Wunbad
Νεοφερμένο μέλος
Ο Wunbad αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
26-04-08
19:33
Καλησπέρα και καλές γιορτές σε όλους σας.
Συγγνώμη αν ίσως δεν μεταφέρω όλες τις κρίσιμες πληροφορίες, αλλά είμαι παντελώς άσχετος από γάτες. Από την Παρασκευή φιλοξενώ ένα γάτο, ο οποίος εμφανίστηκε από το πουθενά στην αυλή μου. Δεν του έδωσα πολυ σημασία στην αρχή, όμως έχοντας αφήσει ανοιχτά το βράδυ, τον βρήκα το Σάββατο να κόβει βόλτες μέσα στο σπίτι.
Πήγα του αγόρασα φαγητό (κονσέρβες και κάτι σαν μικρά κράκερ σε διάφορα χρώματα), του έφτιαξα ένα πρόχειρο μέρος για να την πέφτει μέσα και έξω από το σπίτι και σκέφτομαι να το κρατήσω.
Στο πρόβλημα τώρα. Σήμερα φαίνεται να δυσκολεύεται να αναπνεύσει και κάνει έναν ήχο σαν αυτούς που κάνουν οι καπνιστές, ή όσοι πάσχουν από έντονο κρύωμα ή βροχίτιδα. Έχει και μικρές πρασινωπές μυξούλες στη μύτη του και δείχνει κακόκεφος, ενώ σήμερα παρά το ότι του έβαλα πάλι φαγητό δεν έχει φάει τίποτα.
Από το μεσημέρι όλο την πέφτει και παίρνει υπνάκους, ενώ από όσο μπόρεσα να καταλάβω δεν πρέπει να έχει πυρετό. Θέλω να το πάω σε κτηνίατρο ούτως ή άλλως απλά επειδή τέτοια μέρα που να τον βρω, σκέφτηκα μήπως έχετε τίποτα που θα μπορούσα να κάνω ή γενικα συμβουλές.
Ευχαριστώ πολύ
Συγγνώμη αν ίσως δεν μεταφέρω όλες τις κρίσιμες πληροφορίες, αλλά είμαι παντελώς άσχετος από γάτες. Από την Παρασκευή φιλοξενώ ένα γάτο, ο οποίος εμφανίστηκε από το πουθενά στην αυλή μου. Δεν του έδωσα πολυ σημασία στην αρχή, όμως έχοντας αφήσει ανοιχτά το βράδυ, τον βρήκα το Σάββατο να κόβει βόλτες μέσα στο σπίτι.
Πήγα του αγόρασα φαγητό (κονσέρβες και κάτι σαν μικρά κράκερ σε διάφορα χρώματα), του έφτιαξα ένα πρόχειρο μέρος για να την πέφτει μέσα και έξω από το σπίτι και σκέφτομαι να το κρατήσω.
Στο πρόβλημα τώρα. Σήμερα φαίνεται να δυσκολεύεται να αναπνεύσει και κάνει έναν ήχο σαν αυτούς που κάνουν οι καπνιστές, ή όσοι πάσχουν από έντονο κρύωμα ή βροχίτιδα. Έχει και μικρές πρασινωπές μυξούλες στη μύτη του και δείχνει κακόκεφος, ενώ σήμερα παρά το ότι του έβαλα πάλι φαγητό δεν έχει φάει τίποτα.
Από το μεσημέρι όλο την πέφτει και παίρνει υπνάκους, ενώ από όσο μπόρεσα να καταλάβω δεν πρέπει να έχει πυρετό. Θέλω να το πάω σε κτηνίατρο ούτως ή άλλως απλά επειδή τέτοια μέρα που να τον βρω, σκέφτηκα μήπως έχετε τίποτα που θα μπορούσα να κάνω ή γενικα συμβουλές.
Ευχαριστώ πολύ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Η RedCat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.443 μηνύματα.
26-04-08
19:38
Καλώς όρισες!
Ενώ δεν γνωρίζεις όπως λες από γάτους φαίνεται να τον προσέχεις πολύ καλά προς το παρόν. Ετσι όπως το περιγράφεις φαίνεται να είναι ρινοτραχειιτιδα, μια ασθένεια που προσβάλει σχεδόν όλα τα γατιά από μωρά (ειδικά του δρομου) αλλα αντιμετωπίζεται φυσικά. Ο δικός μου ας πούμε έχει χρόνια ΄ρινοτραχειιτιδα με εξάρσει και υφέσεις...Φυσικά πρεπει να τον δει κάποιος γιατρός και να του κάνεις και ορισμένες εξετάσεις αν οντως σκεφτεσαι να τον κρατήσεις. Σήμερα αν μπορείς κράτα τον εντός για να μην τρομάξει από τα βεγγαλικά και τον χάσεις..
Ενώ δεν γνωρίζεις όπως λες από γάτους φαίνεται να τον προσέχεις πολύ καλά προς το παρόν. Ετσι όπως το περιγράφεις φαίνεται να είναι ρινοτραχειιτιδα, μια ασθένεια που προσβάλει σχεδόν όλα τα γατιά από μωρά (ειδικά του δρομου) αλλα αντιμετωπίζεται φυσικά. Ο δικός μου ας πούμε έχει χρόνια ΄ρινοτραχειιτιδα με εξάρσει και υφέσεις...Φυσικά πρεπει να τον δει κάποιος γιατρός και να του κάνεις και ορισμένες εξετάσεις αν οντως σκεφτεσαι να τον κρατήσεις. Σήμερα αν μπορείς κράτα τον εντός για να μην τρομάξει από τα βεγγαλικά και τον χάσεις..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Wunbad
Νεοφερμένο μέλος
Ο Wunbad αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
26-04-08
19:41
Eυχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Απλά όπως καταλαβαίνεις τρόμαξα σήμερα γιατί ακριβώς δεν ξέρω και πολλά και ανησύχησα. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές και είναι βέβαιο πως θα επανέλθω για αρκετές ακόμα. ;-)
Nα σαι καλά
Nα σαι καλά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Η RedCat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.443 μηνύματα.
26-04-08
19:45
Αν θέλεις (και έχεις φυσικά τετοιες ώρες) τη βλέννα απο μύτη και μάτια μπορείς να την καθαρίσεις με μια γάζα (ή ένα καθαρό πανί) με λίγο φυσιολογικό ορό ή χλιαρό νεράκι, έτσι για ανακουφιστεί λίγο ο γατούλης
aretha
Περιβόητο μέλος
Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.401 μηνύματα.
26-04-08
21:07
Καλωσήρθες!!
Ένας εύκολος τρόπος να διευκολύνεις λίγο την αναπνοή του και να το ανακουφίσεις μέχρι να πάτε σε γιατρό, είναι το... ατμόλουτρο!! Μου το έχει συμβουλεύσει ο κτηνίατρός μου και έχει καταπληκτικά αποτελέσματα.
Βράσε λίγο νερό και βάλτο σε ένα πλατύ δοχείο (μπωλ ή κατσαρολάκι π.χ.) και πλησίασέ το στο πρόσωπό του για να εισπνεύσει τους ατμούς. Θέλει μόνο λίγη προσοχή, μην τυχόν και αναποδογυρίσει το δοχείο και ζεματιστεί από το νερό.
Περαστικά στον γατούλη και μπράβο σου, όπως είπε κι η Νότα, τον φροντίζεις πραγματικά καλά!
Ένας εύκολος τρόπος να διευκολύνεις λίγο την αναπνοή του και να το ανακουφίσεις μέχρι να πάτε σε γιατρό, είναι το... ατμόλουτρο!! Μου το έχει συμβουλεύσει ο κτηνίατρός μου και έχει καταπληκτικά αποτελέσματα.
Βράσε λίγο νερό και βάλτο σε ένα πλατύ δοχείο (μπωλ ή κατσαρολάκι π.χ.) και πλησίασέ το στο πρόσωπό του για να εισπνεύσει τους ατμούς. Θέλει μόνο λίγη προσοχή, μην τυχόν και αναποδογυρίσει το δοχείο και ζεματιστεί από το νερό.
Περαστικά στον γατούλη και μπράβο σου, όπως είπε κι η Νότα, τον φροντίζεις πραγματικά καλά!

μαγισσα
Διάσημο μέλος
Η μαγισσα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών και μας γράφει από Εύοσμος (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2.265 μηνύματα.
26-04-08
22:21
καλός ήρθες στην παρέα μας και όντως πολύ καλή η αντιμετώπιση στον γατούλη αν και όπως λες δεν ξερεις πολλά από γατάκια. Σίγουρα πρεπει να τον δει γιατρός αλλά καλό θα ήταν όπως έιπαν κι οι άλλες κοπέλες καλά θα κάνεις να τον κρατήσεις για να μην τρομάξει και πάθει τίποτε χειρότερο..... Καλό πασχα και με το καλό να περάσεις όμορφες στιγμες με τον γατούλι που απόφάσισες να έχει για συντροφιά σου....

calli
Νεοφερμένο μέλος
Ο calli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 34 μηνύματα.
02-05-08
20:28
Έχω και εγώ γατούλα με χρόνια ρηνοτραχεϊτιδα. Την βρήκα στο δρόμο υποσιτισμένη και σε άθλια κατάσταση. Δυστυχώς δεν θεραπεύθηκε τελείως με τα φάρμακα που της έδωσε ο κτηνίατρος, αλλά μετά από ενάμισυ χρόνο που την έχω, έχει γίνει άλλη γάτα! Κουκλάρα, γερή και δυνατή. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε σταθερή θερμοκρασία (σε καμιά περίπτωση έξω στο κρύο), να μη την κάνεις μπάνιο και για να την ανακουφίσεις και να διευκολύνεις την αναπνοή της, να της καθαρίζεις τη μυτούλα με ένα βαμβάκι που θα έχεις βουτήξει σε χλιαρό χαμομήλι. Μετά από λίγο καιρό και εφόσον την φροντίζεις θα πάψει να έχει βλέννες.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum