Διατροφή μετά τη στείρωση

Απάντηση: Στείρωση & Διατροφή

Έχεις βρει κονσέρβα για στειρωμένες????
Εγώ μόνο κάτι πανάκριβα φακελάκια βρήκα σχεδόν 2? το 1 και της πήρα μια φορά αλλά δεν βγαίνω μάνα μου ,θα με φαλιρίσει αυτή η γάτα ....τρώει και πολύ η σκατούλα....:crazy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως το παρατραβάμε?

Εννοω..κι εμεις με πιτσες ζούμε και οχι με χαβιάρι κ ειμαστε μια χαρα..μήπως να μην ειμαστε τόσο υπερβολικοι?

εννοώ οκ..ειμαι υπερ της κροκετας για στειρωμενα αλλα και η υγρη που του δίνω ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω δεν ακουσα για κονσερβα για στειρωμενα..αμα τους δινουμε καλες κονσερβες χωρις συντηρητικα χρωματα κτλ μια χαρα ειναι..

Μήπως το παρατραβάμε?

Εννοω..κι εμεις με πιτσες ζούμε και οχι με χαβιάρι κ ειμαστε μια χαρα..μήπως να μην ειμαστε τόσο υπερβολικοι?

εννοώ οκ..ειμαι υπερ της κροκετας για στειρωμενα αλλα και η υγρη που του δίνω ?

Νομίζω ότι και εμείς αν τρεφόμαστε κυρίως με πίτσες και άλλα jung food, μακροχρόνια θα παρουσιάσουμε προβλήματα υγείας.;)

Τώρα για τις κροκέτες που απευθύνονται για στειρωμένες γάτες, από μια παλιότερη κουβέντα που είχα με τον κτηνίατρό μας θυμάμαι μου είπε τα εξής.Η διαφορά τους έχει να κάνει με το Μαγνήσιο, οι τροφές για στειρωμένα δεν έχουν Μαγνήσιο, για πρόληψη των ουρόλιθων.:hmm: Το Μαγνήσιο το προσθέτουν για βελτιωτικό γεύσης, αν θυμάμαι καλά, αλλά πρέπει να αποφεύγεται στα στειρωμένα.:hmm:
Και φυσικά οι κροκέτες για στειρωμένα έχουν πολύ λιγότερα λιπαρά.Εγώ στα δικά μου, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα παχυσαρκίας, δίνω κροκέτες με 8% λιπαρά(Hill's) σαν βάση στην καθημερινή τους διατροφή και συμπληρώνω με άλλες της Royal Canin με 10-15% λιπαρά.
Αν όμως η γάτα δεν είναι παχύσαρκη και έχει αρκετή κίνηση καθημερινά νομίζω ότι μπορεί να τρώει κροκέτες με περισσότερα λιπαρά.:hmm:
Κονσέρβες για στειρωμένα σε πετ σοπ της Θεσσαλονίκης εγώ δεν έχω δει.
Νομίζω η Royal Canin έχει βγάλει στην νέα της σειρά και light κονσέρβες.:hmm: Επίσης η Pro plan έχει light κονσέρβες, αλλά τα δικά μου τις σνομπάρουν εντελώς.:mad:

δεν εχει τροφες χωρις καθολου μαγνησιο, απλα ειναι με μειωμενο μαγνησιο..στο εξωτερικο παντως δεν εχει τροφες για στειρωμενα και μη, γιατι οι πιο πολλες τροφες ειναι σχεδιασμενες για στειρωμενα, μιας και ειναι ελαχιστα τα αστειρωτα γατια..απο κει κ περα αν δεις να περνει βαρος ή μειωνεις την ποσοτητα ή περνεις μια light τροφη..

Απάντηση: Ποια γατοτροφή αρέσει στις γατούλες σας;

Σε μερικές μέρες θα στειρωθεί ο ένας μου αρσενικός. Έχω απόθεμα ξηράς τροφής pro plan, πρέπει να του την αντικαταστήσω αμέσως με ειδική για στειρωμένους γάτους ή μπορώ μέχρι να τελειώσει να του τη δίνω κανονικά? Θα πάθει κάτι? Και αν ναι, πως θα μπορώ να είμαι σίγουρη ότι δεν τρώει και απο την pro plan που θα τρώει το άλλο μου γατί?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε μερικές μέρες θα στειρωθεί ο ένας μου αρσενικός. Έχω απόθεμα ξηράς τροφής pro plan, πρέπει να του την αντικαταστήσω αμέσως με ειδική για στειρωμένους γάτους ή μπορώ μέχρι να τελειώσει να του τη δίνω κανονικά? Θα πάθει κάτι? Και αν ναι, πως θα μπορώ να είμαι σίγουρη ότι δεν τρώει και απο την pro plan που θα τρώει το άλλο μου γατί?

Οχι βεβαια..δεν θαν παθει τιποτα αν συνεχισει για λιγο να τρωει απο την προ πλαν.Ομως..η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι και απο τις καλυτερες τροφες.Το αλλο γατι,εφοσον δεν ειναι μωρο..καλυτερα να τρωει απο την τροφη για στειρωμενα,παρα να τρωει ο στειρωμενος την προ πλαν(ο γιατρος μου τη θεωρει απο τις χειροτερες τροφες)
Γιατι δεν δοκιμαζεις ακανα..που ειναι κλασεως ανωτερη τροφη..κια κανει και για στειρωμενα κια για αστειρωτα;:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έφη μου δεν το ήξερα.
Την pro plan μου την είχαν συστήσει για μια από τις καλύτερες τροφές, τώρα διαβάζω ότι είναι μια από τις χειρότερες. Γιατί???
Όταν την τελειώσουμε, θα πάρω ακανα για να μπορούν να τρώνε και οι δύο την ίδια γιατί έτσι και αλλιώς δεν θα μπορώ να παρακολουθώ τί τρωει το καθένα αν τους δίνω διαφορετική.
Σε ευχαριστώ :)

Παιδιά μην αγχώνεστε τόσο πολύ! Δεν πειράζει αν ένας στειρωμένος γάτος τρώει και για 3 και 4 μήνες μετά τη στείρωσή του την τροφή για μη στειρωμένα, αρκεί βέβαια η τροφή να είναι καλής ποιότητας, ούτε αν δεν αλλάξει το γατάκι τη μωρουδίσια με παιδική τροφή ακριβώς στους 4 μήνες!! Σημασία έχει να είναι καλή η μάρκα (προσωπικά θεωρώ τη royal anin από τις κορυφαίες) και να συνδυάζεται η κροκέττα πάντα και με λίγη καλής ποιότητας κονσέρβα! Όι μόνο για τα στειρωμένα αρσενικά, αλλά για το καλό όλων των οργάνων των ζώων, όπως πρώτα πρώτα των νεφρών, του στομαχιού κλπ! Με την κροκέττα επιβαρύνονται πολλά όργανα με έξτρα δουλειά χωρίς λόγο!

Παιδιά μην αγχώνεστε τόσο πολύ! Δεν πειράζει αν ένας στειρωμένος γάτος τρώει και για 3 και 4 μήνες μετά τη στείρωσή του την τροφή για μη στειρωμένα, αρκεί βέβαια η τροφή να είναι καλής ποιότητας, ούτε αν δεν αλλάξει το γατάκι τη μωρουδίσια με παιδική τροφή ακριβώς στους 4 μήνες!! Σημασία έχει να είναι καλή η μάρκα (προσωπικά θεωρώ τη royal anin από τις κορυφαίες) και να συνδυάζεται η κροκέττα πάντα και με λίγη καλής ποιότητας κονσέρβα! Όι μόνο για τα στειρωμένα αρσενικά, αλλά για το καλό όλων των οργάνων των ζώων, όπως πρώτα πρώτα των νεφρών, του στομαχιού κλπ! Με την κροκέττα επιβαρύνονται πολλά όργανα με έξτρα δουλειά χωρίς λόγο!

Royal canin... Ανήκει στην εταιρία Mars, ναι σε αυτήν την γνωστή πολυεθνική με τις σοκολάτες και τις τροφές whiskas. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Στα υπόλοιπα είμαι συμφώνη μαζί σου :P

Απάντηση: Διατροφή μετά τη στείρωση...

Έψαξα λοιπόν για Ακάνα εδώ στην Τρίπολη και ούτε που την ήξεραν :(
Η royal canine είναι κορυφαίο το γνωρίζω (πριν πάρω τον Μυτσα αυτή έδινα στον Πάρη) αλλά με 2 ζουζούνια μου βγαίνει ακριβή.
Καμιά άλλη ιδέα???

Έψαξα λοιπόν για Ακάνα εδώ στην Τρίπολη και ούτε που την ήξεραν :(
Η royal canine είναι κορυφαίο το γνωρίζω (πριν πάρω τον Μυτσα αυτή έδινα στον Πάρη) αλλά με 2 ζουζούνια μου βγαίνει ακριβή.
Καμιά άλλη ιδέα???

