Διατροφή μετά τη στείρωση

oh-my-cat!

Νεοφερμένο μέλος

Η oh-my-cat! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 57 μηνύματα.
Όλοι μου λένε πως οι γατες μετα τη στείρωση παχαίνουν πολύ.. Τι θα πρέπει να την ταιζω για να μην πάθω και εγώ τα ίδια..; για να μην δημιουργηθούν και προβλήματα υγείας.. :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

yπαρχουν ειδικες τροφες στο πετσηοπ για στειρωμενες γατες για την προληψη δημιουργιας κρυσταλλων στα ουρα κ για να μην παχαινουν μπορεις να τα χρησημοποιησεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυτο ηθελα να ρωτησω κι εγω.τωρα της δινω τις κροκετες της royal canin ια γατες απο 4-12 μηνων.τη δευτερα παμε για στειρωση κι ηθελα να ξερω αν μετα της αλλαζω τη διατροφη.ξερετε αν η royal canin βγαζει και για στειρωμενες γατες τροφη?πρεπει δηλαδη να της αλλαξω αμεσως την τροφη η να περιμενω να κλεισει χρονο?και μετα θα τρωει ολη της τη ζωη αυτη η για καποιο διαστημα μετα τη στειρωση?το ξερω οτι ρωταω πολλα,αλλα εχω ολιγον τι πανικοβληθει:redface:

Η τροφή που ψάχνεις είναι από τη σειρά special της Royal Canin και λέγεται Light 38.Εδώ γράφει πως προλαμβάνει το υπερβολικό βάρος και είναι κατάλληλο για στειρωμένες γάτες.Δεν ξέρω όμως αν είναι μόνο για ενήλικες γατούλες. Καλό θα ήταν να πας σε ένα Pet shop και να ρωτήσεις περισσότερες πληροφορίες.Την τροφή αυτή δεν θα την τρώει για όλη της τη ζωή μην ανησυχείς.... απλά μέχρι να σταθεροποιήση το βάρος της.Πιστέυω για 2-3 μήνες.Ρώτησε τον κτηνίατρο σου καλύτερα, αυτός θα σου πει με σιγουριά τι να κάνεις

εμενα παχυναν μονο οταν τα χα πολλες μερες εξω χωρις να μπαινουν μεσα αν η γατα ειναι ευτυχισμενη παιζεις μαζι της και παιζει κ μονη της δε παχαινει κ αναμυγνειεις λιγη τροφη ειδικη με την κανονικη κι ολα μια χαρα

εμενα μου εχουν πει οτι τα αρσενικα πρεπει να τρωνε ξηρη τροφη για στειρωμενους γατους για να μην εχουν προβλημα με την ουρηση,τα θυληκα δεν εχουν τετοιο προβλημα

Στείρωση & Διατροφή

Τώρα που πρόκειται να τον στειρώσω αλλάζω διατροφικές συνήθειες?

Υπάρχουν ειδικές τροφές για στειρωμένα ζώα?

Είναι το ίδιο και για τα δυο φύλα?
:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από τη στιγμή που στειρώνεται μια γάτα (ανεξαρτήτως φύλου) πρεπει να τρώει ειδική τροφή για στειρωμένα.

Ο λόγος είναι ότι μετα τη στειρωση εχει αλλάξει ρυθμούς ο μεταβολισμός της. Με την ειδική συνθεση που εχουν οι ειδικές τροφές για στειρωμένα, επιτυγχάνεται ο ελεγχος βάρους και η σωστή λειτουργεία των νεφρών.

Αν δεν τους δινουμε την ειδική τροφή, κινδυνευουν από υπερβολική αυξηση βάρους και δυσλειτουργία των νεφρών (και άλλα που δεν γνωρίζω με λεπτομέριες).

Ειδικές τροφες για στειρωμένα μπορεις να βρεις σε όλα τα πετ σοπ. Ειναι λιγουλάκι πιο ακριβές από τις κανονικές, αλλα υπάρχει ποικιλία, όποτε μπορεις να επιλέξεις αυτή που ανταποκρίνεται στο βαλάντιό σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Στείρωση & Διατροφή

υπαρχουν και τροφες που δεν γραφουν οτι ειναι για στειρωμενα, αλλα κανουν ..συνηθως οι πιο ακριβες τροφες κανουν για στειρωμενα..

Επίσης αν η γάτα είναι κάτω του ενός έτους, και στειρωθεί, καλό είναι να συνεχίσει την kitten τροφή μέχρι να γίνει 1, και μετά την αλλαγή στην ειδική. Και φυσικά κάθε αλλαγή τροφής να γίνεται σταδιακά, προς αποφυγή να πάθει πιθανόν η γάτα διάρροια απο την απότομη αλλαγή.:)

Α ναι, ξεχασα να πω...

Οι τροφες για στειρωμένα αφορούν ενήλικες γάτες 1 ετους και πάνω. Αν το γατακι στειρώθηκε στους 6 μήνες (τα θυλικά στειρώνονται από τόσο νωρίς) μπορει να συνεχίσει κανονικά την τροφή που ετρωγε για μικρά γατακια. Από 1 ετους και πέρα, ξεκινά η τροφη για στειρωμένα...

υπέροχα.

Δεν επιδέχεται να κάνεις mix δυο τροφών? Π.χ. υπάρχουν τροφές για γατες του σαλονιού και να ρίχνω μισο μισο από την μία και από την αλλη για στειρωμένα ή αυστηρά πρέπει να παίρνει αυτή τη τροφη?

υπέροχα.

Δεν επιδέχεται να κάνεις mix δυο τροφών? Π.χ. υπάρχουν τροφές για γατες του σαλονιού και να ρίχνω μισο μισο από την μία και από την αλλη για στειρωμένα ή αυστηρά πρέπει να παίρνει αυτή τη τροφη?
Τροφες για γατες του σαλονιου δεν υπαρχουν.:confused::confused::confused:Υπαρχουν τροφες καλυτερης ποιοτητας,τροφες χειροτερης ποιοτητας,τροφες με ολιστικη προσεγγιση (δηλαδη δεν εχουν διαφορετικες τροφες για γατακια,στειρωμενα κτλ. αλλα κανουν για ολα),τροφες με διαφορετικους κωδικους για καθε σταδιο και αναγκη της γατας...Θα σου ελεγα να μην κανεις αναμειξη,αλλα να επιλεξεις μια που να αρεσει στη γατα σου και ταιριαζει στις αναγκες της.Εγω παιρνω την Orijen και με βολευει γιατι κανει και για τα στειρωμενα και για τα αστειρωτα μου,ειναι καλης ποιοτητας τροφη και μου κοστιζει 47 ευρω το επτακιλο,που με τεσσερις γατες μου βγαζει περιπου ενα μηνα.

ετσι γράφει η συσκευασία. Το τι συστατικά έχει περισσότερο ή λιγότερο απο άλλες δεν εχω ιδεα :)

47? το 7κιλο? πολύ καλή τιμή! Θα ψάξω να την βρω να δω αν του αρεσει πρωτα

Τι μαρκα ειναι;Αυτη που σου λεω ειναι πολυ καλη ποιοτικα,τοπ τροφη,αν σε συμφερει επεμεινε λιγο να τη μαθει (στην αρχη ισως να μην του αρεσει τοσο γιατι δεν εχει τα βελτιωτικα γευσης που εχουν αλλες).

Α ναι, ξεχασα να πω...

Οι τροφες για στειρωμένα αφορούν ενήλικες γάτες 1 ετους και πάνω. Αν το γατακι στειρώθηκε στους 6 μήνες (τα θυλικά στειρώνονται από τόσο νωρίς) μπορει να συνεχίσει κανονικά την τροφή που ετρωγε για μικρά γατακια. Από 1 ετους και πέρα, ξεκινά η τροφη για στειρωμένα...
Αυτο ο γιατρος μου δεν μου το ειπε. Με το που εγινε η στειρωση (6 μηνων η μικρη) της αλλαξα κατευθειαν την τροφη για στειρωμενα. Ετσι μου ειπε ο γιατρος...Θα υπαρξει προβλημα; Θα παθει τιποτα? Τωρα η μικρη ειναι 1.5 ετους .Το καλο ειναι οτι τρωει σιγκεκριμενη ποσοτητα καθε μερα την ταιζω με το υποδεκαμετρο που λενε.:D

Αυτο ο γιατρος μου δεν μου το ειπε. Με το που εγινε η στειρωση (6 μηνων η μικρη) της αλλαξα κατευθειαν την τροφη για στειρωμενα. Ετσι μου ειπε ο γιατρος...Θα υπαρξει προβλημα; Θα παθει τιποτα? Τωρα η μικρη ειναι 1.5 ετους .Το καλο ειναι οτι τρωει σιγκεκριμενη ποσοτητα καθε μερα την ταιζω με το υποδεκαμετρο που λενε.:D
Οχι,κι εγω οσους γιατρους εχω ρωτησει μου εχουν πει οτι ειναι καλυτερα να αρχισει αμεσα την τροφη για στειρωμενα για να μειωθει οσο γινεται ο σχηματισμος ουρολιθων.Μην ανησυχεις κι εγω ετσι εκανα σε ολα τα δικα μου και δεν εχουμε κανενα προβλημα.

Οχι,κι εγω οσους γιατρους εχω ρωτησει μου εχουν πει οτι ειναι καλυτερα να αρχισει αμεσα την τροφη για στειρωμενα για να μειωθει οσο γινεται ο σχηματισμος ουρολιθων.Μην ανησυχεις κι εγω ετσι εκανα σε ολα τα δικα μου και δεν εχουμε κανενα προβλημα.
Φιου...προς στιγμην ανησυχισα (μη σου πω τρομαξα). Ημουν ετοιμη να παω να τον κράξω κι ολας

εγω δεν αλλαξα τροφες στον δικο μου μετα την στειρωση. Εχμ, αλλαξα μαρκα κονσερβας σημερα, αλλα δεν πηρα για στειρωμενα. Απο την στιγμη που η τροφη ειναι καλης ποιοτητας δεν εχει καμια σημασια αν γραφει στη συσκευασια για στειρωμενα ή οχι. Απο οσο γνωριζω η στειρωση δεν εχει καμια σχεση με νεφρικη ανεπαρκεια. Να φοβαστε περισσοτερο τα καλαμποκια και τα αλλα σιτηρα στις τροφες για νεφρικη ανεπαρκεια και ουρολιθιαση, παρα το να ψαχνετε αν η τροφη ειναι για στειρωμενα ή οχι. Αλλωστε το αν η τροφη ειναι για στειρωμενα ή οχι, ειναι περισσοτερο θεμα μαρκετιγκ. Εγω παντως δεν του εχω παρει ουτε κονσερβες ουτε ξηρα για στειρωμενα γιατι πολυ απλα δεν υπαρχουν. Υπαρχουν για indoor γατες και στοχευουν στο να κρατουν την γατα σε ιδανικο βαρος (πραγμα που ελεγχεται χωρις να χρειαζεται να παιρνεις "ειδικες" τροφες). Απο 'κει και περα καντε οτι νομιζετε. Ερευνηστε το θεμα ρωτηστε και αλλους κτηνιατρους και αναλογως δινετε την τροφη που νομιζετε οτι ειναι η καλυτερη για την γατα σας. Η δικη μου γνωμη ειναι οτι η γατα ειναι σαρκοφαγο ζωο και θα πρεπει να της δινουμε μια τροφη που να εχει μεσα αρκετο κρεας, καθολου σιτηρα και by products, ασχετα με το αν ειναι στειρωμενη ή οχι.

Αυτό ο κτηνίατρος δεν μας το είπε και μάλλον θα πρέπει να αλλάξω γιατί εκτός του ότι είναι πανάκριβος (120? στείρωση την πήγα μεσημέρι κ την πήρα απόγευμα ) μου είπε και διάφορα κουφά που δεν έχω ακούσει ξανά για τα εμβόλια και δεν τον εμπιστεύομαι πια!:worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back