Δυο μαμάδες;

good luck

Νεοφερμένο μέλος

Ο good luck αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 47 μηνύματα.
Αγαπητοί μου φίλοι χρειάζομαι τα φώτα σας, πριν από 2 εβδομάδες γέννησε η γατούλα μου και έκανε πέντε γατάκια. Έχω κι΄άλλες γατούλες οι οποίες στην αρχή ήταν κατατρομαγμένες και δεν πλησίαζαν τα μικρά. Από το πρωί η μία απ΄αυτές έχει μπει στο καλαθάκι της μαμάς με τα μωράκια και δε λέει να βγει. Τα γλύφει συνέχεια και τώρα πήρε δύο από τα μικρούλια στο δικό της καλαθάκι. Η μαμά τους δεν τα διεκδικεί απλά κοιτάει αποσβολωμένη. Να σας πω επίσης ότι αυτή η γατούλα δεν έχει γεννήσει ποτέ. Τα έχω χάσει. Τι να κάνω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να σου ζησουν τα μωρα!!!!!
συντομα θα αναζητισουν το γαλα της μητερας τους. Ειναι στειρωμενη η γατα που πηρε τα μωρα????? οι δυο γατες η μαμα και η παραμανα εχουν συνγκενικη σχεση ή ειναι απο μωρα μαζι ?

Καποιες φορες η παραμανα μονο που ακουμπανε τα μωρα το στηθος βγαζει και εκεινη γαλα (αν και ειναι σπανιο φαινομενο) μηπως απεβαλε τα μωρα της η αλλη γατα? υπαρχουν πολλα που πρεπει να αναρωτηθεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις ευχές. Όχι δεν είναι στειρωμένη, δε ζευγάρωσε ποτέ, αλλά είναι από μικρά μαζί. Τώρα που μιλάμε έχει διώξει τη μαμά και κάθεται εκείνη με τα μωράκια. Ανησυχώ μήπως και εξαιτίας της δεν τρέφονται τα μωρούλια και πάθουν τίποτα...

Η συμπεριφορά της "παραμάνας" μου φαίνεται αρκετά φυσιολογική. Συμβαίνει συχνά δυο θηλυκά που έχουν μεγαλώσει μαζί να μοιράζονται τη φροντίδα των μικρών.

Αυτό που με προβληματίζει είναι η συμπεριφορά της βιολογικής μητέρας.:hmm:Πηγαίνει καθόλου κοντά τους; Τα θηλάζει; Αν είναι η πρώτη φορά που γέννησε, ίσως η συμπεριφορά της οφείλεται στην απειρία της.
Νομίζω πως πρέπει να επιστρέψεις τα μικρά στη μητέρα τους ή, αν δεν τα δεχτεί, να αρχίσεις να τα ταΐζεις με μπιμπερό.

Η μαμά όντως δεν είναι και υπόδειγμα μητέρας. Συχνά τα αφήνει και τη βάζω εγώ στο καλαθάκι της. Όταν τη βάλω όμως με τα μικρά κάθεται και τα θηλάζει για αρκετή ώρα. τα μικρούλια τρέφονται τόσο καλά που έχουν γίνει σα βομβίτσες. Μόλις όμως κοιμηθούν ή μόλις μπω στο δωμάτιό της, τα παρατάει και δεν ξανασχολείται μέχρι να την ξαναβάλω εγώ στο καλαθάκι της. Το πρωί μόλις ξύπνησα πήγα να δω τι γίνεται και βλέπω τη μαμά αραχτή στο παράθυρο και την άλλη γατούλα με τα μωράκια. Τις χώρισα αλλά η "παραμάνα" κλαίει και νιαουρίζει διαρκώς. Τί να κάνω;

Δεν ξέρει κανείς κάτι; Τώρα κάθονται και οι δύο στο ίδιο καλαθάκι η μαμά θηλάζει και η παραμάνα έχει πάρει αγκαλιά τη μαμά και δεν το κουνάει από εκεί. Αυτό γίνεται από νωρίς το απόγευμα. Συγνώμη που σας κουράζω αλλά τα έχω χάσει τελείως.:confused:

Εγω δε πιστευω οτι υπαρχει προβλημα εφοσον τα μικρα τρεφονται σωστα.Ειχε γινει και σε δικες μου γατες αυτο παλια,ειχε γεννησει η μια και η αλλη πηρε τα 2 και τα ειχε σαν δικα της.Εκεινα ομως ηταν αρρωστα δυστυχως...Τελος παντων.Αμα δεις οτι αρχιζουν να μην τρωνε πρεπει να ανησυχησεις...Καλη επιτυχια και να σου ζησουν τα μωρακια

Καλημέρα!
Ριξε μια ματιά κι εδώ,ίσως σε βοηθήσει.

Αποφάσισα να αφήσω τα πράγματα ως έχουν και βλέπουμε. Απ'τη στιγμή που τα μικρούλια είναι οκ αδίκως τρελαίνομαι.:P
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ξέρω ότι είστε πάντα στο πλευρό όποιου σας χρειάζεται.:)

Αποφάσισα να αφήσω τα πράγματα ως έχουν και βλέπουμε. Απ'τη στιγμή που τα μικρούλια είναι οκ αδίκως τρελαίνομαι.:P
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ξέρω ότι είστε πάντα στο πλευρό όποιου σας χρειάζεται.:)
Να τσεκάρεις απλά ποσο τρώνε,και είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν πολύ αγαπησιάρικα μικρά με δύο μαμάδες!Έχεις βρει σπιτια ή θα τα κρατησεις;:)

'Εχω βρει σπίτι για τα δυο από τα μικρά. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να βάλω αγγελία γιατί αποκλείεται να τα θέλει κανείς στην περιοχή Δράμας Καβάλας που ζω. Βλέπεις δεν έχουμε ευγενική καταγωγή...:/: Οπότε θα τα κρατήσω. Πριν προλάβω να στειρώσω τη μαμά ένα βράδυ, έσκισε τη σίτα του παραθύρου και μου τα σκάρωσε. Και τώρα γίναμε 10! Και 3 σκυλάκια παρακαλώ!:P

'Εχω βρει σπίτι για τα δυο από τα μικρά. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να βάλω αγγελία γιατί αποκλείεται να τα θέλει κανείς στην περιοχή Δράμας Καβάλας που ζω. Βλέπεις δεν έχουμε ευγενική καταγωγή...:/: Οπότε θα τα κρατήσω. Πριν προλάβω να στειρώσω τη μαμά ένα βράδυ, έσκισε τη σίτα του παραθύρου και μου τα σκάρωσε. Και τώρα γίναμε 10! Και 3 σκυλάκια παρακαλώ!:P
Ποτέ δεν ξέρεις,μπορει να τα θελει κάποιος απο κοντινή περιοχή.Μια αφισούλα σε κάποιο πετ σοπ της περιοχής σου ίσως βοηθούσε.Δεν έχεις να χάσεις και τίποτα πάντως!;)Να σου ζήσουν όοοολα τα ζωάκια σου,και να προλάβεις να τη στειρώσεις πριν γίνετε κι άλλοι!

Εγώ θέλω να πω, ότι αν ήμουν η γάτα σου, θα την είχα τσακίσει την άλλη!Θα έλεγα: ''Με ποιο δικαίωμα γλύφει αυτή τα μωρά μου;''Αφού μας είπες ότι δεν έχει γεννήσει, θα ήθελε να νιώσει κι αυτή τη χαρά της μητρότητας!:)

Εγώ θέλω να πω, ότι αν ήμουν η γάτα σου, θα την είχα τσακίσει την άλλη!Θα έλεγα: ''Με ποιο δικαίωμα γλύφει αυτή τα μωρά μου;''Αφού μας είπες ότι δεν έχει γεννήσει, θα ήθελε να νιώσει κι αυτή τη χαρά της μητρότητας!:)
Οι γατούλες δεν νιώθουν όπως εννοουμε εμεις οι άνθρωποι τη χαρά της μητρότητας...Απόδειξη,πως οι περισσότερες μόλις απογαλακτίζονται τα μικρά τους στους δύο μήνες,τα αντιμετωπιζουν αδιάφορα,ή και εχθρικά μερικές φορές.Οποτε καλό είναι να στειρώνονται αν δεν έχουμε βρει σπιτια για τα μικρούλια,όπως άλλωστε ανέφερε και ο/η good luck πολύ σωστά,μια και η ανευρεση σπιτιών είναι δύσκολη υποθεση,και υπάρχουν τόσα αδεσποτάκια.:)

Καλημέρα και απο μένα!!!:)

Εγώ θα σου έλεγα ότι είσαι παρα πολύ τυχερή!! Μιάς και η κανονική μάνα δεν είναι και τόσο καλή μάνα!!

Μου εχει τύχει, είναι πολύ συχνό, ειδικά στις περιπτώσεις που τα 2 θυληκά έχουν συγγενική σχέση, αλλά δεν είναι και απαραίτητο.

Μια χαρά τα πάει η συνεργασία. Η μία τα γλύφει όλη τη μέρα και η άλλη τα θηλάζει όποτε το θυμάται και κάθε φορά που τη βάζω με το ζόρι εγώ. Αφού δεν κλαίνε τα μικρά και μεγαλώνουν, σημαίνει προφανώς ότι όλα πάνε καλά, έτσι δεν είναι;
Αυτές είναι οι δύο μαμάδες και οι αραδιασμένες μπαλίτσες τριγύρω είναι τα μικρούλια. Τώρα βέβαια που αποφάσισαν να συγκατοικήσουν όλοι μαζί τους αγόρασα μεγαλύτερο διαμέρισμα. Μπορώ να μην τα προικήσω; Αγαπητή moukelis σου θυμίζει τίποτα η φωτό;

Συνημμένα

• DSCF0023.jpg
    DSCF0023.jpg
    110,6 KB · Εμφανίσεις: 158
Μια χαρά τα πάει η συνεργασία. Η μία τα γλύφει όλη τη μέρα και η άλλη τα θηλάζει όποτε το θυμάται και κάθε φορά που τη βάζω με το ζόρι εγώ. Αφού δεν κλαίνε τα μικρά και μεγαλώνουν, σημαίνει προφανώς ότι όλα πάνε καλά, έτσι δεν είναι;
Αυτές είναι οι δύο μαμάδες και οι αραδιασμένες μπαλίτσες τριγύρω είναι τα μικρούλια. Τώρα βέβαια που αποφάσισαν να συγκατοικήσουν όλοι μαζί τους αγόρασα μεγαλύτερο διαμέρισμα. Μπορώ να μην τα προικήσω; Αγαπητή moukelis σου θυμίζει τίποτα η φωτό;
Πλάκα κάνεις;!!!!!!!!!!!!!!
Ποια είναι η μανούλα και ποια η ανάδοχη;

Η μανούλα είναι η Σιαμ (Νταίζη) και η ζηλιαρόγατα είναι η Μελίνα. Κάθε φορά που έβλεπα τα γατουλίνια σου έλεγα να σου στείλω pm αλλά δίσταζα. Είναι τα απίστευτα κουκλάκια!:up:

Η μανούλα είναι η Σιαμ (Νταίζη) και η ζηλιαρόγατα είναι η Μελίνα. Κάθε φορά που έβλεπα τα γατουλίνια σου έλεγα να σου στείλω pm αλλά δίσταζα. Είναι τα απίστευτα κουκλάκια!:up:
Σ'ευχαριστούμε,εσύ που έχεις ολόιδια ξέρεις ποσο όμορφα είναι...Είναι πολύ γλυκιές διπλα δίπλα.Είναι πρώτη της γέννα μωρέ,γι'αυτο δεν τα πολυπροσέχει,συμβαίνει μερικές φορές.;)Πόσο είναι τα κουκλάκια σου;

Η νταίζη είναι 1 έτους και κάτι ψιλά και η Μελίνα ενός έτους. Έχω άλλα 8 πλέον (μαζί με τα 5 μικρά) και το ξέρω ότι δε θα έπρεπε να το λέω αλλά αυτά τα δύο είναι η λατρεία μου. Η Νταίζη δεν αντιπροσωπεύει τη ράτσα της γιατί είναι πάρα πολύ καλό γατάκι, αλλά απίστευτα γκρινιάρικο. Η Μελίνα είναι η μετεμψύχωση της Βουγιουκλάκη. Μιλάμε για το απίστευτο νάζι! Κάνουν τη ζωή πραγματικά πιο όμορφη!:)
Έχεις κι'άλλα γατάκια; Πως τα πάνε μεταξύ τους;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back