Διπλή απορία...;;

έλενα31

Νεοφερμένο μέλος

Η έλενα31 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 58 μηνύματα.
Καταρχήν καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!
Εχω δύο απορίες, η μια είναι σχετική με θέματα διατροφής και η άλλη ίσως με θέματα υγείας.
1. Πόσο νερό είναι φυσιολογικό να πίνουν τα γατάκια μας? Απο ότι ξέρω αν μια γάτα πίνει πολύ νερό ίσως αφυδατώνεται για κάποιο λόγο που μπορεί να είναι ανησυχητικό. Ο Φρίξος μου πίνει αρκετό νεράκι, δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς πόσο γιατί το ανανεώνω αρκετές φορές την ημέρα.
2. Φαντάζομαι και θέλω να πιστεύω οτι μια γάτα μπορεί να ξύνεται και χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας...? ΄Πάντα έξυνε πότε πότε πίσω απο τα αυτάκια και ο γιατρός δεν μας έχει βρει ποτέ τίποτα (τελευταία επισκέψη πριν απο 3,5 εβδομάδες). Προχτες έξυνε πιο συχνά κόντα στο λαιμουδάκι και του έβγαλα το λουράκι. ίσως τον ενοχλούσε γιατι με άφησε ευκολά να το βγάλω.
:redface::redface: Μήπως απλά είμαι υπερβολική..???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι να σου πω εγω εχω ενα κουπακι μεσαιο κα το γεμιζω δυο φορες τη μερα για 4 γατακια. Εαν εχεις κανει θεραπεια με φροντλαιν η την αμπουλα για εξωπαρασιτα και ξυνεται που και που μην ανυσηχεις εαν δεν εκανες μηπως πρεπει να κανεις?? δεν λες κι αν ειναι μεσα η εξω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα Έλενα,ελπίζω να είσαι καλά και χρόνια πολλά!!
Απ'οτι θυμάμαι τον γατούλη σου τον έχεις μεσα στο σπίτι ε? Και μένα ειδικά ο Τσε ξύνεται πίσω από τ'αυτάκια, όχι επίμονα αλλά συχνά, όπως επίσης όταν του είχα φορέσει λουράκι, έτσι φοβήθηκα μήπως τον ψιλοενοχλεί και του το βγάζω πότε πότε...δεν νομίζω να είναι κάτι άλλο. Φυσικά αργότερα μπορείς να του βάλεις και μια αμπούλα stronghold αλλα νομίζω είναι μικρουλης ακόμα δεν είναι? (τα μικρά συνήθως ψεκάζονται με το frontline αλλά αν ο γατούλης είναι πάνω από 5 μηνών βάλτου την αμπούλα, έτσι κι αλλιως παει ανάλογα με τα κιλά η δοσολογία)
Αν τρώει ξηρά τροφή μόνο πρέπει να πίνει νεράκι αρκετό, εντάξει δεν μπορουμε να το υπολογίσουμε αλλά μπορείς να το δεις και από το αν κάνει τσισακια αρκετά ή όχι. Αν τρωει και κονσέρβα επειδή έχει περιεκτικότητα σε νερό ίσως πίνει λιγότερο γιατί δεν το χρειάζεται..:) Μην ανησυχείς..
φιλιά και καλή χρονιά!!

Χρόνια πολλά και σε σένα Νότα μου και καλή χρονιά!
Δεν τον έχω ψεκάσει ξάνα απο τον πρώτο μήνα και δεν έχουμε βάλει ποτέ αμπούλα, δεν μου έχει πει και τίποτα σχετικό ο γιατρός και θεώρησα οτι δεν χρειάζεται γιατί για εσωτερική αποπαρασίτωση μου έχει δώσει σιροπάκι. Το λουράκι όμως έχει αμπούλα με την διεύθυνση και το τηλ σε περίπτωση - χτύπα ξύλο! - που χαθεί το καλό μου , και θα ήθελα να το φοράει, αν και δεν έχει κάνει ποτε καμία απόπειρα να πάει πουθενά.
Απο ηλικία , είμαστε στον 6ο μήνα και είμαστε 4,5 κιλά και για να σας προλάβω είμαστε μεγαλοσωμοι κι όχι χοντροι...

Αφού είναι ήδη 4,5 κιλά (μεγαλόσωμος βεβαίως και όχι χοντρός :lol:) μπορείς άφοβα να του βάλεις μια αμπούλα stronghold για τα εξωτερικά παράσιτα. Χρειάζεται πότε πότε, ακόμα και στις γάτες που μένουν μόνο μέσα στο σπίτι. Είναι πολύ εύκολο να τη βάλεις, θα παραμερίσεις λίγο το τρίχωμα στο σβέρκο του και θα ρίξεις το περιεχόμενο της αμπούλας, προσέχοντας να πάει κατευθείαν πάνω στο δέρμα και αυτό ήταν! Θα είναι καλυμμένος για αρκετούς μήνες. :)

στα γατακια που περνουν ωρες μεσα στο σπιτι αρεσει να ξυνονται απαλα πισω στα αυτακια τους οταν ξυπνουν για να ενεργοποιηθουν, ξυνονται επισης σε στιγμες αμηχανιας και σε υπερδιεργερση μετα απο εντονο παιχνιδι με αλλες γατουλες..ολα αυτα ισχυουν αν εχεισ τσεκαρει οτι δεν υποφερουν απο παρασιτα...

Δεν είναι τίποτα, και η δικιά μου τρελένεται να ξύνει τα αυτιά της, την κάνω συχνά έλεγχο μήπως έχει βγάλει τίποτα,αλλά η κτηνίατρος μας είπε ότι είναι συνηθησμένο,τώρα για το νερό δεν ξέρω, ίσως να παίζει ρόλο και η διατροφή του

Καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να μην κάνετε ένα θέμα στα Διάφορα αλλά ένα στη διατροφή και ένα στα προβλήματα υγείας... Έτσι θα είναι πιο εύκολο σε μέλη που η γατούλα τους έχει το ίδιο πρόβλημα ή έχουν την ίδια απορία να βρουν το θέμα σας αντί να γεμίζουμε με πολλά threads γύρω απο το ίδιο θέμα... :/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back