Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Καλημέρα ! Ο γάτος μου τις τελευταίες ημέρες παραμένει ζωηρός και φαγανός αλλα έχω την εντύπωση οτι το πρωινό του νιαρ που με ξυπνάει είναι κάπως υποτονικό . Μετά ολα καλά . Σήμερα λοιπόν που ήρθα για λίγο στο σπίτι διαπίστωσα , τον πέτυχα επί το έργον , ότι έκανε διάρροια . Την τελευταία κονσερβα την έφαγε το Σαββάτο . Μόνο με ξηρά τροφη είναι αυτές τις ημέρες και δοκιμασμένη . Μήπως μου κρύωσε ? Εγώ είμαι άρρωστη εδώ και μέρες αλλά ξέρω ότι δεν μπορούν να κολλήσουν τα ζώα τους ιούς που εμας προσβάλλουν . Τί να κάνω ?? Να περιμένω να δω πώς θα εξελιχθεί??Είναι ζωηρός . Αυτό δεν είναι καλό δείγμα ? Το ότι έχει αρχίσει και γίνεται περισσότερο αγκαλίτσας το βράδυ λεει κάτι ????
Αν έχεις καιρό να του κάνεις έσω αποπαρασίτωση,καλό θα ήταν να του κάνεις.
Μπορεί να έφαγε καμιά μύγα, τώρα που τρυπώνουν μόλις ανοίξουμε λίγο τα παράθυρα.
Κάνε αποπαρασίτωση και δωσ' του κοτοπουλάκι βραστό για 1-2 ημέρες να δεις πως θα πάει. Αν δεν έχει αποτέλεσμα,επικοινώνησε με τον γιατρό του.
Περαστικά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Επειδή όμως ως προς τη συμπεριφορά γατί με γατί διαφέρουν, θα σου έλεγα αν μέχρι αύριο δεν σφίξουν τα κακάκια, καλού-κακού να αναζητήσεις τη βοήθεια του κτηνιάτρου σας. Δεν δείχνει να είναι κάτι σοβαρό, αλλά μη το αφήσεις να χρονίζει, ενώ μπορεί, ενδεχομένως με μια κατάλληλη φαρμακευτική βοήθεια που θα συστήσει ο γιατρός, να απαλλαγεί νωρίτερα από το προβληματάκι και να αποκλείσεις ενδεχόμενες περιπλοκές.
Περαστικούλια και στα δυο σας εύχομαι

