Δυσκολία ούρησης (αίμα στα ούρα)

ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ

Νεοφερμένο μέλος

Ο ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
χαιρετω.ειμαι καινουριος στα φορουμ..εδω και 3 μερες παρατηρησα οτι η γατα μου(αρσενικη ,στειρωμενη με αρκετο βαρος) πηγαινε στο χωμα της συνεχως χωρις να βλεπω καθολου ουρα.σημερα το πρωι παρατηρησα λιγο αιμα στο χωμα.τη πηγα στο κτηνιατρο και μου ειπε για πετρες στη κυστη.της εδωσε ηρεμιστηκο για να δει αν θα ουρησει.αν δεν ουρησει θα προσπαθησει να καθαρισει τις πετρες.αν δεν μπορει ουτε αυτο να γινει θα προχωρησει σε μια επεμβαση οπου η γατα θα μπορει να ουρησει απο αλλου.μπορειτε παρακαλω να μου δωσετε καποιες συμβουλες η σε περιπτωση που εχει συμβει σε καποιο να μου πει τη καταληξη ειχε το γεγονος αυτο?ευχαριστω προκαταβολικα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα αρσενικά γατιά συχνά παρουσιάζουν προβλήματα στο ουροποιητικό και έκανες πολύ καλά που πήγες τον γάτο σου στον γιατρό αμέσως. Ήταν ό,τι πιο σωστό μπορούσες να κάνεις. Δεν έχω προσωπική πείρα και δεν μπορώ να σου δώσω παραπάνω συμβουλές, αλλά να είσαι σίγουρος πως ο κτηνίατρος θα δώσει τη σωστή λύση.
Γρήγορα και εύκολα περαστικά εύχομαι στον γατούλη σου! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμενα ο γατος μου στειρωμενος και 12 ετων παρουσιασε το ιδιο προβλημα,του εδωσε αντιβιωση για καποιες μερες και παρατηρουσαμε αν κανει τσισα με αιμα,στην αρχη εβγαζε σταγονες,συχνα και εδειχνε να ποναει,αν δεν ουρηση για 12 ωρες καθολου πρεπει οπωσδηποτε να μιλησεις με τον γιατρο γιατι θα πεθανει απο τοξικο σοκ.πρεπει επισης να τρωει ειδικη ξηρα τροφη για πετρες .καλη αναρρωση

Αν δέν καταφέρει να καθαρίσει τις πέτρες ή τις καθαρίσει και ξανακάνει σχετικά γρήγορα, και η αντιβίωση και άλλες θεραπείες με καθετήρα κλπ κλπ, δεν βοηθούν τότε μάλλον απο ότι μπορώ να καταλάβω, και έχω δέι.. θα το κάνει "θηλυκό".

Έχω δεί 2 τέτοια γατάκια, και ζούν μια χαρά το ένα είναι 18.:)

Περαστικά εύχομαι.

Κι εγώ ξέρω περιπτώσεις όπου χρειάστηκε να γίνει η επέμβαση, να γίνει "θηλυκό", όπως λέει η Τζούλια, και όλες πήγαν πάρα πολύ καλά. Τα στειρωμένα αρσενικά είναι όντως επιρρεπή σε νόσους του ουροποιητικού, και καλό είναι να τρέφονται αποκλειστικά με τροφή για στειρωμένες γάτες.
Περαστικά σας! :)

τελικα ο γιατροσ βρηκε αμμο στην ακρη του γενητικου οργανου.την καθαρισε κ μετα καθαρισε κ την ουροδοχο κυστη.εμεινε ικανοποιημενος.ειπε πως μεσα σε 15μερες θα του περασει αν κ πρεπει να τον βλεπω καθε μερα αν μπορει να ουρησει μηπως και κατα τη διαλυση των πετρων ξαναβουλωσει.μεχρι στιγμης βγαζει λιγα ουρα με αιμα...

Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα ουροποιητικού πρόσφατα με το γατούλη μας, αρσενικό στειρωμένο 1 έτους. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για την περίπτωση απόφραξης της ουρήθρας του. Σε μας αντιμετωπίστηκε με καθετηριασμό, αντιβίωση και ειδική τροφή για ένα τρίμηνο (κυκλοφορεί της Hill's και της Royal Canin). Περαστικά σας.

