Διαφήμιση Greenpeace και αφορμή για οικολογικές ανησυχίες

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Νερίνα: Δέν νομίζω πώς το παιδάκι δίχνει να θέλει να εκδικιθεί κανέναν, αγριεμένο είναι που κανείς από τους προηγούμενους δεν νοιάστηκε για το μέλλον του.
Και να ήθελε να μας γ@#$% όλους sorry αλλά δικιο θα είχε, και εγώ έτσι θα ένιωθα...
αυτό που τονίζει είναι πως σίγουρα όποιος δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον είναι εναντίον του(λογικό)
¨Οσον αφορά τα συμφέροντα της greenpeace δεν ξέρω ποιά είναι και σίγουρα δεν έτρεξα να γραφτώ μέλος μετά την διαφήμηση, πιό πολύ με έκανε να θυμώσω.:mad:
Και σίγουρα δεν περίμενα την greenpeace να μου το πεί κάτι που εγώ ηξερα, πόσοι όμως είναι αυτόι που το έχουν συνειδητοποιήσει?

Είναι χαζό να απαντάω στο blog ενός άγνωστου που απλά λέει την γνώμη του...Θα μπορουσα να κάνω και εγώ το ίδιο, υπάρχουν πολλές γνώμες στο διαδύκτιο αλλά δεν θέλω να ασπαστώ καμία, προτιμώ να έχω την δική μου;)

Ισμήνη έχεις δίκιο ακριβώς αυτό εννοώ και εγώ, δεν μιλάμε μόνο για τον αμαζόνιο, αλλά ο καθένας για τον δικό του αμαζόνιο: για την Πάρνηθα, την Χίο,το Αίγιο,κλπ Η μάχη είναι για όλη τη γή η ίδια..Εξ άλλου τα παιδία μας δεν θα μεγαλώσουν στον αμαζόνιο αλλά στην Ελλάδα και ότι έχει μείνει από αυτή...
Επρεπε να καεί και η Πάρνηθα για να κατέβει όλη αυτή η λαοθάλασσα στο σύνταγμα...τόσα χρόνια καιγονται και ξανακαίγονται....:down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για μένα η λύση είναι : Οχι στον υπεκαταναλωτισμό και προσοχή από που και τι αγοράζουμε! Η σημαντικότερη δύναμη που διαθέτει πια ο καθένας μας!
Νομίζω ότι σε κάτι τέτοιο προτρέπει και η συγκεκριμένη διαφήμιση, εγώ τουλάχιστον έτσι την εκλαμβάνω. Δηλαδή κάντε ό,τι μπορείτε, κάντε όμως όλοι από ΚΑΤΙ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επρεπε να καεί και η Πάρνηθα για να κατέβει όλη αυτή η λαοθάλασσα στο σύνταγμα...τόσα χρόνια καιγονται και ξανακαίγονται....:down:
Ναι βρε mimikaki. Αλλα πιστευεις οτι θα αλλαξει κατι κατεβαινοντας στο Συνταγμα? Οπως βλεπεις και βλεπω η Ελλαδα συνεχιζει να καιγεται....:(

Ναι βρε mimikaki. Αλλα πιστευεις οτι θα αλλαξει κατι κατεβαινοντας στο Συνταγμα? Οπως βλεπεις και βλεπω η Ελλαδα συνεχιζει να καιγεται....:(

Δυστυχώς και εγώ το λέω αυτό στα πάντα..."και τι θα αλλάξει?" Αν όλοι το λέμε (που το λέμε)τότε σίγουρα δεν θα αλλάξει κάτι...Απλά θέλω να πιστεύω πως όλοι αυτοι που κατέβηκαν στο Σύνταγμα δεν πρόκειται να αγοράσουν οικόπεδο στα καμένα...:/:

Απλά θέλω να πιστεύω πως όλοι αυτοι που κατέβηκαν στο Σύνταγμα δεν πρόκειται να αγοράσουν οικόπεδο στα καμένα...:/:
Νομίζω ότι πολλοί από αυτούς το εχουν ηδη κάνει. Δεν εννοώ την Πάρνηθα. Υπάρχει και η Πεντέλη (πιο παλιος καημός).
Ο δε Αμαζόνιος μπορεί να μας πέφτει μακρυά, αλλά επηρεάζεται όλος ο πλανήτης από την καταστροφή του.

Έχεις δίκιο απλά το κείμενο κατά μεγάλο βαθμό με κάλυψε για αυτό και το έβαλα, έτσι δεν απαντάς στο συγγραφέα του αλλά και σε εμένα που είμαι σύμφωνη σε αυτά που λέει, ακριβώς όπως εδώ γράφουμε για μια διαφήμιση που είδαμε και όχι στο site της Greepeace.
Η δικιά μου γνώμη λοιπόν με δικά μου λόγια:
Έχουμε ένα έφηβο, αισθητικά κινούμενο μεταξύ φανατισμένου μουσουλμάνου και φανατισμένου ρεπουμπλικάνου όταν μιλάει για τον κίνδυνο εξ ανατολών, ο οποίος δεν είναι ένα μέσο δείγμα εφήβου, αφού και τα αποτελέσματα της έρευνας γνωρίζει και το ποιος φταίει γνωρίζει και το τι πρέπει να γίνει γνωρίζει και επίσης αφού θεωρεί δεδομένο ότι αυτό που τον αφορά από όλη αυτήν την ιστορία είναι η κατάληξή της, αφού δυνητικά έχει περισσότερα χρόνια ζωής από εμάς, ζητάει απο εμάς να αλλάξουμε λογική γιατί αλλιώς τι;
Γιατί αλλιώς θα τον βρούμε απέναντί μας και ο θεός βοηθός για το τι μας περιμένει.
Δηλαδή ο χ πιτσιρικάς μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί κατά το δοκούν, δεν είδα πουθενά προσπάθεια αφύπνισης της δικιάς του γενιάς, εμείς όμως οφείλουμε να καθαρίσουμε το κόσμο από ότι κακό θελημένα ή αθέλητα του κληροδοτήσαμε. Αυτός απλά θα μαθαίνει τακτικές ώστε εάν δεν γίνει τίποτα να μας τιμωρήσει.
Αυτός ο χ πιτσιρικάς λοιπόν, με τον υπολογιστή του, το κινητό του, το μηχανάκι του, το σπίτι ή το εξοχικό σε πρώην δασική περιοχή που μπορεί να διαβάζει αποτελέσματα ερευνών, αλλά δεν είναι και διατεθειμένος να στερηθεί όσα και στο κομμάτι που του αναλογεί πρέπει να στερηθεί, που στοχοποιείται αλλά και στοχοποιεί ο ίδιος τη γενιά του κατά πάσα πιθανότητα απλά θα υποστεί όλα όσα φοβάται ότι θα υποστεί, όχι γιατί είναι μαθηματικό βέβαιο ότι θα γίνει επειδή μόνο εμείς δεν λειτουργούμε σε άλλη κατεύθυνση, αλλά επειδή και αυτός έχοντας λύσει το πρόβλημα των ευθυνών αισθάνεται ότι δεν τον αφορά το πως θα λυθεί, αφού άλλοι πρέπει να το κάνουν και για αυτόν.
Εγώ αυτά είδα σε αυτήν την διαφήμιση πέρα απο την άλλη διάσταση της που έχει να κάνει με τις επιλογές των μεθόδων πια της οργάνωσης με πολλές απο τις οποίες δεν συμφωνώ. Από την άλλη το τρίπτυχο παιδιά καταστροφή του πλανήτη οικολογία δεν έχει για μένα τουλάχιστον νομοτελειακή σύνδεση. Άσε που έχω και πρόβλημα με τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται και προβάλλονται σε αυτές τις διαφημίσεις θεωρώντας ότι δεν χρησιμοποιούν παρά τις λογικές που καταδικάζουν. Δες μια ωραιότατη διαμαρτυρία της PETA με τις ημίγυμνες με τα στριγκάκια και τους καλλίγραμμους με τα σλιπάκια. Είτε διαφήμιζαν μαγιώ, είτε διαμαρτυρόντουσαν για την σφαγή των κοτόπουλων ένα και το αυτό. Καλλίγραμμες γυναίκες και άντρες στην υπηρεσία της διαφήμισης. Και μην ακούσω τα περί συμβολισμού και άλλων άντε μη πω...:(

Νομίζω ότι πολλοί από αυτούς το εχουν ηδη κάνει. Δεν εννοώ την Πάρνηθα. Υπάρχει και η Πεντέλη (πιο παλιος καημός).
Γιατί, κι όλοι οι οικισμοί στους πρόποδες της Πάρνηθας (Θρακομακεδόνες κ.λπ.) πού νομίζετε ότι χτιστήκανε; Κι ένα σωρό άλλες περιοχές που είναι δημοφιλέστατες στους αγοραστές (πχ Γέρακας, Μεσόγεια) μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν εκτός σχεδίου πόλεως. :down:

Ναι μια πιο ενημερωτική διαφήμιση θα ηταν χρήσιμη.

Μονο ο Κουλογλου κάνει τέτοιες εκπομπές. Που ενημερώνουν από όλες τις πλευρές. Αλλα κι αυτος εχει εξοχικο στην Αιγινα (αραγε πανω σε πρωην καμμενα?:hmm: )

Νομίζω ότι σε κάτι τέτοιο προτρέπει και η συγκεκριμένη διαφήμιση, εγώ τουλάχιστον έτσι την εκλαμβάνω. Δηλαδή κάντε ό,τι μπορείτε, κάντε όμως όλοι από ΚΑΤΙ.
Αλλα ΤΙ?
Δηλαδη ετσι εξοργισμενος που ειναι ο πιτσιρικάς, εκτός απο το οτι με εκνεύρισε και θα ηθελα να του πω εαν τον ειχα μπροστά μου "βρε αει παράτα μας κι εσυ στον πόνο μας:mad: "! , το επόμενο βημα θα ηταν να πάρω ένα δέντρο ή ένα απο τα φυτά που έχω στο μπαλκόνι, και να αρχίσω να τρέχω πανικόβλητη να το φυτέψω στην Πάρνηθα (που θα ηταν και λάθος...):( .

Ασχετο: Τελικά από τα πρόσφατα καμμένα της Πάρνηθας δόθηκαν μερικά ακόμη στρέμματα για να επεκταθεί στο καζίνο!
Τωρα τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό? :/:

Ασχετο: Τελικά από τα πρόσφατα καμμένα της Πάρνηθας δόθηκαν μερικά ακόμη στρέμματα για να επεκταθεί στο καζίνο!
Μήπως τελικά γι αυτό γίναν όλα...:mad:
Λέω εγώ τώρα με το λίγο μυαλό που διαθέτω!!!!:mad:

Ό,τι μπορεί ο καθένας. Μικρά πράγματα, που όμως όλα μαζί θα κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα: περιορίστε τη χρήση του αυτοκινήτου ή κόψτε το εντελώς (ω, ναι, γίνεται). Ανακυκλώστε χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό. Μην αφήνετε συσκευές σε κατάσταση αναμονής (stand by). Κλείνετε τα φώτα όταν βγαίνετε από ένα δωμάτιο. Αγοράζετε συσκευές με χαμηλή κατανάλωση (ενεργειακής κλάσης Α). Αντικαταστήστε το θερμοσίφωνα με ηλιακό. Μην εκτυπώνετε σελίδες επί σελίδων, μάθετε να διαβάζετε και από την οθόνη. Τέτοια πράγματα.
:blink: Αυτό τώρα το ακούω!! Πού το είδες/άκουσες; Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει, αν είναι επιβεβαιωμένη η πληροφορία να το ψάξουμε!

Η δικιά μου γνώμη λοιπόν με δικά μου λόγια:
Έχουμε ένα έφηβο, αισθητικά κινούμενο μεταξύ φανατισμένου μουσουλμάνου και φανατισμένου ρεπουμπλικάνου όταν μιλάει για τον κίνδυνο εξ ανατολών, ο οποίος δεν είναι ένα μέσο δείγμα εφήβου, αφού και τα αποτελέσματα της έρευνας γνωρίζει και το ποιος φταίει γνωρίζει και το τι πρέπει να γίνει γνωρίζει και επίσης αφού θεωρεί δεδομένο ότι αυτό που τον αφορά από όλη αυτήν την ιστορία είναι η κατάληξή της, αφού δυνητικά έχει περισσότερα χρόνια ζωής από εμάς, ζητάει απο εμάς να αλλάξουμε λογική γιατί αλλιώς τι;
Γιατί αλλιώς θα τον βρούμε απέναντί μας και ο θεός βοηθός για το τι μας περιμένει.
Δηλαδή ο χ πιτσιρικάς μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί κατά το δοκούν, δεν είδα πουθενά προσπάθεια αφύπνισης της δικιάς του γενιάς, εμείς όμως οφείλουμε να καθαρίσουμε το κόσμο από ότι κακό θελημένα ή αθέλητα του κληροδοτήσαμε. Αυτός απλά θα μαθαίνει τακτικές ώστε εάν δεν γίνει τίποτα να μας τιμωρήσει.
Αυτός ο χ πιτσιρικάς λοιπόν, με τον υπολογιστή του, το κινητό του, το μηχανάκι του, το σπίτι ή το εξοχικό σε πρώην δασική περιοχή που μπορεί να διαβάζει αποτελέσματα ερευνών, αλλά δεν είναι και διατεθειμένος να στερηθεί όσα και στο κομμάτι που του αναλογεί πρέπει να στερηθεί, που στοχοποιείται αλλά και στοχοποιεί ο ίδιος τη γενιά του κατά πάσα πιθανότητα απλά θα υποστεί όλα όσα φοβάται ότι θα υποστεί, όχι γιατί είναι μαθηματικό βέβαιο ότι θα γίνει επειδή μόνο εμείς δεν λειτουργούμε σε άλλη κατεύθυνση, αλλά επειδή και αυτός έχοντας λύσει το πρόβλημα των ευθυνών αισθάνεται ότι δεν τον αφορά το πως θα λυθεί, αφού άλλοι πρέπει να το κάνουν και για αυτόν.

Άσε που έχω και πρόβλημα με τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται και προβάλλονται σε αυτές τις διαφημίσεις θεωρώντας ότι δεν χρησιμοποιούν παρά τις λογικές που καταδικάζουν. Δες μια ωραιότατη διαμαρτυρία της PETA με τις ημίγυμνες με τα στριγκάκια και τους καλλίγραμμους με τα σλιπάκια. Είτε διαφήμιζαν μαγιώ, είτε διαμαρτυρόντουσαν για την σφαγή των κοτόπουλων ένα και το αυτό. Καλλίγραμμες γυναίκες και άντρες στην υπηρεσία της διαφήμισης. Και μην ακούσω τα περί συμβολισμού και άλλων άντε μη πω...:(

Νομίζω το πώς θα μεγαλώσει το κάθε παιδί είναι δουλειά του γονιου του.Το αν το παιδί μου καβαλαει μηχανάκι,η έχει κινητό ή αγοράσει οικόπεδο σε καμένη περιοχή είναι κάτι που εμείς θα πρέπει να του δείξουμε...Μέχρι τώρα το μόνο παράδειγμα που δώσαμε είναι να καταστρέφουμε και ανάλογα μεγαλώνουν τα παιδιά μας, και δίκαια θα μας πούν ότι εμείς μόνο καταστρέψαμε το μέλλον τους.
Απλά συνεχίζουμε να είμαστε απαθείς ενώ οφείλουμε να δώσουμε τουλάχιστον το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας, και από κει και πέρα ας κάνουν αυτά ότι τα φωτήσει ο Θεός.
Αυτό που θέλω να πώ αγαπητή Νερίνα (επειδή έχω σκάσει από τη ζέστη και νιώθω ότι δεν θα βγάλεις νόημα) είναι πώς: Στο χέρι μας είναι να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, αν θέλουμε να αποφύγουμε παιδάκια σαν και αυτά της διαφήμισης!
Όσον αφορά τα πρότυπα που δημιουργεί και τα μηνύματα που υποβόσκουν (βλέπε Φανατισμένο μουσουλμάνο ή ρεπουμπλικάνο)_ καθόλου δεν με αγγίζει γιατί είμαι άνθρωπος που βλεπει ξεκάθαρα τα πράγματα και τα μέσα που χρησιμοποιούνται πίσω από κάτι.Διαλέγω τα καλά και πετάω τα σκάρτα(κάτι σαν το καθάρισμα στα χόρτα:P )

:blink: Αυτό τώρα το ακούω!! Πού το είδες/άκουσες; Σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει, αν είναι επιβεβαιωμένη η πληροφορία να το ψάξουμε!
Το εβαλα στο θεμα της Πάρνηθας.

πολλές φορές μου έρχεται στο μυαλό μια εικόνα που θα είναι στο κοντινό μέλλον(θέλω να πιστεύω) : να με ρωτάει το παιδί μου :"γιατί μαμά έγινε όλη αυτή η καταστροφή στο περιβάλλον?" και εγώ να απαντάω τι?? " γιατί είμαστε μλκς παιδί μου!!" .........:(

αν θέλουμε να αποφύγουμε παιδάκια σαν και αυτά της διαφήμισης!
Δεν ξέρω γιατί μου έχει κάτσει τόσο καλά, αλλά το συγεκριμένο παιδάκι καθόλου προς αποφυγή δε μου φαίνεται. Αποφασισμένο είναι να πάρει το μέλλον του στα χέρια του, και δηλώνει έτοιμο να κάνει ό,τι χρειαστεί για να εξασφαλίσει τα αυτονόητα. Έχει λόγο και επιχειρήματα, συγγνώμη αλλά δεν είναι έτσι οι μουτζαχεντίν. Ούτε απειλεί με βία (αν θυμάμαι καλά, τώρα είμαι στη δουλειά και δεν μπορώ να ξαναδώ το βίντεο). Το "θα με βρείτε απέναντί σας" δε συνεπάγεται απαραίτητα βία (ούτε σεξουαλική επίθεση όπως ειπώθηκε), αλλά αντίθεση που, νομίζω, είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση της γενιάς του, εδώ που φτάσανε τα πράγματα.
Ίσως τρομάζει κάποιους επειδή βρίσκεται μακριά από την παγιωμένη άποψη περί παιδικής αφέλειας... :hmm:

γιατί μαμά έγινε όλη αυτή η καταστροφή στο περιβάλλον?" και εγώ να απαντάω τι?? " γιατί είμαστε μλκς παιδί μου!!" .........:(
:lol: :lol: :lol: :lol: Χμ...βλέπω θα του μαθαίνεις και κακές λέξεις!:hmm:

Δεν ξέρω γιατί μου έχει κάτσει τόσο καλά, αλλά το συγεκριμένο παιδάκι καθόλου προς αποφυγή δε μου φαίνεται. Αποφασισμένο είναι να πάρει το μέλλον του στα χέρια του, και δηλώνει έτοιμο να κάνει ό,τι χρειαστεί για να εξασφαλίσει τα αυτονόητα. Έχει λόγο και επιχειρήματα, συγγνώμη αλλά δεν είναι έτσι οι μουτζαχεντίν. Ούτε απειλεί με βία (αν θυμάμαι καλά, τώρα είμαι στη δουλειά και δεν μπορώ να ξαναδώ το βίντεο). Το "θα με βρείτε απέναντί σας" δε συνεπάγεται απαραίτητα βία (ούτε σεξουαλική επίθεση όπως ειπώθηκε), αλλά αντίθεση που, νομίζω, είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση της γενιάς του, εδώ που φτάσανε τα πράγματα.
Ίσως τρομάζει κάποιους επειδή βρίσκεται μακριά από την παγιωμένη άποψη περί παιδικής αφέλειας... :hmm:

Ναι αυτό εννοώ Αλίκη, δεν το λέω ως παράδειγμα πρός αποφυγή, αλλά σίγουρα δεν θα θέλαμε τα παιδάκια μας ιδανικά να ήταν έτσι οργισμένα...Δεν θα ήταν καλό ούτε για αυτά...

:lol: :lol: :lol: :lol: Χμ...βλέπω θα του μαθαίνεις και κακές λέξεις!:hmm:
:lol: :lol: :lol: Αμ θα τις ξέρει ήδη από το σχολείο:down:

σίγουρα δεν θα θέλαμε τα παιδάκια μας ιδανικά να ήταν έτσι οργισμένα...
Σωστά το έθεσες... Αλλά υπό τις μη ιδανικές παρούσες συνθήκες, νομίζω πως η οργή είναι υγιέστερη και προτιμότερη από την απάθεια. :/:

Σωστά το έθεσες... Αλλά υπό τις μη ιδανικές παρούσες συνθήκες, νομίζω πως η οργή είναι υγιέστερη και προτιμότερη από την απάθεια. :/:

σίγουρα......:/:

Κατά τη γνώμη μου η επιλογή του παιδιού είναι πολύ καλή, θέλω να πω, έλαβα το μήνυμα που θέλουνα μας στείλουν.Και δεν είναι ούτε να μας κάνουν να φυτέψουμε περισσότερα δέντρα, ούτε να ανακυκλώνουμε, ούτε και να κλέινουμε το air cosndition ...

Έρχεται το τέλος και θέλουν να μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε όλο αυτό που θα ακολουθήσει.

και να σας πω κάτι;Τη ζημιά όλη δεν την κάνει ΜΟΝΟ ο απλός πολίτης με το αμάξι του αλλά ΚΑΙ τα μεγάλα εργοστάσια με τα τεράστια φουγάρα που εκπέμπουν στο περιβάλλον όλες αυτές τις μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

Και θέλω να είμαι ζωντανή για να δω το ΤΕΛΟΣ, να δω τελικά αυτούς που έκαιγαν τα δάση και τους ιδιοκτήτες των βιομηχανιών αν θα ευχαριστιούνται τα ΧΡΗΜΑΤΑ χωρίς οξυγόνο. Τότε θα είναι οι πρώτοι που θα πεθάνουν, εκείνοι που από απληστία οδήγησαν τη γη στη σημερινή της κατάσταση...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back