Δύστυχο γατάκι χρειάζεται γρήγορα σπίτι

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Jacqui Paris

Νεοφερμένο μέλος

Ο Jacqui Paris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους. Επισκέπτομαι το forum κατά καιρούς αλλά σήμερα έκανα εγγραφή για να ζητήσω άμεσα τη βοήθειά σας. Κάνω έκκληση για να βρεθεί γρήγορα κάποιος που να έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να μεγαλώσει ένα γατάκι μάλλον λίγο πιο απαιτητικό απο τα άλλα... Πιο συγκεκριμένα:

Την περασμένη Κυριακή εμφανίστηκε στο δρόμο που μένω (Αθήνα) γατάκι κοντά 2 μηνών με τρομερό κρύωμα και μόλυνση στο μάτι, το οποίο πήγα αμέσως στην κτηνίατρο. Φτάσαμε στην Παρασκευή, το γατάκι νοσηλεύεται ακόμη και τα δεδομένα είναι πως Α) το ματάκι δε σώζεται - δυστυχώς έχει ήδη χαθεί η όραση εξαιτίας της μόλυνσης (το άλλο μάτι είναι ΟΚ). Β) Η κτηνίατρος υποψιάζεται FIV ή FeLV καθώς δεν ανταποκρίνεται στην αντιβίωση και δε δείχνει πρόοδο. Έγινε εξέταση αίματος και θα ξέρουμε μέχρι τη Δευτέρα. Τονίζω δεν είναι σίγουρο ακόμα. Αν επιβεβαιωθεί η υποψία όμως, έχουμε ένα γατάκι highmaintenance που θα χρειάζεται αρκετή εγρήγορση και φροντίδα κι όχι επαφή με άλλες γάτες, για να ζήσει καλά όσο είναι να ζήσει. Αυτό είναι το καλό σενάριο, γιατί αναφέρθηκε και η πιθανότητα ευθανασίας αν τα πράγματα είναι τελείως χάλια.

Πίσω στο καλό σενάριο – το γατάκι θα πρέπει να δοθεί άμεσως μόλις φύγει απο την κτηνίατρο (μάλλον Δευτέρα) γιατί δεν έχω που να το πάρω. Στο σπίτι έχω ήδη γάτες (εκ των οποίων ένα μωρό που μάζεψα σε παρόμοια κατάσταση πρίν 3 βδομάδεςκαι δεν έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του – κι ένας που πηγαινοέρχεται μέσα-έξω στο σπίτι). Ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, πρέπει να έχω μια λύση έτοιμη το συντομότερο, αν μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να είναι stand-by ας επικοινωνήσει. Θα επανέλθω αμέσως μόλις έχω νέα και καμιά φωτογραφία. Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μακάρι να βρει ένα σπίτι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εύχομαι Καλή Τύχη με τη σειρά μου! Επειδή κι εγώ τελευταία βγήκα από την ίδια περιπέτεια, θα σε συμβούλευα να μην απογοητεύεσαι και να περιμένεις καλύτερα τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων. Το πιο σημαντικό είναι να βγει αρνητικό σε AIDS και FELV, για να μην κολλήσουν τα άλλα γατάκια. Στην αντίθετη περίπτωση πιστεύω πως αν βρεθεί να υιοθετηθεί από κάποιον, επιβάλλεται να μην υπάρχουν άλλα ζώα. Σ' αυτήν την περίπτωση δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, αν το γατάκι έχει προσοχή και καλή διατροφή! Μπορεί και να μην νοσήσει, ακόμα κι αν είναι φορέας. Στη δική μας περίπτωση, τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά! Εύχομαι το ίδιο και για εσάς, ολόψυχα! Περιμένουμε νεότερα και Καλή δύναμη!

SOS - άστεγο μωρό πάει για ευθανασία, μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Καλημέρα. Ανοίγω νέο θέμα λόγω του επείγοντος της κατάστασης. Για την ιστορία, το αρχικό μου ποστ παρατίθεται πιο κάτω.

