progvamp
Νεοφερμένο μέλος
Είχα ξαναγράψει παλιότερα που έψαχνα για ένα άλλο πρόβλημα που είχε ο γατούλης μου και τελικά το ξεπέρασε.
Τώρα είναι οκτώ μηνών και πριν τρεις μέρες, την Κυριακή το πρωί, εντελώς ξαφνικά άρχισε να κάνει απανωτούς εμετούς και διάρροια. Όπως είπα, ήταν Κυριακή και δεν έβρισκα τον γιατρό μου. Πήρα ό,τι τηλέφωνα βρήκα σε εφημερεύοντες κτηνιάτρους και κτηνιατρικές κλινικές. Πήρα και τον γιατρό μου στο κινητό που ήταν εκτός Αθηνών και μου είπε να μην φάει τίποτα για ένα 24ωρο και αν συνεχίσει να κάνει εμετούς και διάρροια να τον πάω σε κάποια κλινική.
Είχα τρομάξει γιατί αφού έβγαλε όλο το φαί του στον πρώτο εμετό, άντε και στον δεύτερο, τις υπόλοιπες φορές έβγαζε κάτι κίτρινα υγρά απ'το στομάχι του και απ'τον ποπό του έβγαζε ένα διαφανές, διαυγές κάπως πηχτό υγρό (σαν μύξα και συγγνώμη αν γίνομαι αηδιαστική, αλλά έχετε κι εσείς ζώα και καταλαβαίνετε ελπίζω).
Τελικά βρήκα έναν άλλο γιατρό από μια φίλη της μαμάς μου που είναι πολύ φιλόζωη (ταίζει όλες τις γάτες τις γειτονιάς με τον σύζυγό της!) και αυτός ο γιατρός ενδιαφέρθηκε περισσότερο και μου είπε να του δώσω Πριμπεράν, αλλά ευτυχώς μετά το απόγευμα ο γατούλης είχε ηρεμήσει κάπως και είχε λουφάξει σε μια κουβερτούλα κι έτσι δεν ήθελα να του δώσω κάποιο φάρμακο. Εν τω μεταξύ, προσπαθούσα να του δώσω λίγο νεράκι με μια σύριγγα (χωρίς βελόνα) απ'το στόμα. Το απόγευμα δε, με συμβουλή και του γιατρού, του φτιάξαμε λίγο τσάι με λίγη ζάχαρη και του δίναμε λίγο με τη σύριγγα πάλι για να μην αφυδατωθεί επειδή είχε χάσει τόσα υγρά και για να "φτιάξει" λίγο το στομάχι του. Η μητέρα μου μου είπε ότι έτσι έκανε και με μας όταν είμαστε μικρά και είχαμε εμετούς και διάρροιες και μας έκανε καλό.
Τελικά αυτό μάλλον τον βοήθησε γιατί μέχρι την επόμενη μέρα, Δευτέρα, δεν ξανάκανε εμετό, ούτε διάρροια.
Τον πήγαμε στον γιατρό λοιπόν, τον εξέτασε εξωτερικά, είπε ότι ήταν μια χαρά. Του κάναμε ακτινογραφία και βρήκαμε μόνο ότι η κύστη του ήταν φουσκωμένη, αλλά ο γιατρός είπε ότι μάλλον ήταν επειδή δεν είχε ουρήσει. Όντως από αυτό ήταν γιατί αργότερα όταν πήγαμε σπίτι και μετά από έναν υπνάκο που τον ηρέμησε, ο γατούλης ούρησε και έφαγε κιόλας λίγο απ'την ειδική κονσέρβα που μας έδωσε ο γιατρός. Πληροφοριακά η κονσέρβα λέγεται "Eukanuba" και γράφει επάνω ότι είναι ειδική για περιπτώσεις στομαχικών διαταραχών.
Μας είπε ότι μάλλον τον πείραξε κάτι που έφαγε ή η γατοτροφή του που ήταν μία από τον ΑΒ Βασιλόπουλο που λέγεται 365 και δεν θα την συνιστούσα σε κανέναν έπειτα από όλα αυτά.
(Τον έχω σε διαμέρισμα, στον δεύτερο όροφο. Δεν έχει πρόσβαση σε άλλο χώρο.)Ο γιατρός επίσης μας έδωσε και βιταμίνες σε αμπούλα (Dermoscent) που τις εφαρμόζεις στην ράχη, όπως τα αποπαρασιτικά. Του βάλαμε την πρώτη εχθές, Τρίτη.
Ο γατούλης πάντως είχε ήδη αρχίσει να ζωντανεύει από το βράδυ της Κυριακής, αφού σηκώθηκε απ'την κουβερτούλα μόνος του και ήρθε και μου "μίλησε" μ'ένα μικρό νιάου, όταν έκανα μπάνιο! Συνήθως, όταν είναι καλά, είναι πάντα απ' έξω απ'την μπανιέρα και με περιμένει!!! Δεν ξεκολλάει από πάνω μου, όπου κι αν πηγαίνω.

Τελικώς κι ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν μια χαρά, σήμερα τα ξημερώματα τον άκουσα πάλι να φωνάζει πονεμένα και βγήκε έξω και προσπαθούσε να κάνει πάλι εμετό. Τελικά δεν έκανε, λίγα σάλια έβγαλε μόνο. Αλλά πήγε αρκετές φορές στην άμμο του και έκανε διάρροια και μετά άρχισε να φαίνεται ότι δυσκολεύεται να ενεργηθεί και έβγαζε πάλι αυτό το διαφανές υγρό απ'τον ποπό του.
Ασφαλώς φαγητό ούτε λόγος, δεν το πλησίασε σήμερα. Ενώ χτες έκανε σαν τρελός και του έδινα λίγο για να μην μου πάθει πάλι τα ίδια. Δηλαδή να φανταστείτε, στη διάρκεια δύο ημερών έχει φάει μία κονσέρβα, απ'τις μικρές των 170 γραμμαρίων, αυτή που μου έδωσε ο γιατρός για το στομάχι. Γενικά πάντως ο γατούλης έχει ιδιαίτερη προτίμηση στις κροκέτες και αν και πήραμε κι από αυτές απ'τον γιατρό, μας είπε να μην του δώσουμε ακόμα κροκέτες για να μην τον πειράξουν. Ελπίζω να μην τον πείραξε τελικά η καινούργια τροφή κι ακόμα χειρότερα, ελπίζω να μην συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό.
Πάντως θα πάρω σε λίγο τον γιατρό να του τα πω όλα αυτά, να δω τι θα μου προτείνει και θα σας πω νέα, για να ξέρετε κι εσείς σε περίπτωση που σας τύχει κάτι παρόμοιο, ο μη γένετο.

Ευχαριστώ που με διαβάσατε, όποιος έχει παρόμοια εμπειρία, ας μου πει τι έγινε στην δική του περίπτωση μπας και με βοηθήσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
progvamp
Νεοφερμένο μέλος
Μέχρι το απόγευμα όμως, θα αρκεστώ στο τηλέφωνο. Έτσι κι αλλιώς τώρα ο γατούλης κοιμάται κι έχει ηρεμήσει.
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Σίγουρα χρειάζονται εξετάσεις!
ladycat
Διάσημο μέλος
progvamp
Νεοφερμένο μέλος
Εν τω μεταξύ, ο γατούλης μου σηκώθηκε τον χάιδεψα λιγάκι, μου γουργούριζε και μετά άρχισε να νιαουρίζει ορεξάτος για φαγητό! Του έδωσα και έφαγε με πολλή όρεξη και μετά άρχισε τα γνωστά του τρεξίματα για παιχνίδι! Τώρα κάθεται στο χαλάκι έξω απ'την κουζίνα και αγναντεύει. Θα τον έκλεινα μέσα στο σπίτι, αλλά δεν ξέρω μήπως θέλει να κάνει τίποτα στην άμμο του. Ωπ, ήρθε μέσα! Πάω να κλείσω την μπαλκονόπορτα!
Λαίδη, πόσο καιρό σου κράτησε εσένα; Του έδωσες ειδικές τροφές ή αντιβίωση;
ladycat
Διάσημο μέλος
progvamp
Νεοφερμένο μέλος
Θα δω πως θα πάει και σήμερα και αν συνεχίσει να μου κάνει τα προβλήματα αυτά στην τουαλέτα του, θα τον ξαναπάρω τον γιατρό και αν κρίνουμε ότι πρέπει, τότε θα τον πάμε. Μα τον εξέτασε την Δευτέρα και δεν μου είπε ότι ίσως έχει ίωση και ούτε τίποτα για αντιβίωση. Λέτε να μην είναι και τόσο καλός τελικά; Μα ενδιαφέρθηκε πολύ για τον γατούλη μου και ο ίδιος έχει και γάτα και φροντίζει και τα αδέσποτα με λιγότερα χρήματα από ό,τι ξέρω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki