Δύο νεογέννητα γατάκια στα σκουπίδια!

ελενη7

Νεοφερμένο μέλος

Η ελενη7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Γεια σε ολους!Λοιπον πριν τρεις μερες βρηκα δυο γατακια σε μια σακουλα διπλα στα σκουπιδια.Βασικα τα ειχαν βαλει σε τρεις σακουλες και τις ειχαν σφιξει τοσο πολυ που αναγκαστικα να τις σκισω.Ειναι πολυ μικρα σε μεγεθος με κλειστα ματια και ο ομφαλιος λωρος ακομα κρεμεται απο τις κοιλιτσες τους.Τα υπολογιζω 3 με 5 ημερων,οπως μου ειπε και ο κτηνιατρος.Δεν εχω ξαναμεγαλωσει γατακια νεογεννητα και εχω μεγαλο αγχος και αγωνια!!Τα πηγα κατευθειαν στον κτηνιατρο πηρα γαλα σε σκονη και μπιμπερο.Επειδη εχω 2 σκυλια και εναν μικρο αδερφο που δεν τα αφηνε σε ησυχια τα εβαλα σε ενα μικρο σκυλοσπιτο με δυο πλεκτες ζακετες μεσα και τα πηγα στο υπογειο.Το σκυλι που εχω το θυληκο μολις τα ειδε ξετρελαθηκε και νομιζει πως ειναι παιδια της τα εχει παρει υπο την προστασια της δεν αφηνει να τα πειραζει κανενας και τα εχει ολη μερα αγκαλια.Επισης τα καθαριζει και τα γλυφει για να κανουν κακα και τσισα οποτε αυτη την δουλεια την ανελαβε εκεινη με εβγαλε απο τον κοπο :P Εχει γεννησει μια φορα και μαλλον γι αυτο ξερει να τα μεγαλωσει το μονο που δεν μπορει να κανει ειναι να τα ταισει και οταν κλαινε τα γατακια κλαιει και αυτη η καημενη!!Εχω τις εξης αποριες...Πρωτον κανω καλα που τα εχω μαζι με την σκυλα?Δευτερον τα ταϊζω κα8ε δυομιση ωρες περιπου και τα αφηνω να ρουφανε απο το μπιμπερο μεχρι να σταματησουν μονα τους,δεν πινουν και πολυ ομως περιπου 3 ml το καθενα,ειναι σωστο αυτο που κανω??Και τελος σε ποσες μερες 8α ανοιξουν τα ματια τους και θα σταματησουν να θελουν γαλα το βραδυ?Γιατι δουλευω το πρωι και μου ειναι δυσκολο...Περιμενω τις απαντησεις σας!!

Υ.Γ Αυτη ειναι η Ελλαδα του σημερα ψυχουλες πεταμενες στα σκουπιδια και ζωα αρρωστα,παρατημενα,πεινασμενα και δηλητιριασμενα!Οι εκλογες σαν μαραναν!!!!Γινετε πρωτα ανθρωποι και μετα ζητηστε ψηφο!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.:)
Το αν ειναι καλο να τα αφηνεις με την σκυλιτσα..να σου πω την αληθεια δεν το γνωριζω..θα πρεπει να εισαι σιγουρη οτι δεν θα τα πειραξει..εστω και καταλαθος.Ελπιζω να μην κανει πολυ κρυο στο υπογειο γιατι τα μικρα γατακια,θελουν πολυ ζεστη..και ειδικα τωρα το χειμωνα..ειναι πολυ σημαντικο αυτο.
Οντως δεν πινουν μεγαλες ποσοτητες..θελει τουλαχιστον 4 γευματα(γαλα δηλαδη) την ημερα.Ξερω οτι ο απογαλακτισμος γινεται στις 3 βδομαδες..βεβαια..σε αυτο το διαστημα,θα πινει περισσοτερο σε καθε γευμα..λιγη υπομονη θελει..
Για δες και αυτο το αρθρο... https://www.ailouros.gr/Φροντίδα/ΝεαρόΓατάκι/Ορφανά/tabid/188/Default.aspx

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χιλια μπραβο σου για οτι εκανες και κανεις!!! Μπραβο σου που εσωσες αυτες τις ψυχουλες !!!!
Για τα ματακια ξερω πως τα πλενουν με χαμομηλι σε βαμβακι. Για τις υπολοιπες αποριες λογικα θα σου απαντησουν και αλλα μελη εμπειροτερα απο εμενα!! Καλη τυχη με τα γατουνακια!!!
Περιμενουμε νεα σας!!!

Η σκυλιτσα τα προσεχει πολυ δεν θα τα πειραξει ειμαι 100%σιγουρη!Μονο τεσσερα γευματα?Εγω τα ταιζω καθε 2μιση ωρες και πινουν απο λιγο καθε φορα.Οχι στο υπογειο δεν κανει κρυο γιατι περνανε σωληνες απο το καλοριφερ και ειναι ζεστο και εκτος απ αυτο τους εχω ρουχα και ειναι και η σκυλα που τα ζεσταινει καθε φορα που τα πιανω ειναι πολυ ζεστα!Ειρηνη ευχαριστω ηταν οτι λιγοτερο μπορουσα να κανω για αυτα τα γατουνακια και αν μου πεθανει κανενα θα στενοχωρηθω παααρα πολυ!!Ευτυχως που εχουν και την σκυλιτσα μου σαν μαμα τους και περνουν πολυ στοργη γιατι εγω δεν θα μπορουσα να ειμαι ολη την ωρα μαζι τους!Ευτυχως εχω βρει και σπιτακι για οταν ειναι ετοιμα γιατι οσο και να θελω να τα κρατησω ειναι αδυνατο ειχα εξι γατες και πεθαναν η μια μετα την αλλη απο φαγητο που τους εδωσαν με θριματισμενο γυαλι δεν υπαρχει ουτε μια γατα στην γειτονια.Θα ειναι δυσκολο να τα δωσω δεν θελω με τιποτα!!!:(((((

τεσσερα γευματα..εννοω το λιγοτερο...αν σου ειναι αδυνατο να τους δινεις παραπανω....:)

Ευχαριστω για την απαντηση!!!Πως μπορω να βαλω φωτο στο προφιλ μου??

θα σου στειλω pm (προσωπικο μηνυμα):)

Γεια σας και παλι σημερα προσεξα οτι το ενα απο τα 2 γατακια εχει μια μικρη πληγουλα στο μπροστινο ποδαρακι και στα πισω ειναι λιγο κοκκινο σαν ξηροδερμια καπως..Του εβαλα betatine τι μπορει να ειναι αυτο?Θελει να του βαλω κατι αλλο?

αν είναι ξηροδερμία το betadine θα το χειροτερεψει
θα έλεγα να βάλεις johnson λαδάκι και να ρωτήσεις στο θέμα του γιατρού εδώ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back