Χρειαζόμαστε επειγόντως - μέχρι τη Δευτέρα - ένα σπίτι για άρρωστο γατάκι μακριά απο άλλες γάτες. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε με τα έξοδα. Βρισκόμαστε στην Αθήνα, περιοχή Γλυκά Νερά. Παρακαλώ πολύ προωθήστε όπου μπορείτε.

Το γατάκι είναι περίπου 2 μηνών και διεγνώσθη σήμερα με λοιμώδη περιτονίτιδα. Έχει χάσει την όραση απο το ένα του μάτι και νοσηλεύεται με γρίππη εδώ και μια βδομάδα χωρίς όμως σημαντική βελτίωση μέχρι στιγμής. Το ανοσοποιητικό του είναι σχεδόν ανύπαρκτο προφανώς κι είναι άγνωστο αν και πότε θα ξεπεράσει τη γρίππη, αν θα νοσήσει και πάλι, αν και πόσο θα ζήσει κ.ο.κ.

Ζήτησα να κρατηθεί στο κτηνιατρείο ως τη Δευτέρα, απο εκεί κι έπειτα δεν έχω που να το πάω. Δεν αναλαμβάνω το ρίσκο να το αμολήσω με κίνδυνο να πεθάνει στο δρόμο ή να κολλήσει κι άλλες γάτες. Ούτε στο σπίτι μπορώ να το ξαναφέρω (το μικρό μου το γατάκι ήδη άρχισε ευκοίλιες απο προχθές κι έχω τρελαθεί μήπως κόλλησε παρόλο που έκανα ότι μπορούσα για να τα κρατήσω χωριστά). Εάν δε βρεθεί κάποιος ως τη Δευτέρα θα του κάνουμε ένεση.

Ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα σε όλους. Επισκέπτομαι το forum κατά καιρούς αλλά σήμερα έκανα εγγραφή για να ζητήσω άμεσα τη βοήθειά σας. Κάνω έκκληση για να βρεθεί γρήγορα κάποιος που να έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να μεγαλώσει ένα γατάκι μάλλον λίγο πιο απαιτητικό απο τα άλλα... Πιο συγκεκριμένα:

Την περασμένη Κυριακή εμφανίστηκε στο δρόμο που μένω (Αθήνα) γατάκι κοντά 2 μηνών με τρομερό κρύωμα και μόλυνση στο μάτι, το οποίο πήγα αμέσως στην κτηνίατρο. Φτάσαμε στην Παρασκευή, το γατάκι νοσηλεύεται ακόμη και τα δεδομένα είναι πως Α) το ματάκι δε σώζεται - δυστυχώς έχει ήδη χαθεί η όραση εξαιτίας της μόλυνσης (το άλλο μάτι είναι ΟΚ). Β) Η κτηνίατρος υποψιάζεται FIV ή FeLV καθώς δεν ανταποκρίνεται στην αντιβίωση και δε δείχνει πρόοδο. Έγινε εξέταση αίματος και θα ξέρουμε μέχρι τη Δευτέρα. Τονίζω δεν είναι σίγουρο ακόμα. Αν επιβεβαιωθεί η υποψία όμως, έχουμε ένα γατάκι high maintenance που θα χρειάζεται αρκετή εγρήγορση και φροντίδα κι όχι επαφή με άλλες γάτες, για να ζήσει καλά όσο είναι να ζήσει. Αυτό είναι το καλό σενάριο, γιατί αναφέρθηκε και η πιθανότητα ευθανασίας αν τα πράγματα είναι τελείως χάλια.

Πίσω στο καλό σενάριο – το γατάκι θα πρέπει να δοθεί άμεσως μόλις φύγει απο την κτηνίατρο (μάλλον Δευτέρα) γιατί δεν έχω που να το πάρω. Στο σπίτι έχω ήδη γάτες (εκ των οποίων ένα μωρό που μάζεψα σε παρόμοια κατάσταση πρίν 3 βδομάδες και δεν έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του – κι ένας που πηγαινοέρχεται μέσα-έξω στο σπίτι). Ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, πρέπει να έχω μια λύση έτοιμη το συντομότερο, αν μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να είναι stand-by ας επικοινωνήσει. Θα επανέλθω αμέσως μόλις έχω νέα και καμιά φωτογραφία. Ευχαριστώ.

Ευχαριστώ και τους δύο για το ενδιαφέρον σας. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά και είμαι λιγάκι απελπισμένη. Δημιούργησα νέο επείγον θέμα, αν θέλετε ρίξτε μια ματιά, δεν ξέρω ίσως σας κατέβει καμιά ιδέα, ίσως σκεφτείτε κάποιον που θα μπορούσε να βοηθήσει ή να προωθήσει εδώ στην Αθήνα. Να είστε καλά.

Με στεναχώρει το θέμα με το γατάκι, το λυπάμε πολύ! Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να το πάρω.:(

Μέγα λάθος να γίνεται ευθανασία στο ζώο, επειδή είναι φορέας περιτονίτιδας.
Εγώ έχω δυο γάτες, ο ένας έχει περιτονίτιδα και ο άλλος δεν έχει( ο οργανισμός του καταπολέμησε τον ιό). Στο έξω περιβάλλον η περιτονίτιδα είναι αρκετά συχνή και είναι επικίνδυνη μόνο σε πολύ μικρά γατάκια και όχι πάντα. Ο γάτος μου που δεν έχει περιτονίτιδα ήρθε σε επαφή με τον ιό περίπου τριων μηνών και δεν έπαθε τίποτα(τότε δεν ξέραμε ότι ο άλλος γάτος είναι φορέας).
Αστο να ξεχειμωνιάσει, να μεγαλώσει λίγο, να δυναμώσει στο κτηνιατρείο ή σε κάποια φιλοζωική ή σε δωμάτια κολλητών φίλων και μετά αν δεν βρεθεί κάποιος να το υιοθετήσει άστο έξω κάπου που να έχει φαγάκι και νεράκι και αν είναι τυχερό ζωάκι θα τα καταφέρει.
Προσωπικά είμαι αρνητική στην ευθανασία επειδή το ζώο είναι φορέας ασθένειας. Το ίδιο ζώο θα μπορέσει να ζήσει πολλά χρόνια και με φροντίδα ακόμα περισσότερα!!!Το να θανατώνουμε ένα ζώο που είναι φορέας δεν καταφέρνουμε να μειώσουμε την έξαρση της ασθένειας γιατί η ευθανασία γίνεται σε τυχαίο δείγμα ενώ ένας αποτελεσματικός έλεγχος του πληθυσμού χρειάζεται οργάνωση και αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.Θυμίζω ότι η ευγονική στους ανθρώπους καταδικάστηκε από τα διεθνή δικαστήρια και για τους ανθρώπους το θεωρούμε τουλάχιστον ανήθικο.
Παρεπιπτόντως ο καθένας από εμάς ξέρει πόσους ιούς κουβαλάει μέσα του;Κάποιοι ιοί που κουβαλάμε μπορεί να είναι και κολλητικοί...
Αν το πρόβλημα είναι οικονομικό νομίζω ότι αν αναλάβουμε όσοι είμαστε στα φόρουμ από μια μέρα νοσηλείας θα βοηθήσουμε αρκετά. Μια πρόταση κάνω
Καλή τύχη εύχομαι στο γατάκι και όταν ξεπεράσει την ταλαιπωρία να βρει τους καλύτερους γατογονείς;)

Δυστυχώς η τύχη δεν ήρθε με το μέρος του, παρά τις ευχές όλων. Η κατάσταση επιδεινώθηκε δραστικά και το γατάκι πέθανε σήμερα. Το όποιο δίλημμα περνά και στη πάλι σφαίρα της φιλοσοφίας.

Ευχαριστώ όσους έδειξαν το ενδιαφέρον τους.

Καλό ταξίδι μικρούλι. :flowers: :(

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back