Διαφήμιση Greenpeace και αφορμή για οικολογικές ανησυχίες

• Thread starter Thread starter nena
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
"νομίζω πως η οργή είναι υγιέστερη και προτιμότερη από την απάθεια. "
Συμφωνώ απόλυτα, αρκεί να μην είναι κατευθυνόμενη και άμεσα ελεγχόμενη ως προς τους τρόπους έκφρασης. Και δεν έχει λόγο και επιχειρήματα που να πηγάζουν απο τα δικά του βιώματα, έχει το λόγο και τα επιχειρήματα που κάποιοι του έδωσαν να διαβάσει. Δεν είναι παρά μια διαφήμιση με συγκεκριμένη στοχοποίηση το θυμικό όλων μας. Τι μας πονάει; Τα παιδιά και το μέλλον. Σε τι είμαστε όλοι αθωράκιστοι; Στα παιδιά και στο μέλλον. Ένα προϊον λοιπόν και η σωτηρία του περιβάλλοντος που πλασσάρεται με τους ίδιους όρους που πλασσάρονται π.χ. και τα κλιματιστικά. Μόνο που εκεί ένα ξανθό στρουμπουλό μωρό κοιμάται γαλήνιο και δροσερό στην επίσης δροσερή αγκαλιά της μαμάς του, ενώ εδώ ένα οργισμένο θέλετε, αποφασισμένο θέλετε, συνειδητοποιημένο θέλετε, όπως θέλετε πέστε το διεκδικεί και αυτό ένα καλύτερο περιβάλλον για να ζει. Αυτή η διαφήμιση μου θυμίζει εκείνη με την αγελαδίτσα και το μωρό της. Σε πρώτη φάση στους περισσότερους άρεσε το μωρό που κυνήγαγε το γάλα του, μας πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβουμε ότι και αυτό σε λάθος σημείο το κυνήγαγε.:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σίγουρα η διαφήμιση είναι καλή αλλά έπρεπε να φτάσουμε να δούμε κάτι τέτοιο για να πάρουμε χαμπάρι ορισμένα πράγματα. Το παιδάκι θα σταματήσει να εμφανιζται στις οθόνες των τηλεοράσεών μας κάποια στιγμή και θα λυπηθώ πολύ αν σταματήσει και όλη αυτή η ευαισθητοποίηση. Γιατί με λύπη μου έχω διαπιστώσει ότι ζούμε σε μία χώρα που ξεχνάει εύκολα!!!
Η Ισμήνη ανέφερε λιθαράκια καταστροφής και κοτρώνες. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Το θέμα είναι ότι όλοι μας μπορούμε ο καθένας με το δικό του λιθαράκι να προστατέψει ότι μπορεί.
Εγώ για παράδειγμα είμαι μια από τις γραφικές που τσακώνεται στις παραλίες όταν κάποιος που βλέπει ένα σκουπίδι στη θάλασσα αντί να το βγάλει καταριέται αυτούς που το ρίξαν! Ξέρω ότι δεν θα σώσω τον κόσμο αλλά μπορώ να βοηθήσω να προστατευτεί ο δικός μας μικρόκοσμος!!!!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σίγουρα η συλλογική συνεισφορά θα κάνει γενικό καλό, αλλά πιστεύω ότι δυστυχώς ό,τι έγινε έγινε. Η γη - τέλος...
:( :( :( :( :( :( :( :(

πρωτων εκανα λαθος ειναι αγορι το παιδι στη διαφημηση.:redface: :redface: :redface:
οφειλω νομιζω να σας εξιγισω κι εγω γιατι αυτη η διαφημηση παρισσοτερο με εξοργιζει παρα με συγκινει:
θα μπορουσε αντι για ''my........'' να χρεισιμοποιει ''our.........''
επεισης θα μπορουσε καλυτερα να προτινει λυσεις αντι να κατηγορει. να κατηγορει μπορει ο καθενας, χαιρω πολυ!:confused:
και μην μου πειτε οτι τα παιδια δεν μολυνουν το περιβαλλον!!! ολοι και ολες οι φιλοι/ες που εχω πετανε τα σκουπιδια παντα κατω!
εκτος αυτων βγαζει τα παιδια εξω απο ολα και για ολα φταινε ολοι οι υπολοιποι!
μου αρεσε ασ πουμε περισσοτερο η διαφημηση με τον πωλητη και τον αγοραστη σε ενα μινι μαρκετ για την πλαστικη σακουλα.:happy:
πηγα μαλιστα σε ενα μινι μαρκετ εδω που δινει πλεον χαρτινες ανακυκλωσιμες σακουλες.:up:
ολοι θα αντιμετωπησουμε το μελλον κι αν οχι εμεις οι ιδιοι οι απογονοι μας, και ολοι μολυνουμε με εξερεση πολυ λιγων ανθρωπων, αυτοι ναι μπορουν να διαμαρτυρωνται.
ελπιζω να ημουνα σαφεις.
και ισμινη συμωνω απολυτα με τα λεγομενα σου.(περι λιθαρακια και κοτρωνες)

Εγώ θα διαφωνίσω με όσους δεν τους αρέσει η διαφήμιση. Τη βρίσκω πολύ έξυπνη και πετυχημένη και ακόμη πιο πετυχημένη την επιλογή του μπόμπιρα. Είναι σαν προκύρηξη τρομοκρατικής οργάνωσης: "Είτε είστε μαζί μου είναι ενάντια. Είστε εχθροί ή φίλοι. Επιλέξτε στρατόπεδο". Πανέξυπνο το βρίσκω αν και σκλυροπυρινικό. Μάλλον που και που χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο για να ξυπνήσουμε!!!
Όσο για το ότι τα παιδιά δεν έχουν οικολογική συνήδειση που διάβασα κάπου θα διαφωνίσω. Μπήκα πριν λίγο και είχα 235 μηνύματα να διαβάσω οπότε δεν είδα που το έχετε φτάσει το θέμα εδώ έγραψα όμως για κάτι αντίστοιχο στο "Τώρα που πήρα φόρα". Για να μη μπείτε στον κόπο να το διαβάσετε όλο σας βάζω το σχετικό απόσπασμα:

"Η ανηψιά μου δε παρολίγο να πάει νοσοκομείο χθες. Την είχε πιάσει κρίση άσθματος και δεν μπορούσε ν'ανασάνει με τίποτα! Έλα όμως που είχε κλείσει και η παλιά και η καινούργια εθνική και δεν μπορούσαν να πάνε στο νοσοκομείο του Αιγίου! Τελικά την έβγαλε με spray κι ένα ελαφρύ ηρεμιστικό. Εγώ εν τω μεταξύ νόμιζα ότι την πείραξαν οι καπνοί, αλλά αυτή την είχε πιάσει άσθμα από το πολύ κλάμα. Έκλαιγε και τσίριζε, υστερία κανονική, για πάνω από 2 ώρες μου είπε η αδελφή μου, για τα δενδράκια που πεθαίνουν, για τα ζώα ενός παππού που είχε στάνη και τους έδινε γάλα που κάηκαν (μαζί και ο παππούς:cry: ), για την Κεφαλλονιά και τα αλογάκια που θα καιγόντουσαν και που δεν θα είχαν πια σπίτι και φαγητό, για τα φιδάκια της Παναγίας στο Μαρκόπουλο που είχε τυλιχτεί στις φλόγες και άλλα τέτοια. Αργά το βράδυ κατάφερε να την συνεφέρει η αδελφή μου και σήμερα που της μίλησα ήταν απαρηγόρητη. Τελικά τα νέα παιδιά έχουν μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση από τους παλιότερους....:/: "

Δεν μιλάμε για ένα παιδί το οποίο έχει παρει καποια θετικά μηνύματα όσο αφορά την οικολογία από τους γονείς του. Και οι δύο γονείς π.χ. χρησιμοποιούν ασύδοτα το αυτοκίνητο, δεν ανακυκλώνουν, βγάζουν τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών κ.α. Θες όμως το σχολείο, θες ότι φιλτράρει αυτά που βλέπει και ακούει γύρω της, στην ηλικία των 9 και κάτι έχει σχηματίσει ολόδικό της χαρακτήρα και αντιλήψεις. Γι'άυτό επιμένω ότι τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση. Μ'εμάς τους υπόλοιπους τι γίνεται...:/: :( :(

Πάντως προσωπικά το βρίσκω πολύ πετυχημένο και το παιδάκι είναι ιδανικό για το βίντεο.
Όπως όμως και να γίνει, ό,τι είναι να γίνει δε θα φέρει πίσω το οξυγόνο που χάνεται ούτε και θα σωθεί ο πλανήτης μας, γιατί έχουμε πάρει την κάτω βόλτα:down: :down: :down: :down: :down: :down: :down: :down:

καλη η διαφημιση αλλα συμφωνω με το μελινακι περισσοτερο!τα μεγαλα κεφαλια πρεπει να δραστηριοποιηθουν!η κατασταση με την χλωριδα και την πανιδα δεν παει αλλο!ΕΛΕΟΣ.......................................................................................................

εγω δεν ειπα πως ολα τα παιδια δεν εχουν οικολογικη συνηδηση! αλλα το μεγαλυτερο ποσοστο δεν εχει:down: :down: τωρα ενα 9χρονο κοριτσακι δεν ειναι και απιθανο να αντιδρασει ετσι.:blink:
και εκτος αυτου δεν μιλαμε για την αποδοτικοτητα του παιδιου στην συγκεκριμενη διαφημηση αλλα για τα λογια (το κειμενο) το οποιο δεν νομιζω πως τα εγραψε το ιδιο!

Ασπασία συγκηνήθηκα πολύ με την ανιψιά σου...:cry: :cry: :cry: Μακάρι όλα τα παιδιά να ήταν έτσι...θα είχαμε μια ελπίδα..Μακάρι τα παιδιά μου να είναι έτσι...:(

Και όχι σίγουρα δεν περιμένω ένα παιδάκι της διαφήμησης της greenpeace να μου πεί τί πρέπει να κάνω και να μου προτίνει λύσεις...Τις λύσεις αυτές τις γνωρίζω χρόνια τώρα....Έχω βαρεθεί όμως την απάθεια, καιρός να γίνει κάτι από αυτούς που έχουν το μέλλον στα χέρια τους, να μην κάνουν τα ίδια λάθη, και αν το θές ναι, να διορθώσουν, αν μπορούν τις μλκς που αφήσαμε.. Και όχι για τους εαυτούς μας, γιατί εμένα δεν με νοιάζει αν δεν έχω να φάω ψάρια στα 50 μου, αλλά γιατί τα παιδία μου δεν θα γνωρίσουν ποτέ αυτη την "ανεμελιά" που έζησα εγώ, σε τίποτα...:mad:
Ας μήν κολλάμε σε αυτή καθε αυτη τη διαφήμηση, το μήνυμα είναι πώς αυτή την οργή θα αντιμετωπίσουμε από τα ίδια μας τα παιδιά μια μέρα..Όσο και αν τώρα αυτό μας τρομάζει ή μας φαίνεται ψεύτικο και εξωπραγματικό...

Ασπασία συγκινήθηκα πολύ με την ανηψιά σου. Νομίζω όμως ότι γενικά τα παιδάκια αγαπούν τα όμορφα πράγματα.
Και η φύση, τα αλογάκια κτλ είναι πολύ όμορφα....Και όταν αυτά χάνονται είναι οδυνηρό τόσο για τα παιδάκια, όσο και για τους μεγάλους....Απλά τα παιδιά εκφράζονται πιο αυθόρμητα και ελεύθερα.
Κι εμένα με θυμάμαι να κλαίω για τα δεντράκια, για τα κατσικάκια στα 5 μου....
Δεν αλλάζουν οι άνθρωποι πιστεύω. Αλλάζουν οι εποχές.

Μια διευκρίνηση: Το θέμα μπήκε με τίτλο: Διαφήμηση Greenpeace. Εάν κατάλαβα λοιπόν καλά το ζητούμενο ήταν ο σχολιασμός της διαφήμισης, το εάν συμφωνούμε με το πνεύμα της ή όχι, το τι συναισθήματα δημιουργεί εάν δημιουργεί κ.λ.π. Εγώ τουλάχιστον έτσι το είδα. Και σε αυτό στάθηκα. Εάν είναι το μεταλλάξουμε σε γενικώτερη συζήτηση περί περιβάλλοντος ακόμα καλύτερα, αλλά σκέφτομαι μήπως θα ήταν προτιμότερο να το ανοίξουμε αλλού έτσι ώστε να απεγκλωβιστεί απο την διαφήμιση και να ανοίξει και άλλο η συζήτηση. Άσε που θεωρώ ότι είναι άδικο για το ίδιο το θέμα να συζητιέται στα πλαίσια που βάζει μια διαφήμιση περιβαλλοντικής οργάνωσης. :) :redface:

split

Προς moderators: Μήπως να κάνουμε άλλο ένα split εδω με θέμα "Περί περιβάλλοντος και Οικολογιας"? (Αν νομιζετε οτι πρεπει να μπει αλλος τιτλος οκ. Αυτο σκεφτηκα στα γρηγορα.

Και μόνο το γεγονός ότι συζητάμε τόσο για την διαφήμιση, σημαίνει ότι έχει κάνει σε ένα βαθμό τη δουλειά της. Βεβαια, θα μου πείτε, εδώ μπαίνουν άνθρωποι ήδη σχετικά ευαισθητοποιημένοι –μια και γενικά οι φιλόζωοι μάλλον έχουν και μεγαλύτερη «συνείδηση». Δεν μπαίνω στον κόπο να σχολιάσω τη γνωστή πολεμική «τράβα να ταϊσεις τα παιδιά στην Αφρική αντί για τα ζώα» για ευνόητους λόγους. Θα αναφέρω όμως κάτι που έχω παρατηρήσει: Οι περισσότεροι απ’ αυτούς που ταϊζουν τα αδεσποτάκια, μετά μαζεύουν το αλουμινόχαρτο και καθαρίζουν το μέρος.
Επιστροφή στο θέμα της διαφήμισης: Το παιδάκι, νομίζω, ότι είναι επίτηδες τόσο τρομακτικό ώστε να παραπέμπει σε διάφορες «ταινίες καταστροφής» και να σε στοιχειώνει. Οι ατάκες του «Μαζί ή εναντίον» ‘αντιγράφουν’ τις αντίστοιχες ατάκες των πολιτικών όταν θέλουν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο ή μια σταυροφορία. Και εδώ όντως πρέπει να ξεκινήσει ένας «πόλεμος» ενάντια σε όλους. Ενάντια στους κυρίαρχους μεγάλους, αλλά και ενάντια στον καθένα μας προσωπικά και τις συνήθειές του.:hmm:
Και, ναι, Μελινάκι, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι καλό να προτείνουμε λύσεις (παράδειγμα οι σακούλες που είπες πριν) αλλά το ένα δεν εμποδίζει το άλλο. Θα έλεγα ότι μάλλον …ανοίγει δρόμο για τις προτάσεις. Γι’ αυτό, αν τα πετύχατε, αυτή την εποχή κυκλοφορούν και άλλα σποτάκια π.χ. για την κατανάλωση ρεύματος και τις συσκευές κλπ.κλπ.
Οι πιτσιρικάδες σαφώς και ρυπαίνουν και σαφώς η ευθύνη είναι και δική τους αλλά και των μεγάλων γύρω τους που δεν τους είπαν κάνα-δυο φωνήεντα όταν έπρεπε.
Ένα –ακραίο- αλλά καλό κόλπο που έκανα κάποτε σε τρία παιδιά ήταν να μπαίνω στο δωμάτιό τους που ήθελαν να μου δείξουν κάτι και να πετάω κάτω το αλουμινόχαρτο από το σοκολατάκι π.χ. που μόλις με είχαν κεράσει. Κι όταν με κοιτούσαν περίεργα, έλεγα «Αχ, συγγνώμη, δεν ήξερα ότι σε ενοχλεί, εσύ το κάνεις συνέχεια με τη σακούλα από τα πατατάκια ή το παγωτό. Χίλια συγγνώμη. Θα το μαζέψω…» Έπιαναν βέβαια την ειρωνία, αλλά αισθάνονταν και μια κάποια ενοχή –κοκκίνιζαν, και την επόμενη φορά ήταν πιο διστακτικά. Για λίγο καιρό, βέβαια, έπαψα να είμαι η αγαπημένη τους «μεγάλη», αλλά μετά τα ξαναβρήκαμε μια χαρά.

εγω δεν ειμαι κλειστο μυαλο και να υποστηριζω μονο την γνωμη μου και ολοι οι αλλοι ειστε λαθος!:P :up: οποτε σιγουρα καποιοι δεχοντε και συμφωνουν με το να γινουμε εμεις οι νεα γενια σκληροι και σαφεις και να διεκδικησουμε τα συμφεροντα μας με οποιον τροπο μπορουμε, ενω αλλοι, μεσα στους οποιους συμπεριλαμβανομαι κι εγω, λεμε πως καλυτερα να ηρεμησουμε και να αφησουμε τους τσαμπουκαδες να κατσουμε και να βαλουμε το νιονιο μας να δουλεψει ωστε να σωσουμε τη γη. πραγματικα εχω πιεσει πολλες φορες το μυαλο μου να σκεφτει κατι. ομως δεν φτανουν οι ιδεες χρειαζομαστε κι αλλους πορους..:( δεν θελω να λεω μεγαλες κουβεντες ειμαι ενας απλος ανθρωπος σαν ολους που απλως εκφραζω την γνωμη μου.

Oμως δεν φτανουν οι ιδεες χρειαζομαστε κι αλλους πορους..:(
Χρειαζόμαστε κι άλλους τρόπους και πόρους και Νόμους!:/:

Χρειαζόμαστε κι άλλους τρόπους και πόρους και Νόμους!:/:

και ποολλαααααααά "φακελάκια" ή "μίζες" ......:/:

Τελικά από τα πρόσφατα καμμένα της Πάρνηθας δόθηκαν μερικά ακόμη στρέμματα για να επεκταθεί στο καζίνο!
Τωρα τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό? :/:
[FONT=&quot]
[/FONT]

Αποχή από τις κάλπες μήπως,τώρα που πλησιάζουν και εκλογές;

Δυστυχώς δεν έχω ηχεία....

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back