Διατροφή μικρών γατιών

popppi

Νεοφερμένο μέλος

Η popppi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 73 μηνύματα.
Γειά σας είμα καινούργια στην γατοπαρέα και θα ήθελα συμβουλες για τη διατροφή των μικρούλιδων. Πριν από 1 εβδομάδα περίπου βρήκα στην αυλή μου (δεν ξέρω πως) 2 μικρά γατακια αδυνατα και βρωμικα, περίπου 3-4 εβδομάδων.. Έχουμε γενικώς γάτες αδέσποτες στην αυλή μας αλλά πρώτη φορά βρίσκω ορφανα γατάκια.. Το ερώτημα μου είναι τι μπορώ να τα ταϊζω? τους αγόρασα κροκέτες για μικρά γατακια, γάλα για γατάκια και κονσέρβα για γατάκια. Την πρώτη μέρα έφαγαν με πολύ όρεξη τις κροκέτες τους, τώρα την μυρίζουν και φεύγουν. το ίδιο με την κονσέρβα. όταν την άνοιξα και τους την έδωσα τους άρεσε πολύ. μετά όταν την ξαναζέστανα το 1 δεν την έτρωγε. Γενικώς το ένα από δύο είναι λίγο δύσκολο με το φαγητό. Θα βάλω και φωτογραφίες να τα δείτε τα ζουζούνια μου αργότερα. Θέλουν ποικιλία? Τους πήρα άλλες κροκέτες και πάλι το 1 έφαγε λίγο. Τους άνοιξα καινούργια κονσέρβα τους άρεσε. Μαγειρευτό φαγητό κάνει? Γάλα να τους δίνω καθημερινά? Υπάρχουν τροφές που είναι πολύ μικρά για να φάνε? τους έδωσα βραστά λουκάνικα και τους άρεσαν!
Ευχαριστώ πολύ!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες :)
Γάλα αγελαδινό καλύτερα να μην τους δίνεις καθόλου, προκαλεί διάρροια και στα μικρά γατάκια αυτό μπορεί να έχει πολύ άσχημες συνέπειες.
Μπορείς να δοκιμάσεις να τους βράσεις λίγο στήθος κοτόπουλου (σκέτο, χωρίς αλάτι, λάδι κ.λπ.) και να τους το "μαδήσεις" σε μικρά κομματάκια για να το φάνε πιο εύκολα.
Οι κροκέτες για γατάκια (kitten ή junior) είναι γενικά πολύ καλή τροφή, άφησέ τες και κάποια στιγμή όταν πεινάσουν θα τις φάνε. Μπορείς να τους τις μουλιάσεις και σε λίγο ζωμό από το κοτόπουλο, για να πάρουν τη μυρωδιά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πως φαίνεται η πρωτάρα.. Όταν μου τελειωσε το ειδικό γάλα τούς έδωσα αγελαδινό και είχαμε παρενέργειες:redface:... Οκ ευχαριστώ για τις συμβουλές. Γάλα να τους δίνω καθημερινά?

Καλησπέρα και καλωσήρθες!
Δεν είναι και απαραίτητο να τους δίνεις γάλα καθημερινά,ούτε κονσέρβα.Με τις ειδικές κροκετούλες είναι καλυμμένα,παίρνουν όλες τις ουσίες που τους είναι απαραίτητες.Αν θες να τους δίνεις που και που γάλα χωρίς να παίρνεις το ειδικό για νεογνά,υπάρχει και ένα της whiskas για γατάκια άνω των έξι εβδομάδων.:)

Καλώς ήρθες κι από μένα.:)
Μόνο το ένα σου κάνει νάζια στο φαΐ; Σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι λίγο αρρωστούλι.:( Αν πιάνονται, θα ήταν καλό να τα πας μια βόλτα απ' τον κτηνίατρο. Εδώ θα βρεις μια λίστα με κτηνιάτρους που προτείνουν τα μέλη.

Το γάλα δεν είναι απαραίτητο απ' τη στιγμή που τρώνε κροκέτες για μικρά (φυσικά, μπορείς να τους δίνεις το ειδικό γάλα, αν θέλεις). Όσο για το μαγειρευτό, καλύτερα προτίμησε τις τροφές του εμπορίου, που έχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι γάτες. Αν θέλεις να τους δίνεις μαγειρευτό πού και πού, ακολούθησε τη συμβουλή της aretha και διάβασε εδώ για τις τροφές που πρέπει να αποφεύγεις.:)

Πάρα πολύ χρήσιμο, Ευχαριστώ πολύ! Ναι πιάνονται έχει 4 μέρες που είμαστε μαζι και έχω γίνει γατομαμά κανονική. και εγώ ανησυχώ για το μικρούλη είναι πιο αδύνατο και πιο επιλεκτικό στο φαΐ, προτιμά κονσέρβες ή γαλα παρά κροκέτες. Παίζει με το αδερφάκι του και τα άλλα μικρά. δεν φαίνεται αρρωστούλικο αλλά θα τα πάω όμως μία επίσκεψη για παν ενδεχομενο. :cat:

εφοσων προτιμαει το γαλα δινε του γαλα λιγο κιμα απο κοτοπουλο ισως ??ειναι αρκετα σκληρο το κρεας το κανονικο μην βαλεις βεβαια μπαχαρικα οπως κρεμμυδι σκορδο και πιπερι θα τα πειραξει δινε του οτι θελει να φαει το ζητουμενο ειναι να μεγαλωσει και να ανπτυχθει σωστα αλλα αν του δινεις φαγητα που δεν τα θελει δεν προκειτε αν σου κανει το ζορικο δινε του 4 συρριγκες γαλα σε καθε γευμα με τοζορι σιγα σιγα αλλα φροντισε να παταει κατω τα ποδια του για το ενδεχομενο αναρωφησης

ακολούθησα την συμβουλή της aretha και τους έδωσα κοτόπουλο βραστό και το έφαγαν και τα δύο. Τις κροκετες που τις έβαλα ζωμό κότας μόνο το ένα έφαγε... Μάλλον σήμερα θα πάμε στον κτηνίατρο, θα δούμε τι θα μας πει κι αυτός. Θ τους δώσω και κονσέρβα, όταν είναι φρεσκοανοιγμένη και όχι "μπαγιάτικη" τους αρέσει.. Μ'έχει πιάσει και εμένα μια μικρή υστερία τώρα με το φαγητό τους, Φάε όλο το φαΐ σου παιδί μου!!! κλασική ελληνίδα μαμά!:P

Καλά έκανες,το κοτόπουλο έχει όλες τις πρωτεϊνες που χρειάζονται,και είναι και ελαφρύ για το ευαίσθητο στομαχάκι τους.Καλό είναι να τα ταϊζεις με τροφές για γατάκια,κι όχι απλά με ό,τι τους αρέσει,γιατί η ανάπτυξη είναι πολύ γρήγορη και πρέπει να έχουν τα καλύτερα εφόδια!:)

Ορίστε και τα γατούλια μου!!! Τις καλές δεν μπόρεσα να τις ανεβάσω γιατί έχουν μεγάλη ανάλυση

τις έβαλα τις φωτο αλλά το Link δεν ήταν πετυχημένο όπως φαίνεται... Πώς θα σας στο βάλω σαν λινκ?

Κάνε copy τον κώδικα που εμφανίζεται κάτω από την κάθε φωτογραφία, στο παραθυράκι που λέει "Προσθέστε την σε post" και μετά κάνε paste στο μήνυμά σου.;)

Τα ζουζούνια μου

Εχθές πριν πάμε στον γιατρό...

Τι έγινε με τον γιατρό; όλα καλά; Βρήκα κ εγώ ένα μικρό γατάκι χθες στην ηλικά των δικών σου ειναι, μόνο που είναι ασπρόμαυρο, το οποίο έχει διαολεμένη όρεξη αλλά δεν έχει πάει ακόμα τουαλέτα:(

Όλα καλά, μας έδωσε μια αλοιφή για τα εντερικά παράσιτα, ψεκαστήκαμε από τους ψύλλους και ζυγίζουμε περήφανα 500 και 350 γρ.!!!! Καλά δεν το συζητώ όμως πάθαμε τρελό σοκ με τον γιατρό είδαμε και πάθαμε να ηρεμήσουμε... Και εμένα το ένα άργησε να πάει.. Κάτι άκουσα ότι το μασαζ στην κοιλίτσα βοηθάει, δεν είμαι και σίγουρη... Αχ μωρέ το ζουζούνι μου! Βάλε φωτο να το δούμε..

Να σου ζήσουν τα μικρούλια ,είναι θαύμα. Άμα σου φαίνονται ταλαιπωρημένα, μπορεί και να είναι κρυφοαρρωστούλια, γι'αυτό, το καλύτερο είναι να τα δει ο γιατρός. Αν έχουν συνάχι ,κλείνει η μύτη τους και δεν μυρίζουν με αποτέλεσμα να μην τρώνε. Πρόλαβε, λοιπόν! Από τροφές, εκτός από κροκέτες και κονσέρβες, τα μικρούλια τρώνε και βραστό κοτοπουλάκι, και βραστό ψαράκι να τα συνηθίσεις, μαζί με λίγες πατατούλες και λίγο ρυζάκι. Αν τρώνε πολλές κροκέτες, φρόντιζε να υπάρχει φρέσκο νερό στη διάθεσή τους, γιατί αυτή είναι αφυδατωμένη τροφή και θα τους δημιουργεί ανάγκη για περισσότερο νερό από όσο συνήθως.

Σήμερα τα πήγα στον γιατρό, όλα καλά λέει και όπως είπα πιο πρίν μόνο μια αλοιφή μας έδωσε Άσε που ούτε φτερνίζονται ούτε βήχουν. .. Θα πάω να πάρω αύριο καλές κροκέτες από πετ σοπ, πρέπει να τις συνηθίσουν! Το ένα τρώει και ειδικό φαγάκι γιατί είχαμε ευκοίλια.. Το ξανθούλη στη φωτο που είναι κ το πιο αδύνατο, τρώει αλλά λιγότερο. Ο γιατρός είπε ότι ταλαιπωρήθηκε και με την ευκοίλια και ότι θα στρώσει... Να δούμε....

Γεια χαρα! ονοματακια τους βρηκες?:hmm:

Να σας πω ότι σήμερα στον γιατρό μπορεί και να αγχώθηκα πιο πολύ από τα γατιά, τι να σας πω Φοβόμουν τι θα μας πει, τα ψεκάσαμε και αφηνίασαν, , τρόμαξαν, νιαούριζαν, πιάνονταν από πάνω μου....:blink:

Όλα καλά, μας έδωσε μια αλοιφή για τα εντερικά παράσιτα, ψεκαστήκαμε από τους ψύλλους και ζυγίζουμε περήφανα 500 και 350 γρ.!!!! Καλά δεν το συζητώ όμως πάθαμε τρελό σοκ με τον γιατρό είδαμε και πάθαμε να ηρεμήσουμε... Και εμένα το ένα άργησε να πάει.. Κάτι άκουσα ότι το μασαζ στην κοιλίτσα βοηθάει, δεν είμαι και σίγουρη... Αχ μωρέ το ζουζούνι μου! Βάλε φωτο να το δούμε..
Του κάνω μασαζ αλλά δεν πιάνει τωρα θα του κάνω κ με βαμβάκι όπως διάβασα σε ένα άλλον νήμα κ βλέπουμε, ναι μολις βγάλω θα το δείτε

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back