Δύο μωρά γατάκια στην Βουκουρεστίου... ΒΟΗΘΕΙΑ

Μαρίνα ξέρω ότι υπάρχει λόγος που δεν μπορείτε να τα πάρετε τώρα. Το πρόβλημα όμως είναι το ΤΩΡΑ γι' αυτά. Δεν μπορώ να τα αφήσω μέσα στο δικηγορικό γραφείο... :(

Γιατί όχι? Σπίτι, δουλειά, όλοι κάπου τα κρατάμε... αν σου πω σε τι γραφεία έχουν μπει ζώα μας θα γελάς...

Διευθύνοντες σύμβουλοι μέσα στο γραφείο τους, ιδιοκτήτες μεγάλων εταιριών στους κήπους τους, στα μπαλκόνια των εταιριών... δε καταλαβαίνω πραγματικά που υπάρχει το κόλλημα για τόσες λίγες μέρες.

Μαρίνα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μπορούν ΟΛΟΙ να πάρουν 2 μωρά γατάκια σπίτι τους. Δεν είναι εύκολο για όλους. Και συγγνώμη που ενίσταμαι, αλλά αυτή η τάση να τα κάνεις όλα να φαίνονται εύκολα και εμέσως να "κατηγορείς" αυτούς που δεν μπορούν να το κάνουν ε συγγνώμη αλλά εμένα με ενοχλεί.
Σέβομαι απόλυτα την προσφορά όλων των παιδιών από το stray καθώς και ευχαριστώ για τη βοήθεια που κατα καιρούς εχουν προσφέρει, αλλά αυτή η τάση με ενοχλεί πάρα πολύ και δεν άντεξα να μην το πω.

Δεν κατηγόρησα κανέναν ως τώρα... απλά και εγώ βαρέθηκα να το παίζουν όλοι ζωόφιλοι στην καμπούρα 20 ατόμων και αν αυτοί τιγκάρουν τα ζώα να μένουν στο δρόμο. Με εξαγριώνει και ας τσαντίζεσαι, είναι η πραγματικότητα.

Πραγματικά μπροστά σε αυτά που βλέπω και ζω μαζί με τους άλλους 2 γατιά για 10 μέρες δε μπορεί να μην υπάρχει μέρος να βολευτούν. Απλά δε γίνεται. Αν είναι έτσι, τι κάνετε τότε όλοι εδω μέσα, μόνο για τα ηλεκτρονικά είστε την ώρα της δουλειάς?

Από δράση?

Και επιπλέον βλέπω αρκετούς να βάζουν τα ζώα τους να ζευγαρώνουν όταν υπάρχει τόση δυστυχία στους δρόμους και αντί να τους μιλάτε όλοι και να τους καθοδηγείτε, δέχεστε τα "νέα μωρά" με μεγάλη ευχαρίστηση, σαν να μας έλειπαν μερικά ακόμα, αντί να ψάχνουμε όλοι μαζί να βρίσκουμε σπίτια για τα αδέσποτα...

Λυπάμαι αλλά αυτά που γράφω είναι η πραγματικότητα και δε τα λέω με κακία απλά πρέπει να ευαισθητοποιηθείτε στην πράξη και θα δείτε ότι όλα είναι θέμα ρουτίνας και απλό και δε παθαίνουμε κάτι αν βγούμε από τη ρουτίνα μας.

Μαρίνα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ΑΥΤΟ το γραφείο δεν γίνεται πάντως...

Ορίστε και φωτό του ενός...

Δεν κατηγόρησα κανέναν ως τώρα... απλά και εγώ βαρέθηκα να το παίζουν όλοι ζωόφιλοι στην καμπούρα 20 ατόμων και αν αυτοί τιγκάρουν τα ζώα να μένουν στο δρόμο. Με εξαγριώνει και ας τσαντίζεσαι, είναι η πραγματικότητα.
Επειδή το "όλοι" αφορά και εμένα εχω να πω οτι δεν δήλωσα ποτε και πουθενά ζωόφιλη.

Πραγματικά μπροστά σε αυτά που βλέπω και ζω μαζί με τους άλλους 2 γατιά για 10 μέρες δε μπορεί να μην υπάρχει μέρος να βολευτούν. Απλά δε γίνεται. Αν είναι έτσι, τι κάνετε τότε όλοι εδω μέσα, μόνο για τα ηλεκτρονικά είστε την ώρα της δουλειάς?

Από δράση?
Ισως ναι να ειναι οπως τα λες. Εξαλου εδω γραφει "Ας μιλήσουμε για γατες" (Δηλαδή ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.)

Νιώθω και δικαιολογώ την οργή σου αλλά πρέπει να σεβαστείς ότι αυτά που κάνεις εσύ και τα υπόλοιπα μέλη του stray πολλοι μπορεί να μην μπορούν ή ακόμα και να μην θέλουν να κάνουν. (Και δεν ειναι κατακριτέο αυτό, τουλάχιστον για μενα)
Οσον αφορά τη Βικτωρια που έβαλε εδω το θεμα εχει ηδη 5 γατες στο σπιτι της.

Τουλάχιστον εδώ μέσα ζωόφιλος στην καμπούρα κανενός δεν το έπαιξε κανένας.
Θα πρέπει να καταλάβεις ότι κάποιες φορές απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Δεν θα κάτσω να απολογηθώ προσωπικά, δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος. Θα πρέπει όμως να καταάβεις ότι δουλεύουμε σχεδόν όλοι εδώ μέσα και - πως να το κάνουμε, έχει πολλά κακά ο ιδιωτικός τομέας - δεν μπορούμε να κουβαλάμε και τα κατοικίδια μας μαζί στο γραφείο.
αν εσύ μπορείς συγχαρητ'ηρια στον εργοδότη σου που είναι τόσο φιλόζωος.
Και ούτε γίνεται πάντα να παραμερίσουμε την προσωπική μας ζωή και τις προσωπικές μας ευθυνες για να φροντίσουμε ένα αδέσποτο γατάκι. Μπράβο σε όσους το κάνουν, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν όλοι. Ή δεν θέλουν, και πάλι όμως δικαίωμά τους.
Και επιπλέον βλέπω αρκετούς να βάζουν τα ζώα τους να ζευγαρώνουν όταν υπάρχει τόση δυστυχία στους δρόμους και αντί να τους μιλάτε όλοι και να τους καθοδηγείτε, δέχεστε τα "νέα μωρά" με μεγάλη ευχαρίστηση, σαν να μας έλειπαν μερικά ακόμα, αντί να ψάχνουμε όλοι μαζί να βρίσκουμε σπίτια για τα αδέσποτα...
Αν διαβάσεις πιο καλά τα θέματα θα δεις ότι πολλοί, σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις, έχουν αντιδράσει όπως λες. η τελική απόφαση όμως είναι προσωπική τοθυ καθενός και το μαχείρι στο λαιμό κανένας σε κανέναν δεν μπορεί να βάλει. Και ναι όταν τελικά γεννηθούν τα νέα γατάκια θα τα δεχτούμε με χαρά...τα αγαπάμε εξίσου με τα αδέσποτα.
[/quote]

Δεν έχω οργή, απλά δε μπορώ να δέχομαι και σχόλια που τα βλέπω όλα απλά... Αυτό έλειπε να βρούμε και το μπελά μας τώρα.

Ναι όντως δύο γατιά είναι απλά γιατί να σας πω ότι σπίτι έχω δύο γάτες (τις δικές μου) με λοιμώδη περιτονίτιδα και ειτζ εκ των οποίων η μία νοσεί και τρέχω καθε μερα στο γιατρό για ορούς μετά τη δουλειά και παρόλαυτα βρήκα μέρος και χρόνο να πάρω και 4 νεογέννητα και να τα έχω σε μέρος στο σπίτι μου που δε κινδυνεύουν καν να κολλήσουν από τα δικά μου κάτι.

Το "όλοι" που είπα δεν ήταν για όλους, είναι τρόπος του λέγειν, γιατί υπάρχουν και άτομα από εδώ που πραγματικά βοηθούν και το ξέρουμε όλοι, αλλά με αυτό το "τα βρήκα πάρτε τα γιατί εγώ δε μπορώ και μην εχετε και άποψη" ποτέ δε συμφώνησα.

Μαρίνα

Μαρίνα, αν βρεθεί κάποιος να τα κρατήσει για λίγες ημέρες, πότε μπορεί να τα πάρει το stray?????

Το "όλοι" που είπα δεν ήταν για όλους, είναι τρόπος του λέγειν, γιατί υπάρχουν και άτομα από εδώ που πραγματικά βοηθούν και το ξέρουμε όλοι, αλλά με αυτό το "τα βρήκα πάρτε τα γιατί εγώ δε μπορώ και μην εχετε και άποψη" ποτέ δε συμφώνησα.

Μαρίνα
Ναι το ξερω. Πολυ ευκολα θα "ξεφορτωνονται" πολλοι τα γατακια και σκυλάκια τους σε σας. Συμβαίνει ακόμα και στις γειτονιές οταν μυριστουν οτι καποιος μπορει να τα φροντισει.
Θελει πολυ μεγαλη υπομονη και γερα νευρα αυτη η δουλεια που κανετε.
Εγω δεν θα αναλάμβανα ποτε και γι αυτο το λογο.

Κατά τη γνώμη μου δεν είναι όλοι για όλα. Ο ακτιβισμός είναι αξιοθαύμαστος, αλλά ο καθένας συνεισφέρει, λιγότερο ή περισσότερο, με τον τρόπο του. Το πόσο και πώς μπορούμε να προσφέρουμε δε νομίζω ότι μας κατατάσσει σε λιγότερο ή περισσότερο άξιους να θεωρούμαστε φιλόζωοι, σε καλύτερους ή χειρότερους ανθρώπους κ.λπ.
Δυστυχώς, η υπερπροσφορά και η αυτοθυσία πολλές φορές οδηγούν σε επιθετική ή αλαζονική συμπεριφορά που αποθαρρύνει όσους θέλουν να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους.
Και, τελικά, η μεγάλη διαφορά δε θα γίνει ποτέ από τον ηρωισμό των 10, 20, 100 ατόμων, (χωρίς βέβαια να θέλω να ακυρώσω την τεράστια προσφορά τους) αλλά από το μικρούτσικο λιθαράκι που θα βάλει ο καθένας από τα 10.000.000 αυτής της χώρας...

1. Και εγώ δουλεύω και μάλιστα πάρα πολλές ώρες και όχι δε φέρνω ζώα στη δουλειά, απλά είπα σαν ιδέα ότι μπορεί να γίνει... επίσης μπορεί να γίνει στο σπίτι, εγώ τα παίρνω σπίτι μου.

2. Το θέμα με την προσωπική ζωή είναι που ήθελα να θίξω... Δεν είναι μεγάλη ευαισθητοποίηση το να μην χαραμίζεις τον καφέ σου για ένα γατί και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη όταν βλέπω μικρά παιδιά να έχουν δύναμη, όρεξη και κουράγιο να τσακώνονται όλη μέρα με τους γονείς τους για να πάρουν ένα γατί παραπάνω ώσπου να βρει σπίτι, να μην βγαίνουν για καφέ για να το φροντίσουν και να αφήνουν "κάτι" για να βοηθήσουν ένα άτομο που υποφέρει... Γιατί εμείς τα βλέπουμε σαν άτομα και όχι σαν "γατιά" τα ζώα όλα. Και στη τελική τα ζώα θελουν θυσία γιατί εμείς θυσιάζουμε μια έξοδο ενώ αυτά θυσιάζουν τη ζωή τους.

3. Δε σου ζήτησα να απολογηθείς, αν διαβάσεις θα καταλάβεις ότι εσύ μου επιτέθηκες και μετά άκουσες την άποψη μου στο θέμα. Άρα στην ουσία εσύ μου ζητάς να απολογηθώ για τη στάση μου ότι τα βρίσκω όλα εύκολα.

4. Το μαχαίρι στο λαιμό δεν είπε κανείς να το βάζετε, αλλά σίγουρα μπορείτε αντί να αναλώνεστε σε γουτσουγουλινιές, να αναλώνεστε στο να πείσετε τους "νέους γονείς" να στειρώσουν το ζώο τους.

Μαρίνα

Κατά τη γνώμη μου δεν είναι όλοι για όλα. Ο ακτιβισμός είναι αξιοθαύμαστος, αλλά ο καθένας συνεισφέρει, λιγότερο ή περισσότερο, με τον τρόπο του. Το πόσο και πώς μπορούμε να προσφέρουμε δε νομίζω ότι μας κατατάσσει σε λιγότερο ή περισσότερο άξιους να θεωρούμαστε φιλόζωοι, σε καλύτερους ή χειρότερους ανθρώπους κ.λπ.
Δυστυχώς, η υπερπροσφορά και η αυτοθυσία πολλές φορές οδηγούν σε επιθετική ή αλαζονική συμπεριφορά που αποθαρρύνει όσους θέλουν να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους.
Και, τελικά, η μεγάλη διαφορά δε θα γίνει ποτέ από τον ηρωισμό των 10, 20, 100 ατόμων, (χωρίς βέβαια να θέλω να ακυρώσω την τεράστια προσφορά τους) αλλά από το μικρούτσικο λιθαράκι που θα βάλει ο καθένας από τα 10.000.000 αυτής της χώρας...

Είμαστε και αλαζόνες τώρα? Κάτι άλλο?

Μαρίνα, αν βρεθεί κάποιος να τα κρατήσει για λίγες ημέρες, πότε μπορεί να τα πάρει το stray?????

10 μέρες όπως γράφω και παρακάτω. Μπορεί να είναι 9 ή και 11.

Όσο για τα λιθαράκια, πίστεψε με ότι ξέρω κάτι παραπάνω στο θέμα λιθαρακίων και το χειρισμό και ευαισθητοποίηση ατόμων... με πρώτο και καλύτερο το αποτέλεσμα ότι (μάλλον?) βρέθηκε φιλοξενία για 10 μέρες αν κατάλαβα καλά από τον χουζούρη, κάτι που ήταν και το ζητούμενο χωρίς να γίνει όλος αυτός ο χαμός.

Μπράβο σε όποιον τα φιλοξενήσει, αν μετράει κάτι αυτό, σίγουρα μετράει η ζωή των γατουλακίων.

Μαρίνα

Είμαστε και αλαζόνες τώρα? Κάτι άλλο?
Λυπάμαι που το παίρνεις έτσι... Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, εκτός από την περίθαλψη των αδέσποτων (που, όπως έχει ήδη σωστά ειπωθεί, είναι καλάθι χωρίς πάτο) σημαντικότατο μέρος του έργου των φιλοζωικών σωματείων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, που θα κάνει και τη μακροπρόθεσμη διαφορά. Και αυτό δυστυχώς δεν επιτυγχάνεται ούτε με μομφές, ούτε με ειρωνείες, ούτε με κατηγορίες... Ίσα ίσα, έτσι διαιωνίζεται το (λανθασμένο -το διευκρινίζω για να μην αρπαχτείς) στερεότυπο των γραφικών, φανατισμένων, μισάνθρωπων ζωόφιλων.

Λυπάμαι που το παίρνεις έτσι... Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, εκτός από την περίθαλψη των αδέσποτων (που, όπως έχει ήδη σωστά ειπωθεί, είναι καλάθι χωρίς πάτο) σημαντικότατο μέρος του έργου των φιλοζωικών σωματείων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, που θα κάνει και τη μακροπρόθεσμη διαφορά. Και αυτό δυστυχώς δεν επιτυγχάνεται ούτε με μομφές, ούτε με ειρωνείες, ούτε με κατηγορίες... Ίσα ίσα, έτσι διαιωνίζεται το (λανθασμένο -το διευκρινίζω για να μην αρπαχτείς) στερεότυπο των γραφικών, φανατισμένων, μισάνθρωπων ζωόφιλων.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ζητήσετε βοήθεια, να θυμηθώ το γραφική και να σας αφήσω να τα βγάλετε πέρα μόνοι σας μπας και αλλαξεις γνώμη για εμάς ή να απευθυνθώ σε έναν από τους υπόλοιπους γραφικούς της ομάδας μπας και σκεφτουν μια λύση?

Μαρίνα

Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ:

Ίσα ίσα, έτσι διαιωνίζεται το (λανθασμένο -το διευκρινίζω για να μην αρπαχτείς) στερεότυπο των γραφικών, φανατισμένων, μισάνθρωπων ζωόφιλων.

2. Το θέμα με την προσωπική ζωή είναι που ήθελα να θίξω... Δεν είναι μεγάλη ευαισθητοποίηση το να μην χαραμίζεις τον καφέ σου για ένα γατί και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη όταν βλέπω μικρά παιδιά να έχουν δύναμη, όρεξη και κουράγιο να τσακώνονται όλη μέρα με τους γονείς τους για να πάρουν ένα γατί παραπάνω ώσπου να βρει σπίτι, να μην βγαίνουν για καφέ για να το φροντίσουν και να αφήνουν "κάτι" για να βοηθήσουν ένα άτομο που υποφέρει... Γιατί εμείς τα βλέπουμε σαν άτομα και όχι σαν "γατιά" τα ζώα όλα. Και στη τελική τα ζώα θελουν θυσία γιατί εμείς θυσιάζουμε μια έξοδο ενώ αυτά θυσιάζουν τη ζωή τους.
Η προσωπική ζωή και οι ευθύνες του καθενός δεν τελειώνουν στον καφέ. Αλλά και ακόμα και ο καφές είναι προσωπική υπόθεση του καθενός αν θα τον θυσιάσει ή όχι. Και δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να τον κρίνει γιαυτό. Συγχαρητήρια για όσα κάνεις, μην επιτιθεσαι όμως σε όσους δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα ίδια.
Πριν λίγους μήνες είχε γίνει ακριβώς το ίδιο με ένα περσικό γατάκι που είδε κάποιο μέλος να το έχουν σε άθλιες συνθήκες σε ένα σπίτι στα Μελίσια. και τότε πάλι το ίδιο σκηνικό. Είχες επιτεθεί σε όλο το φόρουμ γιατί δεν πήγαινε κάποιος να το πάρει...
Τελος πάντων αυτό που ήθελα να τονίσω και με κάλυψε η aretha είναι ότι με την επίθεση μόνο απέναντί σου μπορεί να φέρεις κάποιους, όχι δίπλα σου.

Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ:

Ίσα ίσα, έτσι διαιωνίζεται το (λανθασμένο -το διευκρινίζω για να μην αρπαχτείς) στερεότυπο των γραφικών, φανατισμένων, μισάνθρωπων ζωόφιλων.

Μα δεν είναι λανθασμένος ο όρος γραφικός... πάρα πολλοί ζωόφιλοι είναι γραφικοί. Αυτοί που ταίζουν στους δρόμους και γεμίζουν τα πάντα με βρώμικα μπωλακια, αλουμινόχαρτα και βρωμάει όλη η γειτονιά μακαρόνια, κονσέρβες και ψάρι, αυτοί που κάνουν συλλογή από 50-60-70-100 γάτες, αλλά όχι αυτοί που βάζουν όριο στις θέσεις φιλοξενίας και που στειρώνουν ασύστολα. Αυτή είναι η υγιής φιλοζωία και την ψάξαμε πάρα πολύ πριν καταλήξουμε.

...δεν αρπάχτηκα.

Μαρίνα

Η προσωπική ζωή και οι ευθύνες του καθενός δεν τελειώνουν στον καφέ. Αλλά και ακόμα και ο καφές είναι προσωπική υπόθεση του καθενός αν θα τον θυσιάσει ή όχι. Και δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να τον κρίνει γιαυτό. Συγχαρητήρια για όσα κάνεις, μην επιτιθεσαι όμως σε όσους δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα ίδια.
Πριν λίγους μήνες είχε γίνει ακριβώς το ίδιο με ένα περσικό γατάκι που είδε κάποιο μέλος να το έχουν σε άθλιες συνθήκες σε ένα σπίτι στα Μελίσια. και τότε πάλι το ίδιο σκηνικό. Είχες επιτεθεί σε όλο το φόρουμ γιατί δεν πήγαινε κάποιος να το πάρει...
Τελος πάντων αυτό που ήθελα να τονίσω και με κάλυψε η aretha είναι ότι με την επίθεση μόνο απέναντί σου μπορεί να φέρεις κάποιους, όχι δίπλα σου.

Κάνεις λάθος, αλλά δε πειράζει... δε χρειάζεται να γίνουμε φίλες.

Αυτοί που έχει ανάγκη η ομάδα έρχονται τρέχοντας και αυτούς χρειαζόμαστε και αυτούς τους παρακαλάμε. Τους υπόλοιπους θα σας χρειαστούμε (όχι για προσωπική χρήση αλλά για ομαδική συνεργασία) όταν με το καλό τα δείτε όλα με άλλο μάτι.

Μαρίνα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back