rouli726
Δραστήριο μέλος
με το κρυο συνηθως χουχουλιαζουν πιο πολυ απο οτι συνηθως τα γατονια.
εμενα ο μικρος καποια στιγμη που ειχε παλι κρυα φταρνιζοταν πιο συχνα απο οτι συνηθως και τον "εκλεισα" 2 μερες μεσα και σταματησε.
ισως τις μερες που κανει κρυο να μην τον αφηνεις εξω.
Η Διάρροια από την τροφή μπορεί να εμφανιστεί και εν καιρώ. Για παράδειγμα όταν του έδινα κάποτε την αρντέν τον πρώτο καιρό τα κακάκια ήταν νορμάλ και μετά γίνανε διάρροια, κάθε μέρα διάρροια. Τον είχα πάει στον γιατρό δοκιμάσαμε πολλά καταλήξαμε ότι έφταιγε η τροφή.
Και για να συμπληρώσω, θα δίνεις μια κονσέρβα την ημέρα στο περίπου, που θα την ανακατεύεις με την ξηρά τροφή. Για τρείς μέρες.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Δεν τα πιάνει αμέσως διάρροια με το που αλλάξουν τροφή και δεν τους κάτσει καλά.
Με την οριτζεν είχε θέμα ο μεγάλος.
Θέλει πολύ ψάξιμο η τροφή για να καταλήξεις ποια του ταιριάζει καλύτερα.
Να μην ταΐζεις υπερβολικά μεγάλες ποσότητες γιατί μπορεί να φταίει και αυτό.
και εμένα ο μικρός μου με την αρντεν παρουσίαζε διάρροιες και έκανε φλεγμονή στο έντερο.
Δεν τα πιάνει αμέσως διάρροια με το που αλλάξουν τροφή και δεν τους κάτσει καλά.
Με την οριτζεν είχε θέμα ο μεγάλος.
Θέλει πολύ ψάξιμο η τροφή για να καταλήξεις ποια του ταιριάζει καλύτερα.
Να μην ταΐζεις υπερβολικά μεγάλες ποσότητες γιατί μπορεί να φταίει και αυτό.
Mωρέ δεν τον ταίζω πολύ .Του βάζω 2 γεύματα την ημέρα ,απλά από τη συνιστώμενη δόση της τροφής του βάζω 7, 8 gr παραπάνω . Τα ζητάει . Για να είμαι ειλικρινής άργησα να καταλάβω ότι τα κόπρανα δεν ήταν φυσιολογικά . Το κατάλαβα όταν τον είδα να κάνει διάρροια και κατάλαβα μετά τί μάζεψα . Αλλωστε δεν έχει συνεχόμενη διάρροια .Αναρωτιέμαι μήπως δε ήταν σε καλή κατάσταση η τροφή .Του πήρα την pronature πάπια πορτοκάλι . Είδα λοιπόν ότι η ημερομηνία λήξεως ήταν πολύ κοντινή . Ιούνιος 16 . Οταν πήγα να αγοράσω από το pet shop την δεύτερη συσκευασία τους είπα για την ημερομηνία λήξεως και μου είπαν ότι μόλις παρέλαβαν και ήταν Ιούλιος του 16 . Τί να πώ ..Εν τω μεταξύ έχει χάσει και 300 gr . Kαι γω που νομιζα ότι αυτό είχε συμβεί γιατί η τροφή ήταν πιο καλή και πιο θρεπτική . Πριν την pronature έκανα την εξής βλακεία . Στο ίδιο γεύμα ανακάτευα arden light με n&d grain free 'ή arden light με canagan grain free .Αλλά τότε όλα ήταν ok..
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
3lbereth
Νεοφερμένο μέλος
Θα σου πρότεινα για 1 εβδομάδα να του δώσεις την ROYAL CANIN GASTRO INTESTINAL που κυκλοφορεί και σε υγρή και σε ξηρή τροφή (κυκλοφορεί σε συσκευασία των 400γρ που σου φτάνει). Αν ο γατούλης σου είναι λαίμαργος, σπάσε την ημερήσια ποσότητα σε μικρότερα γεύματα ώστε να μην του πέσει πολύ. Αν δεις οτι δε βελτιώνεται η κατάσταση, ίσως χρειαστεί μια επίσκεψη στον κτηνίατρο.
***Πηγαίνω το Σοράγι μου σε μία κτηνίατρο στα Μελίσσια. Καταπληκτική με τα ζώα, έμπειρη και πολύ καταρτισμένη. Την εμπιστεύομαι. Αν σε βολεύει η περιοχή, στείλε ΡΜ.
- EDIT -
Μέχρι να ποστάρω, με πρόλαβες. Όλα καλά, λοιπόν!
ΕΛΑ, περαστικά στο γατούλι σου.
Θα σου πρότεινα για 1 εβδομάδα να του δώσεις την ROYAL CANIN GASTRO INTESTINAL που κυκλοφορεί και σε υγρή και σε ξηρή τροφή (κυκλοφορεί σε συσκευασία των 400γρ που σου φτάνει). Αν ο γατούλης σου είναι λαίμαργος, σπάσε την ημερήσια ποσότητα σε μικρότερα γεύματα ώστε να μην του πέσει πολύ. Αν δεις οτι δε βελτιώνεται η κατάσταση, ίσως χρειαστεί μια επίσκεψη στον κτηνίατρο.
***Πηγαίνω το Σοράγι μου σε μία κτηνίατρο στα Μελίσσια. Καταπληκτική με τα ζώα, έμπειρη και πολύ καταρτισμένη. Την εμπιστεύομαι. Αν σε βολεύει η περιοχή, στείλε ΡΜ.
- EDIT -
Μέχρι να ποστάρω, με πρόλαβες. Όλα καλά, λοιπόν!
Παρόλα αυτά σε ευχαριστώ πολύ 3lbereth για την απάντησή σου . Σχετικά με την κτηνίατρο που μου αναφέρεις θα με ενδιέφερε αν έμενα κοντά στα Μελίσσια . Σωστό αυτό που μου λες για μικρότερα γεύματα αλλά δεν έχω πάντα την δυνατότητα να βρίσκομαι στο σπίτι το μεσημέρι οπότε έχω επιλέξει το 2 φορές την ημέρα ,πρωί και βράδυ .Επίσης κάπου ειχα διαβάσει αλλά δεν το είχα διασταυρώσει ότι οι στειρωμένοι γάτοι καλό είναι να μην έχουν πολλά γεύματα την ημέρα διότι αλλάζει το ph των ούρων τους και γίνονται επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις .
mimi_75
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα
Έχω ένα γάτο ενός έτους περίπου... Εδώ και αρκετό καιρό, κάνει διάρροια με έντονο πράσινο χρώμα
και μου έχει αδυνατίσει λίγο...Τι θα μπορούσε να φταίει;
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αν ο γατούλης κάνει τις εσωτερικές αποπαρασιτώσεις τα τακτά χρονικά διαστήματα που χρειάζεται, αλλά η διάρροια επιμένει, τότε μάλλον θα πρέπει να στραφείς στο θέμα τροφή σαν πιθανή αιτία της διάρροιας.
Κάποιο είδος ή συστατικό που τον βλάπτει..

Αν όμως παράλληλα κι η όρεξή του είναι μειωμένη, θα πρέπει να τον εξετάσει κτηνίατρος.
Εύχομαι να βρεθεί το αίτιο και σύντομα να επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση

Nelliel
Περιβόητο μέλος
Καλησπέρα
Έχω ένα γάτο ενός έτους περίπου... Εδώ και αρκετό καιρό, κάνει διάρροια με έντονο πράσινο χρώμα
και μου έχει αδυνατίσει λίγο...Τι θα μπορούσε να φταίει;
Να τον πας στον κτηνιατρο να σου πει που οφειλεται.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Όπως διάβασα "Διάρροια εκδηλώνεται μερικές φορές εάν τραυματιστεί η εσωτερική μεμβράνη του εντέρου. Εάν τραυματιστεί το έντερο, οι θρεπτικές ουσίες δεν διασπώνται και δεν απορροφώνται σωστά και τα κόπρανα γίνονται χαλαρά." [https://www.novalac.gr/mothers-area/...poies-periptoseis-prepei-na-kaleso-to-giatro]
"Το πράσινο χρώμα οφείλεται στο ότι τα κόπρανα αποβάλλονται πολύ γρήγορα λόγω διάρροιας με συνέπεια να μην προλαβαίνει να διασπασθεί η χολερυθρίνη". (https://www.peptiko.gr/show_article.php?article=230&selected=4)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool