Διατροφή σε περίπτωση ηπατίτιδας

vnik

Νεοφερμένο μέλος

Ο vnik αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλημέρα σας και μπράβο για το site σας.

Εχω μία γάτα για την οποία οπως διέγνωσε ο κτηνίατρος έχει ηπατίτιδα. Μου συνέστησε να την ταίζω με ειδική κονσέρβα και ξηρή τροφή. Το πρόβλημα είναι είναι δύσκολη στη διατροφή έτσι νομίζω τουλάχιστο.
Γνωρίζετε τι τροφές σνυιστώνται στην ηπατίτιδα. Πχ κοτόπουλο (στήθος) με ρύζι. Αυτή είναι μία συνταγή που την έχω διασταυρώσει. Εχω ήδη ρωτήσει 2 γιατρούς, και ο ένας λέει πχ. ότι κάνει επίσης ελαφρά βρασμένος κιμάς και ψάρι άπαχο και ο άλλος όχι. Μπορείτε να με βοηθήσετε? Υπάρχουν άλλες συνταγές πέρα από κονσέρβες διαίτης ? ποιά είναι η εμπειρία σας?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα, δεν έχω ακούσει κάποια δίατροφή που να μπορεί να βοηθήσει τη γάτα να αποροφά περισσότερες θρεπτικές ουσίες, ή να μπορεί να δυηλύσει το στομάχι της πιο εύκολα. διότι δεν είχα γατούλα με υπατίτιδα, συνήθως οι γιατροί συστήνουν τις τυποποιημένες κτηνιατρικές διέτες που προτείνουν οι εταιρίες τροφών, ίσως πρέπει να εντείνεις την αναζήτηση σου σε κάποιο ξενόγλωσσο φόρουμ, και να ρωτήσεις επιπλέον κάποιο κτηνίατρο που να στηρίζει το ΒARF ([FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=4 px]Biologically Appropriate Raw Food), διαφορετικά ένετινε την αναζήτηση σου με αυτούς τους όρους χρησιμοποιόντας και την ασθλενεια της γατούλας σου,
καλή επιτυχία.
[/SIZE][/FONT]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σίγουρα έχεις δίκιο για τα ξενόγλωσσα.. υπάρχει έλλειψη γενικότερα στο να βρει κανείς πληροφορίες για το θέμα αυτό νομίζω, τουλάχιστο όσο αφορά τη δίαιτα και μαγειρεμένες τροφές...

Γράφω ξανά μετά από σχεδόν 5 μήνες...
Μοιάζει να είναι προωταπριλιάτικο αστείο ..μα δυστυχώς δεν είναι. Το "κοριτσάκι" μου το πήρε η αρρώστεια σήμερα το πρωί μετά από 6-μηνη μάχη. Πονάω που το λέω και έκλαψα πικρά μα έτσι είναι...

Αποφάσισα να γράψω για όσους τυχόν έχουν το ίδιο πρόβλημα ή αναρωτιούνται:

1. Οταν δείτε τη γάτα σας να κάνει εμετό ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ από ότι κάνει συνήθως να τη πάτε αμέσως στο γιατρό. Κάθε μέρα μετράει
2. Μη ταίζετε τη γάτα σας ότι νά'ναι. Οχι λιπαρά. Να συμβουλέυεστε το γιατρό της για τη δίαιτα της. Μη της κάνετε χατήρια στο φαγητό με λιχουδιές παρά μόνο αν είναι στη δίαιτα της. Λαβετε τη δίαιτα σοβαρά υπόψη.
3. Υπάρχουν γατοτροφές σε κονσέρβα και ξηρά τροφή (2 μάρκες ουσιαστικά Royal Cannin & Prescription) για τέτοια προβλήματα οι οποίες είναι εύπεπτες για τον ευαίσθητο οργανισμό τους. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο.
4. Χρησιμοποιήστε αντι-εμετικό Primperan
5. Θεωρητικά υπάρχει αγωγή υπό τη μορφή ορού για την αρρώστεια αυτή μα απαιτεί η γάτα να κάθεται ύσυχη (στη δικιά μου δεν ήταν δυνατό αυτό).
6. Κάντε ακτινογραφία, εξετάσεις αίματος κλπ. ... ξέρω μπορεί να είναι λίγο ακριβές αλλά είναι απαραίτητες (τουλάχιστο οι βασικές)
7. Αν δεν προσεύχεστε ποτέ, καλύτερα να αρχίσετε έστω και τώρα..

Εύχομαι τα καλύτερα ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μακάρι να ήταν ψέμα. :( Λυπάμαι πάρα πολύ κι ευχαριστούμε που κάνατε τον κόπο να μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες μαζί μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ποσο πολυ λυπαμαι.:(Κουραγιο καλε μου φιλε.

Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου, vnik...
Καλή σου δύναμη!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back