Δολοφονία των θαλάσσιων χελωνών στο Ηράκλειο

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Follow*The*Rabbit

Νεοφερμένο μέλος

Η Χλόη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 41 μηνύματα.
(πηγή: https://pofyzo.blogspot.com/ )

26 Ιουλ 2010

Ιουλίου 23, 2010 — Candia Alternativ@

Φρικιαστικό θέαμα συνέβει σε ακτή νότια του νομού Ηρακλείου όπου κάτοικοι της περιοχής κάνοντας μπατιλίκια με τα αγροτικά τους οχήματα πάταγαν τα αβγά και τα νεογέννητα της θαλάσσιας χελώνας καρέττα -καρέττα. Ο λόγος της δολοφονικής αυτής πράξης είναι ότι οι χελώνες στην περιοχή, τους σχίζουν τα δίχτυα ως αποτέλεσμα να ζημιώνται κάθε φορά που θα πιαστούν σε αυτά και γι΄αυτο τις εξολοθρεύουν για να μην αναπαραχθούν. Να σταματήσει τώρα η δολοφονία!!! Η καρέττα- καρέττα είναι το μοναδικό είδος θαλάσσιας χελώνας της Μεσογείου που αναπαραγάγεται στην Ελλάδα. Οι θαλάσσιες χελώνες πάντοτε επιστρέφουν στον τόπο που γεννήθηκαν για να αποθέσουν κι εκείνες με τη σειρά τους τα δικά τους αυγά. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καταστροφή της παραλίας ή κατάλειψή της από ανθρώπινες δραστηριότητες σημαίνει αδυναμία αναπαραγωγής των θαλάσσιων χελωνών που γεννήθηκαν εκεί. Οι παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στην Ελλάδα εντοπίζονται στη Ζάκυνθο, Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Στην Κρήτη οι μεγαλύτερες πυκνότητες σε φωλιές βρέθηκαν στο Ρέθυμνο, Χανιά και στον Κόλπο της Μεσσαράς. Παράγοντες της υποβάθμισης των παραλιών ωοτοκίας είναι ο μεγάλος αριθμός ομπρελών και ξαπλώστρων -που δεν συγκεντρώνονται στο πίσω μέρος της παραλίας κατά τη διάρκεια της νύχτας- που δυσχεραίνει την πρόσβαση των χελωνών σε σημεία κατάλληλα για τις φωλιές τους, ενώ η έντονη φωτορρύπανση προκαλεί μεγάλη θνησιμότητα στα χελωνάκια εξαιτίας του αποπροσανατολισμού τους. Ταυτόχρονα, μια μεγάλη απειλή έρχεται από τη θάλασσα, αφού κάθε χρόνο αρκετές χελώνες αναφέρονται νεκρές ή τραυματισμένες, κυρίως εξαιτίας της τυχαίας τους σύλληψης σε αλιευτικά εργαλεία. Δεν είναι και τόσο παράξενο λοιπόν που είναι πλέον εμφανής η πτωτική τάση των φωλιών στο Ρέθυμνο και τα Χανιά, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία τους.

Οχι στις δολοφονίες των θαλάσσιων χελωνών

Η καρέττα- καρέττα είναι είδος υπό απειλή και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Δολοφονία των Θαλάσσιων Χελωνών στο Ηράκλειο

δυστυχως αυτα δεν συμβαινουν μονο κρητη..εδω στη ζακυνθο να δεις τι γινεται...μαλιστα ο αξιοτιμος διευθυντης μου,που ειναι και ερασιτεχνης ψαρας,μου ειπε οτι οι επαγγελματιες ψαραδες θελουν να βαλουν σοναρ στα σκαφη τους,για να μην πλησιαζει η καρετα,και ετσι να εξαφανιστουν καποια στιγμη απο τη ζακυνθο...εκτος απο τους ψαραδες,βεβαια υπαρχει και ο πολεμος των οικολογικων οργανωσεων με τους ντοπιους..αλλοι γιατι απλα γουσταρουν ολη την παραλια δικια τους,και κυριως αυτοι που εχουν ιδιοκτησιες(αληθεια..πως γινεται σχεδον πανω στην αμμο;;:hmm::hmm:)και τις ψωροπαραγκες τους με σνακ και καφεδες...τι να πω...ΑΙΣΧΟΣ!!!.....εκτος των αλλων,ξερετε ποσα λεφτα πληρωνουμε καθε χρονο για τα προστιμα που μας βαζει η ευρωπαικη ενωση(και καλα κανει) για το θαλασσιο παρκο;;;;
...η καρετα -καρετα εγω ξερω να πω,οτι ηταν στη ζακυνθο χιλιαδες χρονια πριν την εμφανιση του ανθρωπου..και ελπιζω να παραμεινει εκει....
(τι το εβαλες;;;συγχι:crazy::crazy::crazy:στηκα παλι που τα σκεφτομαι...)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς η υπέροχη φύση έκανε ένα τυχαίο λάθος που απ' ότι φαίνεται έχει αποβεί μοιραίο για την καταστροφή της....
Άφησε αυτό το πλάσμα που λέγεται άνθρωπος να εμφανιστεί στον υπέροχο αυτόν πλανήτη.
Προσωπικά εχω χάσει την ελπίδα μου πως ο άνθρωπος θα μπορέσει κάποια στιγμή σύντομα να αναγνωρίσει τις πραγματικές αξίες στη ζωή και να της εφαρμόσει. Να γυρίσει στις αξίες των προγόνων μας που ως επί το πλείστων σέβονταν αυτόν τον πλανήτη και ευελπιστώ η καταστροφή να γυρίσει μπούμερανγκ το συντομότερο δυνατό και να τον εξαφανίσει μπας και γλυτώσει αυτή η γη.....
Φυσικά όταν λέω μεγάλα λόγια πάντα υπερβάλω αλλά δυστυχώς άνθρωπος είμαι και εγώ....

ο αρχελων τι κανει; Το κρατος που ειναι;

Δυστυχώς η υπέροχη φύση έκανε ένα τυχαίο λάθος που απ' ότι φαίνεται έχει αποβεί μοιραίο για την καταστροφή της....
Άφησε αυτό το πλάσμα που λέγεται άνθρωπος να εμφανιστεί στον υπέροχο αυτόν πλανήτη.
Προσωπικά εχω χάσει την ελπίδα μου πως ο άνθρωπος θα μπορέσει κάποια στιγμή σύντομα να αναγνωρίσει τις πραγματικές αξίες στη ζωή και να της εφαρμόσει. Να γυρίσει στις αξίες των προγόνων μας που ως επί το πλείστων σέβονταν αυτόν τον πλανήτη και ευελπιστώ η καταστροφή να γυρίσει μπούμερανγκ το συντομότερο δυνατό και να τον εξαφανίσει μπας και γλυτώσει αυτή η γη.....
Φυσικά όταν λέω μεγάλα λόγια πάντα υπερβάλω αλλά δυστυχώς άνθρωπος είμαι και εγώ....
δυστυχως ουτε οι παλιοι ηταν σωστοι σε σχεση με τα ζωα..:/:
ο αρχελων τι κανει; Το κρατος που ειναι;
το κρατος;;απολυτως τιποτα μεχρι τωρα....παιδακι μου..δεν ξερεις τι εστι ζακυνθινοι..κρατος εν κρατη ειναι...εδω,κυνηγανε παρανομα οχι μονο οι ντοπιοι,αλλα και αυτοι που εχουν την εξουσια στο νομο..καταλαβαινετε για ποιους μιλαω...την ανωτερη εξουσια..και ελέυθερωνουν αυτους που πιανονται για παρανομο κυνηγι..λεγοντας οτι αυτο εινια η παραδοση τους..και κανεις δεν θα τους την απαγορευσει..τι συζηταμε τωρα...

Φρίκη κάτι ξέρουν οι σεισμοί που τους κυνηγάνε από πίσω. Να φύγει καμμιά λέρα από εκεί. Το κακό είναι ότι δυστυχώς δεν φεύγουν μόνο αυτά τα καθάρματα αλλά και τίμιοι άνθρωποι.
Δεν ξέρω ρε παιδιά μερικές φορές αισθάνομαι τον εαυτό μου να ρίχνει μπουνιές στον αέρα χωρίς στόχο. Εντάξει υπογράφουμε φωνάζουμε υπερασπιζόμαστε τα πιστεύω μας τι στο καλό άλλο να κάνουμε δεν ξέρω πια. Γεννηθήκαμε για την καταστροφή του πλανήτη.
Μερικές φορές αρχίζω να πιστεύω παρόλο που δεν τα πιστεύω αυτά σε αντίχριστους και δεύτερες παρουσίες:mad:

ο μεγαλυτερος αντιχριστος ρανια μου...ειναι ο ανθρωπος...

ο μεγαλυτερος αντιχριστος ρανια μου...ειναι ο ανθρωπος...

Μα ως άνθρωπο τον περιγράφουν Πουπού μου.:mad: Άσε δεν έχουμε γυρισμό ως είδος νομίζω

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back