Διαγωνισμός για την διάθεση "γερμανικού ποιμενικού"

aspasiapef

Διάσημο μέλος

Η aspasiapef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 3.514 μηνύματα.
Καλό κι αυτό!

Διαγωνισμός για την διάθεση "γερμανικού ποιμενικού"

Η «Νταίζη», η «Κόμπρα» και ο «Ντίνο» ούτε που θα φαντάζονταν ποτέ ότι θα γίνονταν αντικείμενα σκληρής διαπραγμάτευσης και για την απόκτησή τους θα «κονταροχτυπιόνταν» είκοσι ενδιαφερόμενοι που δεν θα δίσταζαν να δώσουν μέχρι και 1700 ευρώ συνολικά για την απόκτησή τους. Πρόκειται για τρία σκυλιά, καθαρόαιμα της φυλής γερμανικός ποιμενικός που ανήκουν στον ελληνικό στρατό και πουλήθηκαν σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, που διενεργήθηκε το πρωί στο στρατόπεδο «Γ.Μακρή», στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Το στρατόπεδο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα αναπαραγωγικό κέντρο σκύλων που προωθούνται στη συνέχεια- εκτός από τα στρατόπεδα- σε όλα τα σώματα ασφαλείας. Διαθέτει, επίσης, τμήμα εκπαίδευσης και νοσηλείας παρόμοιο με εκείνο ενός ακόμη στρατοπέδου στη Λάρισα. Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός είναι ο τρίτος που διενεργείται από το 1994 οπότε και ξεκίνησε να λειτουργεί το κέντρο, αλλά σύμφωνα με τον προϊστάμενο εκπαίδευσης σκύλων Γιάννη Καλαφάτη «είναι η πρώτη φορά που υπήρξε τόσο μεγάλη συμμετοχή και τα σκυλιά πουλήθηκαν σε τιμές- ρεκόρ». Συγκεκριμένα, οι 6 μηνών «Νταίζη» και «Ντίνο» πουλήθηκαν 450 και 650 ευρώ αντίστοιχα και η 10 μηνών «Κόμπρα» πουλήθηκε αντί του ποσού των 600 ευρώ. Οι αγοραστές, που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα σκυλιά για τη φύλαξη χώρων, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους για τα προσόντα των τετράποδων "φίλων" τους από την ολιγόμηνη, έστω, εκπαίδευσή τους στο στρατό. Την επόμενη εβδομάδα θα διενεργηθεί ακόμη ένας διαγωνισμός για την πώληση άλλων 6 σκυλιών, πάνω από 22 μηνών. Όπως εξήγησε ο κ.Καλαφάτης, τα σκυλιά πωλούνται γιατί δεν έχουν ανταποκριθεί σε κάποιες από τις ειδικές δοκιμασίες που υποβλήθηκαν πριν από την εισαγωγή τους στο πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσής τους. «Μπορεί, για παράδειγμα, να τρομάζουν στους κρότους ή να δειλιάζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι τα σκυλιά χρησιμοποιούνται στις περιπόλους και εκπαιδεύονται έτσι ώστε, αν εντοπίσουν κάποιον εισβολέα, να του επιτίθενται μετά από εντολή του συνοδού τους και να τον ακινητοποιούν χωρίς να σταματήσουν, ακόμη και αν ανοίξουν πυρ εναντίον τους. Κάποιοι από τους γερμανικούς ποιμενικούς που εκτρέφονται στο στρατόπεδο «Γ.Μακρή» χρησιμοποιούνται μέχρι τα 10 τους χρόνια και για τις ανάγκες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Μετά την ηλικία αυτή, τα σκυλιά αποσύρονται από την ενεργό δράση και τα αναλαμβάνουν οι συνοδοί τους, οι οποίοι δένονται συναισθηματικά μαζί τους και δεν θέλουν να τα αποχωρισθούν. «Μέχρι την ηλικία του ενός έτους, 2-3 εκπαιδευτές αναλαμβάνουν την προεκπαίδευση των νεογέννητων σκυλιών από έναν τοκετό και μετά από 12 μήνες, κάθε σκυλί «χρεώνεται» σε έναν συνοδό» αναφέρει ο διευθυντής του στρατοπέδου, Νικόλαος Μπαλάσκας. Αυτό το διάστημα, στο κέντρο εκπαίδευσης του στρατοπέδου, υπάρχουν συνολικά 17 σκυλιά εκ των οποίων τα δύο είναι θηλυκά και χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή. Πολλές φορές, ωστόσο, γίνεται και αγορά σκύλων από ιδιώτες εκτροφείς. Ιδιαίτερα φιλόζωοι πάντως φαίνεται ότι είναι οι στρατιωτικοί της μονάδας καθώς δεν διστάζουν να περιθάλψουν ακόμα και αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν ελεύθερα στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου αφού κάποιοι, γνωρίζοντας την ευαισθησία τους, τα αφήνουν μπροστά στην πύλη. Ανάμεσά τους κι ένα σκυλί με τρία πόδια που δέχεται με ευγνωμοσύνη τα χάδια των στρατιωτικών- σωτήρων του κι ας μην είναι καθαρόαιμο... Πηγή ΑΠΕ

Διάβασα το ανωτέρω άρθρο πριν λίγο στο site του OTENET και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και να το συζητήσουμε λίγο. Μ'ενόχλησε κατάρχάς το ότι από τη στιγμή που τα σκυλάκια αποδείχθηκαν "αχρηστα" για τον στρατό φρόντισαν να τα "ξεφορτωθούν" αλλά με κέρδος, μη χάσουν κιόλας!!! Σ'ένα σημείο αναφέρουν ότι "τα σκυλιά χρησιμοποιούνται στις περιπόλους και εκπαιδεύονται έτσι ώστε, αν εντοπίσουν κάποιον εισβολέα, να του επιτίθενται μετά από εντολή του συνοδού τους και να τον ακινητοποιούν χωρίς να σταματήσουν, ακόμη και αν ανοίξουν πυρ εναντίον τους" Τα σκυλιά τα ρώτησαν αν θέλουν να έρχονται αντιμέτωπα με σφαίρες? Κι αν αυτά τα σκυλιά τραυματιστούν τι θα γίνουν? Διοτι τραυματισμένα θα τους είναι μετά άχρηστα. Δεν θα μπορούν καν να τα πουλήσουν, οπότε τι θα τους συμβεί μετά? Ευθανασία?
Ή η τελευταία παράγραφος:" Ιδιαίτερα φιλόζωοι πάντως φαίνεται ότι είναι οι στρατιωτικοί της μονάδας καθώς δεν διστάζουν να περιθάλψουν ακόμα και αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν ελεύθερα στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου αφού κάποιοι, γνωρίζοντας την ευαισθησία τους, τα αφήνουν μπροστά στην πύλη. Ανάμεσά τους κι ένα σκυλί με τρία πόδια που δέχεται με ευγνωμοσύνη τα χάδια των στρατιωτικών- σωτήρων του κι ας μην είναι καθαρόαιμο..." Τα τρία πόδια πως τα απέχτησε το σκυλάκι? Γιατί δε φαντάζομαι να γεννήθηκε έτσι.... Μήπως από καμία αδέσποτη σφαίρα? Πάντως οι "φιλόζωοι" στρατιωτικοί του χαρίζουν τα χάδια τους κι ας μην είναι καθαρόαιμο... Τι να πω τώρα.... Ασ μην το σχολιάσω καλύτερα...:mad: :mad: :mad:
Συνημμένα Thumbnails

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είχα βάλει το θέμα στις αναδημοσιευσεις καταλάθος και όχι στις καταγγελίες όπως ήθελα. Έχει κανείς ιδέα πως μπορώ να το σβήσω από τις ανδημοσιεύσεις γιατί δεν μπορώ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κανε επεξεργασια μηνυματος και επελεξε διαγραφη οπως επεισης και στην κουκιδα αριστερα κατω...

