Διατροφή για τη διάρροια

aretha

Περιβόητο μέλος

Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.401 μηνύματα.
Μια συνάδελφός μου μάζεψε πριν από καμιά δεκαριά μέρες ένα γατάκι περίπου 40 ημερών, με μύκητες, παράσιτα, διάρροιες και τα γνωστά. Το πήγε στον ομοιοπαθητικό κτηνίατρο που πηγαίνει και τη γάτα της και εκείνος -εκτός από αποπαρασίτωση και φάρμακο για τους μύκητες- της έδωσε και την ακόλουθη συνταγή για τη διάρροια.
Παρόλο που κάποια υλικά μου φαίνονται κάπως περίεργα :hmm: η κοπέλα είδε πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα στο γατάκι, το οποίο μέσα σε μία βδομάδα σταμάτησε εντελώς τη διάρροια και έχει πάρει πολύ τα πάνω του. Σας την παραθέτω λοιπόν, με κάθε επιφύλαξη:

Υλικά:
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 αυγό
1 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού νωπή μαγιά μπύρας

Βράζουμε το νερό με το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να χυλώσουν. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και βράζουμε 4-5 λεπτά ακόμα. Μόλις το μείγμα κρυώσει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Δίνουμε στο γατάκι 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα ανά 2-3 ώρες. Συνεχίζουμε αυτή τη διατροφή μέχρι να περάσει η διάρροια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μια συνάδελφός μου μάζεψε πριν από καμιά δεκαριά μέρες ένα γατάκι περίπου 40 ημερών, με μύκητες, παράσιτα, διάρροιες και τα γνωστά. Το πήγε στον ομοιοπαθητικό κτηνίατρο που πηγαίνει και τη γάτα της και εκείνος -εκτός από αποπαρασίτωση και φάρμακο για τους μύκητες- της έδωσε και την ακόλουθη συνταγή για τη διάρροια.
Παρόλο που κάποια υλικά μου φαίνονται κάπως περίεργα :hmm: η κοπέλα είδε πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα στο γατάκι, το οποίο μέσα σε μία βδομάδα σταμάτησε εντελώς τη διάρροια και έχει πάρει πολύ τα πάνω του. Σας την παραθέτω λοιπόν, με κάθε επιφύλαξη:

Υλικά:
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 αυγό
1 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού νωπή μαγιά μπύρας

Βράζουμε το νερό με το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να χυλώσουν. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και βράζουμε 4-5 λεπτά ακόμα. Μόλις το μείγμα κρυώσει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Δίνουμε στο γατάκι 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα ανά 2-3 ώρες. Συνεχίζουμε αυτή τη διατροφή μέχρι να περάσει η διάρροια.

:confused::confused::confused::confused:
Τι μαγια μπυρας που την βρισκουμε???:redface::redface::redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στα ψυγεία του σούπερ μάρκετ μαζί με τις φρέσκες ζύμες (είναι αυτή που χρησιμοποιούμε για το ψωμί). Νομίζω τη δίνουν γιατί έχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Στους φουρνους σιγουρα,αλλα νομιζω οτι πλεον εχει και κυβους στο σουπερ μαρκετ.
Παντως παιδια εμεις δοκιμασαμε το Enterogelan και εκανε θαυματα,και μπορει κανεις να το δινει και αρκετα συχνα.

Στους φουρνους σιγουρα,αλλα νομιζω οτι πλεον εχει και κυβους στο σουπερ μαρκετ.
Παντως παιδια εμεις δοκιμασαμε το Enterogelan και εκανε θαυματα,και μπορει κανεις να το δινει και αρκετα συχνα.

Ολοι μας μπορουμε να δινουμε προληπτικα παστα για τριχομπαλα?? ή δεν ειναι απαραιτητο?:worry:

Μπορεις να δινεις μια φορα την εβδομαδα τον καιρο της Μεγαλης Τριχοπτωσης.:P

Μπορεις να δινεις μια φορα την εβδομαδα τον καιρο της Μεγαλης Τριχοπτωσης.:P

ωραια!:D:D θα παω να αγορασω σημερα!:D:D:D

Τι είναι αυτό ακριβώς και πότε το δίνεις; Είναι για περιπτώσεις ήπιας διάρροιας;

Ολοι μας μπορουμε να δινουμε προληπτικα παστα για τριχομπαλα?? ή δεν ειναι απαραιτητο?:worry:

Μπορούμε, αλλά εγώ δίνω σπάνια. Γενικά, αν δεν έχεις πρόβλημα με τριχόμπαλες/εμετούς, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται.

Ειναι και για περιπτωσεις ηπιας και για περιπτωσεις χρονιας ή κολλιτιδας.Εμεις ταλαιπωρουμασταν μηνες ολοκληρους,και κοπηκε απο την πρωτη δοση.Μπορεις να το δεις εδω,δυστυχως δε βρηκα περιγραφη του στα αγγλικα...
Ειναι ζελε,μπορεις να το δωσεις αρκετες μερες,και βοηθα να αποκατασταθει η ισορροπια του εντερου και να μενει περισσοτερο διαστημα η τροφη και να μην αποβαλλεται με τη μορφη διαρροιας.

*cough τριχομπαλες cough*
Για τριχομπαλες του δινω παστα (μικρη ποσοτητα: μια λωριδα 2-3εκ απο το σωληναρι γιατι τσακιζει το χορτο) καθε 5 μερες γιατι εμεις σιγουρα εχουμε προβλημα!
Η μαγια μπυρας ειναι σιγουρα ακινδυνη για την γατα; Νομιζα οτι ενα ειδος μαγιας μπορει να προκαλεσει προβληματα, αλλα δεν θυμαμαι ποιο :hmm:Επισης το αλευρι μου φαινεται καπως ριψοκινδυνο αν η γατα εχει αλλεργια στο σιταρι. Με προβληματιζουν και οι υδατανθρακες :P

Η μαγιά μπύρας είναι ακίνδυνη, την έχω δώσει κι εγώ (με συμβουλή κτηνιάτρου).
Έχουν οι γάτες δυσανεξία στη γλουτένη; :blink:

Η μαγιά μπύρας είναι ακίνδυνη, την έχω δώσει κι εγώ (με συμβουλή κτηνιάτρου).
Έχουν οι γάτες δυσανεξία στη γλουτένη; :blink:

υπαρχουν γατες που εχουν αλλεργια στην γλουτενη (τα σκυλια δε περισσοτερο). Τελικα βρηκα ποια μαγια ειναι επικινδυνη! Ειναι αυτη που βαζουμε για να φτιαξουμε ψωμι και ειναι επικινδυνη οταν την φανε μαζι με την ζυμη γιατι μπορει να φουσκωσει στο στομαχι τους. Τωρα αν ειναι μυθος ή πραγματικοτητα κατι τετοιο δεν το γνωριζω :P

Νωπή μαγιά μπύρας δίνω κι εγώ στον δικό μου πάντως, γιατί χρειάζεται τις βιταμίνες Β επειδή έχει νευρολογικό πρόβλημα. Την τρώει πολύ ευχάριστα (παρόλη τη βρώμα της :sick:) και δεν έχω δει καμία παρενέργεια. Τρώει περίπου 1/3 από ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back