Διατροφή μικρών γατιών

Όχι το σκεφτόμαστε με τ'αδέρφια μου αλλά δεν καταλήξαμε κάπου... Σκεφτόμουν Τομ και Τζέρυ μια που είναι και τα δύο αγοράκια... Καμία ιδέα:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Του κάνω μασαζ αλλά δεν πιάνει τωρα θα του κάνω κ με βαμβάκι όπως διάβασα σε ένα άλλον νήμα κ βλέπουμε, ναι μολις βγάλω θα το δείτε

Πάντως και το δικό μου το ένα αμέσως την επόμενη μέρα πήγε στο ΄χωμα και κύριος, το άλλο ούτε τσισάκια δεν έκανε, άργησε... Τσίσάκια έκανε? Μπορεί αν ήταν πολύ νηστικό να αργήσει... Δεν είμαι και γατο-expert...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωραιο ακουγεται. Εγω παντως που εχω μια αδυναμια στα ονοματα προτιμω αυτα που μου σημαινουν κατι η αναδυκνειουν καποιο ιδιαιτερο χαρακτηριστικο της γατας. Μην ξεχναμε οτι με αυτο ταυτοποιειται για ολη της τη ζωη. :cat:

Όχι το σκεφτόμαστε με τ'αδέρφια μου αλλά δεν καταλήξαμε κάπου... Σκεφτόμουν Τομ και Τζέρυ μια που είναι και τα δύο αγοράκια... Καμία ιδέα:hmm:
Χμ,εμείς σκοπεύαμε να βγάλουμε δύο αδερφάκια από την τελευταία γέννα της Αμελί Γιόκο και Τσόκο,ξέρεις,σαν το σοκολατούχο.Άλλα ονόματα για ζευγαράκι κυρίων...Βγάλτε τον έναν Ριγκατόνι,gatto στα ισπανικά σημαίνει γάτος,και επειδή έχει και ριγούλες θα του πηγαίνει,και το άλλο Φαρφάλε.Άλλα ωραία και αστεία ονόματα γατούληδων που θυμάμαι από ένα αγαπημένο μου παραμυθι,το Φάντασμα του Πρίγκηπα Γελαστρόνι,είναι το Ρεμπελιέ,Δον Αγάλια,Λουμπενίκος,Αρταφεύγης και Φαμπιό.:up:

Το ξέρετε ότι οι γάτες έχουν τρία ονόματα;
Κάθε μια Γάτα, ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ!
Ένα, να τη φωνάζουμε στην οικογένειά της
Ας πούμε Βίκτωρ, Αύγουστος, Τζωρτζίνα, Ιπποκράτης
Ας πούμε, Μέρλιν, Τζόναθαν, Αλόνζο, Μανταλένα
Καθημερνά ονόματα, καλά, συνηθισμένα.
Να βρείτε ωραιότερα υπάρχουν ευκαιρίες
Ονόματα για τζέντλεμεν και άλλα για κυρίες
Ας πούμε, Πλάτων, Άδμητος, Ηλέκτρα, Ευρυάλη
Μα όλ' αυτά είναι κοινά και θα τα έχουν κι άλλοι.
Μια Γάτα, όμως, να ξέρετε, θέλει και το δικό της
Το δεύτερό της όνομα νά 'ν' αποκλειστικό της!
Για να μπορεί αφ' υψηλού τον κόσμο να κοιτάει
Και την ουρά της πάντοτε ψηλά να την κρατάει.
Πρέπει να είναι όνομα μονάχα για μια Γάτα.
Χουρχούρης, για παράδειγμα, Γλείψος, Χνουδοπατάτα
Κι άλλα πολλά τέτοιας λογής μπορώ να αναφέρω:
Μπομπαλουρίνα, Πιρπιρής, Φρουφρού, Τρελοκαμπέρω.
Πέρα όμως απ' αυτά τα δυο, υπάρχει κι ένα άλλο
Τ'όνομα το μοναδικό, το τρίτο, το μεγάλο:
Το όνομα το μυστικό, ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ
Και Γάτα σ' άνθρωπο μπροστά ποτέ δεν αναφέρει.
Όταν σε διαλογισμό λοιπόν μια Γάτα δείτε
Πάντα ο λόγος είν' αυτός και να το θυμηθείτε:
Σ'απύθμενους συλλογισμούς βρίσκεται βυθισμένη
Για τ'όνομα το άρρητο
Το αρρητορητονιάρρητο
Το όνομά της το Κρυφό σκέφτεται μαγεμένη.Τ

"Εγχειρίδιο πρακτικής γατικής του Τ.Σ.Έλλιοτ"
Εμάς, το επίσημο είναι Μπασσέτ, το ανεπίσημο Πατσού (εκ του πατσατσούλα) και το κρυφό, βέβαια, το ξέρει μόνο ηίδια.

απαντηση στο μελος Ελενη.Ειναι τελειο αυτο που εγραψες! μου φτιαξες το κεφι! Το δικο μας το επισημο ειναι Αλοη , το ανεπισημο Μπουτζουκα και το κρυφο ,οπως ειπες το ξερει μονο η ιδια!:up:

Το ξέρετε ότι οι γάτες έχουν τρία ονόματα;
Κάθε μια Γάτα, ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ!
Ένα, να τη φωνάζουμε στην οικογένειά της
Ας πούμε Βίκτωρ, Αύγουστος, Τζωρτζίνα, Ιπποκράτης
Ας πούμε, Μέρλιν, Τζόναθαν, Αλόνζο, Μανταλένα
Καθημερνά ονόματα, καλά, συνηθισμένα.
Να βρείτε ωραιότερα υπάρχουν ευκαιρίες
Ονόματα για τζέντλεμεν και άλλα για κυρίες
Ας πούμε, Πλάτων, Άδμητος, Ηλέκτρα, Ευρυάλη
Μα όλ' αυτά είναι κοινά και θα τα έχουν κι άλλοι.
Μια Γάτα, όμως, να ξέρετε, θέλει και το δικό της
Το δεύτερό της όνομα νά 'ν' αποκλειστικό της!
Για να μπορεί αφ' υψηλού τον κόσμο να κοιτάει
Και την ουρά της πάντοτε ψηλά να την κρατάει.
Πρέπει να είναι όνομα μονάχα για μια Γάτα.
Χουρχούρης, για παράδειγμα, Γλείψος, Χνουδοπατάτα
Κι άλλα πολλά τέτοιας λογής μπορώ να αναφέρω:
Μπομπαλουρίνα, Πιρπιρής, Φρουφρού, Τρελοκαμπέρω.
Πέρα όμως απ' αυτά τα δυο, υπάρχει κι ένα άλλο
Τ'όνομα το μοναδικό, το τρίτο, το μεγάλο:
Το όνομα το μυστικό, ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ
Και Γάτα σ' άνθρωπο μπροστά ποτέ δεν αναφέρει.
Όταν σε διαλογισμό λοιπόν μια Γάτα δείτε
Πάντα ο λόγος είν' αυτός και να το θυμηθείτε:
Σ'απύθμενους συλλογισμούς βρίσκεται βυθισμένη
Για τ'όνομα το άρρητο
Το αρρητορητονιάρρητο
Το όνομά της το Κρυφό σκέφτεται μαγεμένη.Τ

"Εγχειρίδιο πρακτικής γατικής του Τ.Σ.Έλλιοτ"
Εμάς, το επίσημο είναι Μπασσέτ, το ανεπίσημο Πατσού (εκ του πατσατσούλα) και το κρυφό, βέβαια, το ξέρει μόνο ηίδια.
Ελένη,απλά έγραψες...:up::up::up:

Αυτός είναι ο μικρούλης που βρήκα λέω το επισημο όνομά του να είναι Salazar το ανεπίσημο τυχερούλης ή Lucky που λέμε κ εμείς στα Τρίκαλα:D και το εντελώς δικό του όνομα νομίζω ότι δεν προλαβαίνει να το σκεφτεί γιατί τρώει συνέχεια.
Ελένη καταπληκτικό το ποστ για τα ονόματα:up::up::up::up:

Κορίτσια ,ελπίζω να προσέξατε ότι το ποίημα δεν είναι δικό μου, είναι του μεγάλου ποιητή κ΄γνωστού γατόφιλου Τ.Σ.Έλιοτ. Αν μου δίνετε τα εύσημα για την αντιγραφή, ευχαριστώ, χαίρομαι που σας άρεσε!
Τα επίσημα κ΄ανεπίσημα ονόματα των γατακίων σας sli8erin κ΄ΑΚΡΙΒΗ, είναι σπέσιαλ! Άντε, popppi ,γρήγορα θα αποκτήσετε κ΄εσείς τα επίσημα κ΄ανεπίσημα δικά σας. Όσο για τα μυστικά ονόματα, θα σας μείνουν .....μυστικά .

Αυτός είναι ο μικρούλης που βρήκα λέω το επισημο όνομά του να είναι Salazar το ανεπίσημο τυχερούλης ή Lucky που λέμε κ εμείς στα Τρίκαλα:D και το εντελώς δικό του όνομα νομίζω ότι δεν προλαβαίνει να το σκεφτεί γιατί τρώει συνέχεια.
Ελένη καταπληκτικό το ποστ για τα ονόματα:up::up::up::up:
Τι όμορφος...Θα τον κρατήσεις;Το Σάλαζαρ του πάει γάντι!:up:

Τι υπέροχο γατούλι!!! Πάντως για τα ονόματα κάτι σε σετ σκεφτόμουν.Το παράθεμα όντως υπέροχο.. Μπορεί να τα προσέχω εγω τα γατιά αλλά τα ονόματα πρέπει να περάσουν από έγκριση, και όλοι την έχουν κοπανίσει!! Τρίτη θα λεχω τα ονόματα κ θα τα δημοσιέυσω:rolleyes:

Ονόματα

Τα ονόματα μας αποφασίστηκαν και είναι Πέτρος και Παύλος, σετ!:inlove:

Α,ωραία,θα γιορτάζουν και την ίδια μέρα!:lol:

Ναι γι'αυτό τα ονομάσαμε έτσι... Α έχω και νέα, βρήκσμε την μαμά μας παρακαλω!!! Για την ακρίβεια αυτή μας βρήκε!!! Μεγάλη ιστορία....

Περιμένουμε να την ακούσουμε!:)Γιατί δεν τους ανοίγεις ένα θεματάκι να μας λες εκεί τα νέα τους;

Θα την κάνω την ερώτηση.... Που?

Εννοώ σε ποια κατηγορία του forum να το κατατάξω...

Στο θέμα "Νέα γάτα στο σπίτι" ή "Οι γάτες μου".:)

Να ρωτήσω κι εγώ παιδιά. Σήμερα ήρθε ο μικρούλης μου στο σπίτι και μόλις του έβαλα φαγητό με δάγκωσε τρελά από τη φούρια του να φάει το φαγητό πριν πέσει στο πιάτο. Πείνα να δείτε.:blink: Τρελλάθηκα. Καλά από πότε είχε να φάει;
Από τις 8 εώς τις 21:15 έβαγε 2 φορές και αρκετά. Η κοπέλα που μου τον έφερε, μου έφερε και τις κονσέρβες (Whiskas) που του έδεινε και τις ανακάτεψα με τις κροκέτες της ρουαγιάλ για μωρά 1-4 μηνών. Στην αρχή έτρωγε πιο πολύ την κονσέρβα, αλλά μετά άκουσα αρκετά κριτς-κρατς( και ας έχουμε μεγάλα τα 2 μόνο κάτω δόντια. Τα πάνω είναι μικρούλικα ακόμη, αλλά τα καταφέρνουμε και με την ξηρά τροφή! ;)

