Δολοφονία και των δύο μου γάτων

Απάντηση: Δολοφονία και των δυο μου γάτων

Εγώ προσωπικά αν μάθω ότι κάποιος χρησιμοποιεί όπλα για την αρρωστημένη του ευχαρίστηση, πραγματικά δεν νομίζω να έβλεπε το φως της επόμενης ημέρας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ προσωπικά αν μάθω ότι κάποιος χρησιμοποιεί όπλα για την αρρωστημένη του ευχαρίστηση, πραγματικά δεν νομίζω να έβλεπε το φως της επόμενης ημέρας.

θα ήσουν τότε το ίδιο με αυτόν
_________
τέλος πάντων αυτό που ήθελα να πω το είπα ας μιλήσει η δικαιοσύνη τώρα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χαχαχα εγω θα του σπαγα κανα αμαξι,το χα κανει καποτε στα νιατα μου,θα μου πεις ημουν παιδι,τωρα δε ξερω αν θα το κανα,αλλα ενα παραθυρο το ειχα σπασει με μια πετρα κι ειχα βαλει κι ενα μυνημα σε χαρτι,με αγαπη οι αυμνηστοι γατοι της γειτονιας σου,κατι για να μας θυμασαι μ.....κα.
το ειχα ευχαριστηθει,αλλα τι να το κανεις?μηπως τα γατουνια γυρισαν πισω?
αν μου συνεβαινε τωρα θα τον πηγαινα δικαστικα,και θα φροντιζα να μην μου συμβει,εχοντας τις γατες μου μεσα στον κηπο,στο σπιτι η τελος παντων οχι εκτεθημενες σε καθε ανωμαλο.

συμφωνώ απόλυτα..... :mastigio

παρομοίως:mastigio:

Aν μου γινόταν σε μένα αυτό δε θα στρεφόμουνα εναντίον του δολοφόνου ούτε θα προσπαθούσα να του κάνω ζημια (δε θεωρώ την εκδικηση σωστή). Θα μάζευα άλλα γατάκια από το δρόμο και θα τα φρόντιζα σαν να ταν το γατάκι που πέθανε.

fockos, επειδή οι άνθρωποι δυστυχώς δεν αλλάζουν καθόλου εύκολα, εάν έπαιρνες κοντά σου άλλα γατάκια χωρίς να εχεις κάνει καταγγελία στον υπεύθυνο, θα ήταν πολύ πιθανόν να προσπαθούσε να βλάψει κι αυτά...

φιλε focko σου εχει τυχει ποτε να δεις το ζωακι σου,ητε γατακι,ητε σκυλακι σκοτωμενο απο φολα?,απο οπλο?απο κλωτσια?απο οξυ?εμενα μου εχουν τυχει οσα σου αναφερω,κι εκεινη τη στιγμη δεν σκεφτεσαι με λογικη,θες εκδικηση.δεν ενοω τον θανατο του αλλου προς θεου,αλλα σιγουρα θες εκεινη την ωρα να παρει ενα καλο μαθημα,ητε δικαστικα,ητε με μερικες καλες φαπες,καπως τελος παντων να παρει ενα μαθημα.οχι οτι ο κακος ανθρωπος αλλαζει,αλλα οταν θα πληρωσει για το σφαλμα του,ητε με το νομο,ητε με το σπασμενο του αμαξι,εγω θα ειμαι εστω ικανοποιημενη οτι τα ζωακια μου δικαιωθηκαν μετα θανατον και θα φοβαται να το ξανακανει.κι ενοηται οτι δε βασιζομαι στο φοβο του καθε ανωμαλου,το ξαναλεω προσεχω για να εχω.
ξερεις ποσο πονα να κρατησεις ενα γερικο ζωο στη ζωη κι εκεινη τη στιγμη να βλεπεις να πεθαινουν γερα νεαρα γατακια που χαν χρονια μπροστα τους?ευχομαι να μη σου τυχει!

Aν μου γινόταν σε μένα αυτό δε θα στρεφόμουνα εναντίον του δολοφόνου ούτε θα προσπαθούσα να του κάνω ζημια (δε θεωρώ την εκδικηση σωστή). Θα μάζευα άλλα γατάκια από το δρόμο και θα τα φρόντιζα σαν να ταν το γατάκι που πέθανε.

θα ήσουν τότε το ίδιο με αυτόν
_________
τέλος πάντων αυτό που ήθελα να πω το είπα ας μιλήσει η δικαιοσύνη τώρα
Τ παιζεις πολυ κουλ επειδη σιγουρα δεν το χεις ζησει.Εγω οταν ηρθα στην γειτονια μου προπερσυ ειχε 10 γατακια.Τα 5 τα ταιζα,τ ενα το χω στην γιαγια μου και καταφερα και ειχα 2 μεσα στο σπιτι.Ξαφνικα μια ωραια πρωια πανε τα 5 που ειχα σκοπο να χαρισω.Εξαναφανιστηκαν ΞΑΦΝΙΚΑ ενω οι γειτονες ηδη ειχαν προειδοποιησει οτι θα επρεπε να τα παρουμε σε ενα μερος και να τα αφησουμε γιατι ενοχλουν:@.Πανε τα γατακια.Εφερα ενα σκυλο σπιτι αδεσποτο το καημενο το ειχα ενα μηνα και ενω ηξεραν πως ηταν δικο μου μια μερα γυρνοντας σπιτι τους ειδα κακην κακως να το διωχνουν,ακομα τρεχει.Ολα αυτα δεν μπορουν να αποδειχτουν αλλα τουλαχιστον κραταω τα 2 μ γατακια μεσα σπιτι και το ενα στην γιαγια μ.Δεν κατηγορω τον ανθρωπο που αφησε τον γατο του εξω προς θεου απλα ηθελα να επισημανω το οτι ο fockos δεν θα εχει ζησει κατι παρομοιο(να πολεμανε με νυχια και με δοντια αθωα ζωα που δεν τους εχουν κανει τιποτα και μαλιστα δικα του) και 2) πως ενοοειτε οτι πρεπει να κανεις τα αδυνανατα δυνατα για να βρεις τον δολοφονο του!!!!!:mad:

Τελευταία επεξεργασία:

Πιστεύω πως τέτοιες πράξεις δε θα πρέπει να μένουν ατιμώρητες...γιατί πολύ απλά, ο δολοφόνος επιστρέφει και δε θα σταματήσει! Η τιμωρία πρέπει να είναι παραδειγματική!

Εφοσον το πιστευει ακομα και ο νομος..και με πολυ αυστηρη ποινη κιολας,θεωρω παρατερο να μην το πιστευουν και καποιοι φιλοζωοι,εκτος αν δεν ειναι φιλοζωοι βεβαια.

Με την ίδια λογική ούτε οι δολοφόνοι ανθρώπων δεν θα πρεπε να τιμωρούνται :confused:. Και άμα σκεφτείς ότι οι άνθρωποι έχουν και κακία μέσα τους ενώ τα ζώα όχι, θεωρώ τεράστιο έγκλημα να βλάψεις ζώο.. είναι το ίδιο φρικτό με το να βλάπτεις βρέφος. Αν λοιπόν δεν παλέψουμε με ότι μέσα έχουμε να αρχίσουν να τιμωρούνται τέτοιοι υπάνθρωποι που απολαμβάνουν να βασανίζουν και να σκοτώνουν ζώα τότε ν' ανοίξουμε και τις πόρτες των φυλακών να βγουν έξω όλοι οι εγκληματίες και απλά να τους αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν ενώ εμείς θα προσέχουμε να μην πέσουμε στα χέρια τους.. Θεωρώ πολύ παράλογες κάποιες απόψεις.

Με αυτή τη ¨λογική¨, αν σου ¨φάνε ¨ το παιδί σου, μην αναζητήσεις την υποδειγματική τιμωρία των δολοφόνων,
αλλά υιοθέτησε παιδάκια ή κάνε άλλα , και φρόντισέ τα σαν το παιδί που σου ¨φάγανε¨...
Μα είναι λογική αυτή;;;

Παιδιά η καταγγελία σε μία τέτοια περίπτωση είναι μονόδρομος. Αν και εγώ χίλιες φορές σε τέτοιες περιπτώσεις (βλ. δολοφονία) θα προτιμούσα να του κάψω το σπίτι, το αυτοκίνητο, να του σκάσω τα λάστιχα ή να βάλω έναν μπράβο να τον τσακίσει (που θα τον έβρισκα τον μπράβο άλλο θέμα :redface:)μην λέμε τρελά πράγματα. Δεν είμαστε Δικαστήριο για να δικάσουμε και να καταδικάσουμε κανέναν. Πλέον υπάρχει και ο Νόμος που μας προστατεύει. Και επειδή κατά την άποψη μου, μεγάλο μέρος των ανθρώπων που κακοποιούν τα ζώα, δεν είναι οι σεσημασμένοι κακοποιοί του Κορυδαλού αλλά οι γείτονες της διπλανής πόρτας (η στερημένη "παστρικοθοδώρα" του 3ου με τα 5 παιδιά, που θεωρεί ότι τα ζώα είναι βρωμιά, ο κερατωμένος δυστυχισμένος σύζυγος του ισογείου κλπ), άνθρωποι δηλαδή που ζουν υπό μία επίφαση νομιμότητας, αυτοί που τα κανάλια θα έλεγαν (μόνο σε περίπτωση κακοποίησησης ανθρώπου- φυσικά) ότι δεν είχαν δωσει ποτέ δικαίωμα, θεωρώ ότι η εμπλοκή τους στην ποινική διαδικασία είναι αρκετά ψυχοφθόρα και σοκαριστική για αυτούς. Το να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ο διασυρμός που ακολουθεί σαν λογική συνέπεια(αυτοί που κατά την γνώμη τους είναι καλοί άνθρωποι-δεν πειράζουν κανέναν και πάνε κάθε Κυριακή στην εκκλησία)μπορεί και να τους γίνει μάθημα για μια ζωή.
Κακά τα ψέματα..η απώλεια μιας ζωής (πολλώ μάλλον αν ανήκει στην ψυχούλα που φροντίζουμε) δεν μπορεί να πληρωθεί με καμία καταγγελία και κανένα πρόστιμο. ΟΜΩΣ αυτό είναι το μοναδικό που έχουμε στα χέρια μας για να προστατέψουμε τους μικρούς μας φίλους. Αν αφήσουμε όμως και αυτήν την δυνατότητα (με όση δικαιοσύνη μπορεί αυτή να αποδώσει) να πάει χαμένη και τον δολοφόνο χωρίς καμία όχληση να συνεχίζει τα εξολοθρευτικά του σχέδια, προδίδουμε την εμπιστοσύνη των μικρών μας φίλων, των οποίων η φωνή μπορούμε να είμαστε μόνο εμείς.

Με αυτή τη ¨λογική¨, αν σου ¨φάνε ¨ το παιδί σου, μην αναζητήσεις την υποδειγματική τιμωρία των δολοφόνων,
αλλά υιοθέτησε παιδάκια ή κάνε άλλα , και φρόντισέ τα σαν το παιδί που σου ¨φάγανε¨...
Μα είναι λογική αυτή;;;

Αν ο λάκης ήταν άνθρωπος, οι "γονείς" του θα τρέχαν για νοσοκομείο που εφημερεύει επί τόπου.

Αν ο λάκης ήταν άνθρωπος, ο γιατρός θα αντιμετώπιζε την δικαιοσύνη, που αντί να τον στείλει κατευθείαν σε νοσοκομείο που εφημερεύει έδωσε τη συμβουλή με το τσάι και το νερό.

Αν ο λάκης ήταν άνθρωπος δεν θα το πυροβολούσαν οι δολοφόνοι

Αν ο λάκης ήταν άνθρωπος ίσως να ζούσε τώρα.

Αν ο λάκης ήταν άνθρωπος δεν θα υπήρχε αυτό το θέμα για να συζητάμε.

Δεν έχει νόημα να συζητάμε για το αν ο λάκης ήταν άνθρωπος τι στιγμή που δεν ήταν.

Ακριβως για αυτον τον λογο οταν γινονται τετοια εγκληματα λεμε να το κυνηγαμε και να μην το αφηνουμε,για να παψουν καποιοι υπανθρωποι να νομιζουν οτι μονο η ανθρωπινη ζωη εχει αξια.Ακριβως για αυτο.Ακριβως εκει ειναι το ζητουμενο,αν καταλαβες.

Αν ο λάκης ήταν άνθρωπος δεν θα υπήρχε αυτό το θέμα για να συζητάμε.

Με λίγα λόγια αφού δεν πρόκειται για Ανθρωπο (με Α κεφαλαίο) το ανώτατο ον δεν υπάρχει λόγος να το κουράζουμε έτσι; Πρόκειται "απλά" για ένα ζωάκι που δεν πείραξε κανένα στη ζωή του, δεν έκανε κακιά σκέψη για κανένα, δεν έκρινε κανένα, δεν το παιξε υπεράνω κανενού γι' αυτό η σφαίρα που δέκτηκε στην κοιλιά δεν μας πειράζει. Αφού δεν είναι Άνθρωπος.

Κοιταξε Γιωργο εσυ αρεσκεσαι να μπαινεις στο mycat και να τσιγκλας τους ανθρωπους που εχουν αδυναμια στις γατες,
αυτο ειναι η προσωπικη αποψη που εχω σχηματισει απο τα οσα γραφεις και μαλλον δυστυχως ο διαλογος μαζι σου ειναι ανουσιος.
Το ποσο θα παλεψει και θα υποστηριξει καθενας αυτα που αγαπαει τελικα ειναι προσωπικη υποθεση.
Νομιζω παντως οτι εχεις παρεξηγησει αρκετα την αγαπη που τρεφουμε για τα ζωα.
Προσωπικα μιλωντας δε θεωρω τις γατες ιδιες με τους ανθρωπους, πως θα μπορουσα αλλωστε,
μου φαινεται τελειως ανουσιος συλλογισμος.
Οπως κι εμεις ειναι μερος του κοσμου μας και μερος της τροφικης αλυσιδας στην οποια
ειμαστε αυτην τη στιγμη στην υψηλοτερη κορυφη.
Πραγμα που αντι να χρησιμοποιησουμε προς οφελος και δικο μας αλλα και ολων των υπολοιπων ζωντανων οργανισμων, χρησιμοποιησαμε για να καταστρεψουμε σχεδον τον πλανητη αυτο. Τα θυματα των γατιων σου δεν εχουν μικροτερη αξια απο αυτη της γατας, παιζουν κι αυτα το ρολο ως μερος της τροφη της. Η γατα στη φυση ειναι κι αυτη θυμα αλλων ζωων. ΕΙναι σαρκοφαγα ζωα, κυνηγανε. Ειμαστε παμφαγα ζωα, τρωμε και κρεας. Αυτο δε σημαινει οτι τα ζωα εκτροφης θα επρεπε να εκτρεφονται μαζικα κατω απο αθλιες συθηκες.
Η γατα σου δε βγηκε με αεροβολο να πυροβολησει το ποντικι γιατι ετσι της καπνισε. Το κυνηγι ειναι ενστικτο, δε βασιζεται στην κακια και τα ψυχολογικα προβληματα. Οσο για τη μοιρα που ανεφερες πολυ φοβαμαι οτι ολη την ιδια θα εχουμε και δε φαινεται φωτεινη...

Το θεμα ειναι καταγγελια και περιστρεφεται γυρω απο αυτα τα ερωτηματα του χρηστη που το ανοιξε
Θέλω ο φταίχτης να πληρώσει. Δεν με νοιάζει τι θα μου κοστίσει, αλλά θέλω δικαιοσύνη. Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω το δολοφόνο. Λογικά κάποιος γείτονας. Πως μπορώ να το αποδείξω? Πήγα στην αστυνομία και έκανα μήνυση και η αστυνομία δέχτηκε να κάνει έρευνα στη γειτονιά. Πιστεύω όμως οτι δε θα βγεί τπτ. Τι να κάνω βοηθήστε με....... Μπορώ να κάνω βαλλιστική εξέταση στο αεροβόλο? Στη γειτονία έχουν όλοι απο ένα. Πως τους πείθω να δώσουν τα όπλα στην αστυνομία???

σε ολους απαντησες σε μενα οχι,ακου λοιπον μια αληθινη ιστορια:εχω ενα γιαννη(αληθινος ανθρωπος) κι εναν πατσινο (αληθινος γατος),αυτη τη στιγμη που μιλαμε,το κρατος,αδιαφορει και για τον γιαννη και για τον πατσινο.για τον πατσινο παντα αδιαφορουσε,αν αρωσταινε,αν τον σκοτωναν,αν δεν ειχε γιατρο να τον εξετασει.πλεον το κρατος,παρολους τους νομους που εχει για δικαιοσυνη και για περιθαλψη,αδιαφορει και για τον γιαννη,(εδω που μενω εχει να φανει παιδιατρος πολλα χρονια,πριν γεννηθει ο γιαννης).
κι ολα αυτα ξερεις γιατι?γιατι οταν ποναγε ο πατσινο κι ο καθε πατσινο κι οταν σκοτωναν ενα ζωο,ολοι εκαναν το κοροιδο,που να μπλεξω τωρα μωρε?τωρα ομως ηρθε κι η σειρα του γιαννη και του καθε γιαννη,που με τρομο μεγαλωνει στην ελληνικη επαρχεια/κοινωνια,χωρις αυτα που δικαιουται.αρα συμπερασμα ειναι:οσο δεν μιλαμε,οσο δεν απαιτουμε τα δικαιωματα μας,τοσο θα καταπατουνται,ητε μιλαμε για τον πατσινο,ητε για το γιαννη!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back