moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το καταλαβαινω,αλλα αν δεν περιορισει τη γατουλα της μεσα δεν υπαρχει αλλος τροπος να ξερει αν ειναι εγκυος πριν το μηνα.
γιατι καλε...ο γιατρος δεν μπορει να της το πει;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
konstans
Περιβόητο μέλος
Γιατί έχεις υποψίες ότι είναι ίσως ήδη έγκυος, βγαίνει και εκτός σπιτιού; Αν ναι, τότε μπορεί να έχει ήδη μείνει έγκυος. Η στείρωση που γίνεται σε γατούλα έγκυο είναι εξίσου ασφαλής όπως με το να μην ήταν, ειδικά αν η εγκυμοσύνη είναι πρόσφατη.
Εγώ θα σου πρότεινα να το σκεφτείς πολύ καλά, γιατί αν η γατούλα είναι έγκυος θα γεννήσει 4-5 γατάκια, στα οποία θα πρέπει να έχεις ήδη βρει καλά σπίτια. Και ακόμα και αν έχεις που να τα δώσεις, σκέψου ότι θα στερήσεις το σπίτι από κάποια άλλα γατάκια που έχουν την ατυχία να λέγονται αδέσποτα και να μεγαλώνουν στους δρόμους.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ναι ρε παιδιά την προηγούμενη φορά με αυτό που έκανε ο κτηνίατρος και τα σκότωσε ένιωθα εγκληματίας γενικά και πιο συγκεκριμένα απέναντι στη γάτα μου που δεν ήξερε που παταγε κ που βρισκοταν
βρε ολγα....προφανως δεν ηξερες οτι ηταν εγκυος...και προφανως δεν το καταλαβε και αυτος...της εκανε την στειρωση που ζητησες...τωρα εγω σου λεω να πας,και να μην του πεις αρχικα στειρωση....να τον ρωτησεις.."γιατρε...ειναι εγκυος η γατα μου"...ποσο πιο λιανα να το πω;

konstans
Περιβόητο μέλος
Το ότι δεν ήξερε που πάταγε ήταν λόγω της νάρκωσης, όχι λόγω του ότι πήρατε τα γατιά.ναι ρε παιδιά την προηγούμενη φορά με αυτό που έκανε ο κτηνίατρος και τα σκότωσε ένιωθα εγκληματίας γενικά και πιο συγκεκριμένα απέναντι στη γάτα μου που δεν ήξερε που παταγε κ που βρισκοταν
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Θα το μαθεις στον κτηνιατρο σας με ενα υπερηχογραφημα.Καλησπέρα σε όλους!
Το ψιψίνι μου είναι ήδη 7 μηνών και θέλω να την στειρώσω αλλά φοβάμαι μήπως έχει μείνει ήδη έγκυος .Πώς μπορώ να το καταλάβω γιατί στο παρελθόν σε μια άλλη γατούλα που είχα ο κτηνίατρος αφού την στείρωσε μου είπε ότι είχε κ 4 μωρά τα οποία τα σκότωσέ προκειμένου να την στειρώσει....Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.επίσης παίζει ρόλο το ότι δεν έχουμε κάνει ακόμη τα εμβόλια μας?![]()
Τα εμβολια επρεπε να τα εχετε κανει και αν ειναι εγκυος και τα γατακια γεννηθουνε αρρωστα?Ειναι πολλα τα γατακια που ψαχνουν σπιτι και δυσκολα θα υιοθετησει καποιος γατακια απο μια γατα ανεμβολιαστη...δεν ξερω

Αν ειναι εγκυος και ειναι σε πολυ πρωιμο σταδιο ποιος ο λογος να μη τη στειρωσεις?Εδω εμεις κανουμε εκτρωσεις...
Τωρα αν ειναι σε προχωρημενη εγκυμοσυνη η αποφαση ειναι δικια σου.Εχε υποψιν ομως οτι πρεπει οπως και δηποτε να την πας στο γιατρο και οντας εγκυος θα πρεπει να κανεις εξετασεις και να την παρακολουθειται στενα απο το γιατρο.Ειναι μικρη σε ηλικια και κανονικα δεν θα πρεπει να γεννησει τοσο μικρη.Για ποιο λογο εχεις αμελησει τα εμβολια της?Αν το θεμα ειναι οικονομικο,αν την αφησεις να γεννησει θα ξοδεψεις πολυ περισσοτερα απο μια στειρωση! Τι θα κανεις αν ενα απο τα γατακια της δε βρισκει σπιτι?Για ποσο εισαι διαθετημενη να το φιλοξενεις και να πληρωνεις τροφες και αμμους?
Επισης αν η γατα ζει μεσα-εξω πρεπει πλεον να την περιορισεις μονο μεσα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ενταξει...αν τους βρει σπιτι...και δεν θελει να τα σκοτωσει...δεν ειναι τοσο κακο....απλα καλο θα ηταν να σκεφτομαστε την στειρωση πριν ειναι αργα...Καλησπέρα!
Γιατί έχεις υποψίες ότι είναι ίσως ήδη έγκυος, βγαίνει και εκτός σπιτιού; Αν ναι, τότε μπορεί να έχει ήδη μείνει έγκυος. Η στείρωση που γίνεται σε γατούλα έγκυο είναι εξίσου ασφαλής όπως με το να μην ήταν, ειδικά αν η εγκυμοσύνη είναι πρόσφατη.
Εγώ θα σου πρότεινα να το σκεφτείς πολύ καλά, γιατί αν η γατούλα είναι έγκυος θα γεννήσει 4-5 γατάκια, στα οποία θα πρέπει να έχεις ήδη βρει καλά σπίτια. Και ακόμα και αν έχεις που να τα δώσεις, σκέψου ότι θα στερήσεις το σπίτι από κάποια άλλα γατάκια που έχουν την ατυχία να λέγονται αδέσποτα και να μεγαλώνουν στους δρόμους.

moukelis
Επιφανές μέλος
konstans
Περιβόητο μέλος
Ακριβώς αυτόενταξει...αν τους βρει σπιτι...και δεν θελει να τα σκοτωσει...δεν ειναι τοσο κακο....απλα καλο θα ηταν να σκεφτομαστε την στειρωση πριν ειναι αργα...![]()
.Και ναι κακό δεν είναι, είναι όμως λίγο στενάχωρο να περιμένουν αδεσποτάκια μήνες και να καταλήγουν νεκρά στους δρόμους επειδή γεννάνε τα οικόσιτα γατιά.
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ολα ειναι θεμα ορμονων.Πιθανον να μην ειχε καταλαβει καν οτι ειναι εγκυος.Σιγουρα οχι με τη δικη μας εννοια. Απλα ζευγαρωσε και αργοτερα ισως ενιωθε λιγο αδιαθετη ή ναυτια,τη στειρωσες και τελος.Δε νομιζω να καταλαβε κατι.
Ειναι οπως οταν στειρωνεις ενα αρσενικο.Δε νομιζω να καταλαβαινει οτι εχασε τα μπαλακια του!

Εγω λεω να την πας στο γιατρο οσο πιο γρηγορα γινεται...Και αν ειναι σχηματισμενα τα σπορακια η αποφαση ειναι δικη σου.Αλλα ολα αυτα γρηγορα,να ξερεις πως να προεταοιμαστεις.Να φτιαξεις φωλιτσα,να παρεις γαλα για γατακια(σε σκονη απο τον κτηνιατρο) γιατι πολυ πιθανον να μην επαρκει το γαλα της ειδικα αν κανει πολλα μωρα κτλ κτλ ή αν δεν ειναι εγκυος να επισπευσεις τη στειρωση!!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Θα το μαθεις στον κτηνιατρο σας με ενα υπερηχογραφημα.
Τα εμβολια επρεπε να τα εχετε κανει και αν ειναι εγκυος και τα γατακια γεννηθουνε αρρωστα?Ειναι πολλα τα γατακια που ψαχνουν σπιτι και δυσκολα θα υιοθετησει καποιος γατακια απο μια γατα ανεμβολιαστη...δεν ξερω
Αν ειναι εγκυος και ειναι σε πολυ πρωιμο σταδιο ποιος ο λογος να μη τη στειρωσεις?Εδω εμεις κανουμε εκτρωσεις...Τωρα αν ειναι σε προχωρημενη εγκυμοσυνη η αποφαση ειναι δικια σου.Εχε υποψιν ομως οτι πρεπει οπως και δηποτε να την πας στο γιατρο και οντας εγκυος θα πρεπει να κανεις εξετασεις και να την παρακολουθειται στενα απο το γιατρο.Ειναι μικρη σε ηλικια και κανονικα δεν θα πρεπει να γεννησει τοσο μικρη.
Για ποιο λογο εχεις αμελησει τα εμβολια της?Αν το θεμα ειναι οικονομικο,αν την αφησεις να γεννησει θα ξοδεψεις πολυ περισσοτερα απο μια στειρωση! Τι θα κανεις αν ενα απο τα γατακια της δε βρισκει σπιτι?Για ποσο εισαι διαθετημενη να το φιλοξενεις και να πληρωνεις τροφες και αμμους?
Επισης αν η γατα ζει μεσα-εξω πρεπει πλεον να την περιορισεις μονο μεσα.
ξερεις.......δεν εχουν ολοι τις ιδιες αποψεις...το οτι εσυ δεν εχεις προβλημα με την στειρωση...δεν καθιστα και τους αλλους υποχρεωμενους να μην εχουν...δεν ειμαστε ολοι ιδιοι...

απο εκει και περα ολγα...θα κλαψει,θα πλανταξει η γατα...αλλα καποια στιγμη θα της περασει...εξω θα αντιμετωπισει παρα πολλους κινδυνους...επισης μπορεις να της βαλεις και ενα αλλο γατακι,για να εχει παρεουλα...

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Και δεν καταλαβες οτι ολη αυτη η μανια της να βγει εξω ειναι για αρσενικο?επίσης δεν αντέχω να την βλέπω να κλαίει για να βγει έξω κ να την κλειδώνω, την βασανίζω έτσι.και το θέμα είναι ότι σε μια αποπειρά μου να την κλείσω τα βράδια μέσα για καμια βδομάδα το άντεξα έρχόταν κάθε πρωί στις 5 πάνω από το κεφάλι μου στο κομοδίνο κ έκλαιγε κ αν πάλι δεν της άνοιγα να βγει με 'εγλειφε στη μούρη κ αν το κατ'απινα κ αυτό στο τέλος μου δάγκωνε τα μαλλια οπότε της άνοιγα.....κομμάτια την άλλη μέρα στη δουλεια....
Οι γατες μπορουν να στειρωθουν απο τους 6 μηνες.Στο εξωτερικο τα αστειρωνουν και απο πιο μικρα.
Πλεον πρεπει οπωσδηποτε να την περιορισεις μεσα.Αλλα κανε τον εσω κοσμο το ιδιο συναρπαστικο με τον εξω..παρε πολλα παιχνιδακια και μπιχλιμπιδακια!
Θα συνηθισει σιγα σιγα.Εξω κινδυνευει απο παρα πολλα...Και τα δικα μου αδεσποτα τα βρηκα,εξω τριγυρνουσαν αλλα ημουν απο την αρχη καθετη.Μη λιγιζεις στα νιαουρισματα της.Με τη στειρωση αργοτερα θα ηρεμισει..
Αν παλι δε μπορεις και η γατα θα βγαινει και εξω τοτε πρεπει να της κανεις τα εμβολια...Συναναστρεφεται με αδεσποτα γατια εκει εξω και μπορει να κολλησει πολλες αρρωστιες..
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Την αποψη μου ειπα δε μιλησα για τους αλλους.ξερεις.......δεν εχουν ολοι τις ιδιες αποψεις...το οτι εσυ δεν εχεις προβλημα με την στειρωση...δεν καθιστα και τους αλλους υποχρεωμενους να μην εχουν...δεν ειμαστε ολοι ιδιοι...![]()
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!!!Παρέα έχει , τις 35 γάτες του γείτονα δεν ανησυχούμε γι'αυτό.Το ότι δεν την έχω εμβολιάσει ακόμα είναι δικό μου φταίξιμο λόγω του ότι άλλαξα δουλεία κ προσπαθώ να βάλω τη ζωή μου γενικότερα σε άλλο πρόγραμμα.Θα την φροντίσω άμεσα.
ναι...ξερω...αυτες που θα τις τσουρομαδησεις!!!!!

Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Και βέβαια δεν νομίζω ότι μπορώ να βγάλω καμί αάκρη με τους γείτονες δυστυχώς...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool