Διατροφή και τρίχωμα

maria.andreou

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η maria.andreou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 212 μηνύματα.
Τώρα τελευταία πρόσεξα ότι του Maxie του πέφτει πολύ τρίχωμα.
Τι μπορώ να κάνω για να το αποφύγω.
Πρέπει απαραίτητα να τον κτενίζω κάθε μέρα; Δυσανασχετεί και το λυπάμαι.
Είναι και μακρύτριχο και καταλαβαίνετε... Πανικός... :/::blink:

Από τροφές τρώει αποκλειστηκά Royal canin. :mad: Δοκίμασα hills, pro plan, Iams, whiskas και Lara Kitten. Τις έχω και τις καμαρώνω όλες στο ντουλάπι μου! Ο Max ούτε να τις μυριστεί! Μου έλειψαν οι Canin και για 3 μέρες δεν καταδεχόταν τίποτε αλλο. Έχω και μια παστούλα που του δίνω πότε πότε... Αλλά όχι καθημερινά... Τί μπορεί να βοήθησει τη κατάσταση;

Ευχαριστούμε!!! :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σιγουρα το τακτικο κτενισμα βοηθαει..επισης και οι παστουλες βοηθανε φτανει να σου πει την σωστη δοσολογια ο γιατρος. αλλο που μπορεις να κανεις ειναι μεσα μεσα λιγο ψαρακι ή κοτοπουλο βραστο με ελαχιστο ελαιολαδο απο πανω..η bailey μου εχει περιπου το ιδιο τριχωμα με τον μαξι, αλλα επειδη την κτενιζω σχεδον καθε μερα δεν μαδαει ή μαδαει ελαχιστα..:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το κτένισμα πώς ακριβώς πρέπει να γίνεται για να είναι αποτελεσματικό;
Μια φορά τη μέρα είναι αρκετό;;; Φαντάζομαι θα πρέπει να το κτενίζω κανένα 5λεπτο;;;ε;

Εγώ τα χτενίζω μέχρι να σταματήσουν να βγαίνουν τούφες, ή τουλάχιστον μέχρι να βγαίνουν πολύ λιγότερες απ' ότι στην αρχή.
Υπάρχουν και κάποιες ειδικές τροφές για την υγεία του δέρματος και του τριχώματος, που υποτίθεται ότι μειώνουν κάπως την τριχόπτωση, έχει σίγουρα και η Royal Canin. Το κακό είναι ότι δεν είναι για στειρωμένα γατιά.

νομιζω και ο κροκος αυγου κανει καλο στο τριχωμα.

Ο Μαξι 4-5 μηνών είναι ακόμη και δεν είναι στειρωμένο. Φαντάζομαι όμως ότι οι τροφή που λες δεν είναι για μικρά ε;

Υπαρχει ειδικο σιροπι για ενδυναμωση του τριχωματος,το Glavaderm.Μπορεις να ρωτησεις το γιατρο σου αν κρινει απαραιτητο να το παρει για καποιες μερες ο μικρος σου.Απο εκει και περα,μπορεις να παρεις μια τροφη για το τριχωμα και να την ανακατεψεις με αυτη που τρωει.Υπαρχουν πολλες στη σειρα της Royal,αν δεν κανω λαθος η Belezza και η Persian ειναι δυο απο αυτες.Ενας πιο φυσικος τροπος ειναι να του δινεις λιγο ψαρακι μια φορα την εβδομαδα,εχει πολλα ωμεγα τρια λιπαρα που ενισχυουν το τριχωμα.

Η Royal Canin έχει τρεις τροφές για το τρίχωμα: Hair & Skin 33, Pure Feline No1 Beauty και Intense Beauty. Και οι τρεις όμως, απ' ό,τι βλέπω, είναι για ενήλικα. Ίσως όμως να μπορείς να του δίνεις λίγη συμπληρωματικά με την kitten, σε συνεννόηση και με τον κτηνίατρό του.:hmm:

Θα τον ρωτήσω την επόμενη βδομάδα που θα πάω γαι εμβόλια...
ευχαριστώ.

Για το ψαράκι που μου είπατε... κάνει και το κατεψυγμένο φιλέτο ή πρέπει να είναι φρέσκο με τη φλούδα...; Τα κοκαλάκια να τα βγάζω;

Δεν ξερω αν εχει διαφορα...Εγω τους δινω φρεσκο γαυρο χωρις τα κεφαλια και τα εντοσθια,απλα βρασμενο.Ξερω οτι τα κοκκαλακια περιεχουν ασβεστιο που τους κανει επισης καλο.Μπορεις να παρεις ενα κιλο,να το βρασεις,και να το χωρισεις σε μεριδες στην καταψυξη.

Αν είναι να το δίνεις για τα ω3 το ψάρι, τότε πρέπει να προτιμήσεις κάποιο ιδιαίτερα λιπαρό (όπως οι σαρδέλες ή ο σολωμός).

Αν είναι να το δίνεις για τα ω3 το ψάρι, τότε πρέπει να προτιμήσεις κάποιο ιδιαίτερα λιπαρό (όπως οι σαρδέλες ή ο σολωμός).
Τα υπολοιπα λες να μην κανουν τιποτα Αλικακι;Επειδη η κυρια απο οπου τα πηρα μου ειπε οτι ολα τα ψαρακια κανουν δουλεια.

Δεν ξερω αν εχει διαφορα...Εγω τους δινω φρεσκο γαυρο χωρις τα κεφαλια και τα εντοσθια,απλα βρασμενο.Ξερω οτι τα κοκκαλακια περιεχουν ασβεστιο που τους κανει επισης καλο.Μπορεις να παρεις ενα κιλο,να το βρασεις,και να το χωρισεις σε μεριδες στην καταψυξη.

Εγώ το δίνω ατμόβραστο αλλά ακαθάριστο... :redface:

Μπορει να τους φερει διαρροια αυτο το μαυρο εντερακι μου εχουν πει,ξερεις,αυτο που πικριζει και σε μας.

Τα υπολοιπα λες να μην κανουν τιποτα Αλικακι;Επειδη η κυρια απο οπου τα πηρα μου ειπε οτι ολα τα ψαρακια κανουν δουλεια.
Σίγουρα όλα τα ψάρια έχουν "καλά λιπαρά", απλώς τα πιο λιπαρά ψάρια τα έχουν σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα.

Μπορει να τους φερει διαρροια αυτο το μαυρο εντερακι μου εχουν πει,ξερεις,αυτο που πικριζει και σε μας.

Δεν το ήξερα αυτό... :blink:
Θα τα καθαρίζω στο εξής...:)

ξερω οτι εχει και φακελακια η royal canin για το τριχωμα ταIntense Beauty..μαλλον καλυτερα ειναι για λιχουδια να του δινεις απο αυτα παρα ξηρη τροφη που δεν κανει για την ηλικια του:)

Η σαρδέλα είναι ότι πρέπει ...λιπαρό ψάρι και φθηνό. Άμα είναι και μικρούλα την τρώει και ολόκληρη
(τά κόκαλα έχουν ασβέστιο)Λιπαρό ψάρι είναι και η τσιπούρα και ο σολομός αλλά δεν συμφέρει..:hmm::hmm:

θα την δοκιμάσω... Μόνο που χθές που του έκανα ωάρι βραστό δεν του πολυάρεσε:hmm::hmm:
Προτιμούσε τις canin!:mad:

Επίσης υπάρχει κ μία αμπούλα που τους κάνει πάρα πολύ ωραίο κ μαλακό τρίχωμα η Dermoscent \essential 6
Λογικά όμως τώρα δεν θα έπρεπε να της πέφτει το τρίχωμα αλλά το αντίθετο μήπως έχει πάρα πολύ ζέστη το σπίτι;
Όσο για την τροφή νομίζω οτι η Ρουαγιαλ είναι ότι καλύτερο υπάρχει αλλά επειδή έχει εξειδικευμένες τροφές ίσως θα πρέπει να βρεις τι ταιριάζει στη γατούλα σου νομίζω η Intense Beauty που σου είπε κ η evelynkar είναι ειδική για το τρίχωμα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back