Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Olivia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχουν κάποια σημάδια που υποδηλώνουν την εκγυμοσύνη στην γάτα. Σήμερα που την είχα αγκαλιά και τη χάιδευα έπιασα τη κοιλίτσα της και την ένιωσα αρκετά μεγάλη και σκληρή!Ειδικά στο σημείο που είναι τα πλευρά της είναι σαν εξόγκωμα όταν ξαπλώνει. Βέβαια εκείνη τη στιγμή μόλις την είχα ταίσει και γενικότερα τρώει σαν βοδάκι γιατί είναι χόρταγη και πολύ λιγούρα!Θα την πάω πάντως στον κτηνίατρο αυτές τις μέρες αλλά αν υπάρχουν τίποτα σημάδια ενημερώστε με !!
kittycat
Εκκολαπτόμενο μέλος
marigo173
Δραστήριο μέλος
Στο τέλος του πρώτου μήνα αν ψηλαφήσεις την κοιλιά της νοιώθεις τα γατάκια σαν ένα σάκο με μικρά βολαράκια αλλά καλύτερα μην το επιχειρήσεις γιατί μπορεί άθελα σου να τους κάνεις και κακό.
Η κοιλιά της εγκυμοσύνης σε πρώτη φάση όταν είναι όρθια η γάτα φαίνεται σαν εξόγκωμα προς τα κάτω, η κοιλίτσα που φαίνεται δεξιά και αριστερά όταν την κοιτάζει από πάνω είναι παχάκια.
Θα ΄θελα όμως να σου πω από προσωπική εμπειρία ότι η εγκυμοσύνη μιας γάτας (για έναν συνειδητοποιημένο ιδιοκτήτη) είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση με πολύ άγχος, επιπλέον φροντίδα και έξοδα και κυρίως με πολλούς κινδύνους και απίστευτη ταλαιπωρία για τη γατούλα σου. Ο πραγματικός μαραθώνιος ξεκινάει όταν τα χαριτωμένα γατάκια δεν μπορούν άλλο να μείνουν μαζί σου και γίνεσαι εσύ η υπεύθυνη για τη ζωή που θα έχουν. (καί πίστεψτε με είναι κάτι που θα έχεις στη συνείδησή σου για πολλά χρόνια μετά..)
Γι αυτό σε παρακαλώ πάρα πολύ σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο να στειρώσεις τη γατούλα σου έγκαιρα. Θα είναι μια πολύ πιο ευτυχισμένη και ήρεμη γάτα και εσύ θα είσαι μια πραγματική φιλόζωη.

gattina
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ, πάλι, ως προς τη γέννα και τα μικρά, θα διαφωνήσω με την Marigo-δεν-θυμάμαι-τα-νούμερα. Για μένα, οι τρεις φορές που γέννησαν οι γάτες μου και μου πρόσφεραν την ευκαιρία να ζήσω το μεγάλωμα των μικρών μαζί τους για δυο τρεις μήνες είναι πια - καθώς οι γατούλες έχουν και οι δύο στειρωθεί - αναντικατάστατη εμπειρία, στο βαθμό που ακόμα και τώρα καμιά φορά, σκέφτομαι τις εποχές εκείνες και το καθημερινό γατοζουζούνισμα μέσα στα πόδια μου με μελαγχολία, ακριβώς επειδή δεν πρόκειται να το ξαναζήσω.
Προσοχή, ωστόσο! Η Μαριγώ ξέρει τί λέει από φόβο μην τυχόν και κακοπεράσουν τα μικρά γατάκια ή βρεθούν στον δρόμο ανυπεράσπιστα. Αν, ωστόσο, μπορείς από τώρα να βρεις υποψήφιους αγαπησιάρηδες γονείς - και η εμπειρία μου λέει πως οι καλύτεροι από αυτούς βρίσκονται στο άμεσο φιλικό περιβάλλον - τότε, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τη φοβηθείς την ενδεχόμενη γέννα.
marigo173
Δραστήριο μέλος

Σίγουρα συμφωνώ με το ότι η εμπειρία είναι ανεπανάληπτη! Και γω πέρασα υπέροχα με τα γατάκια μας και τα 2 από τα 3 κατέληξαν και πολύ ευτυχισμένα. Έμαθα όμως πολύ πρόσφατα (μετά από ένα ολόκληρο χρόνο) ότι το 3ο, το οποίο σε παρακαλώ ήταν και το μόνο που πήγε σε γνωστούς που δήλωσαν μόλις έμεινε έγκυος η γάτα ότι θέλουν γατάκι και φαίνονταν ιδανικοί υποψήφιοι γονείς, κακόπεσε
. Μάλιστα πρόσφατα μου είπαν ότι θα το εγκατέλειπαν και το πήρα πίσω (βλ. και αντίστοιχο ποστ).Αλλά και η εγκυμοσύνη στη περίπτωση της γάτας μου δεν ήταν και εύκολη υπόθεση, μου παρουσίασε αρκετά προβλήματα υγείας και πριν να γεννήσει και κατά τη διάρκεια του θηλασμού και όσο κι αν τη θαύμασα και λάτρεψα τη μητρική της συμπεριφορά δεν μπορώ να παραβλέψω πόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε.
Από κει και έπειτα όλες οι γατομαμάδες εδώ φυσικά και είναι ελεύθερες να κάνουν τις επιλογές τους, εγώ την εμπειρία και τον πόνο μου είπα να καταθέσω

mimikaki
Διάσημο μέλος
ομως δυστυχως και για την γατουλα ειναι κουραστικο να γενναει καθε τρεις και λιγο αλλα και τα καημενα τα γατακια που πρεπει να τα δωσεις καπου...

gattina
Νεοφερμένο μέλος
Τέλος πάντων, για να μην κάνουμε κουβέντα μεταξύ μας, όπως πολύ σωστά είπες στην επιλογή έχει ο καθένας/μιά μας την τελική απόφαση. Ναι, θέλει προσοχή και ίσως προκαλεί και άγχος η διαδικασία -πόσο μάλλον αν υπάρξουν επιπλοκές- αλλά μιλάμε και για πραγματική ΧΑΡΑ!!!!
Όσο για τα γενέθλια, πλησιάζουν... Προκαταβολικά, χρόνια πολλά και καλά, γεμάτα δύναμη και υγεία!!!
(Γιατί τη γενέθλια μέρα, το πιο πιθανό να μη μου δοθεί η ευκαιρία να σου ευχηθώ)
Olivia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αααχχ! Τώρα θυμήθηκα την περίπτωσή σου με τη γατούλα που σου επέστρεψαν οι ηλίθιοι επειδή ντεμέκ πήραν σκύλο. Μην τυχόν κάνουν και στον σκύλο τα ίδια, όταν αποφασίσουν να πάρουν ελέφαντα.
axaxaxax gattina καλό!
xrysanthi
Νεοφερμένο μέλος
Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω αν εμεινε εγκυος.
Πως θα το καταλαβουμε και μετα απο ποσο καιρο?
Και κατι τελευταιο εαν τελικα κανει γατακια , γινετε νε την παμε στον κτηνιατρο να γεννησει , αγχωνομαι λιγακι και μονο στην ιδεα της γεννας!:cry:
Μεχρι τωρα ειχα μονο αρσενικα γατια οποτε δεν γνωριζω και πολλα απο γεννες
Αυτα μεχρι τωρα , ελπιζω τελικα να ειναι εγκυος , και ασ ηθελα να την στειρωσω
Οποις γνωριζει κατι ασ με βοηθησει

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Mα επιτελους ποτε θα σταματησει πια αυτο?Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, μου λυθηκαν οι αποριες.Ειμαστε σε πολύ αρχικα σταδια κύησης, στις 31-1 εγινε το <<κακό>>. Τα γατάκια ελπιζω οτι θα βρω να τα δώσω, είχα ρωτησει τον κτηνίατρο και μου είχε πει οτι καλό είναι για τη γατα να γεννήσει μια φορά πριν τη στείρωση.
Οι κτηνιατροι δεν το λενε μονο επειδη ειναι καλο για τη γατα ειναι και καλο γι αυτους γιατι πολλοι που σκεφτονται το κερδος σκεφτονται τι κερδος θα χουν αν θα κανουν πολους πελατες μεσα ααπο τη γεννα και τα γατακια . Για τις γατες ειναι αμφιβολο αν ειναι καλο γιατι τραβανε μεγαλο ανχος οπως ξερουν πολλοι εδω μεχρι και τα τρωνε πολλες φορες και εξισου τα μικρα νεα γατακια εμποδιζουν να δωθουν τα λιγο μεγαλυτερα ολοι τα πιο μικρα θελουν κι εγκαταλειπονται βαναυσα τα αλλα.
Ας το πει αυτο υπευθυνα ενας κτηνιατρος δηλαδη ας πει και τις συσκολιες και τα ανχη κα το αν θα βοηθησει ο ιδιος να δωθουν και μετα το ξανασυζηταμε ! Αμα πια βαρεθηκα να το ακουω αυτο το επιχειρημα!
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Τη γατα σου τη λενε yasmin???Η Yasmin ειναι 1 ετους!Δυστηχως εχουμε διαφορετικη γνωμη με το μπαμπα της γαι το αν θα πρεπει να την στειρωσουμε , τελικα δεν την στειρωσαμε και την βαλαμε πριν 3 μερες με ενα ομορφο γατουλη. Ευτηχως εχω που να δωσω τα γατακια.![]()
Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω αν εμεινε εγκυος.![]()
Πως θα το καταλαβουμε και μετα απο ποσο καιρο?![]()
Και κατι τελευταιο εαν τελικα κανει γατακια , γινετε νε την παμε στον κτηνιατρο να γεννησει , αγχωνομαι λιγακι και μονο στην ιδεα της γεννας!:cry:
Μεχρι τωρα ειχα μονο αρσενικα γατια οποτε δεν γνωριζω και πολλα απο γεννες![]()
Αυτα μεχρι τωρα , ελπιζω τελικα να ειναι εγκυος , και ασ ηθελα να την στειρωσω![]()
Οποις γνωριζει κατι ασ με βοηθησει![]()
![]()
![]()
![]()

xrysanthi
Νεοφερμένο μέλος

kittycat irene
Εκκολαπτόμενο μέλος
γεια σας,η Maggie μου μας το εσκασε,πριν απο 1 περιπου εβδομαδα..Και απο τοτε συμπεριφερεται εντελως διαφορετηκα...π.χ. καθε πρωι της βαζω 3 πιατα με ξηρες τροφες και το μεσημερηοταν γυριζω βρησκω το 1 μιση πιατο αδειο!!!!ειναι πολυ ποιο χαδιαρα και χουρχουριζει συνεχια ενω παλια δεν χουρχουριζε καθολου...Η Μαγγιε ειναι 10 μηνων....για αυτο θελω να σασ κανω μια ερωτηση....Μηπως ειναι εκγκυος??????

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
kittycat irene
Εκκολαπτόμενο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
kittycat irene
Εκκολαπτόμενο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool