Είναι έγκυος;

ψωρόγατο

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η ψωρόγατο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 319 μηνύματα.
Είχα μια μικρή περιπέτεια με τη μικρούλα μου, βλέπετε πριν μείνει της έρθουν τα ‘ρούχα’ της είχα αποφασίσει να της κάνω στείρωση γιατί πρώτον δεν αντέχω στην ιδέα να δίνω τα μικρά της σε pet shop ή να νευριάσει ο πατέρας μου τόσο πολύ που να τα πάρει και να τα αφήσει κάπου στη εξοχή. :( Όμως αφού της ήρθαν τα ‘ρούχα’ της και δεν το ήξερα ότι θα έκανε έτσι πήρα πανικόβλητη το κτηνίατρο και τον ρώτησα τη μπορούμε να κάνουμε τώρα και βέβαια μου είπε τίποτα και ότι πρέπει να περιμένουμε να ηρεμίσει και μετά να κάνουμε κάτι. Όμως η Μαρίκα μου είχε άλλη γνώμη για αυτό! :P Μας το έσκασε για περίπου 4 ώρες, μετά από αυτό το γεγονός έγινε ένας άγγελος και μια χαδιάρα γατούλα από ένα σκαρμούτσικο γατάκι που ήταν. :confused: Αυτή η κατάσταση μου άρεσε πολύ! :up: Τελικά η Μαρίκα με έπεισε με τον τρόπο της, έτσι και εγώ προσπάθησα να της βρω έναν γαμπρό, ρώταγα παντού και τελικά μου είπε ένας φίλος μου ότι ξέρει ένα παιδί που έχει έναν γάτο κάτασπρο και τεράστιο. :hmm: Του είπα να μου το φέρει στο σπίτι γιατί το Μαρικάκι δεν βγαίνει από το σπίτι και φοβόμουν ότι μπορούσε να τους το σκάσει και έτσι έγινε! Όταν όμως τον είδα τον Λόρι τρόμαξα!!!! :blink: Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω ξαναδεί τόσοοοοοοο μεγάλο γάτο :eek: και πιστέψτε με έχω δει πολλούς γάτους στη ζωή μου αλλά ποτέ κάτι τόσο τεράστιο, το μόνο που θα σας πω είναι ότι το πρόσωπο του είχε γίνει οστέινο από το βάρος! Η Μαρίκα ήταν καταχαρούμενη που ήταν στο σπίτι αυτό το κελεπούρι! :inlove: Τους έβαλα στο δωμάτιο μου γιατί φοβόμουν μην γίνει κάτι κακό, δεν ξέρω τι, απλός φοβήθηκα το μέγεθος του.:| Από τη πρώτη κιόλας στιγμή απέδειξε ότι μέγεθος του δεν είναι για καλό, η κοιλία του και το βάρος του δεν το βοηθούσαν καθόλου σε συνδυασμό με τα αδύναμα ποδαράκια του. :down: Είχα πίστη όμως σε αυτόν και τον κράτησα για 2 μέρες, το αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν τα νεύρα όλων από τα νιαουρίσματα και να τους μείνουν οι ορμές, καλά δεν το συζητώ πως μύριζε το δωμάτιο μετά το μαρκάρισμα! :down: Μετά από αυτό η Μαρίκα ακόμα ζητάει και πρέπει επειγόντως να της βρω άντρα! :blink: Σε μια από τις απελπισμένες μου προσπάθειες ρώτησα όλα τα pet shop έβλεπα μπροστά μου, οι προσευχές μου εισακούστηκαν, έτσι βρήκα τον Γιαννάκη έναν κάτασπρο Περσίας γάτο! :cool: :up: Έτσι και την πήγα την επομένη και την άφησα εκεί για μια μέρα, δεν μπορούσα να αντέξω για άλλη μα φορά το μαρκάρισμα. :sick: Το επόμενο το πρωί που πήγα να την πάρω ήταν μαγεμένη σε μια γωνία το κλουβιού και όταν με είδε άρχισε να φωνάζει για βοήθεια την πήρα αμέσως από εκεί. :cry: Ήταν πολύ χαρούμενη που γύρισε στο σπίτι της όπως άλλωστε και εγώ που δεν έκλεινε το μάτι μου όλο το βράδυ, εκτός αυτού ήταν και πιο ήρεμη όπως και παραμένει. :happy:
Το πρόβλημα μου είναι ότι ένας μήνας έχει περάσει και ακόμα σημάδια εγκυμοσύνης δεν βλέπω, μήπως τελικά δεν έχει μείνει έγκυος; Οι ρόγες της δεν έχουν μεγαλώσει και η κοιλία της δεν έχει φουσκώσει καθόλου. Ποια είναι τα σημάδια εγκυμοσύνης πέρα από αυτά; Είναι μήπως πολύ νωρίς για να δω κάτι;:hmm:
Βοήθειαααααααα!!! :cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από ψωρόγατο:
Είχα μια μικρή περιπέτεια με τη μικρούλα μου, βλέπετε πριν μείνει της έρθουν τα ʽρούχαʼ της είχα αποφασίσει να της κάνω στείρωση γιατί πρώτον δεν αντέχω στην ιδέα να δίνω τα μικρά της σε pet shop ή να νευριάσει ο πατέρας μου τόσο πολύ που να τα πάρει και να τα αφήσει κάπου στη εξοχή. :( Όμως αφού της ήρθαν τα ʽρούχαʼ της και δεν το ήξερα ότι θα έκανε έτσι πήρα πανικόβλητη το κτηνίατρο και τον ρώτησα τη μπορούμε να κάνουμε τώρα και βέβαια μου είπε τίποτα και ότι πρέπει να περιμένουμε να ηρεμίσει και μετά να κάνουμε κάτι. Όμως η Μαρίκα μου είχε άλλη γνώμη για αυτό! :P Μας το έσκασε για περίπου 4 ώρες, μετά από αυτό το γεγονός έγινε ένας άγγελος και μια χαδιάρα γατούλα από ένα σκαρμούτσικο γατάκι που ήταν. :confused: Αυτή η κατάσταση μου άρεσε πολύ! :up: Τελικά η Μαρίκα με έπεισε με τον τρόπο της, έτσι και εγώ προσπάθησα να της βρω έναν γαμπρό, ρώταγα παντού και τελικά μου είπε ένας φίλος μου ότι ξέρει ένα παιδί που έχει έναν γάτο κάτασπρο και τεράστιο. :hmm: Του είπα να μου το φέρει στο σπίτι γιατί το Μαρικάκι δεν βγαίνει από το σπίτι και φοβόμουν ότι μπορούσε να τους το σκάσει και έτσι έγινε! Όταν όμως τον είδα τον Λόρι τρόμαξα!!!! :blink: Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω ξαναδεί τόσοοοοοοο μεγάλο γάτο :eek: και πιστέψτε με έχω δει πολλούς γάτους στη ζωή μου αλλά ποτέ κάτι τόσο τεράστιο, το μόνο που θα σας πω είναι ότι το πρόσωπο του είχε γίνει οστέινο από το βάρος! Η Μαρίκα ήταν καταχαρούμενη που ήταν στο σπίτι αυτό το κελεπούρι! :inlove: Τους έβαλα στο δωμάτιο μου γιατί φοβόμουν μην γίνει κάτι κακό, δεν ξέρω τι, απλός φοβήθηκα το μέγεθος του.:| Από τη πρώτη κιόλας στιγμή απέδειξε ότι μέγεθος του δεν είναι για καλό, η κοιλία του και το βάρος του δεν το βοηθούσαν καθόλου σε συνδυασμό με τα αδύναμα ποδαράκια του. :down: Είχα πίστη όμως σε αυτόν και τον κράτησα για 2 μέρες, το αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν τα νεύρα όλων από τα νιαουρίσματα και να τους μείνουν οι ορμές, καλά δεν το συζητώ πως μύριζε το δωμάτιο μετά το μαρκάρισμα! :down: Μετά από αυτό η Μαρίκα ακόμα ζητάει και πρέπει επειγόντως να της βρω άντρα! :blink: Σε μια από τις απελπισμένες μου προσπάθειες ρώτησα όλα τα pet shop έβλεπα μπροστά μου, οι προσευχές μου εισακούστηκαν, έτσι βρήκα τον Γιαννάκη έναν κάτασπρο Περσίας γάτο! :cool: :up: Έτσι και την πήγα την επομένη και την άφησα εκεί για μια μέρα, δεν μπορούσα να αντέξω για άλλη μα φορά το μαρκάρισμα. :sick: Το επόμενο το πρωί που πήγα να την πάρω ήταν μαγεμένη σε μια γωνία το κλουβιού και όταν με είδε άρχισε να φωνάζει για βοήθεια την πήρα αμέσως από εκεί. :cry: Ήταν πολύ χαρούμενη που γύρισε στο σπίτι της όπως άλλωστε και εγώ που δεν έκλεινε το μάτι μου όλο το βράδυ, εκτός αυτού ήταν και πιο ήρεμη όπως και παραμένει. :happy:
Το πρόβλημα μου είναι ότι ένας μήνας έχει περάσει και ακόμα σημάδια εγκυμοσύνης δεν βλέπω, μήπως τελικά δεν έχει μείνει έγκυος; Οι ρόγες της δεν έχουν μεγαλώσει και η κοιλία της δεν έχει φουσκώσει καθόλου. Ποια είναι τα σημάδια εγκυμοσύνης πέρα από αυτά; Είναι μήπως πολύ νωρίς για να δω κάτι;:hmm:
Βοήθειαααααααα!!! :cry:
νομιζω οτι η γατουλα σου δεν ειναι εγγυος μηπως να πατε μια βολτα απο τον γιατρο της να την ψιλαφισει εγω ετσι καταλαβαινα ποτε ηταν εγκυος η πιτσινα μας επιανα την κοιλιτσα τησ κ ηταν σφικτη σαν πετρα τα βυζακια τισ κ αυτα σφικτα!!! αν δεν ειναι εγκυος καλυτερα να τις κανεις στειρωση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όντως ένας μήνας είναι αρκετός για να το καταλάβεις. Βέβαια η Εύα μια φορά είχε μείνει έγκυος χωρίς να καταλάβουμε τίποτα και το πήραμε χαμπάρι όταν γέννησε!! Τίποτα δεν αποκλείεται ;)

Άκυρο!!!!

Σας ευχαρηστώ πολύ για τις συμβουλές σας, αλλά έχω να σας πω οτι Μαρίκα 'ζητάει' και πάλι!!!! :/: Θα τη έβαζα να ζευγαρώσει τώρα αλλά θα φύγω εκτός Ελλάδως και δεν θα είμαι εδώ για να χαρώ και να την βοηθήσω με τη γέννα και με τα μικρά της! Ξέρω τις αντιρήσης σας για αυτή τη ενέργεια μου αλλά πιστεύω οτι μια γάτα όπως και όλα του Θεού τα πλάσματα κάλο είναι να περνάνε τη 'φάση' της μητρότητας ή πατρότητας! Είναι καλό για το σώμα τους (γυναίκες) όπως και για το χαρακτήρα τους!:) Αυτή είναι η άποψη μου.

Αρχική Δημοσίευση από ψωρόγατο:
Σας ευχαρηστώ πολύ για τις συμβουλές σας, αλλά έχω να σας πω οτι Μαρίκα 'ζητάει' και πάλι!!!! :/: Θα τη έβαζα να ζευγαρώσει τώρα αλλά θα φύγω εκτός Ελλάδως και δεν θα είμαι εδώ για να χαρώ και να την βοηθήσω με τη γέννα και με τα μικρά της! Ξέρω τις αντιρήσης σας για αυτή τη ενέργεια μου αλλά πιστεύω οτι μια γάτα όπως και όλα του Θεού τα πλάσματα κάλο είναι να περνάνε τη 'φάση' της μητρότητας ή πατρότητας! Είναι καλό για το σώμα τους (γυναίκες) όπως και για το χαρακτήρα τους!:) Αυτή είναι η άποψη μου.
καλυτερα να μην το κανεις ειναι η γνωμη μου στειρωσε την μαρικα γιατι εχς μια απορια τα γατακια τι θα τα κανεισ

Το ξέρω ότι έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό! :redface: Το μόνο που με ενθαρρύνει στην απόφαση μου αυτή είναι ότι 3 άτομα μου έχουν ζητήσει γατάκια της την στιγμή που τους είπα ότι μπορεί να είναι έγκυος. Σ’ ευχαριστώ που πας να με προστατεύσεις!
Μήπως γνωρίζεις για πόσο καιρό θα ‘ζητάει’ ακόμα; Ίσως αυτός και μόνο είναι ένας καλός λόγος για να της κάνω στείρωση, δεν μπορώ να τη βλέπω να παιδεύεται έτσι.

γυρς στον 1-2 μηνες

ειναι εγκυος??

πριν ενα μηνα εχασα τη γατουλα μου για δυο μερες.οταν την ξαναβρικα φοβομουν μην ειναι εγκυος..ειναι 4 μηνων και δεν ξερω αν μπορει απο τοσο μικρη ηλικια να μεινει εγκυος,και αν τελικα μεινει τι επιπλοκες θα υπαρξουν στη γεννα.τις τελευταιες δυο μερες μου εχει μπει στο μυαλο η ιδεα οτι ειναι εγκυος .η κοιλια της εχει μεγαλωσει αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο καθως και λιγο οι θηλες της,κοιμαται συνεχεια και δεν θελει να την ακουμπαμε στην κοιλια της.θα ηθελα σας παρακαλω να μου απαντησετε εαν με αυτα τα συμπτωματα υπαρχει πιθανοτητα εγκυμοσυνης.σε περιπτωση που ειναι εγκυος τι θα πρεπει να προσεξω και πως θα μπορεσω να τη βοηθησω να γεννησει!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πήγαινε την άμεσα στον κτηνίατρο, αυτός ξέρει να καταλάβει αν είναι έγκυος ή όχι. Παλιότερα η κορούλα της Ζαν, η Εύα, είχε ξεπορτίσει για 5 λεπτά έξω απο το παράθυρο, οπότε επειδή ήταν λίγος ο χρόνος ούτε που σκεφθήκαμε οτι μπορεί να έμεινε έγκυος και δεν καταλάβαμε τίποτα απο τα συμπτώματα, μιας και ήταν μακρύτριχη οπότε δεν διακρίνονταν εύκολα. Μετά απο 2 μήνες, γέννησε κάτω απο το τραπέζι του σαλονιού 3 υπέροχα γατάκια και είχα μείνει έτσι ---> :blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειναι μικρο καλε ειναι μονο 4 μηνων κ εχει ορμες? για σκεψου οτι απλα μπορει να εχει παχυνει

δηλαδη λογω ηλικιας ,αποκλειεται να ειναι εγκυος?διοτι μιας φιλης μου το γατακι ειχε μεινει εγκυος στην ιδια ηλικια ισως και λιγο μικροτερο και μαλιστα δυσκολευτικε πολυ να γεννησει.το μονο σιγουρο ειναι οτι τη δευτερα θα τη παω στον κτηνιατρο.αλλα θα ηθελα και την δικη σας γνωμη διοτι θα γνωριζεται περισσοτερα πραγματα απο εμενα!ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.

μου εχει τυχει και μενα σε μικροτερο γατακι να μεινει εγκυος... δεν μπορεις ποτε να ξερεις...γιαυτο καλυτερα θα σου πει ο κτηνιατρος...:hmm:

Aπορια-νεο μελος

Γεια σας, ειμαι νέο μέλος. Συγχαρητήρια :up: στους διοργανωτές για τις σελίδες αυτές.
Εχω λοπόν και εγω όπως όλοι σας μια γατούλα 2,5 ετών.
Το όνομα της ειναι Ameli, μένουμε μαζι απ όταν τη βρηκα μηνών στο δρόμο. Η Ameli λοιπόν ύστερα απο νιουρίσματα και τάσεις φυγής με ανάγκασε να της βρω γατούλι.Βρηκαμε τον Paul, γάτος αγκύρας!! Κοινές ράτσες δεν ήθελε, είχα δοκιμάσει και παλαιότερα.Νομίζω λοιπόν,ότι έμεινε έγκυος.
Διάβασα αρκετά άλλα μηνύματα και νομίζω οτι δεν βρήκα απαντησεις στις αποριες μου.
Θέλω να ρωτήσω λοιπόν, πως θα καταλάβω αν τελικά είναι εγκυος η γάτα μου? και πόσους μήνες κρατάει η εγκυμοσύνη? Λόγω της κατάστασης(αν τελικά ειναι εγκυος), να τη παω προληπτικα στον κτηνίατρο?
Ευχαριστω...:hmm:

Εσυ ειναι δυσκολο να το καταλαβεις, αν ειναι ακομα πρωτες μερες. Θα το καταλαβεις οταν φουσκωσει η κοιλια της και οταν πριστουν οι θηλες της.
Θα σου προτεινα να την πας στον κτηνιατρο να δει εαν ολα πανε καλα, και να σου επιβεβαιωσει ή οχι την εγκυμοσυνη!
Η κυηση κραταει 62 ημερες...
Καλως ηρθες.:)

γεια σου και καλως ηρθες!η εγκυμοσυνη κραταει,κατι λογοτερο απο 2 μηνες.η κοιλιτσα της γατας θα αρχισει να μεγαλωνει και οι θηλες της θα μεγαλωσουν.αν θες μπορεις να την πας στο κτηνιατρο για να σου πει σιγουρα,αλλα δεν νομιζω να καταλαβει αν η εγκυμοσυνη ειναι προσφατη.καλο θα ηταν βεβαια να την στειρωσεις γιατι θα εχεις προβλημα να βρεις ενα καλο σπιτι για τα γατακια και γιατι δεν θα μπορεις να την ζευγαρωνεις ασταματητα.αμα την στειρωσεις θα ηρεμησει η γατουλα και εσυ:)

αμα η εγκυμοσυνη δεν εχει προχωρησει μπορεις να την στειρωσεις και τωρα!

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, μου λυθηκαν οι αποριες.Ειμαστε σε πολύ αρχικα σταδια κύησης, στις 31-1 εγινε το <<κακό>>. Τα γατάκια ελπιζω οτι θα βρω να τα δώσω, είχα ρωτησει τον κτηνίατρο και μου είχε πει οτι καλό είναι για τη γατα να γεννήσει μια φορά πριν τη στείρωση.

Συνημμένα

• cat 2-4.jpg
    cat 2-4.jpg
    5,2 KB · Εμφανίσεις: 585
εχω ρωτησει πολλους κτηνιατρους και μου εχουν πει οτι δεν ισχυει αυτο,αμα ομως το χεις αποφασισει.....παντως προλαβαινεις να την στειρωσεις,ελπιζω αυτοι που θα παρουν τα γατακια να τα αγαπησουν πραγματικα και να μην τα πεταξουν με την πρωτη δυσκολια!

Είναι λίγο περιέργα τα πράγματα.Προσωπική μου γνώμη είναι οτι τα γατάκια μας τα ταλαιπωρούμε λίγο κλεισμένα μέσα στο σπίτι.Αυτό το κάνουμε για μας, για τον εαυτό μας.Εμείς έχουμε ανάγκη την παρουσία τους και την παρέα τους.Εκείνα όμως?Μήπως φερόμαστε ενάντια στη φύση τους?Εγω προσωπικά νιώθω τύψεις που την εχω κλεισμένη μέσα σε ενα διαμέρισμα και ενα μεγάλο μπαλκόνι.Οι δικαιολογίες που βρίσκω για τον εαυτό μου, ειναι οτι το γατί συνήθισε, οτι το ταίζω καλά και οτι το αγαπάω.Φτάνουν αυτά?Είδα διαφορετικά την γάτα μου δυο φορές που της έφερα γάτο στο σπιτι, το λιγότερο που μπορω να κάνω για εκείνη λοιπόν, είναι να την αφήσω να γεννήσει.Είναι στη φύση του ζώου αυτο, δεν μπορώ να της αλλάξω άλλο τη φύση της και να αφαιρώ τις βιολογικές τις ανάγκες.Κατ επέκταση αυτό θεωρώ σωστό και για τα γατάκια της,θα ήθελα να βρω ανθρώπους που να τα ταίζουν να νοιάζονται για αυτά αλλά να τα έχουν ελευθερα.
Ακόμα και να μεγαλώσουν στο δρόμο δεν πειράζει.Πως επιβιώνουν τόσες άλλες γάτες?αλλά να τους αφαιρέσω το δικαίωμα να ζήσουν αυτό θα με πειράξει.
Ολα αυτά τα εγραψα για να απαντήσω στην πρόταση σας, σχετικά με την στείρωση που μου προτείνατε.
Δεν ξερω αν εχω δίκιο ή αδικο, απλά αναφέρω την προσωπική μου άποψη, σχετικά με τα γατάκια μας.

Ευχαριστώ.

εγω ειμαι της γνωμης εαν η γατουλα σου δεν ειναι εγγυος να την στειρωσεις γιατι δεν ζουμε κ σε ενα κοσμο που σεβονται τα ζωακια ειδικα στην ελλαδα πολλα ζωακια χανονται κατω απο τις ροδες των αυτοκινητων αυτη ειναι η δικη μου αποψη

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back