Δεν είναι απλά ακριβή, είναι υπερβολικά ακριβή για τα συστατικά που περιέχει. Εκτός από τα γενικά και αόριστα συστατικά που περιέχει + το καλαμπόκι, περιέχει συντηρητικά τα οποία θεωρούνται καρκινογόνα. Ψάξε στο google για τα BHA και BHT. Καλό είναι να διαβάζετε τις ετικέτες στα τρόφιμα και να μην αγοράζετε ότι σας πασαρουν. Ακόμα και αν λένε οι κτηνίατροι ότι είναι η καλύτερη, αυτό θα πρέπει να το κρίνετε εσείς και όχι να ακολουθείτε με κλειστά μάτια ότι σας λένε.
Δες τι τροφές πουλάνε στην περιοχή σου, διάβασε προσεκτικά τα συστατικά και κρίνε ποιά είναι η καλύτερη. Εγώ είχα φτάσει σε σημείο να δίνω σχεδον 70-90 ευρω τον μήνα για τροφή. Τώρα δίνω το πολύ 25 :devil:

Κάθε ζώο είναι διαφορετικό και με διαφορετικές διατροφικές ανάγκες! Εγώ προσπαθώ να προσαρμόζω το συνδυασμό ξηράς - κονσέρβας, το πόσες φορές θα φάει ο καθένας την ημέρα κλπ στις ανάγκες και τις ευαισθησίες του κάθε ζώου! Συμφωνώ ότι θα προτιμούσα μια τροφή φυσική, χωρίς τα συντηρητικά της Royal Canin, τα οποία όμως για την ώρα δε μας έχουν δημιουργήσει προβλήματα, ενώ τα συστατικά της Acana προκαλούν διάρροια στην πλειοψηφία των γάτων μου! (μιλάμε για 10 περίπου ζώα)

Εμενα μετα την στειρωση δεν παχυνε καθολου!!:)Συνεχιζω να την ταιζω οτι της εδινα και πριν και ολα καλα!!;)

Εμενα μετα την στειρωση δεν παχυνε καθολου!!:)Συνεχιζω να την ταιζω οτι της εδινα και πριν και ολα καλα!!;)
Το θεμα δεν ειναι το παχος,το θεμα ειναι οτι τα στειρωμενα χρειαζονται οπωσδηποτε ειδικη διατροφη για στειρωμενα γιατι κινδυνευουν απο ουρολιθιαση..και ειναι πολυ επικινδυνη.Και αυτο δεν θα φανει αμεσως.:)

Το θεμα δεν ειναι το παχος,το θεμα ειναι οτι τα στειρωμενα χρειαζονται οπωσδηποτε ειδικη διατροφη για στειρωμενα γιατι κινδυνευουν απο ουρολιθιαση..και ειναι πολυ επικινδυνη.Και αυτο δεν θα φανει αμεσως.:)

Παρολο που η κτηνιατρος μου δεν μου ειπε τιποτα,θα το ψαξω το θεμα καλυτερα!!:)

Δυστυχως ουτε και εμενα μου το ειχε πει ο πρωτος γιατρος που ειχα παει το γατο μου.Το εμαθα απο αλλους κτηνιατρους,και ψαχνοντας και σε ιατρικα σαιτ βεβαια.Πολλοι το ξεχνανε..ή απλα νομιζουν οτι το ξερουμε.:)

Δυστυχως ουτε και εμενα μου το ειχε πει ο πρωτος γιατρος που ειχα παει το γατο μου.Το εμαθα απο αλλους κτηνιατρους,και ψαχνοντας και σε ιατρικα σαιτ βεβαια.Πολλοι το ξεχνανε..ή απλα νομιζουν οτι το ξερουμε.:)

Nαι,μπορει να το εχουν σιγουρο οτι το γνωριζουμε ηδη αλλα κανονικα ειναι υποχρεωμενοι να το λενε...:/:Ευτυχως που υπαρχει και το ιντερνετ για να ψαχνουμε!!!:D

Σαφεστατα και πρεπει να το λενε..δεν το συζητω αυτο.Εδω καποιες φορες κανουν στειρωση,και ξεχνανε να πουν για αντιβιωση με τραγικα αποτελέσματα...δυστυχως.

Σαφεστατα και πρεπει να το λενε..δεν το συζητω αυτο.Εδω καποιες φορες κανουν στειρωση,και ξεχνανε να πουν για αντιβιωση με τραγικα αποτελέσματα...δυστυχως.

Συμβαινουν και αυτα δυστυχως!!!:cry_x:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back