kittycat irene
Εκκολαπτόμενο μέλος
ναι,φυσηκα...την εχουμε παει για εμβολια κ.τ.λ.Οι σπιτόγατες έχουν ένα πρόβλημα, θέλουν να ζευγαρώσουν αλλά φοβούνται τις άλλες γάτες, γιατί ποτέ δεν έχουν ξαναδεί γάτα στη ζωή τους.
Συνήθως θέλουν καιρό για να προσαρμοστούν, να γνωρίσουν και να αποδεχτούν άλλους γατούληδες μέσα στην ασφάλεια του ίδιου τους του σπιτιού.
Αν την αφήνεις έξω ενώ δεν είναι μαθημένη μπορεί να στην φάει κανάς σκύλος, να στην πατήσει αυτοκίνητο, χώρια την τρομάρα της, μη την ταλαιπωρείτε τσάμπα.
Ήθελα να κάνω και μία ερώτηση, γενικά την έχετε πάει ποτέ σε κτηνίατρο?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kittycat irene
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν μπωρω να πω πως ειμαστε ετοιμοι,ετοιμοι...Με μια γατα παλια ετιχε να γενησει 2 μηκρα,το ενα νεκρο:cry:Πολύ σωστά! Δεν γίνεται αυτόματα το πράγμα.
Kittycat, εξήγησε στους γονείς σου ότι η στείρωση δεν επηρεάζει ούτε το χαρακτήρα ούτε τη φυσιολογία της γάτας. Ούτως ή άλλως, η Μάγκυ έχει σχεδόν χρονίσει, αν θυμάμαι καλά, οπότε έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή της και δεν κινδυνεύει καθόλου! Άλλωστε η στείρωση μπορεί να γίνει από του 5,5-6 μήνες.
Όσο για την επέμβαση, μπορεί να την κάνει ο κάθε κτηνίατρος, είναι επέμβαση ρουτίνας πια.
Επίσης, πολλές φορές στεκόμαστε στο "θαύμα της γέννησης", αλλά ξεχνάμε τα πιθανά πρακτικά προβλήματα της διαδικασίας όπως δύσκολες και πολύωρες γέννες, μικρά που βγαίνουν ανάποδα, τερατογενέσεις, μικρά με αναπηρίες, θάνατος της μάνας. Δε λέω ότι συμβαίνουν κάθε φορά, αλλά μπορεί να συμβούν, κι αυτό σύμφωνα με εκτροφείς που έχουν βρεθεί σε πολλές γέννες. Είστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσετε;

και το αλλο μια χαρα...Το κακο ειναι πως δεν το θυλαζε και ετσι πεθανε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
heaven
Νεοφερμένο μέλος
εγω εχω δει γατα 2 μηνων που γεννησε 4 υγιεστατα γατακιαπριν ενα μηνα εχασα τη γατουλα μου για δυο μερες.οταν την ξαναβρικα φοβομουν μην ειναι εγκυος..ειναι 4 μηνων και δεν ξερω αν μπορει απο τοσο μικρη ηλικια να μεινει εγκυος,και αν τελικα μεινει τι επιπλοκες θα υπαρξουν στη γεννα.τις τελευταιες δυο μερες μου εχει μπει στο μυαλο η ιδεα οτι ειναι εγκυος .η κοιλια της εχει μεγαλωσει αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο καθως και λιγο οι θηλες της,κοιμαται συνεχεια και δεν θελει να την ακουμπαμε στην κοιλια της.θα ηθελα σας παρακαλω να μου απαντησετε εαν με αυτα τα συμπτωματα υπαρχει πιθανοτητα εγκυμοσυνης.σε περιπτωση που ειναι εγκυος τι θα πρεπει να προσεξω και πως θα μπορεσω να τη βοηθησω να γεννησει!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
εγω εχω δει γατα 2 μηνων που γεννησε 4 υγιεστατα γατακια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Πρώτα-πρώτα, το θέμα είναι από δύο χρόνια πριν...εγω εχω δει γατα 2 μηνων που γεννησε 4 υγιεστατα γατακια
Δεύτερο και σημαντικότερο, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να ισχύει αυτό που λες. Δύο μηνών, τα γατάκια ακόμα θηλάζουν. Τα θηλυκά ωριμάζουν από τους 5 μήνες κι έπειτα και τα αρσενικά λίγο αργότερα.
^Dark Angel^
Πολύ δραστήριο μέλος
εγω εχω δει γατα 2 μηνων που γεννησε 4 υγιεστατα γατακια

2 μηνων???και γεννησε
???Απο 4 μηνων εχουν οιστρο οι γατουλες και παλι ειναι νωρις για να γεννησουν,γιατι συνηθως παρουσιαζονται επιπλοκες στη γεννα.
Μηπως κανεις λαθος????

heaven
Νεοφερμένο μέλος
μια γνωστη πηρε γατακι λιγων ημερων το δεκεμβιο και το φλεβαρη ηταν ενγυος
2 μηνων???και γεννησε
???Απο 4 μηνων εχουν οιστρο οι γατουλες και παλι ειναι νωρις για να γεννησουν,γιατι συνηθως παρουσιαζονται επιπλοκες στη γεννα.
Μηπως κανεις λαθος????![]()
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
"Σε πoιά ηλικία η γάτα θα έχει τον πρώτο οίστρο;
Ο πρώτος οίστρος σε μια γάτα εμφανίζεται σε ηλικία 4-7 μηνών. Το χρονικό διάστημα είναι ευρύ γιατί όπως αναφέρθηκε η εμφάνιση του οίστρου εξαρτάται από την φωτοπερίοδο αλλά και η ωριμότητα του αναπαραγωγικού συστήματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με το σωματικό βάρος. Έτσι μια γάτα για να είναι σε θέση να εμφανίσει τον πρώτο οίστρο θα πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 2,5 κιλά. Έτσι αν μια γατούλα γεννηθεί τον Απρίλιο τότε τον πρώτο οίστρο θα τον έχει τον Ιανουάριο, σε ηλικία 9 μηνών. Αν μια γατούλα γεννηθεί τον Σεπτέμβριο δεν θα προλάβει κατά πάσα πιθανότητα να εμφανίσει τον πρώτο οίστρο της τον Ιανουάριο γιατί δεν θα έχει το επιθυμητό σωματικό βάρος. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι οι ημίαιμες ωριμάζουν νωρίτερα από τις καθαρόαιμες."
[από το https://www.vetmed.gr/showprodlist.asp?catid=184 ]
Στο ίντερνετ ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει για το πότε γεννούν οι γάτες... εκτός αν είναι διαπιστωμένα κτηνίατρος, όπως η κυρία που έγραψε το παραπάνω άρθρο.
Καλύτερα να αφήσετε το ίντερνετ και να πιάστε τα βιβλία. Σε ένα βιβλίο ο συγγραφέας αναλαμβάνει την ευθύνη να πει αλήθεια. Το ίντερνετ είναι μπάχαλο, όποιος θέλει λέει ό,τι θέλει.
heaven
Νεοφερμένο μέλος
ωραια εγω αυτο ξερω αυτο λεω ..ε οχι να με πεις και ψευτραΓια να σταματήσουν τα ανυπόστατα, διαβάστε αυτό:
"Σε πoιά ηλικία η γάτα θα έχει τον πρώτο οίστρο;
Ο πρώτος οίστρος σε μια γάτα εμφανίζεται σε ηλικία 4-7 μηνών. Το χρονικό διάστημα είναι ευρύ γιατί όπως αναφέρθηκε η εμφάνιση του οίστρου εξαρτάται από την φωτοπερίοδο αλλά και η ωριμότητα του αναπαραγωγικού συστήματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με το σωματικό βάρος. Έτσι μια γάτα για να είναι σε θέση να εμφανίσει τον πρώτο οίστρο θα πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 2,5 κιλά. Έτσι αν μια γατούλα γεννηθεί τον Απρίλιο τότε τον πρώτο οίστρο θα τον έχει τον Ιανουάριο, σε ηλικία 9 μηνών. Αν μια γατούλα γεννηθεί τον Σεπτέμβριο δεν θα προλάβει κατά πάσα πιθανότητα να εμφανίσει τον πρώτο οίστρο της τον Ιανουάριο γιατί δεν θα έχει το επιθυμητό σωματικό βάρος. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι οι ημίαιμες ωριμάζουν νωρίτερα από τις καθαρόαιμες."
[από το https://www.vetmed.gr/showprodlist.asp?catid=184 ]
Στο ίντερνετ ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει για το πότε γεννούν οι γάτες... εκτός αν είναι διαπιστωμένα κτηνίατρος, όπως η κυρία που έγραψε το παραπάνω άρθρο.
Καλύτερα να αφήσετε το ίντερνετ και να πιάστε τα βιβλία. Σε ένα βιβλίο ο συγγραφέας αναλαμβάνει την ευθύνη να πει αλήθεια. Το ίντερνετ είναι μπάχαλο, όποιος θέλει λέει ό,τι θέλει.

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Ψεύτρα δεν σε είπα εγώ, εσύ μόλις είπες τον εαυτό σου ψεύτρα...ωραια εγω αυτο ξερω αυτο λεω ..ε οχι να με πεις και ψευτρα![]()
Εγώ είπα ότι αυτά που έλεγες ήταν ανυπόστατα και σου έδωσα κι ένα απόσπασμα από άρθρο μιας κτηνιάτρου για να σου το αποδείξω.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Η φίλη έκανε μάλλον λάθος στην ηλικία της γατούλας, και δεν ήταν μερικών ημερών όταν την πείρε, αλλά μερικών μηνών...
απλά.!

Τα γατάκια της όλα καλά? Τα δώσατε, τα κρατήσατε?

heaven
Νεοφερμένο μέλος
ωραια σε πιστευωΨεύτρα δεν σε είπα εγώ, εσύ μόλις είπες τον εαυτό σου ψεύτρα...
Εγώ είπα ότι αυτά που έλεγες ήταν ανυπόστατα και σου έδωσα κι ένα απόσπασμα από άρθρο μιας κτηνιάτρου για να σου το αποδείξω.

Kat_
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συγνωμη κοπελα μου αλλα δεν μπορεις να πας να στειρωσεις την γατα?Λιγα αδεσποτα εχουμε?ΕΙσαι παρα πολυ εγωιστρια και εχεις πληρη αγνοια τι συμβαινει γυρω σου.
Εφοσον εχεις διαθεση για γεννητουρια πες μου ποσα θες να σου φερω τοσα νεογεννητα που βρισκω συνεχεια απο ανθρωπους που τα εχουν αστειρωτα οπως εσυ
Εγω ειμαι ηλιθια που τα στειρωνω τα ταιζω και τα παω στον γιατρο, ακομα και των ξενων(αδεσποτα η γειτονων)
Kat_
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι λίγο περιέργα τα πράγματα.Προσωπική μου γνώμη είναι οτι τα γατάκια μας τα ταλαιπωρούμε λίγο κλεισμένα μέσα στο σπίτι.Αυτό το κάνουμε για μας, για τον εαυτό μας.Εμείς έχουμε ανάγκη την παρουσία τους και την παρέα τους.Εκείνα όμως?Μήπως φερόμαστε ενάντια στη φύση τους?Εγω προσωπικά νιώθω τύψεις που την εχω κλεισμένη μέσα σε ενα διαμέρισμα και ενα μεγάλο μπαλκόνι.Οι δικαιολογίες που βρίσκω για τον εαυτό μου, ειναι οτι το γατί συνήθισε, οτι το ταίζω καλά και οτι το αγαπάω.Φτάνουν αυτά?Είδα διαφορετικά την γάτα μου δυο φορές που της έφερα γάτο στο σπιτι, το λιγότερο που μπορω να κάνω για εκείνη λοιπόν, είναι να την αφήσω να γεννήσει.Είναι στη φύση του ζώου αυτο, δεν μπορώ να της αλλάξω άλλο τη φύση της και να αφαιρώ τις βιολογικές τις ανάγκες.Κατ επέκταση αυτό θεωρώ σωστό και για τα γατάκια της,θα ήθελα να βρω ανθρώπους που να τα ταίζουν να νοιάζονται για αυτά αλλά να τα έχουν ελευθερα.
Ακόμα και να μεγαλώσουν στο δρόμο δεν πειράζει.Πως επιβιώνουν τόσες άλλες γάτες?αλλά να τους αφαιρέσω το δικαίωμα να ζήσουν αυτό θα με πειράξει.
Ολα αυτά τα εγραψα για να απαντήσω στην πρόταση σας, σχετικά με την στείρωση που μου προτείνατε.
Δεν ξερω αν εχω δίκιο ή αδικο, απλά αναφέρω την προσωπική μου άποψη, σχετικά με τα γατάκια μας.
Ευχαριστώ.
Ακόμα και να μεγαλώσουν στο δρόμο δεν πειράζει.Πως επιβιώνουν τόσες άλλες γάτες?αλλά να τους αφαιρέσω το δικαίωμα να ζήσουν αυτό θα με πειράξει.
>>>>>
Εχεις την εντυπωση οτι θα ζησουν στον δρομο?Για ελα απο το Φαληρο να δεις το κηπο της πολυκατοικιας μου που το εχω κανει νεκροταφειο με ατομα σαν εσενα που τα παρατανε στον δρομο και τα 14 που φιλοξενω στο σπιτι με χλαμυδια καλυκοιο στοματιτιδα και ρινοτραχειτιδα!!ΕΛΕΟΣ πια
Δεν ξερω αν εχω δίκιο ή αδικο, απλά αναφέρω την προσωπική μου άποψη, σχετικά με τα γατάκια μας. >>>>>θα σου λυσω την απορια.Εχεις αδικο και εισαι παραλογη με πληρη αγνοια του προβληματος
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα σε όλους!
Το ψιψίνι μου είναι ήδη 7 μηνών και θέλω να την στειρώσω αλλά φοβάμαι μήπως έχει μείνει ήδη έγκυος .Πώς μπορώ να το καταλάβω γιατί στο παρελθόν σε μια άλλη γατούλα που είχα ο κτηνίατρος αφού την στείρωσε μου είπε ότι είχε κ 4 μωρά τα οποία τα σκότωσέ προκειμένου να την στειρώσει....Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.επίσης παίζει ρόλο το ότι δεν έχουμε κάνει ακόμη τα εμβόλια μας?

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα σε όλους!
Το ψιψίνι μου είναι ήδη 7 μηνών και θέλω να την στειρώσω αλλά φοβάμαι μήπως έχει μείνει ήδη έγκυος .Πώς μπορώ να το καταλάβω γιατί στο παρελθόν σε μια άλλη γατούλα που είχα ο κτηνίατρος αφού την στείρωσε μου είπε ότι είχε κ 4 μωρά τα οποία τα σκότωσέ προκειμένου να την στειρώσει....Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.επίσης παίζει ρόλο το ότι δεν έχουμε κάνει ακόμη τα εμβόλια μας?![]()
παντως τα χαρτια...μην τα ριξεις...δεν θα σου πουνε..
...σε πειραζω...ειναι απλο...θα πας σε γιατρο να την δει...δεν θα πας για να πεις..στειρωσε την..θα πεις θελω να μου πειτε αν ειναι εγκυος...πως αλλιως θα μπορουσες να μαθεις;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μπορει να ειναι καλλιστα εγκυος αν βγαινει εξω.Στον ενα μηνα γινονται πιο εντονες οι θηλες,πιο νωρις δε νομιζω να υπαρχει τροπος να το μαθεις.Αν ειναι νωριτερα απο το μηνα παντως δεν ειναι σχηματισμενα γατακια και ειναι απολυτως ασφαλης η στειρωση.
μπορει να μην θελει η κοπελα να σκοτωσει τα μικρα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool