Διατροφικές συνήθειες των λαών...και όχι μόνο...

Kαι πάλι δεν κατάλαβες τι λέω. Η άποψη μου είναι ότι δεν είναι ανάγκη να γδάρουν τις γάτες για να τις φάνε όπως και εμείς δεν είναι ανάγκη να γδάρουμε τα γουρουνάκια για να τα φάμε. Το ξαναλέω εκείνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει δεν είναι τι τρώει ο κάθε λάός αλλά ο τρόπος που θανατώνεται. Άρα ναι οι διατροφικές συνήθειες είναι άσχετες με την κακοποίηση ζώων.
Κακοποίηση σημαίνει μην σεβασμός στον πόνο εν ζωή πλασμάτων
Διατροφή σημαίνει επιβίωση.
Τα δελφίνια στην Ιαπωνία που έχω δει βίντεο εδώ και χρόνια και δεν μπορώ να το ξεχάσω δεν τα σκοτώνουν για την διατροφή τους αλλά γιατί πιστεύουν ότι έτσι ελέγχουν την αλυσίδα της φύσης και δεν τους τρώνε τα ψάρια που αυτοί θα πρέπει να ψαρέψουν:/:

Και όμως Ράνια δεν είναι και εντελώς άσχετο..στην ιαπωνία το τρώνε το πτερύγιο του καρχαρία γιατι είναι έδεσμα για αυτους,και ο καρχαρίας πεθαίνει αργά και βασανιστικά.Τα πιθηκάκια τα φέρνουν ζωντανά στο τραπέζι του πελάτη και τού ανοίγουν το κεφάλι για να φάνε τον εγκέφαλο,τα σκυλια στην, Κορέα νομίζω,τα χτυπάνε αλύπητα ενώ είναι ζωντανά για να μαλακώσει το κρέας,και μετά να καταναλωθεί..δεν είναι κακοποίηση αυτό για την διατροφή;
Επίσης πιστεύω ότι για να ζήσει ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να σκοτώνει όλα τα είδη ζώων,το ξαναλέω 2,3 είδη για καθε λαό είναι αρκετα..το θεωρώ πραγματικά ανήθικο αυτό που γίνεται,έχουμε καταχραστεί ένα δικαίωμα που κανένας δεν μας έχει δώσει..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και όμως Ράνια δεν είναι και εντελώς άσχετο..στην ιαπωνία το τρώνε το πτερύγιο του καρχαρία γιατι είναι έδεσμα για αυτους,και ο καρχαρίας πεθαίνει αργά και βασανιστικά.Τα πιθηκάκια τα φέρνουν ζωντανά στο τραπέζι του πελάτη και τού ανοίγουν το κεφάλι για να φάνε τον εγκέφαλο,τα σκυλια στην, Κορέα νομίζω,τα χτυπάνε αλύπητα ενώ είναι ζωντανά για να μαλακώσει το κρέας,και μετά να καταναλωθεί..δεν είναι κακοποίηση αυτό για την διατροφή;
Επίσης πιστεύω ότι για να ζήσει ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να σκοτώνει όλα τα είδη ζώων,το ξαναλέω 2,3 είδη για καθε λαό είναι αρκετα..το θεωρώ πραγματικά ανήθικο αυτό που γίνεται,έχουμε καταχραστεί ένα δικαίωμα που κανένας δεν μας έχει δώσει..:)

Εμ αυτό λέω βρε Έφη και δεν καταλαβαίνετε. Δεν συμφωνώ με τον αργό και βασανιστικό θάνατο. Μπορεί κάτι να αποτελέσει τροφή για τον άνθρωπο αλλά να θανατώνεται χωρίς φρικτούς πόνους και στρες:confused: Οι άνθρωποι έχουν κάνει συνώνυμο της διατροφής τον βασανισμό. Δεν συμφωνώ με οτι για να τραφούμε με κάποιο πλάσμα ως σαρκοφάγα όντα θα πρέπει και να το βασανίζουμε:hmm:Αυτό δεν έχει να κάνει με διατροφή αλλά με κακοποίηση ζώου και σε αυτό πρέπει να μαχόμαστε όχι στο τι τρώει ο κάθε λαός.

Και να προσθέσω κάτι και στην χώρα μας τα σαλιγκάρια βράζονται ζωντανά. Το ίδιο και ο αστακός. Έχετε ακούσει αστακό να τσιρίζει? Από τότε που το είδα και το άκουσα δεν έχω ξαναβάλει στο στόμα μου αστακομακαρονάδα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμ αυτό λέω βρε Έφη και δεν καταλαβαίνετε. Δεν συμφωνώ με τον αργό και βασανιστικό θάνατο. Μπορεί κάτι να αποτελέσει τροφή για τον άνθρωπο αλλά να θανατώνεται χωρίς φρικτούς πόνους και στρες:confused: Οι άνθρωποι έχουν κάνει συνώνυμο της διατροφής τον βασανισμό. Δεν συμφωνώ με οτι για να τραφούμε με κάποιο πλάσμα ως σαρκοφάγα όντα θα πρέπει και να το βασανίζουμε:hmm:Αυτό δεν έχει να κάνει με διατροφή αλλά με κακοποίηση ζώου και σε αυτό πρέπει να μαχόμαστε όχι στο τι τρώει ο κάθε λαός.

Και να προσθέσω κάτι και στην χώρα μας τα σαλιγκάρια βράζονται ζωντανά. Το ίδιο και ο αστακός. Έχετε ακούσει αστακό να τσιρίζει? Από τότε που το είδα και το άκουσα δεν έχω ξαναβάλει στο στόμα μου αστακομακαρονάδα
Εγώ..δεν θα το πήγαινα στους λαούς..αλλά σαν άνθρωποι..:)
επίσης είναι φριχτό αυτό που γίνεται με τα σαλιγκάρια και τους αστακούς...συμφωνώ απόλυτα:)

Απάντηση: [split]Διατροφικές συνήθειες των λαών...και όχι μόνο...

Μιά απλή ερώτηση, γιατί στήν χώρα μας δέν θά έγδερναν μιά γάτα;Τήν απάντηση τήν ξέρετε υποθέτω.Άν ακόμα πιστεύεις Ουρανία ότι η διατροφή είναι άσχετη μέ τό γεγονός αυτό ,δέν μπορώ νά προσθέσω τίποτε άλλο.

Μιά απλή ερώτηση, γιατί στήν χώρα μας δέν θά έγδερναν μιά γάτα;Τήν απάντηση τήν ξέρετε υποθέτω.Άν ακόμα πιστεύεις Ουρανία ότι η διατροφή είναι άσχετη μέ τό γεγονός αυτό ,δέν μπορώ νά προσθέσω τίποτε άλλο.

Στην χώρα μας γδέρνουν μια γάτα για να την βασανίσουν όχι για να την φάνε. Φίλη μου πρόσφατα βρήκε γατάκι που του είχαν κόψει την ουρίτσα. Ένα τρυφερό πλασματάκι που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί του κάναν αυτο το κακό. Προς τιμήν της ενώ δεν είχε ζώα έγινε το καλύτερο φιλαράκι της.
Και να σου πω και κάτι και οι Έλληνες όταν πεινούσαν στην κατοχή εκεί να δεις γατούλες που φάγαν.

Τα ποστ που αφορούσαν τη χορτοφαγία-κρεατοφαγία μεταφέρθηκαν στο σχετικό θέμα...εδω..https://www.mypetz.gr/threads/Μπορούμε-να-ζήσουμε-χωρίς-κρέας.226753/ :)

στην κίνα βάζουν σκύλους ζωντανούς μέσα σε σακί
και τους ρίχνουν σε καζάνι που βράζει
να το βίντεο...

https://www.youtube.com/watch?v=-XvZ9G7ddoU

στο 00:56
δε δίχνει ανατριχιαστικές σκηνές
αλλά μόνο που βλέπεις το βλέμμα του σκύλου....

:'(:'(:'(:'(:'(:cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Μποικοταζ στά κινέζικα εστιατόρια.Μήν πώ τίποτα πιό βαρύ γιά τό σόι τους.:mad::mad::mad:

καλε? τι εγινε το μηνυμα μου? γτ το βαλατε μαζι με της εφουλινο?

καλε? τι εγινε το μηνυμα μου? γτ το βαλατε μαζι με της εφουλινο?
συγνωμη maria lulu..απο λαθος νομισα οτι το ποστ σου το ειχε γραψει η efoulito,οποτε εκανα merge..χιλια συγνωμη.:redface:

:cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::cry_x::'(:'(:'(:'(:'(:'(:rant::rant::rant::cry_x::cry_x::eek::eek::mad::mad::(:(:(

την κατάρα μου να έχουν

Έψαξα σε όλο το διαδίκτυο γιατί εν οίδα ότι ουδέν οίδα. Ιδού οι διατροφικές συνήθειες των πακιστανών όπως τις αναφέρει στο διαδίκτυο.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pakistani_cuisine
Ιδού ένα άρθρο που αναφέρει την οργή του πακιστανικού λαού όταν τους έβαζαν να φάνε γατοτροφή χωρίς να το ξέρουν. Δεν γράφει πουθενά ότι προσπαθούν να φάνε την γάτα.
https://www.jpnews-sy.com/en/news.php?id=1421
Ιδού ένας βάρβαρος κανίβαλος έτσι για να έχουμε μια οπτική εικόνα ενός λαού με κουλτούρα που έχει τραβήξει τα πάνδεινα και εμείς πρώτοι απ'όλους θα έπρεπε να καταλαβαίναμε.
why-islamabad-is-beautiful.jpg

Κάνω έκκληση το θέμα να κλειδωθεί ειπώνονται ανακρίβειες που προσβάλλουν έναν λαό χωρίς εμπεριστατωμένες απόψεις,δημιουργούν το προαναφερθέν κλίμα ρατσισμού και ουδεμία σχέση έχουν με την φροντίδα μιας γάτας :eek:

Ομως δεν ειναι απανθρωπο να βλεπουμε αυτες τις εικονες εξω εμεις τα παιδια? Γιατι τα σκοτωνουν τα αδεσποτα? Δεν εχουν 1 Ευρω για να παρουν κατι? Γιατι αυτα δεν τα κανουν στην χωρα τους? Εχω αυτες τις αποριες...
Μα το κάνουν στις χώρες τους και είναι μέρος της κουλτούρας τους (και εμείς τρώμε κάποια ζωάκια). Και εμείς στην Ελλάδα τρώμε χειρινό που οι μουσουλμάνοι το θεωρούν ιερό ζώο. Αν πάμε σε μουσουλμανική χώρα και φάμε χειρινό θα τους κακοφανεί πιστεύω.

Απλώς όταν μας φιλοξενεί μια ξένη χώρα καλό είναι να σεβόμαστε τα ήθη της

Γιώργο, το χοιρινό απαγορεύτηκε από τον Μωάμεθ επειδή συνειδητοποίησε ότι το κρέας του δεν κάνει καλό στον οργανισμό του ανθρώπου λόγω του λίπους και επειδή το ζώο αυτό τρώει ότι βρίσκει στο έδαφος. Δεν το θεωρούν ιερό ζώο. Απ ότι ξέρω το μόνο ζώο που θεωρείται ιερό στο πλανήτη είναι η αγελάδα κι αυτό στην Ινδία. Εκεί να δεις την αγελάδα να προχωράει αγέρωχη στο παζάρι και στο πρώτο μανάβικο που θα βρει ν' αρχίσει να τρώει τα λαχανικά του μανάβη κι αυτός να την κοιτά δίχως να αντιδρά.
Φυσικά και οι ελέφαντες στο πρώην Σιαμ

Μα το κάνουν στις χώρες τους και είναι μέρος της κουλτούρας τους (και εμείς τρώμε κάποια ζωάκια). Και εμείς στην Ελλάδα τρώμε χειρινό που οι μουσουλμάνοι το θεωρούν ιερό ζώο. Αν πάμε σε μουσουλμανική χώρα και φάμε χειρινό θα τους κακοφανεί πιστεύω.

Απλώς όταν μας φιλοξενεί μια ξένη χώρα καλό είναι να σεβόμαστε τα ήθη της
Δεν τρψωνε χοιρινο κρεας γιατι το θεωρουν βρομικο. Ναι, αμα πας να φας αγελαδα σε καποια χωρα, μπορεις να πας και φυλακη... Ισως και να σε σκοτωσουν... Το ειχα διαβασει καπου, αλλα δεν θυμαμαι που... Θα ψαξω και θα σας το δειξω.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back