Διακοπή θηλασμού

• Thread starter Thread starter Vrd
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Vrd

Νεοφερμένο μέλος

Ο Vrd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Η γατα μας γέννησε πριν 2,5 μήνες και χθες δώσαμε τα 5 απ' τα 6 γατακια.Οι μαστοί της φαίνονται να έχουν γάλα,είναι πρησμένοι(οχι κατι
το αφύσικο).Τώρα που θηλάζει μονο ένα γατάκι,υπάρχει περίπτωση να
δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα;Θα ξεπρηστεί από μόνη της ή μήπως
χρειάζεται φαρμακευτική βοήθεια;
redface.gif

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οχι μην ανυσυχεις θα περασει σιγα σιγα και στειρωστε την αμεσως μετα γιατι μπορει να ξαναμεινει εγγυος και θα ξαναπερασετε τα ιδια σε δυο μηνες. Ελπιζω τα γατακια να δωθηκαν σε καλα σπιτια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα σε ολους !
Το Υasminaki μου γεννησε πριν απο ενα μηνα 8 παρακαλω γατακια :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: !
Ηταν η πρωτη της γεννα και ευτηχως ολα πηγαν καλα!
Βρηκα να δωσω τα 7 και θα κρατησω εγω το 1 για να εχει παρεα η κουκλιτσα μου!
Θα ηθελα να μα θω ποσο μηνων μπορω να τα δωσω ,ποτε να τους δσω γατοτροφη και ποτε θα τα μαθει η μαμα τουσ να κατουρανε στην αμμο!

πρωτη της γεννα και εκανε 8:blink: ???ξερω οτι συνηθως στην πρωτη γεννα κανουν λιγα...
αγορακι η κοριτσακι θα κρατησεις:P ?
μετα τους τρεις μηνες ειναι καλα να τα δωσεις;) δυστυχως στα αλλα δεν ξερω να σου απαντησω...
να σου ζησουν τα μικρουλια:) !!!

Σε ευχαριστω ειναι κουκλακια ανεβασα και τις φωτογραφιες τους !
Θηλυκο θα κρατησω μιας και θηκυκο περισευει:confused:
δεν ξερω τι να κανω με την στειρωση εδω μου ζητησαν 200 ευρο για να την στειρωσουν και εχω και εψδοιασμους ακομα !

200 ευρω???ειναι πανακριβα!!!γυρω στα 100 κανει κανονικα η στειρωση στη θηλυκια!Ηρακλει Κρητης εισαι?

Nαι αλλα δεν ξερω αλλο γιατρο που να ειμαι σιγουρη οτι ειναι καλος!
Ξερεις καποιον?

Οχι μην ανυσυχεις θα περασει σιγα σιγα και στειρωστε την αμεσως μετα γιατι μπορει να ξαναμεινει εγγυος και θα ξαναπερασετε τα ιδια σε δυο μηνες. Ελπιζω τα γατακια να δωθηκαν σε καλα σπιτια

Δυστυχως η μαμά δεν πιάνεται εύκολα και αγριεύει αν νοιώσει πίεση και άγχος.. Τα μικρά τα έδωσα σε μια αποθήκη ξυλείας που τα θέλουν.. Τεράστιος εσωτερικός και εξωτερικός χώρος, τροφή, νερό.. όλα οκ..

Nαι αλλα δεν ξερω αλλο γιατρο που να ειμαι σιγουρη οτι ειναι καλος!
Ξερεις καποιον?

Ξέρω να σου πω για γιατρό, Πιπεράκης Γιωργος... Μου πήρε 100 ευρώ εμένα. 62 μαρτύρων στα καμίνια έχει είσοδο και από την 62 μαρτύρων και από την πλατεία τον καμινιων... αν δεν καταλαβες που είναι πες μου

Η γατα μας γέννησε πριν 2,5 μήνες και χθες δώσαμε τα 5 απ' τα 6 γατακια.Οι μαστοί της φαίνονται να έχουν γάλα,είναι πρησμένοι(οχι κατι
το αφύσικο).Τώρα που θηλάζει μονο ένα γατάκι,υπάρχει περίπτωση να
δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα;Θα ξεπρηστεί από μόνη της ή μήπως
χρειάζεται φαρμακευτική βοήθεια;
redface.gif
Χρειάζεται αρκετή προσοχή σε αυτή την φάση να μην σου πάθει καμιά μαστίτιδα. Η δικιά μου είχε πάθει όταν έμεινε μόνο το τελευταίο γατάκι και χρειάστηκε αρκετές μέρες αντιβίωση για να συνέλθει. Ίσως είναι καλύτερα να της δώσεις κανένα χάπι από αυτά που σταματούν το γάλα, άλλωστε 2,5 μηνών είναι αρκετά μεγάλο το γατάκι πια.
Εδώ το μωρό όταν υπέφερε:

Συνημμένα

• Loukritia mastitida.jpg
    Loukritia mastitida.jpg
    100,1 KB · Εμφανίσεις: 147
Καλησπερα σε ολους !
Το Υasminaki μου γεννησε πριν απο ενα μηνα 8 παρακαλω γατακια :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: !
Ηταν η πρωτη της γεννα και ευτηχως ολα πηγαν καλα!
Βρηκα να δωσω τα 7 και θα κρατησω εγω το 1 για να εχει παρεα η κουκλιτσα μου!
Θα ηθελα να μα θω ποσο μηνων μπορω να τα δωσω ,ποτε να τους δσω γατοτροφη και ποτε θα τα μαθει η μαμα τουσ να κατουρανε στην αμμο!
Να σου ζήσουν!!! Στις 4 εβδομάδες μπορείς να ξεκινήσεις να τους δίνει γατοτροφή για μικρά γατάκια και να βοηθήσεις την μαμά τους στην εκπαίδευση τουαλέτας. Βασικά το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ετοιμάσεις ένα χαμηλό αμμοδοχείο και να τα βάλεις μερικές φορές μέσα, κατά προτίμηση λίγη ώρα μετά το φαγητό, όλα τα υπόλοιπα είναι γραμμένα στο dna τους!
Μια καλή ηλικία για να δώσεις τα γατάκια είναι κάπου ανάμεσα στις 8 και τις 12 εβδομάδες. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις και παστούλα για τα σκουλίκια του εντέρου (4η, 6η και 8η εβδομάδα).

Εδώ το μωρό όταν υπέφερε:
:blink: :blink: :blink:
Πω πω την καημενούλα... Πόνεσα κι εγώ μόνο που την είδα :(

Σε ευαχαριστω πολυ Νανακι ξερω που ειναι ο γιατροσ ελπιζω μονο να ειναι καλος
Εσενα δεν σου παρουσιασε καποιο προβλημα ετσι????

Καλησπερα σε ευχαριστω για την απαντηση σου!
Τους εβαλα τροφη αλλα δεν πανε να φανε , τα πηγα εγω ενα ενα μπας και το καταλαβπυν αλλα τιποτα, ελπιζω να πανε
θα τα βαζω ανα διαστηματα στο χωμα και ελπιζω να δω αποτελεσμα
Ειναι παρα πολλα και η Yasmin εχει κουραστει να τα κυνηγαει οποτε τη βοηθαω οσο μπορω

Για να μάθουν να τρώνε χρειάζονται λίγο περισσότερο σπρώξιμο. Μπορείς να ξεκινήσεις με φακελάκια whiskas για μικρά γατάκια (οπότε παίρνουμε το γατάκι και βουτάμε την μουρίτσα του στο ζουμί για να καταλάβει) είτε με κροκετούλες πχ royal cannin για μικρά γατάκια που είναι μικροσκοπικές (οπότε τα μπουκώνουμε μερικές φορές μέχρι να μάθουν το νόημα). Φρόντιζε και την κακομοίρα τη Γιασμίν σου που θα ναι σίγουρα ταλαιπωρημένη. Θα'ναι και μια ανακούφιση γι αυτή να μάθουν να πηγαίνουν στην άμμο, θα γλιτώσει το γλίψιμο!

