Δυσκοίλιο γατάκι

xoulio

Νεοφερμένο μέλος

Ο xoulio αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλησπερα σε ολους!πριν 6 μερες βρηκα ενα γατακι περιπου 3 εβδομαδων χαμενο μεσα σε μια ψευδοροφη,απο τοτε το υιοθετησα και το εχω λατρεψει!Ειναι πολυ παιχνιδιαρης, το πηγα στο γιατρο και μου εδωσε ειδικη τροφη την ormilak η οποια του αρεσει πολυ και την τρωει λαιμαργα!Ομως αυτες τις 6 μερες δεν εχει κανει καθολου κακα,δεν φαινεται να ζοριζεται,η κοιλια του ειναι φουσκωμενη μετα το φαγητο και για κανα 2ωρο επειτα ξεφουσκωνει.Κανει τσισα κανονικα και μαλιστα πολλες φορες χωρις βοηθεια,του κανω μασαζ στην κοιλιτσα οπως μου εδειξε γιατρος αλλα τιποτα!6 μερες δεν ειναι πολλες?ανησυχω!!:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειναι παρα πολλες,κακα κανει μονο του;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακα δεν εχει κανει καθολου αυτες τις 6 ημερες που το εχω εγω!πριν δεν ξερω!

Μηπως να επαιρνες το γιατρο;Ειναι πολυ επικινδυνο,μπορει να σου πει να του δωσεις μερικες σταγονες παραφινελαιο φαρμακευτικο.

Είναι πολλές, μιας και τρώει κιόλας..
Θα σου έλεγα να κάνεις μασάζ όχι μόνο στην κοιλιά... αλλά και το επίμαχο σημείο...;)

Αν πάλι δεν κάνει, θα χρειαστεί κλισματάκι, ή το κάνεις μόνη/ος σου αν ξέρεις ή ο Κτηνίατρος.

ΥΓ. Μήπως κάνει και δεν τα βλέπεις? Γιατί ξεφουσκώνει λες η κοιλιά, και αν δεν είχε κάνει 6 μέρες θα είχε με μεγάλες πιθανότητες πεθάνει ήδη....:redface::hmm:

Το πηγα χθες στο γιατρο και μου ειπε οτι αυτη η τροφη δεν αφηνει υπολειμα!ομως 6 μερες ειναι πολλες.Να το παω και σε αλλο γιατρο?μηπως επειδη πινει μονο γαλα και δεν τρωει στερεα τροφη?δεν ξερω,παντως το γατακι δεν φαινεται να ποναει ή να δυσκολευεται.

Το πηγα χθες στο γιατρο και μου ειπε οτι αυτη η τροφη δεν αφηνει υπολειμα!ομως 6 μερες ειναι πολλες.Να το παω και σε αλλο γιατρο?μηπως επειδη πινει μονο γαλα και δεν τρωει στερεα τροφη?δεν ξερω,παντως το γατακι δεν φαινεται να ποναει ή να δυσκολευεται.
Xoulio, να το πας οπωσδήποτε σε άλλο γιατρό και μάλιστα σήμερα κιόλας. Αυτό που σου είπε, ότι το Ormilak δεν αφήνει υπόλειμμα, είναι μπούρδα. Επίσης μεγάλη μούφα είναι πως "τα γατάκια που πίνουν μόνο γάλα δεν ενεργούνται".
Ένα πρόχειρο μέτρο είναι (εκτός από το μασάζ με βαμβάκι στην επίμαχη περιοχή) να του αλείψεις την οπή με παραφινέλαιο. Τρυφερά και μαλακά, εννοείται!
Όμως, όπως λέει και η julia, μάλλον θα θέλει κλύσμα το ψιψίνι. Αλλά αυτό πρέπει να το κάνει κάποιος που ξέρει.
Έχω ακούσει καλά λόγια για τον Αίλουρο, κτηνιατρείο στο Φάληρο, αλλά δεν ξέρω αν σε βολεύει. Κορίτσια από Αθήνα, βάλτε ένα χεράκι εδώ πέρα!

Ψαχνω συνεχεια το κουτι του και δεν εχω βρει τιποτα!θα το παω και σε αλλο κτηνιατρο!

Ευχαριστω πολυ παιδια!τον πηγα σε αλλο γιατρο και του εκανε κλυσμα!τωρα κλαψουριζει ο καυμενουλης!!!:)

Δες και στα ρουχαλάκια του, στο κρεβατάκι του, μπορεί να μην είναι στερεά...:hmm:

Αλλά γάλα ξε γάλα τα γατάκια ενεργούνται...

Εξαιρετικά επείγον!!!! Σας παρακαλώ χρειαζόμαστε βοήθεια!!!

Πριν δύο μέρες - σε μία βόλτα με το σκύλο - βρήκαμε σε έναν κάδο σκουπιδιών ένα γατάκι, τη Σειρήνα. Γατάκι μίας ημέρας, μέσα σε μια σακούλα πλαστική. Την πήγαμε σε γιατρό, διαβάσαμε και ό,τι πληροφορίες βρήκαμε στο site και προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο, αφού δεν βρέθηκε η μητέρα. Δυστυχώς πριν από λίγες ώρες χάσαμε τη Σειρήνα. Η κοιλίτσα της είχε πρηστεί και δεν μπορούσε να ενεργηθεί. Πήγαμε να την θάψουμε κάπου, και περνώντας θελήσαμε να πετάξουμε τα σκουπίδια μας σε εκείνον τον κάδο που τη βρήκαμε, αρκετά στενά από το σπίτι μας. Στον ίδιο κάδο βρήκαμε ένα ακόμα γατάκι!! Προφανώς της ίδιας γάτας, με τον ομφάλιο λώρο, λίγο πιο μεγάλο από τη Σειρήνα. Ήταν εμφανές ότι θήλασε κάποιες μέρες. Του έδωσα ελάχιστο γάλα - ευτυχώς είχαμε ήδη - αλλά δυστυχώς ούτε αυτό μπορεί να ενεργηθεί. Φοβάμαι ότι θα το χάσουμε, κάναμε βόλτες ψάχνοντας τη μητέρα αλλά δεν είναι εύκολο. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;; ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ;;; Σήμερα ο γιατρός που πήγαμε τη Σειρήνα, είπε ότι δε γίνεται τίποτα. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ, ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!! Ή έστω αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας δανείσει μια μαμά η οποία θηλάζει, μήπως και το σώσουμε!!! Είμαστε στο Βόλο, στις αφιλόξενες γειτονιές της Νέας Ιωνίας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πριν δύο μέρες - σε μία βόλτα με το σκύλο - βρήκαμε σε έναν κάδο σκουπιδιών ένα γατάκι, τη Σειρήνα. Γατάκι μίας ημέρας, μέσα σε μια σακούλα πλαστική. Την πήγαμε σε γιατρό, διαβάσαμε και ό,τι πληροφορίες βρήκαμε στο site και προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο, αφού δεν βρέθηκε η μητέρα. Δυστυχώς πριν από λίγες ώρες χάσαμε τη Σειρήνα. Η κοιλίτσα της είχε πρηστεί και δεν μπορούσε να ενεργηθεί. Πήγαμε να την θάψουμε κάπου, και περνώντας θελήσαμε να πετάξουμε τα σκουπίδια μας σε εκείνον τον κάδο που τη βρήκαμε, αρκετά στενά από το σπίτι μας. Στον ίδιο κάδο βρήκαμε ένα ακόμα γατάκι!! Προφανώς της ίδιας γάτας, με τον ομφάλιο λώρο, λίγο πιο μεγάλο από τη Σειρήνα. Ήταν εμφανές ότι θήλασε κάποιες μέρες. Του έδωσα ελάχιστο γάλα - ευτυχώς είχαμε ήδη - αλλά δυστυχώς ούτε αυτό μπορεί να ενεργηθεί. Φοβάμαι ότι θα το χάσουμε, κάναμε βόλτες ψάχνοντας τη μητέρα αλλά δεν είναι εύκολο. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;;; ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ;;; Σήμερα ο γιατρός που πήγαμε τη Σειρήνα, είπε ότι δε γίνεται τίποτα. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ, ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!! Ή έστω αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας δανείσει μια μαμά η οποία θηλάζει, μήπως και το σώσουμε!!! Είμαστε στο Βόλο, στις αφιλόξενες γειτονιές της Νέας Ιωνίας...

καλησπερα και καλωσηρθατε..μην πανικοβαλλεστε:redface:καταλαβαινω την αγωνια σας..ειναι δυσκολο τοσο μωρα να επιβιωσουν χωρις την μανουλα τους..οσο για τα κακακια μετα το ταισμα να τριβεται την κοιλιτσα του ωστε να μπορεσει να ενεργηθει..οπως θα εκανε και η μαμα του..αν παλι δεν τα καταφερετε δοκιμαστε να τριψετε τον πωπο του..
αυτα εδω ειναι μερικα αρθρα που θα σας φανουν χρησιμα..
https://www.mypetz.gr/threads/Ορφανά-γατάκια-και-πώς-να-τα-μεγαλώσετε.220884/
https://www.mypetz.gr/threads/Πώς-ν...ας-με-επιτυχία-από-τις-πρώτες-στιγμές.219843/
https://www.mypetz.gr/threads/Γατάκια.219019/

ευχομαι πραγματικα καλη τυχη:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Απλά το πρόβλημα είναι ότι χάσαμε το προηγούμενο, για αυτό το λόγο. Φοβάμαστε και δεν του δίνουμε να φάει άλλο, μέχρι να κάνει κάτι. Η κοιλίτσα του είναι πρησμένη.... Δεν έχει νόημα να το επιβαρύνουμε, τουλάχιστον αυτό πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο... και πάλι ευχαριστώ, απλά δεν είναι εύκολο. Είχαμε το ένα νεκρό στα χέρια όταν βρήκαμε το δεύτερο...

Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Απλά το πρόβλημα είναι ότι χάσαμε το προηγούμενο, για αυτό το λόγο. Φοβάμαστε και δεν του δίνουμε να φάει άλλο, μέχρι να κάνει κάτι. Η κοιλίτσα του είναι πρησμένη.... Δεν έχει νόημα να το επιβαρύνουμε, τουλάχιστον αυτό πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο... και πάλι ευχαριστώ, απλά δεν είναι εύκολο. Είχαμε το ένα νεκρό στα χέρια όταν βρήκαμε το δεύτερο...

σας καταλαβαινω:/:τριψτε του την κοιλιτσα γιατι αλλιως δεν θα κανει κακα του..δεν μπορει μονο του..και η μαμα του το γλυφει στην κοιλια του για να ενεργηθει..οσο για το φαι ειναι απαραιτητο να πινει κα8ε 3 ωρες γαλα:/:

Απάντηση: Εξαιρετικά επείγον!!!! Σας παρακαλώ χρειαζόμαστε βοήθεια!!!

Δυστυχως δεν μπορειτε να κανετε τιποτα περισσοτερο...Θα διαπιστωσετε οτι συμβαινει ουκ ολιγες φορες να βρισκονται γατακια στα σκουπιδια (δεν ξερω που μενετε αλλα κι εγω Νεα Ιωνια ειμαι και ειναι συνηθες φαινομενο:() και οχι μονο,εχουμε μαζεψει κι απο αυτοκινητα,παρκα...βλεπετε ο πολιτισμος καποιων περιοριζεται στο να τα βαλουν σε σακουλα και να τα πεταξουν στον καδο για να μην επεμβουν στη φυση με τη στειρωση...Γατουλα δε νομιζω να βρειτε,γιατι συνηθως το κανουν καποιοι που εχουν οικοσιτες γατες.Υπαρχει μια στη γειτονια μου που μαλλον εχει γεννησει αλλα ποτέ δε βλεπω που τα εχει και δεν γινεται να δοκιμασουμε να της το δωσουμε μηπως το θηλασει...Ελπιζω ολα να πανε καλα,κρατηστε το ζεστο και αφου εχει θηλασει υπαρχουν πιθανοτητες να τα καταφερει.Δε ρωτατε το γιατρο μηπως κανει να του δωσετε λιγο παραφινελαιο;

και εγω ν.ιωννια μενω...και εμεις ειχαμε βρει 3 γατακια σε σκουπιδια(σε αλλη περιοχη) και πεθαναν γιαυτο το λογο...

τον μανθο τον ειχαμε βρει ποιο μεγαλο(2-3 εβδομαδων...δεν ετρωγε ουτε αυτος απο μπολ αλλα "περπετουσε") και καποια στιγμη γυρο στον μηνα μας εκανε ενα τετοιο..να μην κανει τα κακα του...εμας τοτε μας ειπε ο κτηνιατρος να του κανουμε κλισμα..για μωρα...και ετσι τα εκανε...δεν σου λεω να το κανεις..γιατι το δικο σας ειναι πολυ μωρο...αλλα ρωτα τον κτηνιατρο...και αν θες στειλε μου με πμ σε ποιον κτηνιατρο...γιατι σε εναν που παει η ολη σχεδον η ν.ιωννια εγω δεν πολυ εμπιστευομαι...να σου δωσω αν θες το τηλ και του δικου μου να ρωτισεις...

καλη τυχη να εχει αυτο τουλαχιστον...

Καλημερα!!!!!! Ας ειναι πρισμενη η κοιλιτσα του,φαγητο χρειαζεται.Δινε του γαλα με μπιμπερο και τριβε το πωπακι του με μπαμπακι βουτηγμενο σε ζεστο νερο.
Ετσι θα ενεργοποιηθουν οι εξωτερικοι αδενες και σιγα σιγα θα αρχισει να κανει συσπασεις το εντερο και θα ενεργηθει.
Βαλε του ενα πανακι μαλακο σε ενα χαρτοκουτι η οπου αλλου το εχεις ,να εχει ζεστασια και οτι παραξενη αντιδραση βλεπεις τηλ.τον κτηνιατρο.

Μακαρι να τα καταφερει.

Ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση..
Βρέθηκε η γιαγιά δολοφόνος, παραδέχτηκε ότι τα πέταξε στα σκουπίδια. Αλλά είναι δύσκολο να πιάσουμε τη μαμά. Την είδα από μακριά αλλά λογικά δε θα έρθει, και δεν αφήνω το μωράκι μόνο του κοντά στην επικίνδυνη γιαγιά!! Πραγματικά φοβόμαστε το φαγητό, ίσως το κλίσμα βοηθήσει, αλλά πως το κάνουμε;;; Δε θέλω να επιβαρύνουμε την κοιλίτσα του. Σοφία είναι σίγουρο ότι μπορούμε να του δώσουμε γάλα;;

Δε ρωτατε το γιατρο για το παραφινελαιο,και αν βοηθα να αλλαξετε λιγο τη δοσολογια της παρασκευης του γαλακτος;Λιγο πιο αραιο νομιζω θα βοηθησει.Επισης αν βαζατε λιγο λαδακι για μωρα στο πανακι που το τριβετε;

αν δεν του δινετε γαλα θα πεθανει..ειναι μωρο και πρεπει να τρωει..δοκιμασατε να του τριψετε την κοιλιτσα ή τον πωπο του ή οχι?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back