Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
για το δικό μπορώ να σκεφτώ είτε αυτό είτε να έφαγε κάτι και τον πέιραξε ή να έχει κρυώσει(συμβαίνει ακόμη και καλοκαίρι).
1. τί τροφή του δίνεις? είπες είναι καινούρια, έκανες σταδιακή αλλαγή από την παλιά?
2. του έχεις κάνει πρόσφατα εσωτερική αποπαραίστωση?
σε κάθε περίπτωση αν επειμείνει το σύμπτωμα πας γιατρό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
καλησπέρα, τα δικά μου συνήθως ότι πρόβλημα έχουν με τα κ@κα το έχουν λόγω τροφής. αν τους πάρω μια και δεν είναι πολύ καλή πχ μπορεί να κάνουν διάρροια.
για το δικό μπορώ να σκεφτώ είτε αυτό είτε να έφαγε κάτι και τον πέιραξε ή να έχει κρυώσει(συμβαίνει ακόμη και καλοκαίρι).
1. τί τροφή του δίνεις? είπες είναι καινούρια, έκανες σταδιακή αλλαγή από την παλιά?
2. του έχεις κάνει πρόσφατα εσωτερική αποπαραίστωση?
σε κάθε περίπτωση αν επειμείνει το σύμπτωμα πας γιατρό.
Tώρα του δίνω pronature γαλοπούλα με κράνμπερι . Είπα λόγω καλοκαιριού να κατεβάσω κάπως τα λιπαρά στη τροφή του . Πριν του έδινα pronature σολωμό με καστανό ρύζι .Αλλά ακόμη και με αυτήν που είχε τέλεια κακά τις τελευταίες ημέρες που την έτρωγε παρουσίασε αυτό το πρόβλημα και μάλιστα πιο έντονο . Νομίζω ότι οι κονσερβες applaws που του δίνω 2 φορές την εβδομάδα είναι οκ . Την Τετάρτη έφαγε μία scesir με τόνο και μάνγκο. Δεν νομίζω αυτή να του έβγαλε πρόβλημα μετά από 2 ημέρες .
Επειδή εμφανίστηκε με τη πρώτη μεγάλη ζέστη η δική μου αυθαίρετη διάγνωση είναι ότι αυτή ευθύνεται ή το γεγονός οτι τρώει λαίμαργα τη μερίδα του και δεν αφήνει τιποτα για λίγο αργότερα .
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Ή γαλοπούλα σκέτη. Γενικά κι όσο διαρκεί αυτή η..ρευστότητα, προτίμησε τις σκέτες κονσέρβες κι όχι τις mixed.
Roulita16248
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σε όλες τις γατομαμάδες!!
Την Παρασκευή το απόγευμα βρήκα κάτω από το σπίτι μου 2 μικρά γατάκια!
Τα πήρα και τα πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι 40 ημερών.
Μου είπε να τα ταΐζω ανθό ορύζης με γάλα αγελαδινό ελαφρύ (να τους φτιάχνω κρέμα) 3 φορές την ημέρα και 1 φορά κονσέρβα για μικρά γατάκια. Να τους δώσω 0,5 ml becozyme και να τα ταΐζω καλά να δυναμώσουν. Σε μια εβδομάδα να τους δώσω από μισό χάπι για παράσιτα milbemax.
Την κρέμα σκέτη δεν την έτρωγαν οπότε ανακάτευα μέσα κονσέρβα για να το τρώνε.
Το ένα από τα δύο έκανε διάρροια και πριν ξεκινήσουμε την τροφή. Πήρα τη γιατρό κ μου είπε αν συνεχίσει να βάλω μητρικό γάλα σε σκόνη. Επειδή όμως δεν πρόλαβα να πάρω το Σάββατο, σταμάτησα το γάλα και έφτιαχνα την κρέμα με νερό. Χθες πάλι τα ίδια, διάρροια.
Σήμερα το πρωί πήρα μητρικό γάλα και έφτιαξα την κρέμα και την τρώνε με ευχαρίστηση ακόμα και σκέτη. Πήρα το γιατρό τηλέφωνο και του είπα την κατάσταση και μου είπε να πάρω Ercefuryl και να αυξήσω την κρέμα με ανθό ορύζης.
Από το πρωί δεν ξέρω τι έχει κάνει γιατί είμαι στη δουλειά και θα γυρίσω γύρω στις 4.30.
Φοβάμαι μην μου πάθουν τίποτα τα μικρούλια μου. Ειδικά το ένα που κάνει διάρροια είναι πολύ αδύναμο. Το θετικό είναι πως πήρε βάρος μέσα σε δυο μέρες.
Τι μου προτείνετε να κάνω;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα Roulita16248 και να χαίρεσαι τα καινούργια σου γατάκια.Καλημέρα σε όλες τις γατομαμάδες!!
Την Παρασκευή το απόγευμα βρήκα κάτω από το σπίτι μου 2 μικρά γατάκια!
Τα πήρα και τα πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι 40 ημερών.
Μου είπε να τα ταΐζω ανθό ορύζης με γάλα αγελαδινό ελαφρύ (να τους φτιάχνω κρέμα) 3 φορές την ημέρα και 1 φορά κονσέρβα για μικρά γατάκια. Να τους δώσω 0,5 ml becozyme και να τα ταΐζω καλά να δυναμώσουν. Σε μια εβδομάδα να τους δώσω από μισό χάπι για παράσιτα milbemax.
Την κρέμα σκέτη δεν την έτρωγαν οπότε ανακάτευα μέσα κονσέρβα για να το τρώνε.
Το ένα από τα δύο έκανε διάρροια και πριν ξεκινήσουμε την τροφή. Πήρα τη γιατρό κ μου είπε αν συνεχίσει να βάλω μητρικό γάλα σε σκόνη. Επειδή όμως δεν πρόλαβα να πάρω το Σάββατο, σταμάτησα το γάλα και έφτιαχνα την κρέμα με νερό. Χθες πάλι τα ίδια, διάρροια.
Σήμερα το πρωί πήρα μητρικό γάλα και έφτιαξα την κρέμα και την τρώνε με ευχαρίστηση ακόμα και σκέτη. Πήρα το γιατρό τηλέφωνο και του είπα την κατάσταση και μου είπε να πάρω Ercefuryl και να αυξήσω την κρέμα με ανθό ορύζης.
Από το πρωί δεν ξέρω τι έχει κάνει γιατί είμαι στη δουλειά και θα γυρίσω γύρω στις 4.30.
Φοβάμαι μην μου πάθουν τίποτα τα μικρούλια μου. Ειδικά το ένα που κάνει διάρροια είναι πολύ αδύναμο. Το θετικό είναι πως πήρε βάρος μέσα σε δυο μέρες.
Τι μου προτείνετε να κάνω;

Για αρχή θα σου πω να βρεις άλλον κτηνίατρο, τα γατάκια σου όπως λες είναι 40 ημερών οπότε μπορούν να ξεκινήσουν να τρώνε στερεά τροφούλα και δεν χρειάζονται πια το γάλα, στο οποίο γάλα και ειδικά το αγελαδινό είναι αλλεργικές οι περισσότερες γάτες και μάλλον γι' αυτό έχουν διάρροια.
Αν πρέπει όπωσδήποτε να τρώνε και γαλατάκι, θα σε συμβούλευα να πάρεις κατσικίσιο από το super market, αυτό το δέχονται καλύτερα. ΄Εχω μεγαλώσει πολλά γατάκια με κατσικίσιο χωρίς παρατράγουδα με διάρροια.
Επίσης στα καλά pet shop όπως και σε πολλά κτηνιατρεία, υπάρχουν τροφούλες ειδικές για γάτες και γατάκια με διάρροια, είτε ξηρές, είτε σε μους κονσερβούλα. Το άλλο και δοκιμασμένο που μπορείς να τους δώσεις να φάνε και είναι ένα κι ένα για την διάρροια, είναι κοτοπουλάκι βραστό (σκέτο χωρίς τίποτα) με ρυζάκι που είναι στυπτικό.
