Διατροφή και τρίχωμα

crystallyn

Νεοφερμένο μέλος

Η crystallyn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Συκιές (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 94 μηνύματα.
Εχω 2 μήνες που αγορασα για πρώτη φορά την Οριτζεν
Δεν τολμώ να πω οτι του άρεσε

Εχει 1.5 μήνα που έδωσα το 2ο γατάκι που είχα υιοθετήσει στον αδερφό μου όπου ζει ευτυχισμένο και χαλαρό σε έναν κήπο και ο χοντρός πάλι έμεινε μόνος του. Δεν δίχνει κάποια σημάδια κατάθλιψης επειδη έφυγε ο φίλος του αν και τολμώ να πω οτι ήταν αρκετά υπερκινητικός όταν είχε παρέα (οχι τπτ. ετρεχε ο μικρός και ο χοντρός πήγαινει απο πίσω λόγω περιέργιας)

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και έχει 2 εβδομάδες που αφήνει απίστευτη τρίχα. Με το γάντι αν το χτενίσω φαίνεται νορμαλ η ποσότητα, αλλά καλύτερα το ξέρει το κρεβάτι μου και πόσο μάλλον ολο μου το σπίτι.

Υπάρχει καμία παστούλα ή κάτι που πρέπει να ελέγξω οτι πάει στραβά?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειναι και η εποχη τους τωρα που αλλαζουν τριχωμα. Νομιζω υπαρχουν κατι παστες στο εμποριο για το τριχωμα, ρωτα τον κτηνιατρο σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλλαζει τριχωμα λογω καλοκαιριου.Δε νομιζω να υπαρχει κατι που να μπορει να το σταματησει,εξαλλου το χρειαζεται το δερμα του για να ανανεωθει το τριχωμα και να βγαλει το καλοκαιρινο.Υπαρχει παστα για τις τριχομπαλες,αν αυτο εννοεις,εγω δινω την Defurr-um.

Ήρθε η ώρα να αγοράσεις τη χτένα furminator.
Καμιά άλλη δεν κάνει τη δουλειά που κάνει αυτή! Διώχνει σχεδόν 100% τις τρίχες που είναι να πέσουν λόγω εποχής.
Α! Και μια και την έχεις ψάξει με την Orijen (δεν ξέρω αν δίνεις ακόμη), νομίζω πως θα δεις τεράστια διαφορά στο τρίχωμα.
Αν τυχόν και πάλι έχεις πρόβλημα, μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι ακόμη που έχει κάνει φοβερή δουλειά στα δικά μου: το λαδάκι "vet star" (πρέπει να το πουλάνε στα smart pet), λίγες σταγόνες στην τροφή τους για μερικές μέρες και δε θα αναγνωρίζεις τη γούνα τους! :)
Πάντως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ότι ρίχνει τρίχα να οφείλεται στη στεναχώρια του.
Προσπάθησε όμως να του κάνεις δίαιτα -η Orijen έχει αρκετά λιπαρά, 20%. Ίσως θα έπρεπε για ένα διάστημα (1-2 μήνες ή και παραπάνω) να του δώσεις τη Royal Canin Indoor Light (μόνο 10% λιπαρά) και με πολλή προσοχή στις ποσότητες (πολύ χαμηλότερες από τις ενδεικτικές πίσω στη συσκευασία!) για να δεις διαφορά.
Να ξέρεις ότι η κακή διάθεση και η τρίχα οφείλεται σίγουρα στο γεγονός ότι είναι υπέρβαρος..
Στα λέω όλα αυτά με πλήρη επίγνωση, γιατί τα έχω περάσει με τη Vison μου ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back