δινε του κονσερβες γιατι η στειρωση και οι κροκετες επιβαρυνουν την κατασταση, περαστικα στον γατουλη σου και ευχομαι να πανε ολα καλα!!

δινε του κονσερβες γιατι η στειρωση και οι κροκετες επιβαρυνουν την κατασταση, περαστικα στον γατουλη σου και ευχομαι να πανε ολα καλα!!

Καλό θα ήταν να τρώει γενικά τροφή για στειρωμένα, κροκέτες ή κονσέρβα.;)

Με λιγοστή κονσέρβα κατα την γνώμη μου... γιατί κάνει άλλα...:redface:

τελικα το αποτελεσμα δεν ηταν καλο.παλι δεν μπορουσε να ουρησει.το πηγα τι πρωι ξανα για να του βαλει καθετηρα ......δεν ξερω στη συνεχεια

Tι έγινε με τον γατούλη!!Οταν έχεις νέα πές μας!

βγαλαμε το καθετηρα.τον εχω σπιτι με ειδικη διατροφη(urinary)τον βλεπω που παει για τσισα και κατι κανει.εχει ανεβει η διαθεση κ η ορεξη για παιχνιδι.πιστευω ολα πανε καλα...απο εδω και εμπρος προσοχη στο τι τρωει και αυτος και οι υπολοιποι 2

Περαστικά στον γάτο σου...
ο δικός μου την μόνη φορά που είχε πρόβλημα με αίμα στα ούρα του, ήταν όταν είχε ουρολοίμωξη....πήρε χαπάκια ( δεν θυμάμαι τώρα πιά ) και κονσέρβες...
Ήταν πρίν 1 χρόνο , ίσως και παραπάνω και τώρα είναι μια χαρά...!!! :up:

Παιδιά σήμερα αντιμετώπισα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα (ο άτιμος... χρονιάρα μέρα που όλα ήταν κλειστά βρήκε να μου την κάνει...)!! Το πρωί είδα ότι πήγαινε στην άμμο του και έβγαζε ελάχιστο και μετά κρυβόταν κάτω απ' το κρεβάτι και έγλυφε το πουλάκι του... Όταν ξαναπήγε έκανε πάλι το ίδιο, μόνο που δεν έβγαζε καθόλου ούρα!! Πήγα να του βάλω λίγο χαμομηλάκι και μόλις τον ακούμπησα άρχισε να αντιδράει! Πήρα έναν κτηνίατρο που βρήκα, μιας και δεν είμαι Αθήνα και ο άνθρωπος (να είναι καλά!!) σηκώθηκε και πήγε στο ιατρείο του!! Του έβαλε ένα σωληνάκι για να του ξεβουλώσει την έξοδο και μετά του έραψε τον καθετήρα!! Είχε αρχίσει να βγάζει ελάχιστο αίμα στα ούρα του, κάτι που δε φαινόταν στη μικρή ποσότητα ούρων που έβγαζε στο σπίτι!! Μου είπε ότι έφταιγε αφενός η μέτρια ποιότητα της τροφής που του έδινα εδώ και 15-20 μέρες και αφετέρου το νερό της βρύσης που στο νησί έχει πολύ μάρμαρο (αν το ήξερα θα του έδινα συνεχώς εμφιαλωμένα!!). Του έδωσε και αντιβίωση ενέσιμα και του φόρεσε το χωνί στο κεφάλι για να μην πειράξει τον καθετήρα! Τώρα ξυπνήσαμε μέσα στο κλουβάκι μας και αναρρώνουμε!! Είναι πολύ νευρικός και τρομάζει με το παραμικρό η ψυχούλα μου... :( Όσο σκέφτομαι ότι πονούσε τρελαίνομαι!! Από εδώ και στο εξής πολύ προσοχή, με τροφή ειδική για τις πέτρες (τύπου hills c/d) και εμφιαλωμένο νερό!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πωπω..περαστικα σας.Ευτυχως που βρηκες γιατρο..:eek:
Αυγουστινα μου,κατι σημαντικο.Και εγω τους δινω εμφιαλωμενο νερο,γιατι το νερο της ζακυνθου ειναι ακαταλληλο.Προσεξε ομως,οχι οποιοδηποτε εμφιαλωμενο,διοτι εχουν πολυ υψηλες ποσοτητες μαγνησιου,και ειναι ότι χειροτερο για τον σχηματισμο ουρολιθων στο ουροποιητικο.Πρεπει να εχουν οσο το δυνατο χαμηλοτερες τιμες στο μαγνησιο.Απο οσα εμφιαλωμενα εχω ψαξει,το Κορπυ εχει τις χαμηλοτερες.Οποτε δινε Κορπυ,και εγω αυτο δινω στα δικα μου.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ιδιο ακριβως αντιμετωπισα προ καιρου με το Ρικυ.Και καθε φορα που τον βλεπω να γλυφεται απο κατω,με πιανει ταραχη.
Στο παρα τριχα γλυτωσαμε τον καθετηρα,ομως αν ξανασυμβει θα ειναι η μονη λυση.
Ποσες μερες σου ειπε να μεινει με καθετηρα και πως αντιδρα ο γατουλης σου.

χμ... χριστος ανεστη και περαστικα....να ναι καλα που καποιοι ανθρωποι ειναι ανθρωποι....μπραβο στον γιατρο!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη!! Τον καθετήρα θα τον κρατήσουμε γύρω στις 4 με 5 μέρες!! Δεν του έκανε εξετάσεις να τσεκάρει που είναι οι πέτρες και γι' αυτό φαντάζομαι του τον κρατάει τόσο πολύ για να είμαστε σίγουροι ότι θα καθαρίσει πλήρως! Πουπουλίνα μου ποια είναι η τιμή του φυσιολογικού μαγνησίου; έχω ένα νερό που έχει τιμή 21,2!!

Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη!! Τον καθετήρα θα τον κρατήσουμε γύρω στις 4 με 5 μέρες!! Δεν του έκανε εξετάσεις να τσεκάρει που είναι οι πέτρες και γι' αυτό φαντάζομαι του τον κρατάει τόσο πολύ για να είμαστε σίγουροι ότι θα καθαρίσει πλήρως! Πουπουλίνα μου ποια είναι η τιμή του φυσιολογικού μαγνησίου; έχω ένα νερό που έχει τιμή 21,2!!
:eek::eek::eek:....αν κοιτας σωστα,(Mg ειναι το σηματακι του μαγνησιου)και ειναι αυτη η τιμη...δεν θα σου πω ΠΕΤΑ ΤΟ,απλα πινε το εσυ.:worry:
Αυριο πηγαινε παρε κορπυ.Σκεψου οτι στο κορπυ ειναι 2,2..και παλι ειναι πιο υψηλα απο παλια.Παλαιοτερα ειχε 0.90,μετα το πηγαιναν γυρω στο 1..και τωρα βλεπω 2,2.Οπως και να εχει,ειναι η χαμηλοτερη τιμη μαγνησιου που εχω δει σε εμφιαλωμενο.:/:

Ναι!!! Αφού έγραψα εδώ μήνυμα, πήγα σε ένα άλλο θέμα που κάνατε την κουβέντα για τα νερά και το είδα και έπαθα ΣΟΚ!!!!!!!! σκέψου το ξανακοίταξα μήπως με γέλασαν τα μάτια μου... χάλια μαύρα!! Αύριο κιόλας έχω πάρει άλλο νερό!! Η επόμενή μου κίνηση βέβαια, είναι να τσεκάρω μήπως κάποιο άλλο έχει χαμηλότερες τιμές!! Έχω θορυβηθεί πολύ μετά απ' το σημερινό!! Ακόμα δεν έχω ξεπεράσει τον πανικό που έπαθα γιατί δεν κάθεται και ιδιαίτερα ήσυχος... μέχρι που έβγαλε το χωνί και πήγε να πειράξει την κάτω περιοχή!! Στο τσακ τον πρόλαβα!!! Τώρα πάλι καλά κάθισε δίπλα μου και γλύφεται διαρκώς!! Μέχρι και το χωνί γλύφει!!!! :P Να δω αύριο που θα λείπω αρκετές ώρες... σε αναμμένα κάρβουνα θα κάθομαι το βλέπω!!!! :/

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back