Δοκίμασε αυτά που σου γράφω, συνδύασέ τα με το εσερφουρίλ που είναι ότι πρέπει για την διάρροια και αν δεις πως σε 2-3 μέρες, δεν περνάει, ή το δεύτερο γατάκι σου εξακολουθεί να είναι υποτονικό, τότε να τα πάς επειγόντως σε κάποιον κτηνίατρο καλό, όχι σε αυτόν που πήγες πάντως.
Για κτηνιάτρους που έχουν συστήσει μέλη μας σε διάφορες περιοχές δες σ' αυτό το θέμα.
Για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς, είμαστε όλοι στην διάθεσή σου.

Roulita16248
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Υπάρχει φοβάμαι κι αυτή η πιθανότητα αν και το συγκεκριμένο δεν είναι βαρύ φάρμακο. Το έδινα κι εγώ σε γατάκι που ήταν σε πολύ χάλια κατάσταση κάποτε και έγινε μια χαρά.Μήπως επειδή είναι αδύναμη, της πέσει βαρύ το φάρμακο;
Ρώτα τον γιατρό σου αν συμφωνεί να τους δώσεις κάποιο δυναμωτικό που υπάρχει σε παστούλα, λέγεται Nurish UM.
Επίσης στο κοτοπουλάκι με το ρύζι, μπορείς να αφήσεις αρκετό ζωμό από το κοτόπουλο για να μην το φάνε στεγνό και έτσι να παίρνουν και τα απαραίτητα υγρά.
edit: Επίσης δοκίμασε να φτιάξεις την κρεμούλα με το κατσικίσιο γάλα που σου είπα ή με ρυζόνερο όπως κάνουν και στα ανθρώπινα παιδάκια που έχουν διάρροια.
Roulita16248
Νεοφερμένο μέλος
Την κρεμούλα ήδη από το πρωί τη φτιάχνω με μητρικό γάλα!!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Θα πρέπει να σφίξει και σύντομα πριν αφυδατωθεί γιατί είναι και μικρούλα.
Το μητρικό γάλα δεν το ξέρω για να σου πω.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Βρήκα το φάρμακο που λες αλλά η δικιά μου έχει φουλ όρεξη! Όσο και να βάλω θα το φάει! Της δίνω και becozyme. Την τάισα πριν μια ώρα και τώρα που πήγα να δω τι έκανε είχε μια κίτρινη σταγόνα στον ποπό της και μια ακριβώς από κάτω της. Είναι ανησυχητικό; δεν κάνει συχνά κακά αλλά άμα κάνει είναι νερουλά και σήμερα είναι χειρότερα από χθες.
Την κρεμούλα ήδη από το πρωί τη φτιάχνω με μητρικό γάλα!!
Roulita, το οτι παρά την προσπάθεια δεν βλέπεις βελτίωση, με κάνει να σκέφτομαι το ενδεχόμενο ύπαρξης παράσιτων στο εντεράκι της. Ο γιατρός όμως, σου συνέστησε να τους δώσεις το milbemax σε μια βδομάδα (υποθέτω για να έχουν λίγο δυναμώσει και προκειμένου να μη τους πέσει βαρύ).
Δεν ξέρω, αλλά μήπως χρειάζεται να τον ξανασυμβουλευτείς για την πιθανότητα να πάρει στη θέση του milbemax ένα πιο ήπιο αντιπαρασιτικό;
(έχω την εντύπωση οτι η δική μας κτηνίατρος όταν πρωτοπήγα τη γατούλα μου της έδωσε φάρμακο σε υγρή μορφή κι όχι χάπι, επειδή ακριβώς ήταν κι εκείνη μπεμπούλα). Όπως και να'ναι, δεν χάνεις τίποτα να τον ρωτήσεις.Από την άλλη, το γεγονός οτι παίρνει βάρος είναι ενθαρρυντικό.

kat-cats
Διάσημο μέλος
Με τη διάρροια μου φαίνεται λίγο περίεργο να παίρνει βάρος....ελπίζω να είναι καλύτερα τα μπεμπάκια. Περιμένουμε νέα σας!
F.Butter
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα κ καλή χρονιά....έχουμε ένα θέμα όποιος μπορεί να βοηθήσει - κατευθύνει προσωρινά.... πριν από λίγο καιρό γέννησε μια γατούλα στην πολυκατοικία μας μέσα κ αφού καταφέραμε να βρούμε φιλοξενία για την ίδια κ τα τα 3 γατάκια στην περιοχή κ όλα έβαιναν καλώς, τώρα ενημερώθηκα ότι η γάτα έχει διάρροια συνεχώς (χωρίς αίμα!) κ το άτομο που την φροντίζει δε γνωρίζει πως να τη βοηθήσει άμεσα μέχρι να την πάμε το πρωί στον γιατρό... είπα να απομακρύνει τροφή κ νερό μέχρι αύριο.... το ζώο φαίνεται να μην έχει αφυδατωθεί αλλά έχει μπει μέσα η κοιλίτσα της κ παραπονιέται, νιαουρίζει κ συν τοις άλλοις τρώει κ τις ακαθαρσίες της.... γνωρίζει κανείς αν μπορούμε να κάνουμε κάτι άμεσα για να το βοηθήσουμε; να σημειωθεί ότι η γατούλα θηλάζει αν οφείλουμε να κάνουμε κάτι ειδικό προκειμένου να μην κινδυνέψουν κ τα γατάκια της...
Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Την πήγατε στον γιατρό?
Ρούλης και Μπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πρέπει άμεσα να τη δει γιατρός δεν μπορώ να βοηθήσω δυστυχώς.
γεια σας σε ολη την ομαδα,
εχω ενα γατακι 7 μηνων, το βρηκα στο δρομο και οταν το πηγα στο γιατρο μου ειχε πει οτι ηταν 2 μηνων. απο τη μερα που τον πηρα εχει τα απειρα προβληματα. Ειχε ουρολήμωξη, την αντιμετωπισαμε με αντιβιωση, μετα ειχε οτιτιδα και μετα μυκητες οπου δυστυχως κολλησαμε οικογενειακως. Τα ξεπερασαμε ολα , εκτος απο του οτι εδω και 4 μήνες εχει ασταματητα διαρροιες.Του δινω τροφη gastro σε κονσερβες και κροκετες , κοτοπουλο με λαπα και προβιωτικα . Δε λεει ομως να σταματησει αυτη η κατασταση. Εχετε κατι να μου προτεινετε? ευχαριστω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Μήπως να δοκίμαζες να του αλλάξεις την ξηρή τροφή (μπορεί σε κάτι να έχει δυσανεξία) και ταυτόχρονα να περιορίσεις την κονσέρβα σε 2 φορές την εβδομάδα.
Αποπαρασίτωση, υποθέτω, θα του έχει γίνει.
Ο γιατρός είναι ενήμερος? Και πού αποδίδει αυτή τη συνεχιζόμενη διάρροια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αποπαρασιτωση και όλα τα εμβόλια ανάλογα την ηλικία του έχουμε κάνει. Ο γιατρός είναι ενήμερος, μου είπε ότι διαρκούν πολύ οι διαροιες ίσως και για πάντα, αν το έχει πάρει κληρονομικό λέει από τη μαμά του...υσχιει κάτι τέτοιο? Μου είπε να περιμένουμε λίγο ακόμα. Αυτό που διάβασα ότι η στηρωση μπορεί να βοηθήσει τις διαρροιες υσχιει πραγματι? Τι να κάνω....δεν ξέρω. ..να πάω σε άλλο γιατρό?
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ίσως κάποιο άλλο μέλος μας, σε βοηθήσει καλύτερα με την απάντηση που θα σου δώσει.
Ωστόσο, δεν θα'ταν κακή ιδέα να πάρεις και μια δεύτερη ιατρική γνώμη, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα αλλάξετε κτηνίατρο, αν σε γενικές γραμμές από τις μέχρι τώρα υπηρεσίες του, είστε ικανοποιημένοι.
Παρόλ'αυτά θα επιμείνω να μη του κάνεις τόσο τα χατήρια. Μείωσε λίγο την ολόκληρη κονσέρβα , ή τουλάχιστον δίνε του μόνο κοτόπουλο (που αποδεδειγμένα βοηθάει στις διάρροιες) και αύξησε λίγο την ξηρή τροφή. Ενδεχομένως να δοκίμαζες να την αλλάξεις, με άλλη μάρκα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool