Δύσκολη συμβίωση

ismyni

Νεοφερμένο μέλος

Η ismyni αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
γεια σας! εδώ κ 2 μήνες περίπου εχω ενα γατί την Ισμήνη!
η αλήθεια είναι οτι η συμβίωση μας είναι κάπως δύσκολη , γιατί κάνει αρκετες ζημίες.. έχω κάποιες ερωτήσεις γίατι είμαι αρκετα μπερδεμένη! ειναι ακόμα αστειρωτη, όταν στειρωθει θα ηρεμήσει? πως μπορώ να της μάθω να μην ανεβαίνει σε πάγκους τραπέζια κλπ ?
όταν την βρήκα ήταν 7 μηνων σε μια περιοχή με άλλες γάτες αδέσποτη και αποφάσισα να την κρατήσω, τωρα πια με τα εμβόλια κ με τα όλα της την έχω μόνιμα μέσα στο διαμέρισμα οι περισσότεροι μου λένε οτι η γάτα δεν μπορεί να μένει μέσα στο σπίτι .. μήπως της έκανα κακό που την πείρα? δλδ μηπως ηταν πιο ευτυχισμένη έξω ελεύθερη γιατι είχε σχετική πρόσβαση στο φαγητό κ απο άλλους φιλόζωους.
επί σεις είμαι φοιτήτρια κ όλοι στην παρέα μου είναι ιδιοκτήτες σκύλων και η μια κολιτή μου αποδείχτηκε οτι έχει αλλεργία στης γάτες και τωρα πια δεν αντέχει ούτε λεπτό στο σπίτι μου! όπως καταλαβαίνεται όλοι επιμένουν οτι η γάτα ηταν πιο καλά ελεύθερη η να της βρω μια άλλη οικογένεια! εγω είμαι σε δήλιμμα γιατι όντως εχουμε κάποιες δυσκολίες αλλα δεν θέλω να την αποχωριστώ.. αν θέτετε πείτε μου την γνωμη σας για όλα αυτα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σας! εδώ κ 2 μήνες περίπου εχω ενα γατί την Ισμήνη!
η αλήθεια είναι οτι η συμβίωση μας είναι κάπως δύσκολη , γιατί κάνει αρκετες ζημίες.. έχω κάποιες ερωτήσεις γίατι είμαι αρκετα μπερδεμένη! ειναι ακόμα αστειρωτη, όταν στειρωθει θα ηρεμήσει? πως μπορώ να της μάθω να μην ανεβαίνει σε πάγκους τραπέζια κλπ ?

δεν θα ηρεμισει με την εννοια οτι θα ειναι λιγοτερο δραστηρια. Θα συνεχισει να σκαρφαλωνει, απλα δεν θα εχει τασεις φυγης. Για να μη κανει ζημιες, απλα κανετε το σπιτι cat proof... αφαιρειτε αντικειμενα και οτι αλλο μπορει να ριξει απο ψηλα και της μαθενετε καποια βασικα πραγματα (εκπαιδευση δηλαδη). Θα παρει λιγο χρονο και θα πρεπει να κανετε υπομονη, αλλα αργοτερα θα ανταμειφθειτε.

Το πιο βασικο ειναι να της μαθετε να ακουει στο ΜΗ! Οταν την βλεπετε να κανει κατι που δεν θελετε να κανει, της φωναζετε ΜΗ! και οταν σταματησει να κανει αυτο που δεν θελετε να κανει την ανταμειβετε. Η τακτικη που θα ακολουθουσα για να μην ανεβαινει στον παγκο θα ηταν να του ελεγα ΜΗ! καθε φορα που τον εβλεπα πανω και επειτα θα τον κατεβαζα.

όταν την βρήκα ήταν 7 μηνων σε μια περιοχή με άλλες γάτες αδέσποτη και αποφάσισα να την κρατήσω, τωρα πια με τα εμβόλια κ με τα όλα της την έχω μόνιμα μέσα στο διαμέρισμα οι περισσότεροι μου λένε οτι η γάτα δεν μπορεί να μένει μέσα στο σπίτι .. μήπως της έκανα κακό που την πείρα? δλδ μηπως ηταν πιο ευτυχισμένη έξω ελεύθερη γιατι είχε σχετική πρόσβαση στο φαγητό κ απο άλλους φιλόζωους.

αυτοι που σου λενε κατι τετοιο, ειναι δυστυχως ανιδεοι. Ναι θα ζουσε πιο καλα εξω αν εβγαινε οποτε ηθελε αυτη σε ενα περιφραγμενο κηπο. Το να την παρατησεις στον δρομο ειναι οτι χειροτερο μπορεις να κανεις. Εχει μαθει μεσα η γατουλα και αν την αφησεις "ελευθερη" το πιο πιθανο ειναι να πεθανει γρηγορα.

Μια γατα μπορει να μεινει μια χαρα μεσα σε ενα διαμερισμα. Ο δικος μου περασε τους 2 πρωτους μηνες της ζωης του σε σπιτι με κηπο και εβγαινε εξω. Οταν τον πηρα σταματησε να εχει προσβαση εξω. Σημερα αφοτου επιστρεψαμε απο τον κηπο οπου τον εβγαλα βολτα με λουρι, τον αφησα ελευθερο στον διαδρομο του κτιριου και ετρεξε στην πορτα του διαμερισματος την οποια γρατζουνουσε για να μπει μεσα. Τοσο πολυ του αρεσε το εξω (που ζω σε ησυχη περιοχη με παρα πολυ πρασινο).

επί σεις είμαι φοιτήτρια κ όλοι στην παρέα μου είναι ιδιοκτήτες σκύλων

αυτο τι σχεση εχει; Οι σκυλοι btw κανουν περισσοτερες ζημιες αν τους αφησεις μονους στο σπιτι για παρα πολλες ωρες. Και εγω φοιτητρια ημουν οταν πηρα τον γατο μου.

και η μια κολιτή μου αποδείχτηκε οτι έχει αλλεργία στης γάτες και τωρα πια δεν αντέχει ούτε λεπτό στο σπίτι μου!

so what? Αν ειχε αλλεργια στην γυρη δεν θα εβγαινε εξω; Γιατι πρεπει εσυ να ξεφορτωθεις την γατα σου επειδη μια φιλη σου σημερα εχει αλλεργια; Εγω ειμαι αλλεργικη στις γατες, οπως και η κολλητη μου. Δεν μου εχει πει ομως να ξεφορτωθω τον γατο μου για να μπορει να με επισκεπτεται. Αναρωτησου αν οντως αυτο το προσωπο ειναι φιλη σου. Εμενα παντως μου φαινεται πολυ εγωιστικο αυτο που σου ζητα.

όπως καταλαβαίνεται όλοι επιμένουν οτι η γάτα ηταν πιο καλά ελεύθερη η να της βρω μια άλλη οικογένεια! εγω είμαι σε δήλιμμα γιατι όντως εχουμε κάποιες δυσκολίες αλλα δεν θέλω να την αποχωριστώ.. αν θέτετε πείτε μου την γνωμη σας για όλα αυτα..

εγω προσωπικα δεν βλεπω κανενα δηλειμμα εδω. Απλα επηρεαζεσαι απο αυτα που σου λενε καποι τριτοι. Εισαι 21 ετων και την ζωη σου την καθοριζεις εσυ, οχι οι αλλοι. Στην θεση σου οτι μου ελεγαν θα εμπαιναν απο το ενα αυτι και θα εβγαιναν απο το αλλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ότι σου είπε η Sacura-san είναι το ευαγγέλιο των γατόφιλων.
Υπάρχουν και χειρότερες καταστάσεις αν η γάτα μας δεν είναι φρόνιμη. Η δικιά μου η Χιονάτη έχει πρόβλημα ακοής και έπρεπε να σηκώνομαι κάθε φορά που την έβλεπα πάνω στα τραπέζια και στους πάγκους της κουζίνας ( και πίστεψέ με ΔΕΝ υπάρχει γάτα που δεν θα ανέβει σε τραπέζι η πάγκο η καναπέ) . Δεν μπορούσα να της φωνάζω ΜΗ αφού ήταν κουφή. Μετά το φιλοσόφησα. Το σπίτι είναι καθαρό έτσι ας ανέβει όπου θέλει. Αρρώστιες δεν κολλάμε από τις εμβολιασμένες γάτες. Το μόνο που προσέχω είναι να μη αφήνω ποτήρια, βάζα η οτιδήποτε εύθραυστο ελεύθερο, αφού σίγουρα θα κάνει κάποτε τη ζημιά.

Αν θεωρείς ότι δεν κάνεις καλά που της στέρησες την ελευθερία, δες την κάτω φωτογραφία από ένα αδέσποτο που τάιζα για 2 χρόνια περίπου. Πως θα αισθανόσουν αν στη θέση του έβλεπες την Ισμήνη ? (κι έχει τόσο όμορφο όνομα)

https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=72573

Συνημμένα

• IMG_0039.jpg
    IMG_0039.jpg
    584,8 KB · Εμφανίσεις: 39
Καταρχήν γειά σου!:)
Ίσως το πρώτο πράγμα που θα καταλάβεις από την αντιμετώπιση πολλών τρίτων στο θέμα ¨γάτα¨,
είναι ότι υπάρχει πολύ προκατάληψη σχετικά...
Και συνήθως, όπου υπάρχει προκατάληψη
υπάρχει και άγνοια ή ημιμάθεια...;)
Κάποιες φορές ίσως νιώσεις την ανάγκη να υπερασπιστείς αυτό που αγαπάς τόσο πολύ
και για το οποίο συχνά θα ακούς τέρατα
και άλλοτε δεν θα σε ενδιαφέρει καν ν'απαντήσεις, θα γελάς και θα λες ¨άστους να κορνάρουν¨...
Σημασία έχει να ξέρεις ΕΣΥ τί είναι καλύτερο γ'αυτό το πλάσμα
που σίγουρα δεν είναι μια ζωή εκτεθειμένη σε κινδύνους στο δρόμο...
όσο για τις ζημιές με την πάροδο του χρόνου και την σχετική εκπαίδευση
θα εκλείψουν!:)
Μην μασάς λοιπόν!:)

καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας μου δίνουν κουράγιο..! :)
δεν ξαναείχα κατοικίδιο , και ουσιαστικά είναι η πρώτη μου πραγματική επαφή με γατα , οποτε μαζι με την γατα εκπαιδεύομαι κ εγω για να την καταλάβω..
ήθελα να ρωτήσω μήπως εχετε κ κάποια εμπειρία με τις κλειστες τουαλέτες .. αν βολεύουν τις γάτες και να γενικά ειναι εύχρηστες! είναι λίγο άσχετο με το θέμα το ξέρω.. αλλά μια που άνοιξα το topic.. :)

Οι κλειστες αμμολεκανες ειναι απειρως καλυτερες απο τις ανοιχτες.Καταρχην μυριζουν πολυ λιγοτερο,δεν εχεις σε κοινη θεα τα...κακακια τους,και επισης δεν σκορπιζεται τοσο πολυ η αμμος.:)

σήμερα την πήρα .. εκανε 25 , και μέχρι τώρα το Ισμυνάκι δεν την έχει επισκεφτεί κ ούτε δείχνει να της αρέσει... ελπίζω να μην τα κάνουμε στα χαλία γιατί έχουμε κ κακή προϊστορία!

Για αρχή βγάλε το πορτάκι, μην της έρθει πολύ αποτομα η αλλαγη. Να την βάλεις και μια φορά μεσα να της δείξεις πως εκει ειναι η άμμος της. Και καλύτερα μη μαζευεις ακόμα την παλια, αν δεν της αρεσει καθόλου η κλειστή να εχει καπου να παει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back