Διατροφή μικρών γατιών

Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου. Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί με τα γραμμάρια που έγραφε η συσκευασία της Ρουαγιάλ.

Κανένας άλλος ( ακόμη καλύτερα αν πηγαίνει στον Αίλουρο και να έχει μικρό γατί) να μας πει...

Και πρέπει να του δίνω και αυτό το χόρτο που τρώνε οι γάτες; Θυμάμαι μια θεία μου, που αγόραζε φυτεμένο ειδικό για μετά το φαγητό για να χωνεύουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου. Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί με τα γραμμάρια που έγραφε η συσκευασία της Ρουαγιάλ.

Κανένας άλλος ( ακόμη καλύτερα αν πηγαίνει στον Αίλουρο και να έχει μικρό γατί) να μας πει...

Και πρέπει να του δίνω και αυτό το χόρτο που τρώνε οι γάτες; Θυμάμαι μια θεία μου, που αγόραζε φυτεμένο ειδικό για μετά το φαγητό για να χωνεύουν.
Δεν είναι ανάγκη να του δίνεις,αλλά τους αρέσει.Μπορεις όταν μεγαλώσει λιγάκι να δοκιμάσεις να φυτέψεις θυμάρι,μεντα,λεβάντα...Ειναι φυτά που τους αρεσουν και κανει να τα μασουλάνε αν δεν θες να περιοριστεις στο γατόχορτο.Τυχερό γατάκι που έχει τόσο υπευθυνη μαμα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατ' αρχάς, καλώς το δέχτηκες!:)

Τα μικρά μπορούν να τρώνε 2-3 φορές την ημέρα. Μπορείς, βέβαια, και να του αφήνεις φαγητό όλη τη μέρα, αλλά το τάισμα σε σταθερές ώρες έχει το προνόμιο ότι αν το γατάκι παρουσιάσει ανορεξία ή οποιοδήποτε άλλο σχετικό πρόβλημα, έχεις περισσότερες πιθανότητες να το καταλάβεις.

Όσο για την ποσότητα, ακολούθησε σε γενικές γραμμές της οδηγίες της συσκευασίας, αλλά να θυμάσαι ότι κάθε γάτα έχει διαφορετικό οργανισμό και διαφορετικά επίπεδα δραστηριοτήτας. Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Οπότε αν δεις ότι το γατάκι σου πεινάει, δεν πειράζει να του δώσεις λίγο παραπάνω.:happy:

Αχ,ευχαριστώ παιδιά. Θα προσπαθήσω να το τηρήσω αυτό με τις συγκεκριμένες ώρες αν και όταν θα λείπω στη δουλειά θα βάζω αρκετή ποσότητα και δεν θα μπορώ να το ελέγχω.
Πάντως σήμερα άρχισα να ζυγίζω και έβαγε γύρω στα 17 γρ. εώς τώρα.

Άρχισαν και τα πρώτα επιτακτικά όχι σήμερα, γιατί πάει στις πρίζες του υπολογιστή και στα καλώδια...μην το δω και φλαμπέ!:blink:

Δες σε ένα θρεντ που προτείνουμε λύσεις για το πρόβλημα των καλωδίων,θα βρεις πολλά κόλπα,καθως σε πολλες γατουλες αρεσει να τα μασουλάνε.Όσο για την τροφή,μπορεις να του βάζεις την ημερήσια ποσότητα στο πιατάκι του το πρωί όταν φευγεις,για να μάθει ότι αυτό έχει για όλη τη μέρα.:)

Δες σε ένα θρεντ που προτείνουμε λύσεις για το πρόβλημα των καλωδίων,θα βρεις πολλά κόλπα,καθως σε πολλες γατουλες αρεσει να τα μασουλάνε.Όσο για την τροφή,μπορεις να του βάζεις την ημερήσια ποσότητα στο πιατάκι του το πρωί όταν φευγεις,για να μάθει ότι αυτό έχει για όλη τη μέρα.:)

Ναι το είχα διαβάσει παλαιότερα, αλλά είναι έτσι ο χώρος και οι συσκευές που δεν μαζεύονται με ειδικές θήκες.:/:

Αν της βάλω μια φορά την ημέρα φαγητό, πρώτον θα τη φάει ως το μεσημέρι και επειδή ακόμη ανακατεύω κροκέτες με κονσέρβα, θα χαλάει μ' αυτή τη ζέστη.
Θα μάθω τις συνήθειές της που θα πάει;

Επειδή μου έχει κάνει διάρροια, του έβρασα κοτόπουλο ( μόνο με νερό) και το έδωσα με ζουμί, μπας και το βοηθήσει.
Κάνει καλό όντως; Όταν σταματήσουν οι διάρροιες, να του δίνω γάλα; ( είναι 40 ημερών). Πήρα το Γουίσκας. Πάντως το εβαπορέ για παιδιά που του έδωσα, έκανε σαν τρελλό.

Επειδή μου έχει κάνει διάρροια, του έβρασα κοτόπουλο ( μόνο με νερό) και το έδωσα με ζουμί, μπας και το βοηθήσει.
Κάνει καλό όντως;
Καλό θα του κάνει, το βραστό κοτόπουλο είναι τροφή που τους αρέσει και γενικά την ανέχονται εύκολα τα στομαχάκια τους. Την επόμενη φορά που θα το βράσεις, πρόσθεσε και λίγο ρύζι. Ακόμα κι αν δεν φάει το ρύζι, το ζουμί στο οποίο έβρασε το ρύζι περιέχει τις ουσίες του και βοηθάει να "σφίξουν" τα κακάκια του (ωραία κουβέντα πρωί πρωί) :rolleyes:
Όταν σταματήσουν οι διάρροιες, να του δίνω γάλα; ( είναι 40 ημερών). Πήρα το Γουίσκας. Πάντως το εβαπορέ για παιδιά που του έδωσα, έκανε σαν τρελλό.
Καλύτερα όχι. Σίγουρα δεν θα του προσφέρει τίποτα, ενώ αντίθετα υπάρχει πιθανότητα να του προκαλέσει νέες αναταραχές στο πεπτικό. Αν του αρέσει πάρα πολύ, δίνε του ελάχιστη ποσότητα, μόνο για λιχουδιά. Αλλά είναι κρίμα, μόλις στρώσει το στομάχι του να ξαναρχίσει τα ίδια...:/:

Παιδιά με έχετε κατασκλαβώσει με τόση βοήθεια...
thankyouvery.gif

Αυτό με το ρύζι το σκέφτηκα, αλλά δεν ήξερα αν κάνει και δεν το επιχείρησα.
Θα το κάνω τώρα. Θα βράσω στο ζουμί από το κοτόπουλο λίγο ρύζι, γιατί εξακολουθεί να έχει διάρροιες. :/:
Αν συνεχίσει από βδομάδα, θα ψάξω για κτηνίατρο.

Το πρωί που σηκώθηκα, βρέθηκα μπροστά στο εξής σκηνικό. (Του είχα αφήσει το βράδυ κροκέτες και λίγο κοτόπουλο χώρια).
Στρατιά από μυρμήγκια και είχαν πάρει βόλτα τις κροκέτες...:/: Είχαν μπει και μέσα στο κρεββατάκι του...:/:

Σας έχει τύχει; Μήπως καμιά ιδέα τι να κάνω, γιατί μόλις πάω για δουλειά και του αφήνω φαγητό, στο τέλος θα το τρώει με μυρμήγκια....:/:

Αν ρίξεις αλάτι ή ρίγανη στη γύρω περιοχή;Νομιζω οτι τα μυρμήγκια τα απεχθάνονται αυτα τα δύο.Άλλη λύση είναι να βάλεις το μπωλ του σε ένα άλλο δοχείο με νερό.Προσοχή,όχι πολύ φαρδύ,να μπορει να πλησιασει την τροφή του.

Αν ρίξεις αλάτι ή ρίγανη στη γύρω περιοχή;Νομιζω οτι τα μυρμήγκια τα απεχθάνονται αυτα τα δύο.Άλλη λύση είναι να βάλεις το μπωλ του σε ένα άλλο δοχείο με νερό.Προσοχή,όχι πολύ φαρδύ,να μπορει να πλησιασει την τροφή του.

Α, πολύ ωραίες ιδέες. Και τη δάφνη δεν ανέχονται τα μυρμήγκια. Δεν θα φάει τη ρίγανη και το αλάτι ( ή τη δάφνη) το γατάκι; ή έστω αν τα γλύψει, δεν μπορούν να του κάνουν κακό;
Η λύση με το μπαιν-μαρί είναι καταπληκτική, αλλά προς το παρόν δεν φτάνει το μπωλ το κανονικό, και του βάζω φαγητό σε πιατάκια του καφέ, οπότε πάει γι΄αργότερα ( το μπαιν-μαρί).

Τι καταπληκτικές ιδέες έχεις!!! :)

Α, πολύ ωραίες ιδέες. Και τη δάφνη δεν ανέχονται τα μυρμήγκια. Δεν θα φάει τη ρίγανη και το αλάτι ( ή τη δάφνη) το γατάκι; ή έστω αν τα γλύψει, δεν μπορούν να του κάνουν κακό;
Η λύση με το μπαιν-μαρί είναι καταπληκτική, αλλά προς το παρόν δεν φτάνει το μπωλ το κανονικό, και του βάζω φαγητό σε πιατάκια του καφέ, οπότε πάει γι΄αργότερα ( το μπαιν-μαρί).

Τι καταπληκτικές ιδέες έχεις!!! :)
Ευχαριστώ πολύ,η συμβίωση χρόνων με γάτες και ανθρώπους σε κάνει εφευρετικό άνθρωπο...:P
Δε νομιζω να του αρεσει η ρίγανη ή το αλάτι...Μπορεις για να εισαι σιγουρη να τρίψεις αποξηραμένη δάφνη,νομιζω οτι η δυνατη μυρωδιά της δε θα το προσελκύσει να τη μασήσει.Απλά φοβάμαι μήπως είναι τόσο έντονη η μυρωδιά μου δεν πλησιάζει ούτε το γατάκι τη τροφή του...:hmm:

χρώμα ξέρω..
είναι μαύρο και ένα κομματάκι γύρω από το μάτι άσπρο..
και πολύ λίγο στην ουρίτσα του πάλι άσπρο..

παιδιά πείτε μου κάτι από τα κανονικά φαγητά που να ξετρελένεται
και να μπορεί να το φάει 2 μηνών..
φαντάζομαι ότι έχει ψάρι..

χρώμα ξέρω..

φαντάζομαι ´ποτι έχει ψάρι..
Κοτοπουλάκι βραστό, κολοκυθάκι βραστό επίσης τους αρέσει... :hmm:μη βάλεις όμως αλάτι...

από τα ονόματα που είδα μου άρεσαν..

αργυρούλα/-λη, αριστούλα/-λη

καλά, μάλλον θα πάρω ψάρια..

καλύτερα τι είναι: ωμά, βραστά, τηγανιτά, ψητά;;
(δεν τα τρώω, οπότε πείτε μόνο για την γάτα..)
αλάτι, λάδι, λεμόνι χωρίς;;;

Μιλάς Αγλικά? Για δες αυτό!

https://www.i-love-cats.com/cat-food-recipes.html

από τα ονόματα που είδα μου άρεσαν..

αργυρούλα/-λη, αριστούλα/-λη

καλά, μάλλον θα πάρω ψάρια..

καλύτερα τι είναι: ωμά, βραστά, τηγανιτά, ψητά;;
(δεν τα τρώω, οπότε πείτε το καλύερο..)
Βραστά ή ψητά θα έλεγα εγώ:hmm:

λεμόνι, λάδι;;

αλάτι καθόλου..

κάτι τεχνικό στο πιο πάνω σύνδεσμο..

τρέχε μόνο σε win.., έχω mac..

λεμόνι, λάδι;;

αλάτι καθόλου..

κάτι τεχνικό στο πιο πάνω σύνδεσμο..

τρέχε μόνο σε win.., έχω mac..
Λαδάκι ναι... λεμόνι νομίζω όχι... :hmm:

χρώμα ξέρω..

φαντάζομαι ότι έχει ψάρι..
Τόσο μικρούλι,μην του αρχίσεις μαγειρευτά φαγητά...Εγώ θα του άρχιζα κατευθειαν κροκέτες για μωρά,για να τρέφεται πλήρως και σωστά.

Οι γάτες δεν κάνει να τρώνε ψάρι πάνω από δυο φορές την εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για το συκώτι. Αν θέλεις να του δίνεις μαγειρευτό σε μόνιμη βάση, πρέπει να βάζεις στο φαΐ κάποιο διατροφικό συμπλήρωμα, γιατί το μαγείρεμα καταστρέφει την ταυρίνη και άλλα απαραίτητα συστατικά.
Θα συμφωνήσω με τη moukelis ότι η ασφαλέστερη επιλογή είναι να του δώσεις γατοτροφή του εμπορίου που έχει όλα όσα χρειάζεται. Αν έχει μόλις απογαλακτιστεί, μπορείς να αρχίσεις από κονσερβούλες και να περάσεις σταδιακά σε κροκέτες kitten.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back