και της hills όπου βοηθάνε πολύ.
Περαστικά του και εύχομαι να είναι ήδη καλύτερα!

George1990
Νεοφερμένο μέλος
εχω και γω το ιδιο προβλημα με τον δικο μου γατουλη...δεν του χουμε κανει εμβολια μενει μεσα στο σπιτι...τον ειχα βρει μικρουλη στο δρομο...τωρα ειναι 5 μηνων και τον τελευταιο μηνα μου εκανε συνεχεια διαρροια...ειχε και βλενα λευκη θεωρισαμε οτι μπορει να χει παρασιτα του δωσαμε χαπακι αλλα τπτ...πιστευαμε οτι εφταιγε η καθημερινη αλαγη στην ξηρα τροφη...περναμε απο σουπερ μαρκετ και οποτε δεν βρισκαμε στο ραφι περναμε αλλη...φτασαμε σε σημειο να μην προλαβαινει να κανει την αναγκη του στο χωμα του φευγανε με πολλα αερια. του ξεκινησαμε σιρροπι για να σταματησει η διαροια γιατι μας ειπε ο γιατρος οτι δεν ειναι τελικα παρασιτα..εφοσον μετα το χαπι συνεχιζει, προσπαθω να το κανω να πιει το σιρροπι αλλα μου χει βγει το λαδι...πριν καν του το δωσω βγαζει σαλια και το φτυνει...λιγο λιγο ...μετα απο 7 μερες ειδα μια μ ικρη προοδο....τωρα παλι τα ιδια!! δεν ξερω εαν τελικα φταιει η μαρκα απο την ξηρα τροφη. η θυληκια οτι και να της δωσω ειναι κομπλε..ο μικρος ο αρσενικος τρωει πολυ ειναι ζωηρος αλλα διαρροια. θα παει γιατρο απο δευτερα...ενα θεμα με το χαπι το χαμε και εμεις στην αρχη...καλο ειναι να εισαι αποφασιστικος οταν το δινεις πρεπει με τροπο να το τοποθετησεις οσο πιο μεσα και να πιεσεις την γλωσσα προς τα κατω....τι τραβανε και αυτα τα καημενα!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
το 'χει η μοίρα μου να γράφω σε διαφορετικά θέματα μια βδομάδα τώρα

βασικά χθες όταν καθάριζα την τουαλέτα της μικρής παρατήρησα πως δεν είχε κάνει κακάκια(μεσημέρι) και το βραδάκι που τσέκαρα πάλι είδα διάσπαρτα καφέ σημάδια στα πετραδάκια(της έχω άμμο ever clean white). ήταν σα να είχε ουρήσει και να μην είχε κάνει σβώλο αλλά ήταν καφέ στο εσωτερικό από τις πετρούλες. σαν να είχε κάνει κακάκια και να το είχε διαλύσει και να το είχε σκορπίσει στην άμμο.. δε ξέρω αν καταλαβαίνετε περίπου τί λέω.
να τονίσω πως η διάθεσή της δεν έχει αλλάξει καθόλου, ούτε στο παιχνίδι ούτε στο φαγητό ούτε βλέπω στα χάδια να πονάει κάπου. έχει πάρει το χαπάκι ενδοπαρασίτωσης πριν μια βδομάδα οπότε υποθέτω δν είναι κάτι τέτοιο, αλλά μου φάνηκε περίεργο. αν το δω να συνεχίζεται εννοείται θα πάω στο γιατρό αλλά μήπως έχετε κάποια ιδέα τί είναι?
θα φανεί χαζό αλλά θα ρωτήσω.. η διάρροια στα γατάκια συμπυκνώνεται στην άμμο όπως τα ούρα? γιατί δεν έχω δει ποτέ και σκέφτομαι μήπως είναι διάρροια και δε το έχω πάρει χαμπάρι( για αυτό το έβαλα και σε αυτό το θέμα).
ο μόνος λόγος που μου έρχεται στο μυαλό για αλλαγή στο εντεράκι της είναι μήπως επειδή τις τελευταίες μέρες βγαίνει στο μπαλκόνι. απλώς αερίζουμε το σπίτι λίγη ώρα κάθε μέρα και μόνο όταν έχει ήλιο την αφήνω να βγαίνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
) κυλινρικο σχημα.Ειναι ασχηματιστα βασικα.Μηπως κρυωσε επειδη βγαινει στο μπαλκονι;Για περιοριστε την λιγο να δουμε.Επισης μηπως υπαρχουν τιποτα λουλουδια,φυτα και εφαγε απο αυτα;
Μηπως αλλαξες την τροφη της;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
τροφή της έχω αλλάξει εδώ και μια βδομάδα περίπου αλλά μέχρι χθες ήταν όλα συνηθισμένα.
λουλούδια και τέτοια δεν έχω στο μπαλκόνι καθόλου.
δε νομίζω αυτά που παρατήρησα χθες να ήταν σα πατημένα, ήταν σα να είχε σκορπιστεί , 2-3 δηλαδή καφέ σημαδάκια ανάμεσα στα πετραδάκια, στο μέγεθός με τα πετραδάκια δηλαδή.
σήμερα την άφησα μόνο 10 λεπτά έξω, βέβαια πάει κάθε λίγο στη μπαλκονόπορτα και νιαουρίζει αλλά της αποσπώ την προσοχή με παιχνίδι και μετά το ξεχνάει.
χθές της έδωσα μια κονσέρβα, λέτε να την επηρρέασε αυτό? της έχω ξαναδώσει όμως την ίδια, απλώς χθες δε της έβαλα και κροκέτες από πάνω όπως έκανα συνήθως, ίσως τη χάλασε αυτό.
θα δω πώς θα πάει τις επόμενες μέρες κι αν κάνει τα ίδια θα επανέλθω.
η αλλαγή χρώματος σημαίνει κάτι? το ότι από σκούρα καφέ σήμερα ήταν καφέ κανονικό?
ευχαριστώ για την άμεσα ανταπόκριση πουπουλίνα!

Τώρα αν ήταν διάρροια θα το καταλάβαινες υποθέτω, είναι ακριβώς όπως περιγράφει η Πουπουλίνα, ασχημάτιστα κακάκια, που γίνονται συνήθως χαλκομανία. Πολλές φορές και λόγω υδαρότητας (σόρρυ για τις περιγραφές αλλά τι να κάνω!) κολλάει άμμος πάνω!
Η αλλαγή του χρώματος σίγουρα οφείλεται στην αλλαγή τροφής, αλλά αν παραμένουν καλοσχηματισμένα δε χρειάζεται να σε ανησυχεί. Όσον αφορά τις κονσέρβες, τώρα που αλλάξατε πρόσφατα τροφή να τις δίνεις με πολύ σταθερό πρόγραμμα, δηλαδή όχι μια φορά με κροκέτες και την επόμενη χωρίς... Να τις δίνεις κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο ώστε να συνηθίσει! Όλα καλά θα πάνε!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool