Διατροφικές συνήθειες των λαών...και όχι μόνο...

Απάντηση: Ανήλικη δολοφόνος

γενικα ενω εχουμε κοτες, προβατα τρωνε και κουνελακια... και εδω τρωνε βατραχια εχω ακουσει....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ειναι αηδεια???

ωραιο ειναι!!!

γενικα ενω εχουμε κοτες, προβατα τρωνε και κουνελακια... και εδω τρωνε βατραχια εχω ακουσει....

γιατι να μη τα φανε τα κουνελακια; Επειδη ειναι πιο ομορφα απο τις κοτες; :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι αλλα πιος εχει κατοικιδιο μια κοτα?? ποιος εχει συντροφια μια κοτα?? τα κουνελακια τα εχουν μερικοι οπως εχουν αλλοι τα σκυλακια τους!!! την κοτα δεν την εχουν ελευθερη στο σπιτι.... οπως μερικοι τα κουνελακια τουςς....:)

ναι αλλα πιος εχει κατοικιδιο μια κοτα?? ποιος εχει συντροφια μια κοτα?? τα κουνελακια τα εχουν μερικοι οπως εχουν αλλοι τα σκυλακια τους!!! την κοτα δεν την εχουν ελευθερη στο σπιτι.... οπως μερικοι τα κουνελακια τουςς....:)

εγω ειχα κοτα στο σπιτι μου! Πολλοι εχουν και γουρουνακια! Με αυτη τη λογικη δεν θα πρεπει να τρωω ψαρια επειδη εχω χρυσοψαρο :redface:

και εγω εχω ψαρακια

αλλα γενικα δεν μου αρεσει το ψαρι! αμα φαμε γατες θα σας δωσετε σημασια στο θεμα! αλλα τα κουνελακια το βλεπετε ως κατι συνηθισμενο... εχετε δει πως τα σφαζουν?? θελετε περιγραφη? εχω ακουσει πως τα εσφαζε ενας! θα τραμαξετε και θα τα λυπηθητε....

και εγω εχω ψαρακια

αλλα γενικα δεν μου αρεσει το ψαρι! αμα φαμε γατες θα σας δωσετε σημασια στο θεμα! αλλα τα κουνελακια το βλεπετε ως κατι συνηθισμενο... εχετε δει πως τα σφαζουν?? θελετε περιγραφη? εχω ακουσει πως τα εσφαζε ενας! θα τραμαξετε και θα τα λυπηθητε....

δεν ειναι επειδη τα βλεπουμε ως κατι συνηθισμενο. Εχω φαει και λιγοτερο ασυνηθιστα ζωα οπως buffalo για παραδειγμα. Επισης εχω δει να σφαζουν προβατο μπροστα στα ματια μου με εντελως απανθρωπο τροπο. Για να φας ενα ζωο πρεπει πρωτα να το σκοτωσεις. Ειτε δεις να σφαζουν κουνελι, ειτε κοτα, ειτε γατα ειναι το ιδιο πραγμα :)

τα καημενα...

πολύ τα αγαπάω τα κουνελάκια
μια φορά είδα ένα γουνάκι που ήταν 100% από κουνέλι
και πήγα να βάλω τα κλάματα
τι τραβάνε τα καημένα και όχι μόνο αυτά αλλά όλα τα ζώα εξαιτίας του ανθρώπου.

ναι...

Καλά κάνουν καί επυκήρηξαν τό κορίτσι αυτό, κυρίως γιά τόν λόγο ότι αυτό τό βίντεο δέν θέλει καί πολύ γιά νά γίνει μόδα καί από άλλα κακομαθημένα τσογλάνια (δέ μπορώ νά βρώ πιό κόσμιο χαρακτηρισμό) .Σίγουρα έχουμε δεί μέ τά μάτια μας διάφορα τέτοια περιστατικά αλλά τουλάχιστον δέν δημοσιοποιούνται παγκοσμίως.Τήν φρίκη δέν τήν προβάλεις.
Όσο γιά τούς κινέζους καί εγώ δέν συμφωνώ μέ τήν διατροφή τους.Προσωπικά δέν τρώω κρέας γιατί θέλω νά πιστεύω ότι ό άνθρωπος είναι χορτοφάγος.
(Άν θέλετε έχω επειχηρήματα γιά αυτό.)Έχω δεί σέ ντοκιμαντέρ στό βιετνάμ νά πωλείται κρέας σκύλων στούς πάγκους τής αγοράς τους.Αυτά τά σκυλιά τά εκτρέφουν γιά αυτό τόν λόγο.Οί ίδιοι μάλιστα έχουν άλλες ράτσες γιά κατοικίδια.Τώρα τό πώς αντιλαμβάνονται τήν ζωοφιλία αυτό είναι ένα ερώτημα.

Απάντηση: Ανήλικη δολοφόνος!

ειναι ευκολο να κατηγορουμε καποιους λαους. Δεν λαμβανουμε ομως υπ οψην μας οτι καποιοι απο αυτους πεινανε. Αυτη τη στιγμη υπαρχουν 900εκ ατομα στον πλανητη υποσιτισμενα. Πολλα απο αυτα βρισκονται σε χωρες οπως η κινα, η ινδια, η ινδονησια, και σε πολλες αφρικανικες χωρες. Αν δεν ειχαμε με τι να τραφουμε ειμαι 100% σιγουρη οτι θα τρωγαμε και εμεις σκυλια και γατες και οτι αλλο κινειται.

Σε πληροφορώ ότι ή ινδία είναι 90% χορτοφαγική, αυτό μάλον οφείλεται στούς κανόνες τής Γιόγκα.
Δέν μπορώ νά καταλάβω πώς μιά σέ φτωχή χώρα μπορεί ο λαός νά είναι σαρκοφάγος αφού κατά κανόνα τό κρέας είναι ακριβό αφού χρειάζονται περισσότερα έξοδα γιά τήν κτηνοτροφία.

δέχομαι πως ο κάθε λαός έχει διαφορετικές συνήθειες
αλλά ο τρόπος που συμπεριφέρονται στα ζωά που εκτρέφονται για γούνα,τροφή κ.α. είναι απάνθρωπος
εκεί στην ασία όχι πως εδώ είναι καλύτερος αλλά εκεί είναι άθλιες οι συνθήκες.
μη πω ότι τα ζώα τα χτυπάν κάτω και μετα τα γ΄δερνουν ολοζώντανα και ξυπνάν για 2 δευτερόλεπτα γυμνά χωρίς τη γούνα τους
και πεθαίνουν
είναι φρικαλέο το χω δει σε βίντεο.

κυνηγουν!

Είναι διαφορετικό πράγμα οι διατροφικές συνήθειες..το τι ζώο τρώει δηλαδή ο κάθε λαός..και άλλο πράγμα να χτυπάνε τα σκυλιά για να μαλακώσει το κρέας,'οπως κάνουν νομίζω στην Κορέα..αυτό για μένα είναι ότι πιο χειρότερο..επίσης μην ξεχνάμε ότι στην ιαπωνία εχουν σαν έδεσμα το πτερύγιο του καρχαρία,οι καρχαρίες πεθαίνουν με φριχτό τρόπο,αφου τους κόβουν το πτερύγιο και τους αφήνουν μετά στη θάλασσα να πεθάνουν απο αιμοραγία..επίσης υπαρχουν εστιατόρια γκουρμέ και πανάκριβα σε ασιατικές χώρες νομίζω,που έχουν σαν έδεσμα ζωντανά πιθηκάκια ,που τα χτυπάνε επιτόπου στο κεφάλι και τρώνε τον εγκέφαλο τους..μην λέμε λοιπον για επιβίωση..η επιβίωση είναι ότι απλα τρωω 3 είδη κρέατος πχ..και χωρίς να τα βασανίζω..οχι να εξολοθρεύω ότι πετάει ,κολυμπάει και κινήται..και μάλιστα με φριχτο τρόπο..μπορουνε να ζήσουνε οι γιαπωνέζοι και χωρίς το πτερύγιο του καρχαρία....

Απάντηση: [split]Διατροφικές συνήθειες των λαών...και όχι μόνο...ποιά είναι η γν

Παιδιά νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει εντελώς. Αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει δεν είναι ποιοι λαοί τρώνε τι αλλά τον τρόπο με τον οποίο θανατώνονται τα ζώα. Είναι πολύ σκληρό να κάνεις ένα ζώο να υποφέρει όταν πεθαίνει. Ούτε και ο άνθρωπος το θέλει για τον ίδιο.
Ποιος από εσάς θα ήθελε να σας σκοτώνουν με ηλεκτροσόκ στον πρωκτό ή με κάποιο τρόπο να φεύγατε χωρίς να υποφέρετε. Όλοι αυτό δεν ευχόμαστε? Να μην υποφέρουμε όταν έρθει η ώρα να φύγουμε? Οπότε εκεί νομίζω ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε και όχι στις διατροφικές συνήθειες του κάθε λαού. Θα πρέπει να μαχόμαστε ανεξαρτήτως λαών να μην γδέρνουν τις γάτες στην Κίνα, να μην σκοτώνουν τα μινκ με ηλεκτροσόκ στην Καστοριά, να μην θανατώνουν με αυτό τον βάναυσο τρόπο χωρίς αιτία τα δελφίνια στην Ιαπωνία. Αυτός είναι ο στόχος η κακοποίηση κάποιου ζώου να λάβει τέλος και όχι οι διατροφικές συνήθειες του κάθε λαού.;)

Παιδιά νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει εντελώς. Αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει δεν είναι ποιοι λαοί τρώνε τι αλλά τον τρόπο με τον οποίο θανατώνονται τα ζώα. Είναι πολύ σκληρό να κάνεις ένα ζώο να υποφέρει όταν πεθαίνει. Ούτε και ο άνθρωπος το θέλει για τον ίδιο.
Ποιος από εσάς θα ήθελε να σας σκοτώνουν με ηλεκτροσόκ στον πρωκτό ή με κάποιο τρόπο να φεύγατε χωρίς να υποφέρετε. Όλοι αυτό δεν ευχόμαστε? Να μην υποφέρουμε όταν έρθει η ώρα να φύγουμε? Οπότε εκεί νομίζω ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε και όχι στις διατροφικές συνήθειες του κάθε λαού. Θα πρέπει να μαχόμαστε ανεξαρτήτως λαών να μην γδέρνουν τις γάτες στην Κίνα, να μην σκοτώνουν τα μινκ με ηλεκτροσόκ στην Καστοριά, να μην θανατώνουν με αυτό τον βάναυσο τρόπο χωρίς αιτία τα δελφίνια στην Ιαπωνία. Αυτός είναι ο στόχος η κακοποίηση κάποιου ζώου να λάβει τέλος και όχι οι διατροφικές συνήθειες του κάθε λαού.;)
Μά τά μισά τουλάχιστον γιά τά οποία καταγγέλεις ,δέν γίνονται γιά λόγους διατροφής;

Μά τά μισά τουλάχιστον γιά τά οποία καταγγέλεις ,δέν γίνονται γιά λόγους διατροφής;

A γίνεις πιο συγκεκριμένη λίγο τι καταγγέλω τι εννοείς. Εκτός αν δεν διάβασες σωστά αυτά που έγραψα. :eek:

Εννοώ π.χ ότι γιά νά γδέρνουν γάτες στήν κίνα τό κάνουν επειδή είναι καί μέρος τής διατροφής τους.Γενικά στήν ασία τρώνε ότι έχει 4 πόδια εκτός τά τραπέζια. Ή στήν Ιαπωνία τρώνε τά πτερύγια από καρχαρίες η δελφίνια καί εγώ δέν ξέρω τί.
'Αρα οί διατροφικές συνήθειες δέν είναι τελείως άσχετες μέ τήν κακοποίηση.

Εννοώ π.χ ότι γιά νά γδέρνουν γάτες στήν κίνα τό κάνουν επειδή είναι καί μέρος τής διατροφής τους.Γενικά στήν ασία τρώνε ότι έχει 4 πόδια εκτός τά τραπέζια. Ή στήν Ιαπωνία τρώνε τά πτερύγια από καρχαρίες η δελφίνια καί εγώ δέν ξέρω τί.
'Αρα οί διατροφικές συνήθειες δέν είναι τελείως άσχετες μέ τήν κακοποίηση.

Kαι πάλι δεν κατάλαβες τι λέω. Η άποψη μου είναι ότι δεν είναι ανάγκη να γδάρουν τις γάτες για να τις φάνε όπως και εμείς δεν είναι ανάγκη να γδάρουμε τα γουρουνάκια για να τα φάμε. Το ξαναλέω εκείνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει δεν είναι τι τρώει ο κάθε λάός αλλά ο τρόπος που θανατώνεται. Άρα ναι οι διατροφικές συνήθειες είναι άσχετες με την κακοποίηση ζώων.
Κακοποίηση σημαίνει μην σεβασμός στον πόνο εν ζωή πλασμάτων
Διατροφή σημαίνει επιβίωση.
Τα δελφίνια στην Ιαπωνία που έχω δει βίντεο εδώ και χρόνια και δεν μπορώ να το ξεχάσω δεν τα σκοτώνουν για την διατροφή τους αλλά γιατί πιστεύουν ότι έτσι ελέγχουν την αλυσίδα της φύσης και δεν τους τρώνε τα ψάρια που αυτοί θα πρέπει να ψαρέψουν:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back