SIMON1
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Όταν η δυσκοιλιότητα δεν έχει ελεγχθεί και έχει οδηγήσει σε παρατεταμένη κατακράτηση κοπράνων, μιλάμε για Κοπρόσταση.
Είναι μια κατάσταση που απαιτεί άμεση λήψη μέτρων από τον γιατρό.
Η δυσκοιλιότητα και η κοπρόσταση μπορούν να οδηγήσουν σε επίκτητο Μεγάκολο, κατάσταση που χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά μεγάλη διόγκωση του εντέρου και χρειάζεται άμεσα η βοήθεια του γιατρού.
Μήπως θα πρέπει ο κτηνίατρος να του κάνει υπέρηχο ή ακτινογραφία για να μπορέσει να δει καλύτερα την κατάσταση του εντέρου; Αφού όσα έκανες μέχρι τώρα δεν τον βοήθησαν, νομίζω ότι χρειάζεται ιατρική φροντίδα...
Περαστικά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ψιψίνος
Εκκολαπτόμενο μέλος
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
SIMON1
Νεοφερμένο μέλος
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Κατά τη γνώμη μου πρέπει επειγόντως να γίνουν ακτινογραφίες για να διαπιστωθεί ακριβώς τι συμβαίνει!!!

Jeannine
Δραστήριο μέλος
Εγώ πάντως τη γατούλα μου για να τη βοηθήσω, της πιέζω από τα πλάγια την κοιλιά κι ετσι σιγά σιγά βγαίνει η ανάγκη της.
Αν πιέσεις αρκετά απο τα πλάγια την κοιλιά του θα καταλάβεισ αν υπάρχει κοπρόσταση. Έτσι το είχα καταλάβει κι εγώ με τη δικιά μου πριν της κάνω ακτινογραφία.
Όπως και να εχει σε συμβουλεύω να πας αυριο το γατουλάκι οπωσδήποτε στο γιατρό... και κατά δική μου προτίμηση στον Αίλουρο... Είναι καταπληκτικός γιατρός και άνθρωπος και ειδικός σε δύσκολες περιπτώσεις.
SIMON1
Νεοφερμένο μέλος
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Πρώτα-πρώτα, με ρώτησες εάν είναι εύκολο να βοηθάω τη γατούλα στην ανάγκη της. Είναι δύσκολο μέχρι να συνηθίσεις να το κάνεις. Είναι μεγάλη δέσμευση από μέρους σου. Αν αγαπάς το γατάκι και νιώθεις έτοιμος/η να κάνεις κάποιες θυσίες, πιστεύω πως θα τα καταφέρεις. Είναι θέμα ρουτίνας πίστεψέ με, στο λέω κρίνοντας από εμένα. Θα πρέπει την κύστη του γατιού σου να το αδειάζεις 2 φορές την ημέρα. Όσο για τα κακά του... Πιέζοντας για να βγουν τα ούρα θα βγαίνουν και τα κακά. Στην αρχή ίσως σου πάρει αρκετά λεπτά μέχρι να το καταφέρεις. Όταν το συνηθίσεις θα σου παίρνει 2 λεπτά.
Πρέπει να ξέρεις ότι σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό που σου λέω, το ζωάκι θα έχει την ανάγκη για όλη του τη ζωή. Τα ζωάκια όμως που είναι εν μέρει παράλυτα πίστεψέ με σου δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους.

Επίσης πρέπει να γνωρίζεις, ότι αυτό το λίγο αίμα στα ούρα είναι ανησυχητικό. Αποδεικνύει ότι υπάρχει (κατα 90%) ουρολοίμωξη λόγω του ότι το γατάκι τα κρατάει μέσα του και ίσως τα ούρα που βλέπεις είναι αυτά που του φεύγουν κι όχι επειδή τα κάνει "συνειδητά"..
Αυτό σημαίνει ότι αν δεν βοηθάς το γατούλη να ουρεί και να αφοδεύει κάθε μέρα, ο γατούλης πέρα από συνεχείς ουρολοιμώξεις, ίσως πάθει περιτονίτιδα (να σπάσει η κύστη από την κατακράτηση και να περιχυθούν τα ούρα) με αποτέλεσμα να πεθάνει...
Δεν θέλω με τίποτα να σε απογοητεύσω. Θέλω απλώς να σε ενημερώσω, ώστε να γνωρίζεις την κατάσταση ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που συμβαίνει αυτό που σου λέω. Γιατί πιθανόν και να μην είναι αυτό.
Απλώς οι ενδείξεις που μου λες, μοιάζουν με τις ενδείξεις που είχε η δικιά μου η γατούλα. Στην αρχή όταν τα είχα μάθει εγώ είχα πανηκοβληθεί και έκλαιγα και ιστορίες. Όμως το αντιμετωπίζω και αυτό που λαμβάνω είναι γουργουρητά, πολλά παιχνιδάκια. Πρέπει να σου πως ότι είναι διαβολάκι και παίζει μανιωδώς!
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Δεν σου λέω απαραίτητα να το κάνεις κι εσύ αυτό. Απλώς σου μεταφέρω ό,τι ξέρω μήπως κάτι σο φανεί χρήσιμο. Ό,τι άλλο θέλεις ρώτα με!!!
SIMON1
Νεοφερμένο μέλος
Τώρα μόλις τον είδα να ουρεί συνειδητά και με λιγότερο αίμα, άρα νομίζω ότι αυτό είναι καλό σημάδι- έτσι δεν είναι? Αύριο θα μάθω για τα υπόλοιπα. Να είσαι καλά
SIMON1
Νεοφερμένο μέλος
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Χάρηκα κι εγώ τώρα!!!!! Μπράβο! Πάντως ουρολοίμωξη ίσως και να έχει λόγω του αίματος, αλλά αυτό είναι απλό και αντιμετωπίζεται! 
Όσο για τα κακάκια ίσως χρειαστεί ο γιατρός να του κάνει κανένα κλύσμα να πάρει μπρος το έντερο. Πάντως δοκίμασε τις κονσερβες της Hills a/d, βοηθούν πολύ στα κακά

Πραγματικά εύχομαι ό,τι και να είναι να ξεπεραστεί. Είναι τυχερός ο γατούλης που έχει εσένα που νοιάζεσαι και θέλεις να τον φροντίσεις!
SIMON1
Νεοφερμένο μέλος
Φιλιά στη γατούλα σου!
ladycat
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Και ΞΕΡΩ ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΠΑΡΑΦΙΝΕΛΑΙΟ!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μπορεί να προκαλέσει και θανατο!!!!!!!
ladycat
Διάσημο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
να δωσει λίγο defurr-UM βοηθαει αλλα μαλλον καλυτερα θα ηταν να τον δει κ κανενας αλλος κτηνιατρος απαγορευετε το παραφινελαιο οπως ειπε κ ο χουζουρης μπορει να πεθανει το γατακιΠριν 4 ημέρες ο γάτος μου ήρθε σπίτι με συμπτώματα παραλυσίας στα κάτω άκρα ,όμως τα πίσω του πόδια αντιδρούσαν όταν τα πίεζα..Τον πήγα στον κτηνίατρο και του έκανε κορτιζόνη την οποία και συνεχίζω .Από την δεύτερη κιόλας μέρα άρχισε σιγά σιγά να περπατάει και σήμερα είναι πολύ καλύτερα: τρώει ,πίνει και περπατάει πιο καλά .Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί παρολες τις προσπάθειες του ,να ενεργηθεί. Του έδωσα από χθες, όπως μου είπε ο γιατρός, παραφινέλαιο και στο στόμα αλλά και σε κλύσμα αλλά ακόμα δεν απέδωσε .Παρακαλώ οποίος μπορεί να βοηθήσει αν γνωρίζει κάτι που πρέπει να κάνω για να μπορέσει να ενεργηθεί. Ευχαριστώ!
κ εγω σου συστηνω τον αιλουρο ειναι εξιδικευμενος στις γατες κ θα σε βοηθησει πολυ
ladycat
Διάσημο μέλος
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool