Δύο μωρά γατάκια στην Βουκουρεστίου... ΒΟΗΘΕΙΑ

• Thread starter Thread starter nefeli
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
τελικα βρεθηκε λυση για τη φιλοξενεια των γατουλιων?δεν ξερω τι ακριβως περιποιηση θελουν σε αυτη την ηλικια, περα απο αυτα που διαβαζω εδω.θα μπορουσατε να μου πειτε τι ακριβως χρειαζονται(αν πανε στην αμμο,τι τρωνε,ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη κτλ) ωστε να δω αν θα μπορουσα να τα φιλοξενησω μεχρι να βρουν σπιτι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για Μαρίνα / Stray

Μαρίνα είναι πράγματι αξιοθαύμαστο αυτό που κάνεται εσύ και τα άλλα παιδιά στο Stray. Όμως όσο και αν θέλουμε δε μπορούμε να το κάνουμε όλοι αυτό.
Στο σπίτι δυσκολεύτηκα να κρατήσω και τον Χιόνη τον οποίο τον μάζεψα από το δρόμο σε άθλια κατάσταση. Στο γραφείο δεν το συζητάω. Ήδη με δουλεύουν που παίρνω 100 φορες την ημέρα να δω τι κάνει ο μικρός, και για τις γρατζουνιές στα χέρια και τα πόδια μου. Στον κήπο, δεν το συζητάω με τίποτα! Ταίζω πόσα αδέσποτα, τα περισσότερα από τα οποία αρσενικά και σε κάθε οίστρο θρηνώ και από ενα θύμα. Την προηγούμενη φορά έχασα έναν κούκλο μαυρούλι που δεν ήταν ούτε 10 μηνών. Χθες είδα από μακριά ένα ασπροπορτοκαλί αγοράκι με καταματωμένο το δεξί μέρος του προσώπου. Και δυστυχώς δεν πιάνεται για να το βοηθήσω. Μπορώ να πάρω μωρά στον κήπο?
Άσε που και να τα έπαιρνα, πότε θα τα τάιζα? Φεύγω από το σπίτι μου 07:30 το πρωί και γυρίζω 18:30 στην καλύτερη περίπτωση. Να τα ταίσει άλλος δεν το συζητάω!!!
Μην κρίνεις από τον εαυτό σου, που μπορεί να μένεις μόνη σου ή να υπάρχουν σπίτι φιλόζωοι γονείς κλπ.και να έχεις την άνεση να φιλοξενήσεις όσα ζωάκια θέλεις, δεν είμαστε όλοι δυστυχώς στην ίδια θέση. Έχω κι έναν άνδρα και μια μητέρα που ζούμε μαζί και που πρέπει να συμφωνήσουν και εκείνοι σε κάτι τέτοιο.
Βλέποντας το θέμα της Βικτώριας η πρώτη μου αντίδραση ήταν "Θα τα πάρω εγώ!" όμως στη συνέχεια σκεφτόμενη λογικά είδα ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.
Είσαι πιεσμένη, και λογικό είναι, με τόσα αδέσποτα που φροντίζεις, αλλά αυτό δε δικαιολογεί τη λεκτική επίθεση σου σε όποιον δεν μπορεί να σε ακολουθήσει στις πράξεις σου. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είμαστε φιλόζωοι...
Δείχνεις να ξεχωρίσεις τις καταστάσεις σε άσπρο και μαύρο. Άσπρο εσύ και όσοι σαν εσένα βοηθούν όποιο αδέσποτο βρεθεί στο δρόμο τους και μαύρο εμείς που δε μπορούμε πάντα να το κάνουμε. Στην ζωή υπάρχουν και άπειρες ενδιάμεσες αποχρώσεις του γκρίζου!
Μην είσαι τόσο απόλυτη και επιθετική λοιπόν γιατί όσο δίκιο και να έχεις από κάποια στιγμή και μετά το χάνεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καιι εγω πηρα 4 γατες απο εσας(stray), και αυτο ηταν πανω απο οσο μπορουσα.
Δυστυχως δεν εχουμε ολοι μας την δυνατοτητα να παιρνουμε ζωα...
Αν δεν ειχα τις γατες σας(το ξαναειπα)θα τα επερνα...
Μπορει επειδη εχω μεγαλο κηπο να μπορω να τα φιλοξενω, αλλα σπιτι μου δυστυχως δεν κανω κουμαντο εγω.
Οταν με το καλο εχω το δικο μου, θα εχω τον πληρη ελεγχο..

Καλο θα ηταν να μην υποστηριζουμε οτι ολοι μπορουν να φιλοξενισουν μικρα(που θελουν ταισμα καθε 3-4 ωρες), γιατι δεν ξερουμε τι "παιζει" σπιτι του.

Καιι εγω πηρα 4 γατες απο εσας(stray), και αυτο ηταν πανω απο οσο μπορουσα.
Δυστυχως δεν εχουμε ολοι μας την δυνατοτητα να παιρνουμε ζωα...
Αν δεν ειχα τις γατες σας(το ξαναειπα)θα τα επερνα...
Μπορει επειδη εχω μεγαλο κηπο να μπορω να τα φιλοξενω, αλλα σπιτι μου δυστυχως δεν κανω κουμαντο εγω.
Οταν με το καλο εχω το δικο μου, θα εχω τον πληρη ελεγχο..

Καλο θα ηταν να μην υποστηριζουμε οτι ολοι μπορουν να φιλοξενισουν μικρα(που θελουν ταισμα καθε 3-4 ωρες), γιατι δεν ξερουμε τι "παιζει" σπιτι του.

Για 10 μερούλες είπα παιδιά δεν είπα μέχρι να βρούν σπίτι!!! Εκεί υπήρξε το θεμα μας, ότι εγώ είπα οκ τα αναλαμβάνουμε αλλά σε 10 μερούλες και απλά να μη μείνουν ως τότε στο δρόμο...

Μαρίνα

Υ.Γ. ποιες γάτες εχεις παρει? δε σε αναγνωριζω με το nickname, μηπως αναγνωρισω τις γατες? χαχα :up:

τελικα βρεθηκε λυση για τη φιλοξενεια των γατουλιων?δεν ξερω τι ακριβως περιποιηση θελουν σε αυτη την ηλικια, περα απο αυτα που διαβαζω εδω.θα μπορουσατε να μου πειτε τι ακριβως χρειαζονται(αν πανε στην αμμο,τι τρωνε,ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη κτλ) ωστε να δω αν θα μπορουσα να τα φιλοξενησω μεχρι να βρουν σπιτι

Αν τα έχεις σε μια κλουβα με μια λεκανιτσα αμμο μικρη θα βολευτει σιγουρα η κατασταση... Ακομα και στο μπαλκονι μπορουν να μεινουν γιατι ετσι και αλλιως στο δρομο βρεθηκαν, απλα να μη βρεχονται και κρυωσουν.

Φαγητακι, drontal, αμπουλες για ψυλλους ειναι απο εμας. Σκεψου το και πες.

Μαρινα

Υ.Γ. ποιες γάτες εχεις παρει? δε σε αναγνωριζω με το nickname, μηπως αναγνωρισω τις γατες? χαχα :up:

Εχω στον κηπο μου αυτες που ηταν στο εγκαταλελειμενο σπιτι που γκρεμιστηκε.

Τις 4. Δυο θυληκες και δυο αρσενικες.

Αυξάνεται η γατοοικογένειά σου Ελενίτσα!!!

Πανέμορφες και μπράβο που τις πήρες!!! Αλλά δεν είναι δικές μας, χαχα. Είναι απλά από προώθηση μάλλον, εκτός αν έχεις υπογράψει συμβόλαιο.

Όχι ότι παίζει ρόλο, το νόημα είναι ότι σώθηκαν.

Μαρίνα

Λοιπόν παιδιά βρέθηκε η λύση! Θα τα φιλοξενήσει προσωρινά η Ρούλα (ruko) μέχρι να αδειάσουν τα κλουβάκια του stray!!!!
Να' ναι καλά η κοπέλα! Θα τα βάλει σε ένα δωμάτιο, μακριά από τα δικά της.
ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΟΛΟΥΣ! ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΡΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ!

Μαρίνα, παρακαλώ πολύ ενημέρωσέ μας πότε θα μπορέσετε να τα πάρετε!!!

Πραγματικά μπροστά σε αυτά που βλέπω και ζω μαζί με τους άλλους 2 γατιά για 10 μέρες δε μπορεί να μην υπάρχει μέρος να βολευτούν. Απλά δε γίνεται. Αν είναι έτσι, τι κάνετε τότε όλοι εδω μέσα, μόνο για τα ηλεκτρονικά είστε την ώρα της δουλειάς?

Χοντρό. Πολύ χοντρό.

Πανέμορφες και μπράβο που τις πήρες!!! Αλλά δεν είναι δικές μας, χαχα. Είναι απλά από προώθηση μάλλον, εκτός αν έχεις υπογράψει συμβόλαιο.

Όχι ότι παίζει ρόλο, το νόημα είναι ότι σώθηκαν.

Μαρίνα

Τα παιδια που τις ειχαν αναλαβει μου ειπαν οτι ειναι απο το stray(οχι μελη αλλα τις ανελαβαν απο την Ξανθη).

Δεν υπεγραψα συμβολαιο γιατι δεν μπορουσα να εγγυηθω οτι θα μεινουν στον κηπο.
Εξαλλου οταν συμφωνισαμε να τις παρω, ειπα οτι ειναι για τον κηπο.
Αυριο θα ερθουν να τις δουν.

Τα παιδια που τις ειχαν αναλαβει μου ειπαν οτι ειναι απο το stray(οχι μελη αλλα τις ανελαβαν απο την Ξανθη).

Δεν υπεγραψα συμβολαιο γιατι δεν μπορουσα να εγγυηθω οτι θα μεινουν στον κηπο.
Εξαλλου οταν συμφωνισαμε να τις παρω, ειπα οτι ειναι για τον κηπο.
Αυριο θα ερθουν να τις δουν.

Ααα της Ξανθής είναι? ωραία. Τα τυχερά! :)

Θέλω να ευχαριστήσω και τη nefeli που προσφέρθηκε!!! Τελικά κορίτσια ΜΑΖΙ είμαστε δυνατές!!! Χαίρομαι πολύ που είμαι σε αυτό το forum!!!

μπραβο που βρεθηκε καποιος να τα παρει μαρινα μην γινεσαι σκληρη σκεψου οτι οι περισσοτεροι απο εμας εχουμε στο σπιτι μας πανω απο 2 γατια κ αυτο γιατι τα φιλοξενησαμε για προσωρινα κ μετα μας εμειναν γιατι τα αγαπησαμε προσωπικα πλεον εχω σταματησει να βαφτιζω με ονομα τα γατια που μαζευω για να μην δεθω μαζι τους σπιτι μπορει να μην τους βρισκω αλλα παντα τους βρισκω φαγητο κ ιατρικη περιθαλψη κ τα φωναζω ολα ψιψι τεσπα ολα σιγα σιγα θα διωρθωθουν πιστευω στην ελλαδα

τεσπα ολα σιγα σιγα θα διωρθωθουν πιστευω στην ελλαδα

πολυ αισιοδοξη σε βρισκω!κανουμε ενα βημα μπροστα και δεκα πιδω,αυτο βλεπω εγω!

2. Το θέμα με την προσωπική ζωή είναι που ήθελα να θίξω... Δεν είναι μεγάλη ευαισθητοποίηση το να μην χαραμίζεις τον καφέ σου για ένα γατί και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη όταν βλέπω μικρά παιδιά να έχουν δύναμη, όρεξη και κουράγιο να τσακώνονται όλη μέρα με τους γονείς τους για να πάρουν ένα γατί παραπάνω ώσπου να βρει σπίτι, να μην βγαίνουν για καφέ για να το φροντίσουν και να αφήνουν "κάτι" για να βοηθήσουν ένα άτομο που υποφέρει... Γιατί εμείς τα βλέπουμε σαν άτομα και όχι σαν "γατιά" τα ζώα όλα. Και στη τελική τα ζώα θελουν θυσία γιατί εμείς θυσιάζουμε μια έξοδο ενώ αυτά θυσιάζουν τη ζωή τους

4. Το μαχαίρι στο λαιμό δεν είπε κανείς να το βάζετε, αλλά σίγουρα μπορείτε αντί να αναλώνεστε σε γουτσουγουλινιές, να αναλώνεστε στο να πείσετε τους "νέους γονείς" να στειρώσουν το ζώο τους.

Μαρίνα
:| αν και με ενοχλησε πολυ η ''γενικευση ''χθες του τυπου ολοι σας-κανετε η δεν κανετε-αναλωνεστε σε γουτσουγουλινιες-και αλλα-ηθελα να αποφορτιστει λιγο το κλιμα πριν απαντησω,,ετυχε να μπω στην σελιδα σας οταν εψαχνα απεγνωσμενα τον προηγουμενο μηνα συμβουλες για το μολις 1 εβδομαδας γατακι[2 ηταν στην αρχη]που βρηκα,,ζητησα τις συμβουλες σας-ανταποκριθηκατε αμεσως και σας ευχαριστω γιαυτο και ειλικρινα θαυμασα το εργο που ειδα οτι κανετε-ομως κανεις δεν εχει το δικαιωμα να ξεστομιζει κατηγοριες ετσι γενικα και αοριστα και μετα να ηρεμει και να τα γυρναει..εγω προσωπικα αισθανομαι πολυ θιγμενη,,εγω προσωπικα ειχα βρει τα γατακια τα μαζεψα-τα ταιζα ανα 3 ωρες εμενα τουλαχιστον για 8-10 μερες νε ελαχιστες ωρες υπνου και την επομενη το προγραμμα μου αρχιζε στις 7πμ που ξυπνουσα τα 3 παιδια μου για το σχολειο ηλικιας 9 τα 2 και 6 το τριτο-εφευγα και φευγω ακομα στη δουλεια μου με την γατα-γυρναω σπιτι γυρω στις 7-εχω 3 παιδια να διαβασω και ενα σπιτι να κοιταξω και φυσικα και το μικρουλι μου που ειδικα το πρωτο 20ημερο ηθελε παρα πολυ χρονο να του αφιερωσεις..και δεν θελω να μιλησω γιατο ποσα εξοδα γιατι θα ηταν φτηνο:hmm: τωρα δηλαδη ολο αυτο ειναι'' γουτσουγουλινια΄΄:hmm: αν δεν ειχα αλλες υποχρεωσεις και παιδια το μονο σιγουρο ηταν οτι θα εκανα παραπανω για τα αδεσποτα-πιστεψε με,,,οπως και πολοι αλλοι απο εδω μεσα..αλλα...δεν επαιρνα κατοικιδιο γιατι δεν ειχα χρονο και δεν ηθελα να κανω κατι ετσι για την φαση[ειχα σκυλο παλια και ξερω οτι θελουν αρκετο χρονο]ομως δεν μπορουσα να το αφησω το μικρο και το πηρα και τελικα τα καταφερε και εζησε και θα μεινει για παντα μαζι μας-στερηθηκα και εγω την εξοδο γιατι ετρωγε ανα 3 ωρο-αλλα δεν το κανα θεμα.ειμαι και αλλου ευαισθητοποιημενη-στα παιδακια ας πουμε-ειμαι μεloς της unisef-δεν βγηκα ομως να κραξω κανεναν γιατι δεν ειναι και αυτος''ο καθενας μας κανει οτι πιστευει και αναλογα με τις προσωπικες του δυνατοτητες..το αν εσεις ενοχληθηκατε με καποιον απο εδω μεσα δεν ειναι λογικο το να την ακουμε ολοι ...εκτιμω αυτο που κανετε-ειλικρινα-αλλα μην υποτιματε αυτο που κανουν και καποιοι αλλοι-φανερα και μη,,

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back