Διάσωση γατιού τραυματισμένου-Ν.Ιωνία

εγω μολις εμαθα για το μικρο γατακι..δεν ειναι απο δαγκωμα..ειναι προπτωση εντερου..απο τα σκουληκια...ειναι τωρα στον κτηνιατρο..ελπιζω να τα καταφερει..:(
Κι εγώ κι όλος ο γατολαός μαζί!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ωχ....μηπως πρεπει να κανεις και αντιτετανικο;:worry:
Έκανα, πριν λίγη ώρα... (άουτς)
Μωρέ Αλίκη μου γάντια έπρεπε να φορέσεις και μάλιστα δερμάτινα. Όταν είναι φοβισμένα τα γατιά έτσι αντιδράνε τα άτιμα. Εγώ έτσι έπιανα άγρια γατάκια με γάντια. Πρόσεχε γιατί αφήνουν ουλές. Εγώ έχω 2 μόνιμες στο χέρι μου από γατοκαυγά.:(
Έκανα χαζομάρα Ράνια μου, το ξέρω. Την έβλεπα σχετικά ήρεμη μες στη γατοφόρο και δεν φαντάστηκα ότι θα αγρίευε τόσο πολύ.
Να κάνω μια ερώτηση ποιος αναλαμβάνει τα έξοδα αυτά; :hmm:
Νίκη, για τη μαμά γάτα είμαστε εντάξει, έχω ήδη δώσει στον κτηνίατρο τα βασικά (δηλαδή για στείρωση, αντιβίωση και ακτινογραφία). Αύριο που θα την εξετάσει θα με πάρει να μου πει αν χρειάζεται και κάτι άλλο πέρα από αυτά και βλέπουμε.
Για το μικρό, απ' όσο μου είπε η Ρούλα, δεν ζήτησαν προς το παρόν χρήματα. Από αύριο μάλλον θα ξέρουμε περισσότερα και γι' αυτό.
Ας πάνε μωρέ όλα καλά και νομίζω ότι τα χρηματικά τα βρίσκουμε, τόσοι άνθρωποι είμαστε. Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως που το σκέφτηκες :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΕΠΕΙΓΟΝ για διάσωση γατιού τραυματισμένου-Ν.Ιωνία

επειδή είχα δουλειά μπήκα τώρα κ είδα τα νέα, ευχαριστα κ δυσάρεστα. Το καλό είναι οτι πιάστηκε κ αυτό μπραβο σε ολες είσαστε αστέρια:clapup: Αλικη περαστικά για το χέρι
κ φυσικά οτι χρειαστεί θα βοηθήσουμε ολες

επειδή είχα δουλειά μπήκα τώρα κ είδα τα νέα, ευχαριστα κ δυσάρεστα. Το καλό είναι οτι πιάστηκε κ αυτό μπραβο σε ολες είσαστε αστέρια:clapup: Αλικη περαστικά για το χέρι

Παιδια , αν χρειαστητε χρηματα πειτε το!!! εγω χαραμιζω μια εξοδο για ποτο το βραδυ!!!!

Παιδια , αν χρειαστητε χρηματα πειτε το!!! εγω χαραμιζω μια εξοδο για ποτο το βραδυ!!!!

Ναι βρε παιδιά , εδώ είμαστε....μην τραβάτε το λούκι μόνες σας.:(
Ένα μεγάλο μπράβο και από εμένα.:D

Μπραβο!
Αλικη ο,τι χρειαστειτε ειμαστε ενα...ποστ μακρια.

Κορίτσια, για μια ακόμα φορά σας ευχαριστώ όλες πολύ :bigarmhug

Πέρασα πριν λίγο από το γιατρό για να δω τη γατούλα. Δεν την είχε "περιλάβει" ακόμα, μου είπε όμως ότι το αργότερο στις 3 (που τελειώνουν οι επισκέψεις) θα ξεκινούσε με την ακτινογραφία. Μόλις έχει νέα θα μου τηλεφωνήσει.
Η γατούλα ήταν ήσυχη, είχε κουρνιάσει πίσω-πίσω στη γατοφόρο και, ενώ δεν κοιμόταν, φαινόταν πάντως αρκετά πιο χαλαρή από χτες. Η καημένη πρέπει να πεινάει κιόλας, γιατί την έχει αφήσει νηστική για το χειρουργείο :(
Σας βάζω και μια φωτογραφία της, από χτες το μεσημέρι που την είχα στο μπαλκόνι, λίγο πριν φύγουμε για το γιατρό (και λίγο πριν τη σφαγή του Δράμαλη :P). Ήταν ακόμα πολύ στρεσαρισμένη και φοβισμένη (γι' αυτό και το ανοιχτό στοματάκι), αλλά θα καταλάβετε πάνω-κάτω πώς είναι. Η καημενούλα, έχει πανέμορφα πράσινα ματάκια, νομίζω ότι όταν καθαριστεί και αν πάχαινε λίγο θα μπορούσε να γίνει πολύ όμορφη γάτα.

Συνημμένα

• DSCN4977.JPG
    DSCN4977.JPG
    95,7 KB · Εμφανίσεις: 66

Ας γινει αυτη καλα και θα γινει και μοντελακι.

Λοιπόν, τα νέα μας:

ο γιατρός την κοίμησε, την εξέτασε και της έβγαλε ακτινογραφία. Κατά τη γνώμη του, δεν υπήρξε επίθεση από σκυλί, γιατί δεν βρήκε κανένα τραύμα τέτοιου τύπου (μεταξύ μας, και η κυρία που τα τάιζε και μας είπε τα περί σκυλιών ήταν λίγο... πώς να το πω... :whatever:).
Δυστυχώς, το ροζ που βλέπαμε χαμηλά στην κοιλιά της και στο εσωτερικό των πίσω ποδιών, είναι έγκαυμα από ασβέστη.:(
Ο γιατρός θα την πλύνει τώρα, πριν τη στειρώσει, και ίσως χρειαστεί να της κόψει και το τρίχωμα σε κάποια σημεία, και θα μπορέσει να δει ακριβώς την έκταση και τη σοβαρότητα των εγκαυμάτων. Η αντιβίωση που θα της κάνει είναι ισχυρή και θα κάνει καλό και στα εγκαύματα, υπάρχει όμως σοβαρή πιθανότητα να χρειαστεί θεραπεία και για περισσότερες μέρες (μάλλον με αντιβίωση μέσα στην τροφή της).:/: Υπάρχει και η ανησυχία για πιθανά εσωτερικά εγκαύματα, αν η γατούλα γλειφόταν για να καθαριστεί.
Τη Δευτέρα το πρωί θα ξαναμιλήσω με το γιατρό, να μου πει σε τι κατάσταση είναι η γάτα και τι χρειάζεται να γίνει από 'δω και πέρα κατά τη γνώμη του.
Για την περίπτωση που τελικά χρειαστεί κάποιες παραπάνω μέρες αντιβίωση, θα ήταν ευχής έργο αν βρισκόταν κάποιος να τη φιλοξενήσει, που να μπορεί να της δίνει και την αντιβίωση. Δεν ξέρω βέβαια αν θα μπορεί να αφεθεί ελεύθερη η γάτα, δεν είναι και πολύ ήμερη για να την αφήσει κανείς να τριγυρίζει, ίσως θα ήταν καλύτερα να μείνει περιορισμένη μέσα σε μεγάλο κλουβάκι (που να χωράει και την άμμο της δηλαδή) για τη διάρκεια της θεραπείας.:hmm:
Τελοσπάντων, προς το παρόν δεν ξέρουμε καν αν όντως θα χρειαστεί κάτι τέτοιο, το γράφω όμως για κάθε ενδεχόμενο.
Εννοείται βέβαια ότι αν μπορέσει κάποιος να τη φιλοξενήσει, τα έξοδά της για τροφή, άμμο, φάρμακα και ό,τι χρειαστεί είναι καλυμμένα.

Κορίτσια θερμή παράκληση οποια εχει κλουβάκι από την 9η εκθεση γάτας αυτα που είχε δόσει η Royal Canin κ μπορεί να το διαθέσει για να πιαστούν κ τα αλλά γατάκια να επικοινωνήσει είτε με κάποιο από τα κορίτσια είτε να συνεννοηθεί από εδώ από το θέμα.
Νοτα το έγραψα κ στο τσατ αλλά δεν σε πρόλαβα είχες βγει. Εγώ μένω Τρίκαλα Θεσσαλίας

Επίσης όπως είπε και η Αλίκη παραπάνω, όποιος μπορεί να φιλοξενήσει για λίγο τη γατούλα (αν τελικά χρειαστεί) θα ειναι πολύ καλό. Η΄επίσης αν κάποιος έχει κλούβα για να φιλοξενηθεί μέσα σχετικά άνετα όμως...

Καλησπέρα Νότα:)!Εμαθες κάνενα νέο για το μίκρο?Ανησύχω πολύ......!!!(Σοφία)

Καλησπέρα Νότα:)!Εμαθες κάνενα νέο για το μίκρο?Ανησύχω πολύ......!!!(Σοφία)
Καλησπέρα Κορίτσια,
χθες πηγα παρέα με τη Ρούλα, η οποία είχε καταφέρει και δανειστεί μία παγίδα, στην γειτονιά που μας είπε η Αλίκη.Κάποια στιγμή καταφέραμε και πιάσαμε το μικρό το οποίο όμως είναι τελείως άγριο και όταν πιάστηκε χτυπιότανε μέσα στην παγίδα. Μετά το πήγαμε στο Κτηνιάτρικο κέντρο γάτας στην Κυψέλη. Η γιατρίνα εκει μας είπε ότι έχει προπτωση εντερου από τα πολλά ενδοπαράσιτα. Για αρχή θα προσπαθήσει να το καθαρίσει και το τοποθετήσει πάλι μέσα. Εάν ξαναβγεί ή είναι νεκρό θα χρειαστεί εγχείρηση και τότε οι πιθανότητες του δεν θα είναι καλές δυστυχώς. Εγώ είπα της Ρούλας, εάν πάει καλύτερα και έχει πιθανότητες καλές, ότι μπορώ να το φιλοξενήσω να μάθει λίγο τους ανθρώπους και μετά να προσπαθήσουμε να το προωθήσουμε για υιοθεσία. Αχ! κορίτσια είναι γλύκα, έχει χρώμα ευρωπαικό κεραμιδόγατας μακρύτριχο ,πανέμορφο. Πάντως να υπογραμμίσω ότι εάν δεν είχε φέρει την παγίδα η Ρούλα δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα γιατί όλα τα γατάκια εκεί ήταν άγρια και όταν τα πλησιάζαμε στα 5 μέτρα εξαφανιζόντουσταν.
Ελπίζω όλα να παν καλά και να γίνει καλά και η μεγάλη γατούλα και το μικρό.
Ρούλα περιμμένουμε περαιτέρω νέα.:D

Είχα κάποιες εξωτερικές δουλειές το πρωί και δεν πρόλαβα να τηλεφωνήσω στο ιατρείο πριν κλείσει. :/: Προς το παρόν δεν έχω καταφέρει να βρω το κινητό της γιατρού για να επικοινωνήσω, αλλά μόλις μάθω, θα σας πω νέα. Συγγνώμη για το μπάχαλο.:(

Πολυ ευχαριστο που τα πιασατε τα φροντισατε κα παει και για υιοθεσια το αγριουτσικο τελεια ευγε πολύ καλα νεα παρα τις δυσκολιες του το νεο σαιτ κατι καταφερε

Πολυ ευχαριστο που τα πιασατε τα φροντισατε κα παει και για υιοθεσια το αγριουτσικο τελεια ευγε πολύ καλα νεα παρα τις δυσκολιες του το νεο σαιτ κατι καταφερε

Ναι έχει δίκιο η γιασμίν...ας το δούμε σαν γούρι για την νέα μορφή του σαιτ.;)
Χίλια μπράβο κορίτσια!:clapup::clapup:Ελπίζω να πάνε όλα καλά και για την μάνα και για το μικρό.:D

Ax Σοφάκι μου τώρα το είδα το μήνυμά σου.:) Δυστυχώς για το μικρό δεν έχω εγώ νέα γιατί δεν γνωρίζω καν τι γίνεται. Τελοσπαντων εύχομαι να πανε ολα καλά και με την γατούλα. (Γι'αυτην θα μάθουμε αυριο νεώτερα επίσης).
Αντε μακάρι ολα να πανε καλά και αν ειναι εύκολο να υιοθετηθούν κιόλας ακόμα καλύτερα.:)

Παιδιά, τελικά η γατούλα δεν είναι η μαμά των μωρών. Δεν είναι καν γατούλα... ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΟΥΛΗΣ!! :blink::blink:
Πήρα τον κτηνίατρο να μάθω νεότερα, τον ρωτάω "πώς τα πάει η γατούλα;", "ποια γατούλα" μου λέει "γάτος με τα όλα του είναι" :lol: (ήταν, μάλλον, γιατί τον στείρωσε -ευτυχώς ο γιατρός είναι καλός, τον "έψαξε" πριν και δεν του έκανε τσάμπα τομή, γιατί εγώ του είχα πει ότι έχει μωρά κιόλας :redface::redface:). Τον καθάρισε από τους ασβέστες και τα εγκαύματα είναι μεν εκτεταμένα, αλλά μάλλον θα τα ξεπεράσει. Θα χρειαστεί βέβαια να πάρει αντιβίωση για 15 μέρες.
Το βασικό του πρόβλημα όμως, είναι άλλο. Έχει απίστευτα πολλούς ψύλλους, του έχουν πιεί κυριολεκτικά το αίμα.:/: Είναι και πάρα πολύ αδύνατος (γι' αυτό τον περάσαμε και για θηλυκό) και σίγουρα, λόγω των ψύλλων, θα έχει αναιμία. Θα του βάλει σήμερα αμπούλα, θα χρειαστεί και εντατικό τάισμα με καλή τροφή για να δυναμώσει.
Δυστυχώς, συνεχίζει να είναι πάρα πολύ άγριος, επομένως θα πρέπει να φιλοξενηθεί μέσα σε μεγάλο κλουβί, δεν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, ούτε καν περιορισμένος σε δωμάτιο, θα τα γκρεμίσει όλα.
Μπορώ να τον κρατήσω εγώ για 15 μέρες, για να πάρει αντιβίωση και να δυναμώσει λίγο πριν τον ξαναφήσουμε ελεύθερο. Χρειάζεται όμως να βρεθεί ένα μεγάλο κλουβί, σαν αυτά που έχουν στα πετ σοπ και τα κτηνιατρεία, να χωράει μέσα άμμο, τροφή και νερό. Στην ανάγκη, να το νοικιάσουμε κιόλας.
Αν έχετε κάποιο γνωστό με πετ σοπ που θα μπορούσε ίσως να βρει κάτι τέτοιο, θα είναι πολύ μεγάλη βοήθεια.

αλικη γιατι δεν κανεις ενα τηλεφωνο στην Νεκταρια μηπως σου δωσει ενα μεγαλο κλουβι απο αυτα της εκθεσης..οχι αυτα τα ατομικα αλλα τα μεγαλα..

αλικη γιατι δεν κανεις ενα τηλεφωνο
στην Νεκταρια μηπως σου δωσει ενα μεγαλο κλουβι απο αυτα της εκθεσης..οχι αυτα τα ατομικα αλλα τα μεγαλα..
Πολύ καλή ιδέα!!! Και για την ακρίβεια πες της όχι απο τα καινουργια αλλά από τα παλιά που ήταν τετράγωνα και ήταν πολύ μεγάλα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back