Δυσανεξία στα πουλερικά

Catia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Catia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών και μας γράφει από Ορεστιάδα (Έβρος). Έχει γράψει 331 μηνύματα.
Σας έχω ένα πρόβλημα για δυνατούς λύτες.
Ο γατούλης μου έχει δυσανεξία στα πουλερικά, διαπιστωμένη με άπειρες δοκιμές. Του φέρνουν διάρροια. Από πολύ μικρός είχε συνέχεια και ακολουθούσα φυσικά τη συνταγή κοτόπουλο με ριζάκι... με τραγικά αποτελέσματα. Είχα δοκιμάσει τις sensitive από όλες τις μάρκες και φυσικά τις i/d. Χειρότερα!!! Εντελώς τυχαία βρήκα τι έφταιγε...
Αφού βασανιστήκαμε για ένα χρόνο εδώ και 2 χρόνια τους δίνω μόνο κροκέττες (σπάνια κανένα φακελάκι) μοσχάρι, βοδινό και λίγο ψάρια και ησυχάσαμε.
Προχθές όμως που πήγαμε για το εμβόλιο ο κτηνίατρος τα βρήκε χοντρά...
Είναι 3 ετών και... 5800 :redface: :redface: αυτός ενώ η Άννα είναι σχεδόν 4 ετών και... 4800 :redface: :redface: . Πρέπει οπωσδήποτε, για την υγεία τους, να αδυνατίσουν. Αφήστε που η Άννα έχει και μεγάλο πρόβλημα με πέτρα και ουλίτιδα(πως και γιατί τόσο πολύ δεν ξέρω, γι'αυτό θα ανοίξω άλλο θέμα). Όλες μα όλες όμως οι τροφές για έλεγχο βάρους, για στειρωμένα, για το ουροποιητικό ακόμη και οι dental care περιέχουν πουλερικά. Είχαμε ανοίξει τα προσπέκτους από όλες τις μάρκες και κοιτούσαμε τα περιεχόμενα... ΟΛΕΣ περιέχουν πουλερικά. Τι να κάνω?? Γιατρέ??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εαν μεωσεις την ποσοτητα της κανονικης τους τροφης και αυξησεις το παιχνιδι καθε μερα θα αδυνατισουν κι ετσι. Βοηθαει πολύ και το χορτο για γατες και ισως η αλοη βερα για ζωα ( κανει γενικα καλο απο οσο μου ειπαν οι γιατροι). Για τα δοντια βοηθουν πολύ οι καθαρισμοι απο την πετρα κι εχω διαβασει οτι κανει καλο και η ωμη διατροφη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, εννοείται, άρχισα ήδη να τη μειώνω σταδιακά, έφτιαξε κι ο καιρός και βγαίνουμε περισσότερο στο μπαλκόνι, αυτός κυνηγάει μυγούλες και άλλα... Η Άννα ήταν ανέκαθεν πολύ μαλθακή, δε ξεκουνιέται με τίποτε...
Ωμά μωρέ τα φοβάμαι... Ίσως με ένα γερό ζεμάτισμα αλλά όχι να παραβράσουν να μαλακώσουν. Κρεατάκι με λίγο ρυζάκι... Το σκέφτηκα κι εγώ αλλά είπα να σας ρωτήσω κι εσάς.
Στο μεταξύ φοβάμαι πολύ τον καθαρισμό γιατί και νάρκωση γίνεται, και μετά πονάει, και κυρίως γιατί υπάρχει μια πιθανότητα να περάσει υγρό στους πνεύμονες που είναι σχεδόν πάντα μοιραίο...
Και με το ουροποιητικό? Ευτυχώς ειδικά αυτός πίνει συνέχεια νερό.
Αμ και το άλλο? Μαζί μεγάλωσαν, τα ίδια τρώνε, 9 μήνες διαφορά έχουνε, τα δικά του δόντια άψογα, τα δικά της χάλια...

Εγω θα σου συστηνα να αυξησεις τα χορταρικα αν σκεφτεις οι εξω γατες τρωνε κανεν ποντικι που κ που και κυριως χορταρακια. Εαν εχει δραστηριο τροπο ζωης θα το αποφυγετε πιθανοτατα το ουροποιητικο. Αυτο με το υγρο σους πνευμονες δεν το πιασα πολλα κανουν καθαρισμο κανενα δε το επαθε

Όλες μα όλες όμως οι τροφές για έλεγχο βάρους, για στειρωμένα, για το ουροποιητικό ακόμη και οι dental care περιέχουν πουλερικά. Είχαμε ανοίξει τα προσπέκτους από όλες τις μάρκες και κοιτούσαμε τα περιεχόμενα... ΟΛΕΣ περιέχουν πουλερικά. Τι να κάνω?? Γιατρέ??
Περίμενε να δεις τι θα σου απαντήσει κι ο γιατρός. Μπορεί να έχει κάποια καλύτερη εναλλακτική κρυμμένη στο μανίκι του!
Εγώ δίνω στην Άσπρη μου (λόγω αυξημένου σακχάρου) κονσέρβες και κροκέτες m/d της Hills που κάνουν και για αδυνάτισμα. Αν θυμάμαι καλά, η βάση τους είναι συκώτι. Μήπως να δοκίμαζες αυτές;

Με το γιατρό τις ψάχναμε, κι αυτός δεν ήξερε τι να πει!
Να σου πω, το συκώτι δε το έχω τεστάρει καθόλου, δεν ξέρω πως θα αντιδράσει. Αν είναι για το σάκχαρο όμως, μήπως δεν κάνει? Μπορώ να πάρω κανα-δυό κονσέρβες να το δοκιμάσω πάντως. Αν και Hill's εδώ δεν βρίσκω, είμαστε στην άκρη του πουθενά.
Ασημίνα, έτσι όπως είναι το γατί αναίσθητο και δεν μπορεί να καταπιεί μπορεί να περάσει σάλιο, νερό ή αίμα από τον καθαρισμό στους πνεύμονες. Τότε, γειά σας...

Catia, σου αντιγράφω ακριβώς αυτό που λέει επάνω η κονσέρβα m/d:
"Μια τροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή σε πρωτεϊνες για να διεγείρει την απώλεια βάρους σε υπέρβαρες γάτες και να σταθεροποιεί τη γλυκόζη στο αίμα σε περίπτωση διαβήτη."
Λογικό είναι να κάνει και για τα δύο, αφού πολλές φορές ο διαβήτης εμφανίζεται λόγω παχυσαρκίας. Και στους ανθρώπους συμβαίνει αυτό.
Άλλη τροφή της Hills για απώλεια βάρους (κι αυτή κατάλληλη και για διαβήτη) είναι η w/d. Δεν κάνω διαφήμιση της Hills, απλώς έτυχε η γάτα μου να προτιμάει αυτές τις τροφές, δηλαδή την m/d. Την w/d που δοκίμασα για αλλαγή, δεν την ήθελε καθόλου.

Καλά, φαντάσου τη σκηνή: πετ σοπ(τρύπα και πανβρώμικο) στην Ορεστιάδα (όπου πετ σημαίνει κυνηγόσκυλο δεμένο στην αυλή με -15ο C), γεμάτο τσουβάλια φτηνής σκυλοτροφής, πνίχτες, αλυσίδες, κλουβιά από κείνα που βάζουν το σκυλί στην καρότσα του αγροτικού και άλλα συναφή και εγώ να ζητάω να μου φέρουνε για δοκιμή 2-3 από αυτές τις κονσέρβες(γιατί αν τον πειράξουνε θα πρέπει να τις πετάξω ΚΑΙ αυτές) που η τιμή τους θα είναι όση και όλο το τσουβάλι της σκυλοτροφής..... για να αδυνατίσει η γάτα μου. Ωρε γλέντια!!!!

Τι να σου πω μπορει να εχεις δικιο αλλα εαν ηταν ετσι θα μας το ελεγαν και θα προειδοποιουσαν ενω τωρα παρα πολλές γατες κανουν καθαρισμο δοντων και ειλικρινα δεν εχω ακουσει ποτε για κατι τετοιο εισαι σιγουρη οτι δεν οφειλεται σε ιατρικο λαθος οταν συμβαινει???

ΚΙ εγώ τώρα το έμαθα, μου το είπε φίλη μου που τελειώνει κτηνίατρος. Προσροφητική πνευμονία λέγεται... Δεν είναι ιατρικό λάθος, είναι η θέση του γατιού (ξαπλωμένο) και η αναισθησία. Επειδή δεν καταπίνει κάποια από τα υγρά(με τη βαρύτητα) περνάνε στο φάρυγγα και μετά στον πνεύμονα. Υποθέτω είναι σπάνιο αλλά δεν είναι και απίθανο ειδικά αν είναι χοντρό το πρόβλημα και θέλει ώρα δουλειάς (όπως η δικιά μου δυστυχώς...).
Δε θυμάσαι πριν λίγο καιρό που κόντεψε να φύγει η Ελβιρίτσα αν θυμάμαι καλά από δω? Μάλιστα αυτή το είχε πάθει γιατί ήταν άρρωστη και απλά την τάιζαν με τη σύριγγα...
Σκέφτομαι ποιόν κτηνίατρο να εμπιστευτώ...

Νομίζω πως οποιαδήποτε κονσέρβα χωρίς υδατάνθρακες θα βοηθούσε τις γατούλες σου να χάσουν βάρος. Μια καλή και όχι ιδιαίτερα ακριβή μάρκα είναι οι Leonardo, που είναι σχεδόν αποκλειστικά με μοσχάρι (αν και τώρα έχουν βγάλει καινούργια σειρά και δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται).
Υπάρχουν κι άλλες, απλώς είναι λίγο πιο ακριβές.

Επίσης το μαγειρεμένο κρέας είναι καλή λύση. Αλλά αν σκοπεύεις να τους δίνεις συχνά, καλό είναι να προμηθευτείς κι ένα διατροφικό συμπλήρωμα, επειδή το μαγείρεμα καταστρέφει την ταυρίνη.

Μια καλή και όχι ιδιαίτερα ακριβή μάρκα είναι οι Leonardo, που είναι σχεδόν αποκλειστικά με μοσχάρι (αν και τώρα έχουν βγάλει καινούργια σειρά και δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται).
Και η καινούργια σειρά είναι σχεδόν αποκλειστικά με μοσχάρι, αλλά έχουν προσθέσει και άλλες γεύσεις και λαχανικά. Επίσης, έχουν μειώσει την ποσότητα στο μισό και τις πουλάνε ακριβότερα (0,75 ευρώ τα 200 γραμμάρια πριν, 0,93 ευρώ τα 100 γραμμάρια τώρα:confused:)

Ναι, γι' αυτό σταμάτησα να τις παίρνω.:( Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και μεγαλύτερες συσκευασίες (των 400γρ) απλώς στο πετ σοπ μου είπαν ότι δεν τις φέρνουν, επειδή δεν φεύγουν.:hmm:

Ασημίνα, έτσι όπως είναι το γατί αναίσθητο και δεν μπορεί να καταπιεί μπορεί να περάσει σάλιο, νερό ή αίμα από τον καθαρισμό στους πνεύμονες. Τότε, γειά σας...
Ώπα! Εδώ έχασα τη μπάλα. Ποιο γατί είναι αναίσθητο και γιατί;;; :blink:

ΚΙ εγώ τώρα το έμαθα, μου το είπε φίλη μου που τελειώνει κτηνίατρος. Προσροφητική πνευμονία λέγεται... Δεν είναι ιατρικό λάθος, είναι η θέση του γατιού (ξαπλωμένο) και η αναισθησία. Επειδή δεν καταπίνει κάποια από τα υγρά(με τη βαρύτητα) περνάνε στο φάρυγγα και μετά στον πνεύμονα. Υποθέτω είναι σπάνιο αλλά δεν είναι και απίθανο ειδικά αν είναι χοντρό το πρόβλημα και θέλει ώρα δουλειάς (όπως η δικιά μου δυστυχώς...).
Εισροφητική (βρογχο)πνευμονία πρέπει να λέγεται, αν θυμάμαι καλά. Είναι ένα πρόβλημα πασίγνωστο στους αναισθησιολόγους όλων των ζώων, διπόδων και τετραπόδων, συνεπώς δεν είναι και τόσο τρομερό. Είναι ο λόγος που όλα τα ζωντανά οφείλουν να ξενηστικώνονται πριν από μια εγχείρηση, και μάλιστα κάποιες ώρες πριν τους απαγορεύεται να πιουν ακόμα και το ελάχιστο νεράκι.
Για ποιον λόγο το αναφέρεις όμως, δεν κατάλαβα... :hmm:Έχει κάτι το γατί σου; Πάει για εγχείρηση;

Σόρρυ, εισροφητική πνευμονία, τέτοια ώρα που έγραφα καλά να πάθω :redface:!

Ναι μωρέ, θα χρειαστεί καθαρισμό και ίσως χρειαστεί να βγούνε και κάποια δόντια. Εντάξει, δεν είναι κάτι τραγικό, αλλά τρόμαξα :/:. Πήγαμε για εμβόλιο και βρήκε ο κτηνίατρος χάλια το στόμα της. Έχω όμως μια φίλη που τελειώνει κτηνίατρος, της τα είπα, και με πανικόβαλε λιγουλάκι.
Είμαι μακρυά από το σπίτι μου, τον κτηνίατρο εδώ δεν τον ξέρω και δε τον εμπιστεύομαι, ε, δε θέλουμε και πολύ οι ελληνίδες μάνες!!
Αχχχ, μ'αρέσει που δούλευα άλλες "πως κάνεις έτσι μωρέ, μια στείρωση είναι" και τέτοια. ΝΑ τώρα, όλα εδώ πληρώνονται :redface: :redface:!!!!

Σόρρυ, εισροφητική πνευμονία, τέτοια ώρα που έγραφα καλά να πάθω :redface:!

Ναι μωρέ, θα χρειαστεί καθαρισμό και ίσως χρειαστεί να βγούνε και κάποια δόντια. Εντάξει, δεν είναι κάτι τραγικό, αλλά τρόμαξα :/:. Πήγαμε για εμβόλιο και βρήκε ο κτηνίατρος χάλια το στόμα της. Έχω όμως μια φίλη που τελειώνει κτηνίατρος, της τα είπα, και με πανικόβαλε λιγουλάκι.
Είμαι μακρυά από το σπίτι μου, τον κτηνίατρο εδώ δεν τον ξέρω και δε τον εμπιστεύομαι, ε, δε θέλουμε και πολύ οι ελληνίδες μάνες!!
Αχχχ, μ'αρέσει που δούλευα άλλες "πως κάνεις έτσι μωρέ, μια στείρωση είναι" και τέτοια. ΝΑ τώρα, όλα εδώ πληρώνονται :redface: :redface:!!!!
Μη φοβάσαι, η φίλη σου μάλλον έχει τον ενθουσιασμό της νεοφώτιστης και σου τα παραείπε λιγάκι... Φαντάζομαι πως για τα δόντια δεν χρειάζεται καμιά πολύωρη νάρκωση. Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά! :)

Μη φοβάσαι, η φίλη σου μάλλον έχει τον ενθουσιασμό της νεοφώτιστης και σου τα παραείπε λιγάκι... Φαντάζομαι πως για τα δόντια δεν χρειάζεται καμιά πολύωρη νάρκωση. Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά! :)

Όντως, τώρα κάνει κλινικές και είναι μές στον ενθουσιασμό!!! Είσαι γάτα :cool: !!!
Χμμμ, θα χρειαστεί πολύ δουλειά, είναι χάλια η ψυχούλα μου. Και ο καθαρισμός έχει έναν κίνδυνο παραπάνω γιατί είναι δουλειά μέσα στο στόμα, νερά τρέχουν, αίμα :/:...
Σκέφτομαι να περιμένω 2,5 μήνες μέχρι να γυρίσω Βόλο να το κάνω εκεί που υπάρχει κτηνίατρος με υπέρηχο. Εδώ δεν έχει καθόλου εξοπλισμό, θα το κάνει ξύνοντας και πρόσεξα (με φρίκη) ότι τρέμει το χέρι του!!!! Πόσο να χειροτερέψει σε 2,5 μήνες? Ας κάνει τη θεραπεία για την ουλίτιδα εδώ και την επέμβαση κάτω. Ούτως ή άλλως αν δεν υποχωρήσει η ουλίτιδα επέμβαση δε γίνεται, σωστά??

Αν ξέρεις τον κτηνίατρο στον Βόλο (που προφανώς τον ξέρεις!) και του έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη για την επέμβαση, ίσως θα ήταν καλύτερα να γίνει στον Βόλο.
Εγώ στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα για το αν θα γίνει με υπέρηχους ή με το γνωστό... ξυστρί. Πληροφοριακά, όταν ρώτησα τον οδοντίατρό μου για τα πλεονεκτήματα του καθαρισμού με υπέρηχους*, μου είπε πως το "ξυστρί" δίνει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Και δεν είναι κανένας άσχετος. Ενημερώνεται συνεχώς και έχει και πάρε-δώσε με το ΑΠΘ.
Και πάλι σου λέω, μη φοβάσαι καθόλου. Όπως υπάρχουν προβλέψεις για τους ανθρώπους, έτσι υπάρχουν και για τα ζώα σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν θα πάθει τίποτα το ψιψίνι σου, απλώς θα αποκτήσει... αστραφτερό χαμόγελο! :lol: Να, κάπως έτσι: :D

*Εννοώ τον απλό καθαρισμό που κάνουμε κάθε 6μηνο, όχι κάτι πολύπλοκους που κάνουν οι γιατροί σε περιπτώσεις περιοδοντίτιδας κλπ.

Αχ μωλέ, αν έχει και χαλασμένα δόντια (ο καθαρισμός θα δείξει τι κρύβεται από κάτω...) θα είναι φαφούτικο το χαμόγελο :/: :/: ...
Θα σκάσω, είναι μόνο 4 ετών, μόλις 9 μήνες μεγαλύτερη από τον άσπρο μου, μαζί μεγάλωσαν, τα ίδια ακριβώς τρώνε, την ίδια ακριβώς φροντίδα έχουνε, αυτός είναι για διαφήμηση οδοντόκρεμας κι αυτή σα γριά φαφούτα :/: :/:...

Μα τα χρειάστηκα εδώ. Έτρεμε τόσο το χέρι του που δεν μπορούσε να κάνει με άνεση ούτε ένα εμβόλιο... Άσε, Βόλο και πάλι Βόλο...

Αχ μωλέ, αν έχει και χαλασμένα δόντια (ο καθαρισμός θα δείξει τι κρύβεται από κάτω...) θα είναι φαφούτικο το χαμόγελο :/: :/: ...
Τρεις λέξεις θα σου πω μόνο: φαφουτοπουλίνα-ξεφαφουτοπουλίνα, γλυκογατοπουλίνα! :up::inlove: Εξ άλλου αυτό το βλέπεις και μέσα στην ίδια ανθρωποοικογένεια. Άλλος έχει δόντια από σίδερο κι άλλος κάνει μια "τακ" και του πέφτουν...
Όσο για το τρέμουλο στο χέρι, έχει και χειρότερα. Για φαντάσου να το δεις αυτό στον κομμωτή που έρχεται να σε κουρέψει! ΑΑΑΑΑΑΑΑ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back