Δεν του έδωσα άλλο γιατί η Ρουαγιάλ γράφει εώς 35 γραμμάρια και αυτό έβαγε διπλάσια ποσότητα. Θα σκάσει...Έψαχνε συνεχώς να φάει και άλλο αλλά δεν του έδωσα, γιατί η κοιλιά του ήταν τούμπανο από το φαί. Και τη δεύτερη φορά μου έκανε μαλακά κακάκια...:/:
Πως να του μοιράζω τα γεύματα και πόσα να είναι; Αν ζητάει και άλλο να του δίνω; Δεν θα βαρυστομαχιάσει ή θα κάνει διάρροιες;
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν ξαναείχα τόσο μικρό γατάκι.

Να ρωτήσω κι εγώ παιδιά. Σήμερα ήρθε ο μικρούλης μου στο σπίτι και μόλις του έβαλα φαγητό με δάγκωσε τρελά από τη φούρια του να φάει το φαγητό πριν πέσει στο πιάτο. Πείνα να δείτε.:blink: Τρελλάθηκα. Καλά από πότε είχε να φάει;
Από τις 8 εώς τις 21:15 έβαγε 2 φορές και αρκετά. Η κοπέλα που μου τον έφερε, μου έφερε και τις κονσέρβες (Whiskas) που του έδεινε και τις ανακάτεψα με τις κροκέτες της ρουαγιάλ για μωρά 1-4 μηνών. Στην αρχή έτρωγε πιο πολύ την κονσέρβα, αλλά μετά άκουσα αρκετά κριτς-κρατς( και ας έχουμε μεγάλα τα 2 μόνο κάτω δόντια. Τα πάνω είναι μικρούλικα ακόμη, αλλά τα καταφέρνουμε και με την ξηρά τροφή! ;)

Δεν του έδωσα άλλο γιατί η Ρουαγιάλ γράφει εώς 35 γραμμάρια και αυτό έβαγε διπλάσια ποσότητα. Θα σκάσει...Έψαχνε συνεχώς να φάει και άλλο αλλά δεν του έδωσα, γιατί η κοιλιά του ήταν τούμπανο από το φαί. Και τη δεύτερη φορά μου έκανε μαλακά κακάκια...:/:
Πως να του μοιράζω τα γεύματα και πόσα να είναι; Αν ζητάει και άλλο να του δίνω; Δεν θα βαρυστομαχιάσει ή θα κάνει διάρροιες;
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν ξαναείχα τόσο μικρό γατάκι.
Κάποιοι λένε να συνηθίσει σε ένα γευμα το πρωι για να ρυθμιστεί το έντερό του και να μην παρατρώει.Εγώ σε όλα μου τα γατάκια είχα πάντα διαθέσιμη τροφή.Εχε το νου σου να μην τρώει πολύ παραπάνω απο το συνιστώμενο,αν και δε μου έχει τύχει,κάποια είναι πολύ φαγανά φαντάζομαι.Τωρα δεν ξέρω,ο Σειριος παρόλο που του είχα διαθέσιμη τροφή,έτρωγε την ημερήσια ποσότητα σε μικρά γευματα όλη μερα και το υπολοιπο το άφηνε.Πάντως και ο προηγούμενος γάτος μου που πάλι τον είχα απο τόσο μικρό,δεν έκανε διάρροιες κι ας έτρωγε λίγο παραπάνω.Και οι δύο κτηνίατροί μου,και ο γιατρός της Μόιρα λένε να τους δίνουμε όσο τρώνε,και μετα τους πεντε μήνες να τα περιορίζουμε,τωρα τι να σου πω...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back