κανε επεξεργασια μηνυματος και επελεξε διαγραφη οπως επεισης και στην κουκιδα αριστερα κατω...
Το έκανα αλλά δε μου βγάζει διαγραφή. Το έχω κάνει κι άλλες φορές με μηνύματά, αλλά να διαγράψω θέμα ποτέ. Anyway έστειλα PM στη MIchelle...

Ασπασία στις καταγγελίες είναι! Εν πάση περιπτώσει στο έσβησα εγώ από τις αναδημοσιεύσεις! :)

Ασπασία στις καταγγελίες είναι!
Ναι αλλά ΚΑΙ στις αναδημοσιεύσεις που το είχα βάλει αρχικά καταλάθος...:(

Μην ανησυχείς, όλα είναι οκ τώρα!

Ευχαριστώ!!!:P :P :P

Ειδικα αυτο με το ''Οι φιλοζωοι το χαιδευουν κι ας μην ειναι καθαροαιμο'' ηταν το καλυτερο! Αμαν πια! Τετοια γαιδουριά!:mad: (Τι γαιδουριά δηλαδη μια χαρα ειναι τα γαιδουρακια, αυτοι δεν ειναι μια χαρα! Ε δηλαδη θα καταληξουμε να τους βαζουμε ταμπελες: Ξερετε εγω ειμαι καθαροαιμο, και : Ξερετε εγω δεν ειμαι καθαροαιμο!:mad: Και μετα θα χαιδευουμε μονο τα καθαροαιμα (εμεις οι φιλοζωοι), μην παθουμε και τιποτα! Αισχος!:mad:

Ειδικα αυτο με το ''Οι φιλοζωοι το χαιδευουν κι ας μην ειναι καθαροαιμο'' ηταν το καλυτερο! Αμαν πια! Τετοια γαιδουριά!:mad: (Τι γαιδουριά δηλαδη μια χαρα ειναι τα γαιδουρακια, αυτοι δεν ειναι μια χαρα! Ε δηλαδη θα καταληξουμε να τους βαζουμε ταμπελες: Ξερετε εγω ειμαι καθαροαιμο, και : Ξερετε εγω δεν ειμαι καθαροαιμο!:mad: Και μετα θα χαιδευουμε μονο τα καθαροαιμα (εμεις οι φιλοζωοι), μην παθουμε και τιποτα! Αισχος!:mad:
αν και ειδα το ποστ ενα χρονο μετα την αρχικη του δημοσιευση , συμφωνω με την προλαλλησασα.
γενικά θα επερεπε να υπηρχε ενα ειδικο προγραμμα διαχειρησης των σκύλν αυτων που κουβαλάν αλλα πραγματα απο τετια σκληρη εκπαιδυεσηκια οχι η λοταρία-πληστηριασμος...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ βρε παιδιά όλο υπερβολές...
Ε ναι συμφωνώ πως το καθαρόαιμο είναι άλλο από το αδέσποτο. Ειδικά στα σκυλιά! Άλλα χαρακτηριστικά εντελώς!
Και τελοσπάντων τα σκυλάκια αυτά βοηθάνε εμάς τους ανθρώπους σε πολλές περιστάσεις. Όπως άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με σφαίρες, έτσι έρχονται και τα σκυλιά.
Δεν μπορούμε να ζούμε πια σε έναν κόσμο που η μόνη έγνοια μας να είναι πρώτα να είναι οκ τα ζώα και μετά όλα τα άλλα.

Κι ας μην παρεξηγηθώ.. Και θυμώσετε πάλι!!
Η γατούλα μου αδεσποτούλα είναι και νοιάζομαι πολύ για όλα τα ζωάκια.. αλλά μην φτάνουμε και στα άκρα....:/::/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back