Είναι άραγε δυστυχισμένο;

mauros gatos, κι εγω σε καταλαβαινω..ειναι ασχημο να ζεις με ατομα που δεν αγαπανε τα ζωα οσο εσυ...

γενικα αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να προσπαθησεις να εξοικειωσεις τους υπολοιπους στο θεμα της γατας.. οπως σου ειπαν και παραπανω, εξηγησε ποσο καθαρο ζωο ειναι,αφου πλενεται συνεεχεια, οτι κι αν ανεβει στους καναπεδες υπαρχουν ειδικα ρολα γατας (δε ξερω αν τα ξερεις, αλλα μπορεις να τα βρεις σε σουπερ μαρκετ) που αφαιρουν τις τριχες, αν αυτο τους ενοχλει δλδ..μικροβια που να μας επηρεαζουν και να παθουμε τιποτα δε μεταφερει απ'οσο ξερω, ειδικα αμα απο-παρασιτωνεται.. εμμ αυτα νομιζω..

παντως λογικο το βρισκω που θελει να εξερευνησει κι αλλους χωρους του σπιτιου, και προσπαθει να ανοιξει τη πορτα..αυτο που λες οτι δε παιζει μονο του, το κανει και η δικια μου. και γενικα καμια φορα οταν παιζουμε, περιμενει το ποντικι να ρθει σε εκεινη και να το αρπαξει ή παραμονευει να το αρπαξει..δε το κυνηγαει.νομιζα οτι ειναι θεμα ηλικιας, αλλα αφου το κανει και σενα, πιθανον θα ειναι θεμα χαρακτηρα. ειναι και μενα μαυρη, και εχω προσεξει οτι οι μαυρες γατες εχουν μια συμπεριφορα ισως λιγο πιο ιδιοτροπη, πιο απομακρη..δεν ξερω αν ειναι παντα οι γατες που θα ξαπλωνουν στον καναπε και θα κααααθονται να τις χαιδεψεις με τις ωρες.

κι εγω στο ευχομαι καποια στιγμη να μπορεσεις να ζησεις οπως και οπου θες, σιγουρα μακρια απ οσους δε πανε τα ζωα.. τουλαχιστον ο αδερφος σου ειναι αλλιως οπως ειπες. κι εμενα αυτο που με ανησυχει ειναι αν θα μπορεσω ποτε να βρω καποιον που να τα νοιαζεται οσο εγω, δε νομιζω οτι θα μπορουσα να ζησω με καποιον που να μη θελει ζωα μες το σπιτι. ελπιζω κι ο αρραβωνιαστικος σου να ειναι σα και σενα.. χιχι :)

καλο κουραγιο, και μη δινεις σημασια στις βλακειες που ακους απο μη φιλοζωους;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σίγουρα είναι δύσκολη η κατάσταση όμως για το γατούλη σου πρέπει να κάνεις υπομονή..υπομονή μέχρι να βρεις δουλειά και να μετακομίσετε κάπου οι δυο σας. Οι συμβουλές που σου έχουν δώσει οι υπόλοιποι ειναι πολύ καλές. Μπορείς να εκπαιδεύσεις το γατάκι σου να βγαίνετε με σαμαράκι και λουρακι κάθε βραδάκι αν είναι ήσυχη η γειτονιά σας. Έτσι θα ξεμουδιάζει και θα γνωρίσει και τη φύση πάντα με ασφάλεια. Σε αυτό μπορώ να σου φανώ χρήσιμη γιατί μπορώ να σου δώσω πολλές οδηγίες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Με κάλυψαν οι προηγούμενοι, τόσο στο θέμα του παιχνιδιού (ποντίκι που κρέμεται) όσο και στο να τον βγάζεις βόλτα. Εγώ το κάνω κάποιες φορές, μετά δε θέλει να γυρίσει πίσω :P. Τα δικά μου χαίρονται πολύ και με τις μπάλες από αλουμινόχαρτο. Όσον αφορά το ξύσιμο στα έπιπλα, μπορείς να πεις με ωραίο τρόπο στους γονείς σου ότι υπάρχουν και τα ριχτάρια και μπορείς να του πάρεις ονυχοδρόμιο να ξύνει εκεί (αν δεν το έχεις κάνει ήδη).

Κατά τα άλλα μόνο υπομονή σου συστήνω, όσο ζούσα κι εγώ με τον μπαμπά μου δεν μπορούσα να έχω γατί και τώρα πλέον έχω 2! Για να μη σου πω ότι από την πλύση εγκεφάλου που του έχω κάνει (καλά, δεν τα μισούσε κιόλας), έχει αρχίσει να ταΐζει κι εκείνος αδεσποτάκια, χεχεχε :clapup:.

Ελπίζω του αρραβωνιαστικού να μην ιδρώνει το αυτί του από αυτά που ακούει και όταν θα μείνετε μαζί να πάρετε κι άλλο ψιψίνι!

Απάντηση: Είναι άραγε δυστυχισμένο?

Ευτυχως τα λατρευει και ο Μπιλης οποτε δεν υπαρχει προβλημα!Μαζι τον βρηκαμε.Εκεινος σκαρφαλωσε σε δεντρο στα 3 μετρα να τον κατεβασει!
Για αλλο γατουλι δεν ξερω.Λεγαμε για ημιαιμο σκυλακο αργοτερα αν τον δεχτει ο μικρος μου.Αλλιως γατουλα!Αν δεν την δεχτει και αυτη,δεν πειραζει!

παιδια μετακομιζουμε επαρχεια σε μια εβδομαδα (εγινε αφορητη η κατασταση με τους μη-γατοφιλους)οποτε ο μικρος θα χει ενα ολοκληρο σπιτι για παρτη του συν κηπο να κυνηγαει ζουζουνια , να μυριζει λουλουδακια(με σαμαρακι παντα) και να αγναντευει την θαλασσα που καθολου δεν θα του αρεσει!:D:clapup:

Δεν μπορούσε να έχει πιο αίσιο τέλος η κατάσταση!! Χαίρομαι αφάνταστα και περιμένουμε φωτογραφίες από επαρχία :clapup::clapup:

Το καλυτερο νεο που θα μπορουσες να μας πεις.:clapup::clapup::clapup:

ευχαριστω παρα πολυ!:D επιτελους θα ανασανουμε ! θα βγαλω φωτος αλλα δεν ξερω ποτε θα τις περασω γιατι δεν θα χω νετ εκει που θα μαστε!

Μπράβο, πάρα πολύ ωραία νέα!!!!!! :D:D
Όσο για το νετ, μπορείς να καταφύγεις σε στικάκι ;)

πολύ ωραία νέα :D!

Πολύ όμορφα τα νέα! :D
Άντε, με το καλό να πάτε στην επαρχία και καλή ζωή να έχετε! ;)

αχ τι καλαα! καλη ζωη κι απο μενα, σιγουρα το μικρο αιλουροειδες θα ξετρελαθει με τη φυση !! χεχε...και ξερεις μπορεις να χεις απ αυτα τα λουρακια που μακραινουν πολυυυ οποτε να μη του κανει αισθηση οτι ειναι με λουρακι :)

Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις ευχες! :)

ζήλεψα........ τι καλύτερο από το ναχεις μια αυλή και να μπορείς ναχεις καμια δεκαριά γατάκια ..............
μπράβο!!!!!!!!!! να περάσετε όμορφα εσύ και οι αγαπημένοι σου

θα σας ζαλίσω κι εγώ λίγο με τα δικά μου.....
1. Η Τιτή μου είναι όλη μέρα μέσα στο σπίτι. κάποιες φορές , την πήγαινα στην ταράτσα όπου έχει πολύ χώρο για να παίξει,να δει τα περιστέρια, να τρέξει, να σκαρφαλώσει, να κάνει ότι θέλει χωρίς περιορισμούς.
Τα απογευματάκια, ιδίως το καλοκαίρι, περνάμε αρκετές ώρες κι εμείς σε αυτό το χώρο κι έτσι έχει παρέα.
Ένα μήνα τώρα είναι μέσα στο σπίτι. Μόλις ανοίξει η πόρτα, πάει και κρύβεται. Πιθανολογώ ότι δεν θέλει να πάει στην ταράτσα(δεν έχω πρόθεση να την πάω). Γιατί όμως; Είναι ένας χώρος μεγάλος, με πολύ φως, με ενδιαφέροντα του ενστίκτου της (μυρμηγκάκια, πουλιά, σαμιαμίδια,κατσαρίδες το καλοκαίρι....μπλιαχ) και όμως δεν θέλει. Καταλαβαίνω ότι είναι μόνη της (κάποιες ώρες) αλλά έτσι κι αλλιώς και μέσα στο σπίτι είναι μόνη της όταν λείπω στη δουλειά ή τα παιδιά έχουν σχολείο. Δεν την ενδιαφέρει ο ΄΄έξω΄΄ κόσμος;
2.μου αρέσει που είναι μέσα στο σπίτι αλλά κάποιες φορές με κουράζει. με κυνηγάει παντού. στην κουζίνα, στο σαλόνι, στην τουαλέτα...... κάνω μπάνιο και είναι έξω από την πόρτα και περιμένει. αν δει ότι αργώ αρχίζει να χτυπάει το χερούλι της πόρτας. πλάκα έχει. αυτό όμως που με προβληματίζει είναι ότι είναι εξαρτημένη από μένα και δεν θέλω να είναι. υπάρχουν και τα παιδιά στο σπίτι και ασχολούνται μαζί της. η Τιτή όμως είναι κολλημένη πάνω μου.Κάνει καλό αυτή η εξάρτηση; νιώθει ασφάλεια ή είναι κάτι άλλο;

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

λογικο το βρησκω να μην θελει να παει μονη της στην ταρατσα,τι να κανει εκει αφου δεν θα ειναι κανεις μαζι της?επισης λογικο ειναι οτι εχει δεθει μαζι σου,κι εμενα ο γατος μου ετσι κανει,οπου παω απο πισω μου ειναι,ολα μια χαρα τα βρησκω,και τα παιδια ασχολουνται μαζι της και παρεουλα εχει,τι αλλο θελει?ξερεις οταν περνουμε ενα ζωακι,υιοθετει τις ανθρωπινες συμπεριφορες κατα καποιο τροπο,και θελει την παρεουλα μας,δεν εχει γατους να παιξει εχει εμας,ασχετα αν εχουμε αυλη η οχι,εγω εχω αυλη μεγαλη,βγαινει κανει βολτα μες την αυλη αλλα ξαναμπαινει να κοιμηθει στον καναπε η στο κρεβατι μας.κι εγω και τεσσερα μικρα που εχουν παρεα το ενα,το αλλο αυτα ειναι λιγο πιο ανεξαρτητα,απ τον μεγαλο μου γατο,αλλα κι εκεινα απο πισω μας τρεχουν.ολα μια χαρα ειναι μην ανησυχεις!

Το κάθε γατάκι είναι διαφορετικό. Θα βοηθούσε όμως πιστεύω, αν γέμιζες την ταράτσα με πρασινάδα, μερη για να κρυφτεί ή να κοιμηθεί, ακόμα και ενα υπαίθριο καθιστικό για σένα, όπου θα μπορούσατε να ξοδεύετε λίγο χρόνο παρέα. Έτσι ίσως να εξοικοιωθεί με την ταράτσα..:hmm:

το οτι σε κινηγάει απο πίσω σημαίνει εξάρτηση, σου ζητάει να της δώσεις σημασία και να ασχοληθείς μαζί της, να την χαϊδέψεις, να παίξεται... αφιέρωσέ της χρόνο και όλα θα πάνε καλά! η Ήρα μου οταν δεν ασχολούμαι μαζί της ή κοιμάται συνεχώς ή βγαίνει έξω στη βεράντα και φωνάζει μεχρι να βγώ και έγω έξω μαζί της!!!!

το οτι σε κινηγάει απο πίσω σημαίνει εξάρτηση, σου ζητάει να της δώσεις σημασία και να ασχοληθείς μαζί της, να την χαϊδέψεις, να παίξεται... αφιέρωσέ της χρόνο και όλα θα πάνε καλά! η Ήρα μου οταν δεν ασχολούμαι μαζί της ή κοιμάται συνεχώς ή βγαίνει έξω στη βεράντα και φωνάζει μεχρι να βγώ και έγω έξω μαζί της!!!!

ευχαριστώ!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back