Σε ευαχαριστω πολυ Νανακι ξερω που ειναι ο γιατροσ ελπιζω μονο να ειναι καλος
Εσενα δεν σου παρουσιασε καποιο προβλημα ετσι????

Δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα από τη στείρωση... Απλά την επόμενη μέρα ήθελε να είναι τελείως μόνη της... Και πείραζε και τα ράμματα και έσπασε ένα αλλά τη ξαναπήγαμε, αυτό έγινε μερικές μέρες μετά. Μην ανησυχείς είναι καλός γιατρός...

Μπορείτε σας παρακαλώ να βοηθήσετε και μένα με συμβουλές σας? Η γατουλίνα μου η Ρήνα έχει ένα μωρό τριών μηνών τώρα, που αν και τρώει αυτά που του δίνω, την θηλάζει ακόμη. Είναι αυτό φυσιολογικό? Ως πότε θα πάει το θήλασμα? Μου φαίνεται ότι την εξαντλεί και δεν μπορεί να βάλει δράμι η καημένη. Χώρια που τελευταία εμφανίζει και μια ανορεξία. Οι γατούλες είναι εξωτερικού χώρου που κλείνει, δεν ξέρω τι σημαίνει αυτή η ανορεξία δεν μούχει ξανατύχει.
Θα με βοηθήσετε πολύ με τις συμβουλές σας

Βασικα και η δικια μας γατουλα μενει εξω και οταν εχει γατακια τα ταιζει πολυ καιρο μετα την γεννα, μια φορα θυμαμαι ειχαν γινει μαντραχαλοι και ακομα τρωγανε!!! Ειναι και η δικια μας αδυνατη, αλλα τρωει κανονικα. Μου φαινεται φυσιολογικο γιατι αν δεν θελει αυτη να το ταισει θα το διωξει!! Ετσι κανει και σε μας. Αρχιζει και τα διωχνει οταν δεν τα θελει πια... Τωρα για την ανορεξια μπορει να υπαρχουν και αλλοι λογοι.. Ισως να συμβουλευτεις κτηνιατρο??

Eυχαριστώ lactoula! Η ανορεξία πρέπει να ήταν της ζέστης γιατί αποκαταστάθηκε. Αυτό που τώρα με απασχολεί είναι ο θηλασμός. Στον τέταρτο μήνα πάμε και συνεχίζει το μικρό που δεν είναι πια και τόσο μικρό αλλά όπως λες μαντραχαλάκι. Τρώει εντωμεταξύ και φαγάκι που τους δίνω, κροκετούλες και άλλα. Έρχεται τακτικά κάθε μέρα αλλά έχει αρχίσει και μακρυνότερες βόλτες. Ενώ η μάνα είναι πάντα κάπου κοντά. Περιμένω να το διώξει αλλά τίποτα! Μήπως έχει να κάνει με το ότι δεν είναι έτοιμη για δεύτερη γέννα? Ο ένας γιατρός μου είπε ότι οι γάτες πια δεν έχουν οίστρο κάθε 6 μήνες αλλά ακόμη και αμέσως μετά τη γέννα. Τι να πω τάχω μπερδέψει και περιμένω ν' ακούσω εμπειρίες τρίτων.

Και μένα τα δικά μου έχουν κλεισει 4 μήνες και θηλάζουν ακόμα ολόκληροι μαντράχαλοι...
Αν και δεν κατάλαβα καλά, θες να την στειρώσεις??? Δεν υπάρχει πρόβλημα που θηλάζει ακόμα ο μικρός αφού τρώει και άλλη τροφή εκτός από το γάλα της μαμάς του. Αυτό γίνεται επειδή είναι λίγο κακομαθημένο δεν θα το στερηθεί το γάλα της μη φοβάσαι... Εγώ τη στείρωσα όταν ήταν 2μιση μηνών αυτά...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back