Διατροφή

eleni999

Πολύ δραστήριο μέλος

Η eleni999 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 808 μηνύματα.
γεια σε ολουσ !!θα ηθελα να ρωτησω κατι.οταν η γατα μου ηταν μικρη απο ενος μηνα μεχρι 5-6 ετρωγε τον κοσμο ολο...απο γατο φαγητα μεχρι πιτεσ ,πατατες, μανιταρια ,παγωτο πηδουσε πανω μου και εγλυφε απο το παγωτο μου.υπηρχαν μερεσ που ετωγε και μια ολοκληρη κονσερβα απο αυτες των 400 γρ.τωρα ομωσ που μεγαλωσε εγινε πολυ δυσκολη στο φαγητο .και νομιζω οτι τρωι λιγο.σε μια μερα θα πιει ολο το μπολ του νερου τησ και θα φαει το μισο ,καμια φορα και ολο ,το μπολ με τισ κροκετεσ.και αν εχουμε λιγο κοτοπουλο η ψαρι.τρωει λιγο η εμενα μου φαινεται.ο σωματοτυποσ τησ ειναι σχετικα αδυνατος,ειναι σιαμ και φαινεται λυγεροκορμη ,ακομη ωρα αρχισε να μισει τισ κονσερβεσ δοκομασα απο τισ gourmet σε ολα τα μεγεθη και γευσεισ και δεν τρωει τιποτα.μπορειτε να με βοηθησεται καμια ιδεα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχήν θα σου έλεγα πρώτα από όλα για να δεις αν όντως τρώει πολύ ή λίγο να της βάζεις τη συνιστώμενη ημερήσια δόση που γράφει επάνω το σακουλάκι με τις κροκέτες και να μην το γεμίζεις ανεξέλεγκτα. Μόνο έτσι θα καταλάβεις αν τρώει τη σωστή ποσότητα ή όχι. Επίσης αν τις δίνεις και κονσέρβες ή κοτόπουλο κλπ. σαφώς η ποσότητα κροκετών που θα τρώει θα είναι μικρότερη από αυτή που προτείνεται στη συσκευασία.
Όσο για τις κονσέρβες το ότι δεν τρώει τις gourmet δεν είναι απαραίτητα κακό, ιδίως όταν αυτές δε θεωρούνται και από τις καλύτερες από διατροφικής πλευράς. Μπορείς να δοκιμάσεις άλλες εταιρείες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

.εχω δοκιμασει ολες τισ εταιριες ,οσεσ τουλαχιστον εχω βρει στο σουπερ μαρκετ , και στο πετ σοπ,αλλα δεν τιμα καμια!!τρωει μονο κοτοπουλεο στηθος και ψαρια οταν εχουμε!!ειναι κακο αυτο?

Οχι δεν ειναι κακο,οι σιαμ μερικες φορες ειναι πολυ επιλεκτικες με το φαγητο.Οπως σου ειπε και η gatouni,πρεπει να μετρας ποσο της δινεις.Αν τρωει σημαντικα λιγοτερη ποσοτητα απο οτι συνισταται τη μερα,προτεινω να της κανεις εξετασεις.

.εχω δοκιμασει ολες τισ εταιριες ,οσεσ τουλαχιστον εχω βρει στο σουπερ μαρκετ , και στο πετ σοπ,αλλα δεν τιμα καμια!!τρωει μονο κοτοπουλεο στηθος και ψαρια οταν εχουμε!!ειναι κακο αυτο?

Mηπως εχει καλομαθει - κακομαθει;
Για καντεις μια "στρατιωτικη" πειθαρχια. αγορασε της την τροφη που τρωει ή θελεις να τρωει και αστην στο πιατο της. Αν πεινασει και οταν πεινασει θα παει να την φαει. Μη φοβηθεις και μη την λυπηθεις. Ακομα και νυστικη να μεινει δεν θα παθει τιποτα. Μην της κανεις τα χατιρια

ειμαι 3,5 κιλα ξερετε ποσα γραμαρια πρεπει να τρωει?

ειμαι 3,5 κιλα ξερετε ποσα γραμαρια πρεπει να τρωει?
Οι κροκετες απο πισω λενε δοσολογιες...Πχ οι hills που εχω εγω λενε για 3 κιλα γατας 35-50γρ τροφη .

Παντως εμενα το βαρος της μια χαρα μου φαινεται,η δικια μου ειναι 2500.

Δηλαδη εμενα που ειναι 6 μηνων και μολις στειρωθηκε και ειναι 3 κιλα να ανυσηχω οτι ειναι υπερβαρη;;; 3 κιλα ηταν και πριν την στειρωση παντως...και τα 50 γρ τροφης την ημερα δεν τα καταφερνει ακομα, περισευουν για την επομενη...

Κοιτα ειναι θεμα σωματοτυπου γατας.Ο κτηνιατρος σου θα σου πει αν για το σωμα της ειναι καλα τα κιλα της,εμενα ειναι σχετικα μικροσωμη γατα.Πανω στη συσκευασια θα δεις οτι εχει τρεις δοσολογιες,μια για ελλιποβαρη,μια για κανονικα και μια για παχυσαρκα γατια.Αλλα ακομα κι αν δεν τρωει ακριβως την ποσοτητα που αναφερει στη σακουλα,αν δε χανει βαρος και φαινεται καλα η γατουλα,δεν υπαρχει λογος ανησυχιας,ειναι και θεμα ορεξης,δραστηριοτητας κτλ.

Δηλαδη εμενα που ειναι 6 μηνων και μολις στειρωθηκε και ειναι 3 κιλα να ανυσηχω οτι ειναι υπερβαρη;;; 3 κιλα ηταν και πριν την στειρωση παντως...και τα 50 γρ τροφης την ημερα δεν τα καταφερνει ακομα, περισευουν για την επομενη...

αν ανησυχεις για το αν η δικη σου ειναι υπερβαρη, εγω τι να πω που ο δικος μου ειναι σχεδον 11 μηνων και 7.5 κιλα; :D Για τα κιλα του τρωει το μισο απο οτι θα πρεπε να τρωει γι αυτο και ειναι αδυνατος. Δεν ξερω τι κανει, αλλα θα με τρελανει αυτο το γατι. Μεχρι χθες φαινοταν κανονικος, σημερα παλι μπηκε η κοιλια του μεσα :blink:

πηστεύω πως η καλύτερη λύση είναι να την πάς στον κτηνίατρο για ποιό σήγουρη απάντηση δηλαδή μήπως έχει κανένα παράσητο γιατί κάτι παρόμοιο είχε κ η δικιά μου:|

Εγω πρεπει να την παραταιζω παντως,το καταλαβαινω κ οταν βλεπω ποσες φορες μου αφηνει δωρακια στην αμμο.Ωρα για διαιτα νομιζω,ειδικα τωρα που στειρωθηκε!!!

:inlove:αυτό το γλυκούλι γατάκι στη φωτό δικό σου είναι?όλο γράφω κ το μάτι μου εκεί πέφτει,φτου φτου μη στο ματιάσω,του λύπει το ματάκι του?

Αλλαγη μαρκας

Λοιπον...εγω που σας ελεγα για στρατιωτικη πειθαρχια εε; Καλα καλα...

Μεχρι σημερα χρησιμοποιουσα σαν τροφη την Hills Αυτην μου ειπα ο κτηνιατρος να χρησιμοποιω. Μαλιστα μου ειπε οτι η Hills η proplan και η eukanuba (ετσι γραφεται;) ειναι απο τις καλυτερες. Μιας και οταν ειχα σκυλο τις hills κονσερβες χρησιμοποιουσα και ημουν ευχαριστημενη εε ειπα να μεινω και γω πιστη σε μια μαρκα, αλλα αυτη τη φορα σε κροκετες.Οτι γραμμαρια μου ελεγε η συσκευασια για τα κιλα ης γατας μου να βαζω εβαζα. Και η πιτσιρικα μου την ετρωγε αργα αργα...μεχρι την επομενη μερα την ειχε τελειωσει την τροφη της. Ε λεω τοσο θελει να φαει τοσο θα φαει. Μετα τη στειρωση ο γιατρος μου αλλαξε την τροφη, μου εδωσε για στειρωμενες γατες. Παλι της Hills την ΝeuteredCat.Eδω ομως παρατηρησα οτι η μικρη μου δεν πολυ τρελενεται γι αυτη την τροφη.Στην αρχη δεν την ετρωγε με τοση ορεξη, σιγα σιγα της ανεβηκε η ορεξη της μιας και καταλαβε οτι αυτη θα ειναι απο δω και περα. Δε μπορουσε να κανει και αλλιως.
Τις 2 τελευταιες μερες ομως παρατηρω οτι τα κακα της αλλαξαν συσταση. Ειναι πιο μαλακα τωρα και αυτο δεν μου αρεσε. Μαλιστα κολανε και στον πατο της λεκανης της και αηδιαζω που τα ξεκολαω. Οποτε ειπα να της αλλξω την τροφη της. Η η νεα τροφη φταιει ή η αλλαγη της τροφης θα φταιει.Σε ενα Pet shop που ειχα παει τις προαλλες μου συστησα μια τροφη καινουρια η οποια μου ειπαν οτι ειναι ανωτερη απο ολες τις αλλες τροφες γιατι ειναι η μονη που εχει 80% καθαρο κρεας. Ειπα σημερα λοιπον να παω να της την πρω να την δοκιμασει.
Ερχομαι σπιτι που λες και παω να την ανοιξω. Η Μπηλιω μου ηταν απο διπλα οπως παντα περιμενε να δει τι ηταν αυτο το σακουλακι που ειχα στα χερια μου. Με το που ανοιγει και της ηρθε η μυρωδια τρελαθηκε το γατι.( για τη hills ποτε δεν εκανε ετσι)...Της τη βαζω στη μυτη για πλακα τη σακουλα και τοτε ξερογλυφτηκε. Αμαν λεω το γατι πειναει (και ειχε φαει κι ολας)...Βαζω που λετε 40 γραμμαρια στο πιατακι της και τι να δω. Επεσε με τα μουτρα η δικια σου και απο τα 40 γρ μεινανε τα 20γρ στο πιατο. !! Τρελαθηκα. Οχι απο τη χαρα μου γιατι τωρα θα εχουμε προβλημα, αλλα απο το γεγονος οτι το γατι μου τοσο καιρο δεν τρεφοταν με κατι που του αρεσε και εμενε σχεδον νυστικο.
Τωρα ομως θα εχουμε προβλημα. Της αρεσει τοσο πολυ που δεν ξερω αν θα τη φτανουν τα 40 -50 γρ ημερισιως. Και φυσικα δεν θελω να της αυξησω την τροφη της γιατι δεν θελω να παχυνει μιας και ειναι στειρωμενη πια και θα εχει τασεις παχυσαρκιας.

Λοιπον θα γραψω και τη μαρκα της καινουριας μας τροφης.

Applaws - Natural complete Cat Food.

Εχει 80% καθαρο κοτοπουλο, 20% laxanika και ειναι cereal free.

Στο et shop μου ειπαε οτι ειναι και για στειρωμενες γατες.

Το μονο μειωνεκτημα ειναι οτι ειναι κομματακι ακριβη τροφη σε σχεση με τις αλλες που κυκλοφορουν

Αυτα.

Που πατε κ τις ξετρυπωνετε,θα ψαξω κ εγω να την βρω!

Μην απελπιζεσαι,δεν ειναι ενδεικτικο αυτο,ετσι κανουν με καθε νεα τροφη σχεδον,πεφτουν με τα μουτρα.Περιμενε καμια βδομαδα να τη συνηθισει και τοτε θα δεις πραγματικα αν της αρεσει.

Μην απελπιζεσαι,δεν ειναι ενδεικτικο αυτο,ετσι κανουν με καθε νεα τροφη σχεδον,πεφτουν με τα μουτρα.Περιμενε καμια βδομαδα να τη συνηθισει και τοτε θα δεις πραγματικα αν της αρεσει.

Με τις Ηιlls ποτε δεν επεσε με τα μουτρα παντως. Ουτε με τη μια ουτε με την αλλη...Σε αυτην τρελαθηκε με το που της ηρθε η μυρωδια. Καλα θα περιμενω να δω τι θα γινει τις επομενς μερες. Ισως και να ειναι καπριτσιο..Η χαρα του καινουριου. Αλλα αν δεν ειναι και πραγματικα ειναι θεμα επιλογη γευσης να δω τι θα κανω την παλια της τροφη που σιγουρα δεν θα την θελει. Επισης θελω να δω και τη συσταση των περιτωματων της (αυτος ηταν και ο κυριος λογος αγορας της καινουριας τροφης). Θα σταματησει να κανει ευκιλιε κακακια τωρα;

Καλο θα ηταν να μην της δωσεις κατευθειαν σκετη τη νεα τροφη,αυτο απο μονο του μπορει να προκαλεσει διαταραχη στο εντερο.Καλυτερα μιση μιση,και να μειωνεις σταδιακα την ποσοτητα της παλιας.

χθες την ζυγισα σε ζυγαρια ακριβειας και ειναι 2,700 .σε σωματοτυπο ειναι οπως και η Μοιρα,τησ φορασ ΥΠΕΡΟΧΑ κολαρα εγω δεν βρισκω τετοια:(.ειναι δηλαδη ενταξει τα κιλα της?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back