Διαφήμιση Greenpeace και αφορμή για οικολογικές ανησυχίες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

mimikaki

Διάσημο μέλος

Η mimikaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.700 μηνύματα.
Δέν ξέρω αν έχετε δεί αυτή τη διαφήμηση της Greenpeace στην τηλεόραση.Προσωπικά την έχω πετύχει 3 φορές.Στην Ελλάδα την δίχνει με υπότιτλους αλλά δεν κατάφερα να την βρώ έτσι.
Το οργισμένο παιδάκι και αυτά που λέει είναι μια γερή γροθιά στο στομάχι.Τη βρίσκω πολύ επιτυχημένη.:up: :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• 2.jpg
    2.jpg
    3,2 KB · Εμφανίσεις: 46
Πολύ ωραία διαφήμιση. Παίζεται και στην ελληνική τηλεόραση? δεν την έχω δει. Πάντως τρομερός ο μικρός!!!....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δέν ξέρω αν έχετε δεί αυτή τη διαφήμηση της Greenpeace στην τηλεόραση.Προσωπικά την έχω πετύχει 3 φορές.Στην Ελλάδα την δίχνει με υπότιτλους αλλά δεν κατάφερα να την βρώ έτσι.
Το οργισμένο παιδάκι και αυτά που λέει είναι μια γερή γροθιά στο στομάχι.Τη βρίσκω πολύ επιτυχημένη.:up: :up:

ναι και εγω την εχω δει,πιο πολυ στο net νομιζω την βαζει!πολυ καλη.

την εχω δει κι εγω στο MAD αν θυμαμαι καλα,τη βαζει αρκετα συχνα.ειναι οντως πολυ πετυχημενη διαφημιση και το παιδακι ειναι φοβερ σε αυτα που λεει,αλλα κυριως στον τροπο που τα λεει.

Ναι και εγώ την έχω δει πολλές φορές!

Όντως, πάρα πολύ καλή.

ναι και εγώ μόνο στη ΝΕΤ την έχω πετύχει, δυτυχώς, θα έπρεπε να παίζεται παντού κανονικά!

την έχω δεί και εγώ, δεν είναι φοβερή και συγκινητική συγχρόνως?:/:

την εχω δει κι εγω απειρες φορες τη διαφημηση. αλλα εμενα δεν μπορω να πω πως με συγκινησε περισσοτερο μου τη δινει(:redface: :redface: :/: :hmm: ) που τονιζει περισσοτερο τη δικη της ζωη και το δικο της μελλον.. ισως επειδη εγω ειμαι παιδι και το βλεπω απο τη δικη μου πλευρα..

Την έχω πετύχει ακόμα και στο star!!!Παντού παίζει!:rolleyes: Είναι πολύ καλή γιατί το παιδάκι είναι ιδανικό για αυτό. Έχει πολύ τρομακτική μορφή:confused: :confused: :confused:

Μιας και μιλάμε για greenpeace πηγαίνετε στη σελίδα και κατεβάστε τον οδηγό μεταλλαγμένων προϊόντων ...

https://www.greenpeace.org/raw/content/greece/press/118523/112553.pdf

Συμφωνώ με το Μελινάκι...:(

Συμφωνώ με την Ισμήνη που συμφωνεί με το Μελινάκι...:(

ναι έχετε δίκιο, ίσως καλύτερα να έδιχνε ένα γλυκό κοριτσάκι με κοτσιδάκια να παίζει σε ένα δάσος καμενο, να τρώει μεταλλαγμένα, να παίζει με κλωνοποιημένα ζωάκια, και μετά να αργοπεθαίνει από καρκίνο και από έλειψη οξυγόνου, με τα όμορφα κοτσιδάκια της να πέφτουν στην ξερή γή!!:rolleyes:
Οταν θα γίνει αυτό όμως θα είναι αργά, έχουμε ήδη αρχίσει να χτυπάμε κόκκινο! Ο κόσμος δεν θα είναι αγγελικά πλασμένος σε 20 χρόνια, και δυστυχώς τα παιδιά μας θα το ζήσουν και τότε θα μας το πούν με χειρότερο ύφος και εμφάνιση...:( :down:

την εχω δει κι εγω απειρες φορες τη διαφημηση. αλλα εμενα δεν μπορω να πω πως με συγκινησε περισσοτερο μου τη δινει(:redface: :redface: :/: :hmm: ) που τονιζει περισσοτερο τη δικη της ζωη και το δικο της μελλον.. ισως επειδη εγω ειμαι παιδι και το βλεπω απο τη δικη μου πλευρα..
Αφου ηδη το ζούμε!
Ποιος ειπε για γλυκά κοριτσάκια?
Γιατί λέμε συνεχεια για το "μέλλον"?
Εμένα με πονάει η Πάρνηθα του παρόντος!:(

Ίσα ίσα, όλη η επιτυχία της διαφήμισης είναι αυτή: ότι ανατρέπει το στερεότυπο - μύθο της παιδικής αθωότητας και δίνει στα παιδιά τη φωνή που δικαιούνται.
Το παιδί στη διαφήμιση (αγοράκι δεν είναι; :hmm:) διεκδικεί το μέλλον ΤΟΥ και κατ'επέκταση το μέλλον της γενιάς ΤΟΥ. Δε βρίσκω τίποτα άσχημο ή αθέμιτο σε αυτό...

Αφου ηδη το ζούμε!
Ποιος ειπε για γλυκά κοριτσάκια?
Γιατί λέμε συνεχεια για το "μέλλον"?
Εμένα με πονάει η Πάρνηθα του παρόντος!:(

Αυτό που δεν κατάλαβε μάλλον το μελινάκι είναι πως το παιδάκι δεν μιλάει για τον εαυτό του, μιλάει εκ μέρους όλων των παιδιών που θα ζήσουν αυτή την καταστροφη(εξ αιτίας μας), που όπως λες Ισμήνη ήδη έχει έρθει...:( Και άν για εμάς φαίνεται τραγικό από τώρα φαντάσου το "τίποτα" που θα ζήσουν αυτά τα παιδιά σε 20 χρόνια...:/:

Οντως η διαφημηση ειναι πολυ καλη! Στο ΑΝΤ1 αρχιζε να την παιζει πρωτα και μετα σε αλλα καναλια! Αλλα και στο Μεγκα εχει την διαφημηση ΣΟΣ!!! Συμφωνω οτι το αγορι μιλαει εκ μερος ολης της γενιας του!

Μπορείς ίσως να πεις : "δεν είναι δικό μου πρόβλημα".
Μπορείς ακόμα να πεις: "δεν θα ζω σε πενήντα χρόνια".
Από δω και πέρα όμως δεν μπορείς να πεις "δεν ήξερα".

................
Ο πιτσιρικάς το έμαθε και μας το λέει. Εάν κατάλαβα για όλα τα υπόλοιπα και μέχρι την ώρα της "εκδίκησης" αυτός θα περιμένει, αφού δεν είναι δικό του πρόβλημα για να συμμετέχει με άλλους τρόπους στη λύση του.
Κατά τα άλλα πάνω κάτω σκέφτομαι κάπως έτσι:
https://blog.dontkissthefrog.net/category/πολιτική/
" Παίζει τις τελευταίες μέρες μια διαφήμιση της Greenpeace που δείχνει ένα πολύ τσαντισμένο παιδάκι. Το παιδάκι είναι ντυμένο στα γκρίζα και μας κοιτάζει με φοβερή τσαντίλα. Μας εξηγεί ότι λόγω της συμπεριφοράς μας θα συμβούν λιμοί σεισμοί και καταποντισμοί και ότι τώρα που τα ξέρουμε όλα αυτά καλό είναι να διαλέξουμε πλευρά, γιατί παίζεται το μέλλον του και αν δεν πάμε με το μέρος του θα μας γαμήσει χωρίς να δεχτεί την οποιαδήποτε δικαιολογία.
Η διαφήμιση είναι εντελώς φονταμενταλιστική. Δεν είναι 100% σίγουρο ότι για την κλιματική αλλαγή ευθύνεται ο άνθρωπος (ομολογουμένως βέβαια είναι αρκετά πιο σίγουρο απ’ ό,τι το παρουσιάζουν άτομα σαν τον Bush). Δεν είναι 100% σίγουρο πως η κλιματική αλλαγή θα έχει τις επιπτώσεις που λέει η διαφήμιση (ισχύει και εδώ η προηγούμενη παρένθεση). Δεν είναι καθόλου σίγουρο ποιες είναι οι πλευρές και τι ακριβώς πρέπει να κάνει κανείς για να διαλέξει τη σωστή πλευρά και να μην υποστεί τη διαφημιζόμενη οργή. Είναι ωστόσο σίγουρο πως αν δεν ήξερα τίποτα από όλα αυτά, καμία κωλοδιαφήμιση της Greenpeace δεν έχει το δικαίωμα να μου λέει “τώρα ξέρεις επειδή στο είπα εγώ”.
Ωστόσο το σημαντικότερο που προκύπτει από αυτή τη διαφήμιση είναι πιστεύω η ποιοτική στροφή της πολιτικής γραμμής της Greenpeace. Ως τώρα μας είχε συνηθίσει σε μη βίαιο ακτιβισμό με σκοπό την ενημέρωση και την αφύπνιση. Η “πράσινη επανάσταση” θα ήταν το αποτέλεσμα ελεύθερων επιλογών μιας οικολογικά συνειδητοποιημένης κοινωνίας. Σύμφωνα με τη διαφήμιση όμως, η “πράσινη επανάσταση” έχει πολύ άσχημες διαθέσεις απέναντι στους “αντεπαναστάτες”.
Μου φαίνεται δηλαδή ότι η γραμμή της Greenpeace απομακρύνεται από μια επανάσταση στυλ “παιδιά των λουλουδιών” και προσεγγίζει σταδιακά μία επανάσταση στυλ “κοκκινοφρουροί του Μάο”. Από το “εμείς θα ζούμε όπως μας φαίνεται σωστό και αν σας αρέσει μιμηθείτε μας” στο “ή ζείτε σωστά ή σας παίρνει ο διάολος”.
Λοιπόν κι εγώ πιστεύω στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή. Αλλά το πιστεύω επειδή έχω υπόψη μου επιστημονικά δεδομένα, και όχι επειδή το λέει η Greenpeace. Και δεν είμαι τόσο φανατικός βλάκας που να νομίζω ότι ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με όλες τις πλευρές του τρόπου ζωής μας [ας πούμε πόσο CO2 παράχθηκε από τις τηλεοράσεις που έπαιξαν τη διαφήμιση της Greenpeace;] μπορεί να τεθεί στην απλουστευτική βάση “καλοί εναντίον κακών”. Τέλος αισθάνομαι την ανάγκη να παρατηρήσω πως αν είναι αλήθεια ότι θα γίνουν όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά, αν η νέα γενιά ασχολείται με το πώς να τιμωρήσει την παλιά και δεν ασχολείται π.χ. με τους αέρηδες 15 μποφόρ και τις θερμοκρασίες 50 βαθμών που θα τρώει καθημερινά στον κώλο, ε τότε δεν θα είναι τόσο διαφορετική (τουλάχιστον ως προς την στενομυαλιά και την κοντόφθαλμη κακία) από όλες τις γενιές ανθρώπων που προηγήθηκαν.-."
Άφησα το κείμενο στη μορφή που δημοσιεύθηκε θεωρώντας ότι δεν δικαιούμαι να παρέμβω αφαιρώντας λέξεις ή φράσεις...

μιλάει εκ μέρους όλων των παιδιών που θα ζήσουν αυτή την καταστροφη(εξ αιτίας μας),
Αυτή η συλλογική ευθυνη επίσης μου τη δίνει (δεν αναφέρομαι σε σένα mimikaki:redface: :rolleyes: ).
Φταιω εγω προσωπικά για τις πυρηνικές δοκιμές?
Φταίω εγω για την καταστροφη του Αμαζονίου?
Υπάρχουν τα προσωπικά λιθαράκια που βάζει ο καθένας μας βέβαια, αλλά μερικοί (κι αυτοί ειναι οι "μεγάλοι") βάζουν κοτρώνες (για να μην πω Βραχους)!

Για μένα η λύση είναι : Οχι στον υπερκαταναλωτισμό και προσοχή από που και τι αγοράζουμε! Η σημαντικότερη δύναμη που διαθέτει πια ο καθένας μας!
Δηλαδή δεν είναι αστείο να κατεβαίνω στις πορείες για την Πάρνηθα και μετά να αγοράσω οικόπεδο που έχει χτιστεί πάνω σε καμμένη γη?????? Ή να αρχισω να πηγαίνω ταξιδάκια στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία που επίσης εχουν κτιστεί σε παρόμοια μέρη? :hmm: και άλλα πολλά.....

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back